Koji mob ima najbolju kameru za low-light video sn

poruka: 77
|
čitano: 9.846
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Koji mob ima najbolju kameru za low-light vide
A ko je spominjao bilo sta drugo? Kompakte niko ne kupuje vec godinama....
Svejedno mlatis praznu slamu pricajuci o tehnikalijama a ne spominjes raw. Mobitel je i dalje igracka u svijetu fotografije ma sta ti o tome mislio. Spominjati expoziciju od 32 s na telefonu.....
9 godina
protjeran
ti si pogubljen
ja spominjo ekspoziciju od 28 sec !?!?

ja bolan rugobu od mobitela nokiu 808 ili 1020 sa ogromnim sensorom i neprevaziđenim fotkama do danas u rangu dslr, ali sa izgledom foto aparata, ne bi nosao zbog ružna izgleda, a ti spominješ nosanje foto aparata....elem, ja biram sadašnji klasični moderni izgled moba makar bilo na uštrb kamere, dakle ono što trenutno kamere moba nude takve kakve su
nisam profrsionalni fotograf niti picajzla
Xiaomi Mi4;Redmi Note 2; Redmi 2 Pro

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
808 1020 u rangu dra? Hehheheh ajd nastavi bas si zabavan u svom neznanju ;) Valkas glupost za gluposti al si mi zemljak pa ti oprastam :) Ti bi svadbe radio telefonom :)
9 godina
protjeran
koja je veličina sensora kod entry level dslra

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Nikon d3200
Sensor size: 357.28mm2 (23.20mm x 15.40mm)

To ni u bajkama nije uporedivo...

9 godina
protjeran

haloo

entry level model u isto vrijeme nokie 808

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Kulin Ban kaže...
ti si pogubljen
ja spominjo ekspoziciju od 28 sec !?!?

ja bolan rugobu od mobitela nokiu 808 ili 1020 sa ogromnim sensorom i neprevaziđenim fotkama do danas u rangu dslr, ali sa izgledom foto aparata, ne bi nosao zbog ružna izgleda, a ti spominješ nosanje foto aparata....elem, ja biram sadašnji klasični moderni izgled moba makar bilo na uštrb kamere, dakle ono što trenutno kamere moba nude takve kakve su
nisam profrsionalni fotograf niti picajzla

Kulin Ban kaže...

haloo

entry level model u isto vrijeme nokie 808

Ti kazes da 808ima neprevazidjene fotke do danas u rangu dslra... I velicina senzora je ista i tada i danas... Samo se rezolucija mijenjala.... Ali otkud bi ti to znao.... Lumia 808 ili bilo koji drugi telefon nikad nije imao niti ce imati kvalitet fotki u rangu dslra bilo koji model niti ce ikad iamti. Da si slusao fiziku u osnovnoj skoli to bi znao. Gubim vrijeme sa tobom jer pojma nemas i ne zelis da znas..... Prouci malo tematiku prije nego lupis......

Postavi sebi pitanje. Zasto se dslr pordaju niad bolje a a aparati na mobitelima nikad bolji..... Budale? A samo si ti pametan? Doduse vjerovatno i mislis da jesi....

9 godina
protjeran
teško kontaš
neprevaziđene fotke u svijetu, konkurenciji mobitela sve do danas
a koje su u rangu tadašnjih dslr

0 5 hvala 0
10 godina
odjavljen

Nisu niti ce biti. Nauci osnove fotografije pa onda pricaj.To sto tebi oe izgledaju odlicno na ekranu mobitela nema veze sa kvalitetom fotografije. najbolja fotka na najboljem mobitelu danas nije ni blizu po kvaliteti sa bilo kojom fotkom na bilo kojem dslru koji mozes danas kupit. Sve drugo je prodavanje magle ili elementarno neznanje.....A kod tebe je ovo drugo....

Niti u jednom parametru ali bukvano niti jedan telefon se nije niti ce se ikad pribliziti dslru iz jednostavnog razloga a to su dimenzije. DSLR je sa razlogom velik isto kao i objektiv.... Fizika je tu enumoljiva ma sta ti mislio o tome i citao u PR materijalu proizvodjaca mobitela....

Ti ne znas osnove osnova a to su sta je snezor, kako radi, na sta utice velicina senzora, objektiv i kvaliteta istog i njegov uticaj na konacnu fotku. U svijetu fotografije uvije se kaze prvo objektiv pa onda tijelo. Objektiv na telefonu prakticno ne postoji...

Ajd ti sad malo prouci materiju jer mi se neda pricati ove djecije price o kvaliteti fotografija kod lumija koje su neprevazidjene do danas.... To kazete vas par zaludjenika u iste plasticnjake i niko vise.....

A ovo da ja tesko kontam samo pokazuje koliko ograniceno znanje imam. Daj pokazi svoje fotke a ja cu svoje ap mi pricaj o fotkama.....

oj objektiv je kosta koliko najskuplja lumia a to je pocetni model objektiva.....

Fotka 1

Fotka 2

Fotka 3

Fotka 4

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 12:38 (Torent).
9 godina
protjeran

ne budali, bilo je pokušaja hibrida foto aparata i mobitela sve do danas, i koji su se i kvalitetom približavali DSLRima

ali su to rugobe koje ja nikad ne bih nosao, kako sam do sada nekoliko puta naveo

evo neki pokušaji slike dole

Samsung Galaxy K Zoom – fotoaparat u tijelu mobitela

http://www.cropc.net/test/mobiteli/2914-test-samsung-galaxy-k-zoom-fotoaparat-u-tijelu-mobitela

Kodak Ektra: Pametni telefon za fotografe

Uređaj je osmišljen po uzoru na istoimeni fotoaparat iz 1941.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

I u cemu je to u rangu dslra? jesi li ikad drzao u rukama dslr? Daj nesto konkretno osim suplje price.....

otovrih oba linka i autori nigdje niti jednom rijecju ne spominju DSLR. Ni nagovjestaj. Mozda ali samo mozda se mogu umijesiti u segment pocetnih modela digitalnih aparata. Ni blizu micro 4/3 aparata a u svijet dslr ne mogu ni u djecijoj masti..... Ti ocigledno ne znas sta je uopste dslr. Prouci materiju prijateljski savjet.....

Nemoj da budem grub niti to zelim ali ti nemas blagog pojma o cemu pricas. Nikakav podatak cinjenicu niti link na neki referentatn izvor nisi dao osim da ja tesko kontam....

Eto ti moje slike skini ih na desktop i zumiraj pa ces vidjeti razliku u odnosu na telefon. Provjeri sam a sad si stvarno malo zamoran jer nemam ni volje ni vremen da te ucim.

14 godina
Hahaha, a jeste vi procitali naslov teme? Kakvo snimanje svadbi, kakvi fotoaparati? Iz jednostavne stvari napravite kompliciranu.
Ot, Pogledaj malo testove lumie 950 xl...

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

potpuno si upravu, ne znam kako mi se omaklo da uđem sa ovim smorom u raspravu i upoređivanje mobitela sa DSLRima, boli me kita za foto aparatima,ne pada mi na pamet da ih nosam

poenta mi je bila kao i naslov teme, od MOBITELA šta je najbolje sa akcentom na video snimanje u low-ligt

Lumia 950xl je slabo prošla na DxoMarku, zašto smatraš da je posebna

0 0 hvala 0
14 godina
Nisam mislio da je posebna, al ako mu cijena igra ulogu moze biti jedan od izbora

0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
nokia ne dolazi u obzir zbog glupih windowsa kiji su je i pokopali
sam po sebi mob i nije loš a specifikacije ukazuju fa bi kamera mogla biti dobra naročito zbog optike Carl-Zais

0 0 hvala 0
11 godina

Pixeli su vjerovatno trenutno najbolji po onome sto sam vidio, ali gdje njih kupiti...

Od ovoga sto se jos nadje kod nas ja sam imao LG V10, OP3, S7E i sada S7 i sto se videa tice S7/S7E je kralj.

LG V10 ima naprednije opcije snimanja, bolji UI kamere, ali je nesto malo losiji.

OP3 je odlican sto se fotica tice (meni osobno bolji od S7/S7E), ali video mu nije na razini Samsunga...ne znam dali je onaj update kada su dodali 60 fps popravio nesto?

DxO mozda studiozno testira kamere i ima nekakve relevantne rezultate, ali imam vec istrenirano oko i vlastiti ukus na koji se oslanjam.

Uglavnom video mi je podjednako bitan kao i fotke i na kraju sam se ipak vratio na Samsung jer ima najbolje "izbalansiran" fotic.

2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
pa "oko" ti se potrefilo i sa rezultatima DxO jer i kod njih je s7 sam vrh uz Pixel, HTC 10 i Sony x performance koji nažalost nisi imao pa da koju kažeš a ovdje se može naći povoljno, za 350 KM polovan
s7 još preskup, jedino sad kad mu padne cijena valjda po izlasku s8 možda ga i klepim konačno jer fakat po svima je on izbor bez sumnje

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice