"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.485
|
čitano: 6.510.602
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...
icoian5 kaže...

pozz, kako znati koji kineski mobitel prima hrvatske kartice? ili svi primaju hrvatske kartice? msm SIM kartice..

Svi su otkljucani i primaju sve kartice

to sam ceko, hvala ti frende :)

~BATMAN~
11 godina
neaktivan

Hvala na savjetu. Inače sam prije par dana odlučio i naručio Xiaomija preko to2c {#}

Pozdrav!

11 godina
neaktivan
R3nchi kaže...
zdenox kaže...

Pozdrav ekipa! Evo tek sam se registrirao mada pratim ovu zanimljivu temu. Odlučio sam i ja kupiti kineza ali... nije to tako lako :) Nakon duge i iscrpljujuće potrage po bespućima kineskih online trgovina, moj izbor suzio se na dva modela: Xiaomi hongmi 1s i iOcean x8 mini. I tu sam stao - naprosto se ne mogu odlučiti {#}. Pretpostavljam da je xiaomi bolji uređaj, ali iOcean mi je puuno ljepši mada (još) za njega nema zaštitnih maski i futrola a i ne nude mogućnost rootanja pri isporuci. Ima li tko nekakav pametan savjet? Hvala.

kaao soba koja ima iocean 7hd i hongmia , xiaomi, jedini kinez s dobrom kamerom za fotkanje ponoci, i recimo iocean se poco malo musicevito ponasat u zadnjev rijeme..

Hvala na savjetu. Inače sam prije par dana odlučio i naručio Xiaomija preko to2c {#}

Pozdrav!

P.S. Sorry za prethodnu poruku, greškom išla bez "konteksta" - novi sam pa se još ne snalazim {#}.

11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

bok.zanima me sto ako se neki kineski smartphone pokvari (npr neki jiayu ili doogee ili xiaomi).jel njih mogu popraviti uobičajeni servisi poput alo alo servis ili postoji neki specijaliziraniservis bas za kineske mobitele.

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisu svi naši servisi niti previše vješti niti znaju mijenjati.

Recimo ekran ti mogu psolati iz Kine (ako se on pokvari) ali zamjena nije toliko jednostavna.

Ako je veći kvar vjerojatno ćeš ga morati slati u Kinu na popravak.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
Clueso kaže...

Ja sam za prijatelja narucio Jiayu F1 i nakon mjesec dana mu se zamutila kamera. Instalirao mu novi ROM, ali nije pomoglo.

On kaze da mu nije pao na pod tako da ne znam do cega je. Inace mobitel izgleda odlicno i vrlo solidne kvalitete.

Mozda se to samo njemu dogodilo jer nisam nasao na netu da je netko imao slican problem.

Oho, i mojoj se kćeri prije par dana dogodio isti slučaj. Danas sam se malo igrao s njim i izgleda da nema pomoći.

Fokusira kamera, ali je slika mutna - slike slikane sa udaljenosti par cm su OK.

Zamjena kamere je, čini se, jedino rješenje. 

Šteta, mob je u svemu drugom odličan, ekran bez zaštite nema nijedne crtice još - to me poprilično iznenadilo.

dak
15 godina
neaktivan

Može li mi tko preporučiti neku stranicu s koje mogu naručiti mobitel? Konkretno Doogee DG550, na banggoodu ga nema u zalihama pa bi htio s neke druge stranice, a da se zna da je sigurna. Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
shady007 kaže...

Može li mi tko preporučiti neku stranicu s koje mogu naručiti mobitel? Konkretno Doogee DG550, na banggoodu ga nema u zalihama pa bi htio s neke druge stranice, a da se zna da je sigurna. Hvala.

geekbuying.com

16 godina
neaktivan
bleki kaže...

Nisam nesposoban ali masa drugih je... Uostalom čudno radi vibra na mobitelu ...tako da nije samo SW u problemu.

P.s. i ne budi bezobrazan, red je da ljudi znaju da je taj coolpad bugovit uredjaj.

Nikad nikakav problem nisam imao s coolpad f1, već nekoliko mjeseci! (4.2.2 AOSP)

Znam lika koji ga koristi s originalnim coollife rom-om i isto tako sve bez greške radi!

15 godina
neaktivan
SONY_91 kaže...
shady007 kaže...

geekbuying.com

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/geekbuyingcom/195357.aspx

iskustva se ne cine previse dobra, neka druga mozda? Ima li tko iskustva sa to2c.com? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 20:17 (shady007).
14 godina
neaktivan

Ja recimo nisam zadovoljan coolpadom.

16 godina
neaktivan
ave01 kaže...

Ja recimo nisam zadovoljan coolpadom.

Konkretno s čim nisi zadovoljan? Podijeli svoje iskustvo s nama.

...i koliko sam shvatio mi ne govorimo o istom modelu ( ja govorim o F1)!

Uostalom, ništa nije savršeno, prijatelj mi pokušava prodati s5 jer mu je bugovit, tako da...

---------------------------------------------------------

EDIT:

ovaj forum iz godine u godinu postaje sve veća komedija... ljudi lupaju td jer podjeliš svoje iskustvo s njima

@udarač TD:

šta ti znači TD na moj gornji post? Oćeš reći da lažem... ili šta?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 0:10 (brixy).
17 godina
Kaj mislite o Umi firmi? Se isplati Umi C1 za 970kn iz Njemacke? Viber, koje surfanje i filmic/serija isto tu i tamo.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
ukay1000 kaže...
Kaj mislite o Umi firmi? Se isplati Umi C1 za 970kn iz Njemacke? Viber, koje surfanje i filmic/serija isto tu i tamo.

Ja bih bolje isao na Hongmi 1s sa mobicitya Link, samo ih pitaj jel to wdcma verzija

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2014 22:50 (Patrick_cro).
15 godina
neaktivan

Pišu mi s to2c.com da mi pošiljku mogu označiti kao dar da izbjegnem carinu. Dali bi to prošlo kod nas?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
shady007 kaže...
SONY_91 kaže...
shady007 kaže...

geekbuying.com

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/geekbuyingcom/195357.aspx

iskustva se ne cine previse dobra, neka druga mozda? Ima li tko iskustva sa to2c.com? 

Ja nisam imao nikad problema sa geekbuying.com

http://oi60.tinypic.com/2q1dv5y.jpg

Tu još fali narudžbi koje su zastarile i ne mogu se prikazati. I, kao što sam rekao, nikad problema. Ukoliko uređaj imaju na stanju nakon plaćanja u roku 24h otpremaju uređaj na poštu

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 7:54 (SONY_91).
17 godina
Milan AS kaže...

Pišu mi s to2c.com da mi pošiljku mogu označiti kao dar da izbjegnem carinu. Dali bi to prošlo kod nas?

Svi shopovi šalju mobitele kao gift 20$. To ti ništa ne prolazi na carini i računaj da ćeš pdv platiti 99%.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Milan AS kaže...

meni je prošlo. ali sami su to napisali. nisu me pitali, niti sam sam to tražio

15 godina
neaktivan

Evo dogovorili smo se da stave manju cijenu na računu pa ako prođe bar će biti manja plaćanja državi.

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Milan AS kaže...

Evo dogovorili smo se da stave manju cijenu na računu pa ako prođe bar će biti manja plaćanja državi.

Fora je u tome da ti oni gore nebudu nakeljili pravi racun, vec samo napisali nekakvu bezveznu cijenu. Onda carinik to pregleda, posumnja i zatrazi od tebe da dokazes kolko si platil. Zatim ti njima saljes preslike, oni jos prosvrljaju (mozda, znam da neki jos gledaju sve i svasta posto imam poznanika koji tamo radi) i na to ti zakelje PDV i jos neke troskove.

Takav stav nam inace treba, sto manja placanja drzavi, po mogucnosti izbjegavanje placanja, ako se ulovi prilika i ukradi, muljaj, zasto da onaj tamo politicar ima milijune a ja nemam za kruv dok kupujem pametne telefone za 1000, 2000, 3000kn...

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina

Dali se pdv plaća ako se naručuje preko efox stranice?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zapamtite: PDV se ne placa ako se predmet salje iz drzave koja je jedna od clanica EU.
Liverpool is not just a football club,its way of a life.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Bash kaže...
Zapamtite: PDV se ne placa ako se predmet salje iz drzave koja je jedna od clanica EU.

nažalost, za par dana se bude opet netko pojavio sa istim pitanjem :D svako malo se netko pojavi. Iako nemam nis protiv toga sto su znatiželjni ali mi ide malo na zivce odgovarati na jedno te isto pitanje :D 

Možda bi pomoglo kada bismo stavili taj tekst na naslov ?  pridodajmo 

"Kineski mobiteli - pdv se plača jedino kada dolazi izvan EU

13 godina
Bash kaže...

I to je sve upitno do kada, jer eno vec su pocele promjene u EU, jer po svemu sudeći po novom od 1.1. bi se trebalo navodno opet sve placati kao pos tratom, tako da isto ce nam biti odakle god narucili, bilo Kina, bilo EU..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
17 godina

Mislim da je novinar malo pogrešio. Koliko sam razumeo, izmena je da će se plaćati PDV države kupca, ali ne i PDV države kupca. Dakle, plaćaće se hrvatski PDV, ali ćete biti oslobođeni PDV-a države prodavca. Nema šanse da će se unutar EU dobra dvostruko oporezivati. Pošto je hrvatska stopa PDV-a visoka, cene bi mogle da porastu, ali ne za više od par procenata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ivan(4) kaže...

Mislim da je novinar malo pogrešio. Koliko sam razumeo, izmena je da će se plaćati PDV države kupca, ali ne i PDV države kupca. Dakle, plaćaće se hrvatski PDV, ali ćete biti oslobođeni PDV-a države prodavca. Nema šanse da će se unutar EU dobra dvostruko oporezivati. Pošto je hrvatska stopa PDV-a visoka, cene bi mogle da porastu, ali ne za više od par procenata.

Tako je. Eventualno će EU prodavatelj u cijenu uračunati hrvatski PDV od 25%, a ne PDV države EU iz koje dolazi roba. Čini mi se da npr. Amazon tako funkcionira već neko vrijeme.

Pa jedna od temeljnih principa EU je slobodno kretanje roba i usluga, najbolje da će sad krenuti obračunavati PDV dvaput. {#}

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Sta ti nije dovoljno da "samo" placas 25% sveukupnu vecu cijenu tj. stvarnoj cijeni dodas % naseg PDVa.. Vise se definitivno osim malih stvarcica nista nece biti isplativo uzimat iz drugih drzava..

17 godina

Ako sad uzimaš neštio iz Britanije, ti trenutno ne plaćaš PDV u Hrvatskoj, ali plaćaš britanski PDV od 20%. Posle ove uredbe će biti obrnuto - cena koja važi u Britaniji će ti se umanjivati za njihov PDV, a onda uvećati za vaš.

Na primer, recimo da sad naručuješ nešto u protivvrednosti 600kn. Nakon ove izmene, tebe će to umesto 600 koštati

(600kn / 1,2) * 1,25 = 625 kn

Efektivno, roba ti je poskupela za 4%.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ako sad uzimaš neštio iz Britanije, ti trenutno ne plaćaš PDV u Hrvatskoj, ali plaćaš britanski PDV od 20%. Posle ove uredbe će biti obrnuto - cena koja važi u Britaniji će ti se umanjivati za njihov PDV, a onda uvećati za vaš.

Na primer, recimo da sad naručuješ nešto u protivvrednosti 600kn. Nakon ove izmene, tebe će to umesto 600 koštati

Hvala ti, sve sam skuzio, placa se samo razlika izmedju njihovog i naseg PDVa tj ta razlika se dodaje na cijenu i evo konacne cijene.

13 godina
Bash kaže...
Ivan(4) kaže...

Hvala ti, sve sam skuzio, placa se samo razlika izmedju njihovog i naseg PDVa tj ta razlika se dodaje na cijenu i evo konacne cijene.

Ne baš točno, jer bi onda po ovom primjeru efektivna razlika u cijeni bila 5%, a ne kako je izračunato 4%.

Razlika_cijena = Stara_cijena*(1+PDV_hrvatski)/(1+PDV_strani)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice