"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.164
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

https://www.gsmarena.com/lenovo_tab3_8_plus-8559.php

https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_641529.html

Vidio sam ovaj tablet prije par mj, nisam gledao nikakve usporedbe ni istrazivao nego mi je ostao u sjecanju da je lenovo, da ima snapdragon 625 i da je jeftin. Na tebi je da saznas ostalo :D

17 godina
frulex kaže...

Imam u obitelji Redmi 4 (s Honorbuya), Redmi 4 Prime (Neutrino) te Redmi 4X (Goldway), svi otprilike 1 god. stari i svakako su oba Redmi 4 ispred 4X (npr. 4X nema double-tap to wake ekran ako je kome bitno), uz ostale stvari što ste naveli. Prednost 4X je veličina jer je prilično manji (u usporedbi dva 5" mobitela) od R4. R4P i R4X i danas rade kako su došli iz dućana, dok sam na Redmi 4 otključao BL i stavio EU ROM. Što se tiče bankarskih aplikacija, tu zbilja ne vidim problem, na svom Xiaomiju imam otključan BL i 3 bankarske aplikacije, a i imao sam ih godinama i prije na svakom mobitelu uz otključan BL...

Ja sam mislio prije skoro godinu dana uzeti Redmi 4X (tada 1200kn) no cijena se sada, godinu dana kasnije nije baš spustila.

I dalje čekam, možda kakav manji 5-5.5" Redmi telefon da će izaći.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

http://www.grossoshop.net/it/xiaomi-mi-mix-2s-6-64gb-nero.html?search=Xiaomi%20mi%20mix%202s&sort=p.price&order=DESC

Ispadne najmanja cijena do sada. Vaše mišljenje? Carina, PDV itd itd. Se isplati?

0 0 hvala 0
14 godina

Zamolio bi za još jednu preporuku moba, ovaj put za mene. Nakon dvije i pol godine korištenja, došlo je da zamijenim moj Xiaomi Mi4c. S mobom sam bio dosta zadovoljan, jedina zamjerka je baterija, koja nikad nije oduševljavala, a zadnjih mjeseci je katastrofa.

Glavni kriterij mi je čim bolja baterija. U obzir dolaze veličine od 5.5 do 6 inča. Da može solidan multitasking izdrzat. Igrice se neće igrat. Kamera ne treba biti ništa posebno.

Budzet 400-500 EURA.

Razmišljam o Xiaomi Mi Mix 2. Ima tko kakav drugi prijedlog?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 23:17 (marijanooo).

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Kakva je sunsky onlain trgovina?

0 0 hvala 0
13 godina

Zanimljivo je da poslije Xiaomi mi4c dosta nas ima isti preduvjet za novi mobitel. :) Po meni je ovo sto gledaš dobar izbor, a razmislio bih još o Xiaomi mi note 3 i Mi 5, ili čak nadolazećem Mi 7 mada neki od nabrojanih cijenom nisu u navedenom rasponu, ali brzinom i ostalim puno ne zaostaju, a i ostalo je sve na visokoj razini. Također zgodno je popratiti i GSM arenu: 

https://www.gsmarena.com/battery-test.php3

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Na Mob.hr imate recenziju za mix 2s. Realno su je napisali. Kao nedostatak samo selfie kamera što mi i nije bitno.

Bacite koji komentar.

I javite gdje bude za kupiti!

0 0 hvala 0
15 godina
Deutsch kaže...

Vidim sada da i meizu  /// sprema 3 modela, 2 su 5.46" sto bi bez rubova bas bilo 5.0" :)

Sad sam skužio da je u pitanju stariji 16:9 omjer, Meizu je odlučio da neće sve izdavati po modernom trendu.

Praktički, to je ekran veličine kao što ima Redmi Note 4X, ali su mobitelu dosta smanjili meso gore i sa strane tako da zapravo ima puno manje dimenzije, što je fantastično. Ponavljam, šteta za bateriju, ali možda će procesor SD626 izvući stvar pa bude iznadprosječna autonomija, no sumnjam da će dogurati do 8 sati SOT-a.

Za Nubia Z18 Mini izgleda da ipak neće biti B20 (800MHz), a moguće i još jedne koju koriste naši operateri za 4G. Tako izađe rezultat kada na kimovilu pod ''Connectivity'' označiš za Croatia, jedino što Tele 2 koristi samo B3(1800) koja je podržana. Jedan reviewer je rekao da ne vjeruje da će izdati globalnu verziju sa više podržanih 4G frekvencija. Meni je 3G (H / H+) sasvim dovoljno za sve što koristim, zasad, pa i ljeti kad je krcato turistima, ali ne znam da li će u budućnosti biti lošije po pitanju 3G, u gradovima.

10 godina
neaktivan

Dimenzije su dosta dobre, mogli su mozda gornji rub malo smanjit, tipa kamera u jednu stranu, zvucnik u sredini, ali iovako izgleda fora. Ova 2 bolja imaju amoled pa i tu vidim neki nacin stednje, ali skupi su-400€. Ovaj drugi je kao mi a1, 7-8h je maximum. Ne znam dal pomaze sta ltps ekran kod stednje baterije ili je isti kao i lcd. Steta sto imaju nougat u 2018.... A o otkljucavanju bootloadera da ne pricamo jer se ne moze otkljucat..

A i meni je dovoljan 3g, ali opet 4g dobro dođe..

Da bar xiaomi izda neki mobitel kao ova 4 sa 5.5 incha, ali da malo srede rubove jer redmi 5 izgleda koma sa tim rubovima...

10 godina
neaktivan
Meizu online store,nesto poput Goldway-a,skoro vecina modela,26$ DHL-om kroz 5 do 8 dana

3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

A gdje je ispao PDV? Koliko vidim, najjeftinija verzija 4/64 GB bi bila oko 3.200 kn s davanjima...

13 godina
frulex kaže...

A gdje je ispao PDV? Koliko vidim, najjeftinija verzija 4/64 GB bi bila oko 3.200 kn s davanjima...

Lako se priceka DHL posiljka bez carine i davanja. Nije sila odma kupit 

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
15 godina
neaktivan
Ivšan kaže...

Na Mob.hr imate recenziju za mix 2s. Realno su je napisali. Kao nedostatak samo selfie kamera što mi i nije bitno.

Bacite koji komentar.

I javite gdje bude za kupiti!

sve te recenzije na balkanu za IT se svodi ovo je super tip top

više je objektivan sudac u hnl-u

15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
frulex kaže...

Khm, a ti si siguran da ćeš sa DHL-om izbijeći PDV?

Men se čini da ćeš samo dobiti dodatne špediterske namete (uz PDV)

dak
7 godina
dak0001 kaže...
SimeKZ kaže...
frulex kaže...

Khm, a ti si siguran da ćeš sa DHL-om izbijeći PDV?

Men se čini da ćeš samo dobiti dodatne špediterske namete (uz PDV)

nema PDV-a i nema carine, jer roba dolazi na EU skladiste i tamo DHL placa sve sto treba, a prema tebi ide sa EU skladista, kao da si od tamo kupio, zato i je DHL dostava skuplja

10 godina
neaktivan
Jesi bas siguran jer taj store nigdje ne navodi no customs for eu? Vise bi rekao da ce masno platit sva davanja dhlu
13 godina
neaktivan
Garantirano ces platiti pdv,125 kn za ovlastenje DHL-a u carinskom postupku i jos ce ti se zavrtiti kad ti kazu da moras imati EORI broj...i na kraju dok dobijes EORI broj i sve to "izvedes" duze ces cekati nego "obicnom postom"
Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
13 godina
floki26 kaže...
Garantirano ces platiti pdv,125 kn za ovlastenje DHL-a u carinskom postupku i jos ce ti se zavrtiti kad ti kazu da moras imati EORI broj...i na kraju dok dobijes EORI broj i sve to "izvedes" duze ces cekati nego "obicnom postom"

Sve ja to znam. Affiliate sam sa GBom, EORI broj imam. Mobitel je tek izaso, uvijek se pojavi trgovac sa tax free slanjem DHLom ( za aliex pricam ). Ekipa narucuje vec duze vrijeme, pronade pravog trgovca i to je to.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3105649#post3105649 - GEARBEST POPUSTI, AKCIJE, KUPONI, GIVEAWAY
13 godina
neaktivan
Ovaj ti pod "item description" lijepo naglasava da nije odgovoran za eventualne carinske troskove....sto znaci da ovaj nije tax free 100%
Xiaomi kolekcija- http://en.miui.com/thread-506495-1-1.html
13 godina
floki26 kaže...
Ovaj ti pod "item description" lijepo naglasava da nije odgovoran za eventualne carinske troskove....sto znaci da ovaj nije tax free 100%

Uzeo sam prvi link koji mi je aliex izbacio i pitao za mobitel. Briga mi je upravo nekakvo znanje o mobitelu ( osim moje guglanje ). Ovo ostalo znam sam. 

13 godina
mightyboss kaže...
Meizu online store,nesto poput Goldway-a,skoro vecina modela,26$ DHL-om kroz 5 do 8 dana

Osjećam se malo tupavo što ovo pitam, ali pošto ne nalazim ovaj store preko googla-a molim link... Hvala unaprijed

EDIT: Našao :)

Pucaaaajjjj :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2018 13:40 (bNeo).
15 godina
Deutsch kaže...

Dimenzije su dosta dobre, mogli su mozda gornji rub malo smanjit, tipa kamera u jednu stranu, zvucnik u sredini, ali iovako izgleda fora. Ova 2 bolja imaju amoled pa i tu vidim neki nacin stednje, ali skupi su-400€. Ovaj drugi je kao mi a1, 7-8h je maximum. Ne znam dal pomaze sta ltps ekran kod stednje baterije ili je isti kao i lcd. Steta sto imaju nougat u 2018.... A o otkljucavanju bootloadera da ne pricamo jer se ne moze otkljucat..

A i meni je dovoljan 3g, ali opet 4g dobro dođe..

Da bar xiaomi izda neki mobitel kao ova 4 sa 5.5 incha, ali da malo srede rubove jer redmi 5 izgleda koma sa tim rubovima...

Da malo su skupi, teško da će Meizu 15 nakon X mjeseci pasti baš do 2000kn sa cijenom, treba vidjeti. Šta se meizu općenito ne može otključati, ili ?  Ne patim na oreo ako mi bude nougat i taj njihov flyme radio bez bugova. Amoled bi mogao štediti bateriju, bar onima koji forsiraju crne pozadine, tako da ima nade za bateriju, a tu je i brzo punjenje. Cijena je najveća mana

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
floki26 kaže...

Sve ja to znam. Affiliate sam sa GBom, EORI broj imam. Mobitel je tek izaso, uvijek se pojavi trgovac sa tax free slanjem DHLom ( za aliex pricam ). Ekipa narucuje vec duze vrijeme, pronade pravog trgovca i to je to.

Sve je to OK, ali si stavio link iz dućana gdje je mob 3.200 kn i napisao da košta 2.700 kn pa normalno da je nastala zbrka. Evo viidm da je na ovom gore linku ispod 2.700 kn s EU DHL-om pa je to već to...

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2018 15:31 (SimeKZ).
9 godina
neaktivan

Koji je bolji?

Huawei p10 ili Xiaomi redmi note 5 4gb 64

I zbog čega... Hvala lijepa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Stigao mi danas elephone u pro iz efox trgovine,sa njihova eu skladišta.Poštarina oko 35 dolara dhl,bez dodatnih davanja.

Mob ima super ekran,kamera mu je kao da sjedim na pikameru dok slikajem,skoro neupotrebljiva.Zbog otiska prsta sam morao raditi faktory reset da bi proradio.

I mob je došao bez ladice za sim karticu ???

Žali bože novaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da li kupiti u Plodinama ili Sparu Redmi 4a (2/32gb) za 800kn s 24mj garancije?
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina

Pošto nema još ništa za Nubia Z18 Mini, malo gledam recenzije za Nubia Z17 Mini da vidim kako djeluje taj prethodnik. Ovaj reviewer ga je nahvalio maksimalno, kaže da je to najbolje što se može kupiti za manje od te neke cifre od 250 dolara. Obe kamere su mu super, čak i u slabijim svijetlosnim uvjetima, i stvarno vrlo dobro izgledaju primjeri slika koje je stavio. Audio na video snimkama je odličan, i noise cancellation u njima radi super za razliku od Xiaomi-a....Baterija će na Z18 Mini biti bolja od ove, a i u svemu se očekuje pomak naprijed u odnosu na ovo. Jedan drugi recenzent je rekao da ZTE inače ima dosta dobro optimiziran software. Njihova aplikacija kamere ima masu opcija, kažu da je baš kompletna.

Sada je 136 eura vidim, da ima bolju bateriju ovo bih uzeo. Kamera snima 4K i 1080p (60fps)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2018 12:50 (ALVIN).

1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice