- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Fakat je dobra prilika, dolazim u napast .....
Ako ima netko tko zna gdje kupiti lcd screen za zopo zp780 po nekoj normalnoj cijeni neka da link. Kontaktirao podrsku od zopa pa zopo spare parts i nakon jedno mjesec dana konacno se udostojili javiti i onda mi dali link na aliexpress a tamo lcd 88Usd sa shippingom i jos ako opale pdv dode me nekih 600kn . Dok na zopo spare parts toliko ne dodu displayi ni za skuplje mobitele Zopo spare parts ali za zopo zp780 nigdje dijelova po normalnim cijenama
Stigao ULEFONE U5, 5.5" IPS, 4-jezgreni procesor, GPS, 1GBRAM-a.
Izgled bolji od očekivanja, telefon radi odlično, jako sam zadovoljan. GPS proradi nakon 5 sekundi, ekran prekrasan, dizajn vrhunski.
Jedini problem vidim sa proximity senzorom, na uhu, za vrijeme razgovora ne kontrolira dobro ekran jer se pali gasi. Ima li netko, btw, ideju kako to riješiti? Kroz Mobile Uncle ne mogu kalibrirati senzor, javlja "failed".
Probaj staviti i par slika da vidimo kakva mu je kamera
Izgled bolji od očekivanja, telefon radi odlično, jako sam zadovoljan. GPS proradi nakon 5 sekundi, ekran prekrasan, dizajn vrhunski.
Jedini problem vidim sa proximity senzorom, na uhu, za vrijeme razgovora ne kontrolira dobro ekran jer se pali gasi. Ima li netko, btw, ideju kako to riješiti? Kroz Mobile Uncle ne mogu kalibrirati senzor, javlja "failed".
ista stvar mi se dešavala na bišem Gigabyte Aku A1, bio 4x na servisu sa tim mobitelom. to je kanta prepuna bugova, a jedan je i taj senzor za koji oni tvrde " naši dečki su testirali mobitel i sve uredno radi " izađem iz servisa mob opet po starom kenja kvake.. to je izgleda tako sa večinom kineza, navikni se na to.
pitanje, jel iko ikad kupovo mob sa banggooda al da je odabrao onu EMS poštu, koja navodno 5-10 dana putuje. dobio sam neki dan novce nazad od njih jer već 2 mj nema moba koji sam naručio, pa sad gledam opet uzet od njih nešto ali da pošalju nekom sigurnom i brzom poštom a ne singapurskom koja putuje 5 mjeseci ili ne putuje uopče.
ista stvar mi se dešavala na bišem Gigabyte Aku A1, bio 4x na servisu sa tim mobitelom. to je kanta prepuna bugova, a jedan je i taj senzor za koji oni tvrde " naši dečki su testirali mobitel i sve uredno radi " izađem iz servisa mob opet po starom kenja kvake.. to je izgleda tako sa večinom kineza, navikni se na to.
Radi on uredno kada ga isporbavam pokrivanjem senzora prstom, ali izgleda da položaj senzora pri razgovoru nije idealan i da drži senzor "na granici" paljenja i gašenja. Dobivam bolje rezultate ako pazim kako držim mob na uhu dok razgovaram, ali ne da mi se stalno razmišljati o tome dok pričam. Mislim da je do kalibracije samog senzora, da je tu kvaka, ali ne znam s kojim bih ga softverom mogao kalibrirati. Mobile Uncle ima tu mogućnost, ali mi ni na jednom telefonu kalibracija s njime nije radila, uvijek baca grešku. Možda ni ja ne znam kako se kalibrira s MobilUncle.
Na HTM A6 je bio isti problem i novi firmware je otklonio problem sa proximity senzorom. Ali za ovaj ULEFONE U5 ne nalazim drugi/noviji ROM.
Evo par brzih slika sa ULEFONE U5:
http://tinypic.com/view.php?pic=2z5ko52&s=8
http://tinypic.com/view.php?pic=sw8spe&s=8
http://tinypic.com/view.php?pic=2jg5ouv&s=8
http://tinypic.com/view.php?pic=t62bud&s=8
http://tinypic.com/view.php?pic=33us7yq&s=8
EDIT:
riješio sam problem sa proximity senzorom. Rješenje je vrlo jednostavno:
Na mom telefonu je ta kalibracija u 3 koraka ( na videu je samo jedan) i na drugom koraku je vrlo bitno da se senzor ne pokrije sasvim, već da se postavi ruka na cca 1cm od senzora. Nakon toga senzor radi puno mirnije i drzhi ekran ugashen za vrijeme razgovora.
Jeli se isplati prijatelju preporučit ovo http://www.motorola.com/us/consumers/shop-all-mobile-phones/Moto-E/moto-e.html#steps/1 ilipostoji neki kinez iste cijene koji ima bolje specifikacije? Ja imam motorolu i znam da je mobitel kvlaitetom 3 koplja ispred svih kineza pa zato bi mu da savjet da se strpi dok ovo ne dođe?
S obzirom da si tako nepovjerljiv prema kinezima i da preferiraš Motorolu, tvoje pitanje je sasvim suvišno...
Pa ima san kineza iznimno sam bio nezadovoljan sa kvalitetom iako se radilo o dobroj kineskoj marki, a kako se ipak radi o savjetu želio bih mu dati alternativu imas motorolu koja je bolja od svega kineskog šrota za 130 dollara i ovaj kineski šrot u tom cjenovnom rangu pa biraj što želiš..Jer ko se jednom opekne na hladno puše a to je moje iskustvo sa kinezima.
Kad kažeš "kinezi", obuhvatio si tako širok pojam i proizvođača telefona i trgovaca istim... kao da si rekao da ne valja japanski auto jer si jednom imao bla,bla,bla...
Kinezi su se drastično popravili po pitanju kvalitete, dizajna i snage mobilnih telefona, unatrag nekoliko godina i nude smeće, solidne, vrlo solidne i odlične telefone... tvoje je samo da si (ili prijatelju) izabereš jedan od tisuća ponuđenih... U zadnjih 6 mjeseci mi je prošlo 10-ak kineza preko ruke i generalno gledano nisam požalio ni za jedan koji sam kupio.. naravno da je bilo i problema, jedan sam vraćao u Kinu na popravak ( u jamstvu i dobio povrat troškova slanja kroz kupon za kupovinu), ali sve u skladu s očekivanjima.... ja bih uvijek kupio kineza umjesto precjenjenih brandova ( koji isto dolaze iz Kine), samo se moraš odlučiti koliko novaca daješ za mob i uskladi očekivanja... za 50$ nećeš kupiti Xiaomi niti smiješ očekivati takav...
S druge strane, znam da je bilo i dosta neispravnih Samsunga pa nikome ništa, Samsung je i dalje vrh....
A zašto bi uopće ti preporučivao prijatelju nešto i stajao iza toga ( a ni ne znaš ništa o tome) umjesto da mu daš linkove pa neka si sam pogleda i kupi ako želi? Nezahvalno je ikome išta preporučivati a da ni sam nisi to vidio/probao.
Zapeo mi je za oko te planiram naruciti Asus Zenfone 5.
Postoji li kakav vlasnik doticnog tu da pobroji neke mane? Po reviewima kazu da je solidan 5inchas za te pare.
I odakle naruciti, neka preporuka? Na 1949deal je model sa 2GHz 2MB 205.99$, a 1.6 1GB 164$. Na mobicityu je $250 2GB - sa uk pdvom (oni salju iz uk). Ja sam nekako skloniji jeftinijem modelu, treba mi samo mail, teamviewer i browser.
3G frekve su mu 3G 850, 3G 900, 3G 1900, 3G 2100 - pretpostavljam da onda nema problema sa 3g izvan gradova?
Zapeo mi je za oko te planiram naruciti Asus Zenfone 5.
Postoji li kakav vlasnik doticnog tu da pobroji neke mane? Po reviewima kazu da je solidan 5inchas za te pare.
I odakle naruciti, neka preporuka? Na 1949deal je model sa 2GHz 2MB 205.99$, a 1.6 1GB 164$. Na mobicityu je $250 2GB - sa uk pdvom (oni salju iz uk). Ja sam nekako skloniji jeftinijem modelu, treba mi samo mail, teamviewer i browser.
3G frekve su mu 3G 850, 3G 900, 3G 1900, 3G 2100 - pretpostavljam da onda nema problema sa 3g izvan gradova?
Moj je Zenfone5 (1,6 1gb) je naručen prije 4 dana (1942deal) , nakon 2 dana sam dobio trakcing broj i sada ćekam :) kad stigne napišem recenziju .
gle mislim da ova 850mhz i 1900 nečes imati koristi jer se ne koristi kod nas, 1900 koliko čujem koriste u americi , tebi je koliko znam najbitnije da ima 900mhz i 2100. Večina kineza nemaju 900mhz. No sad koliko sam upoznat 2100 se koristi najviše obicno u gradovima, a izvan gradova se česce koriste 900mhz. No to ovisi o operateru bar čuo sam da t-com više koristi 2100, a tele2 voli više 900mhz, no nemojte mi vjerovati odma na riječ, uvjerite se dali je doista tako.
Mislim da nitko drugi nema taj mob, jer sam i ja postavio isto pitanje, tražio sam po raznim forumima bilokakve informacije tj dali je netko pričao o njemu i nitko nije spominjao tj rekao da je naručio. Navjerojatnije cu ja biti prvi :D
Moj je Zenfone5 (1,6 1gb) je naručen prije 4 dana (1942deal) , nakon 2 dana sam dobio trakcing broj i sada ćekam :) kad stigne napišem recenziju .
Hvala :) Reci, kada ga otprilike ocekujes, imas li kakve okvirne datume? Moram naruciti nesto, a da mi stigne prije nego odem na godisnji:)
ja bih uvijek kupio kineza umjesto precjenjenih brandova ( koji isto dolaze iz Kine), samo se moraš odlučiti koliko novaca daješ za mob i uskladi očekivanja...
Jednom da zaključimo ovu priču.
Kineze se ne isplati kupovati, bar ne više. Zašto?
Zato što su:
1) loše kvalitete izrade. Točka. Uzmi bilo kojeg kineza izuzev Xiaomija i Oppoa, možda eventualno meizu, i odnesi na servis. Pitaj servisera što misli o tom uređaju i načinu na koji je složen. Meni nijedan nije htio servisirati kineza. Jednostavno su rekli da se s tim ne žele zezati jer je to lutrija.
2) naša carina. Ok, plaćamo pdv kada uzimamo kineza izvana ili ekstremno skupu dostavu ako kupujemo u EU. No što se događa kada se mobitel pokvari i moramo ga slati u Kinu? Moramo otići na carinu, raditi privremeni izvoz koji košta oko 500kn + 100kn na povratku. Ili poslati mobitel bez izvoznice i platiti PDV još jednom. Plus poštarina. Plus eventualni dodatni troškovi koje kinezi znaju nakalemiti pri "popravku uređaja jer je uređaj oštećen pa garancija ne važi" I gdje smo došli onda? Za te pare dobiješ još jedan mobitel.
3) količina kvarova. THL se nije pokvario. Xiaomi (samo jedan uređaj), Zopo, Cubot, Lenovo - kvarljivi ko vragovi. Ok, možda Jura i Štef imaju uređaje koji se nisu pokvarili, no Dragec, Verica, Barek i Mirek bogme imaju problema. Od petnaestak Lenova koje sam naručio, desetak ih je došlo pokvareno ili su se vraćali u Kinu na popravak. S tim da od studenog prošle godine muku mučim da mi vrate Lenova s popravka iz Kine. Znači popušenih soma kuna.
Stoga molim sve takve koji pričaju da bi kupili kineza umjesto precjenjenih brandova da razmisle još jednom što pričaju i kako pričaju. Ja zbilja IMAM iskustva s kinezima, imam ili sam bio u doticaju s more njih, vidio i čuo iskustva korisnika, i na kraju zaključio da se ta igra u većini slučajeva NE ISPLATI!
Kupiti Kineza s garancijom u HR/EU, e to je već druga pjesma. To je igra, koja uz ipak višu cijenu, nosi puno više prednosti.
Hvala :) Reci, kada ga otprilike ocekujes, imas li kakve okvirne datume? Moram naruciti nesto, a da mi stigne prije nego odem na godisnji:)
Očekujem da stigne i za mjesec dana, jer je pošta dosta nesigurna, i k tome moram reći i naša carina koja zna nesto dulje zadržati paket. Možda kad bi naručio preko singapurske pošte, koja se dodatno plača, paketi su obično znali doći od 7 do 12 dana tu negdje.
Ali trgovina di sam naručio 1942deal nije nigdje nudila singapursku poštu kao opciju. Ja sam čitao iskustva ljudi otprije i eto zato sam dosao do zaklučka da bi trebalo cekati čak mj dana, mislim da je netko cekao paket i 45 dana.
Ne želim ispast kreten ali nisan ja kriv što su mi iskustva loša i to sa više kineskih mobitela.O Kvaliteti thl-a jiauya prestigia znam iz prve ruke i to je da su jako loše kvalitete uspoređujući ih sa mojom motorolom a pitao sam ima li koji kinez koji vrijedi u tom cjenovnom rangu do 150 dolara? Dakako da će moj savjet bit motorola moto E koja je fluidnija i bolja od hardwerski duplo jačeg kineza. I ja san se nadao da ću dobit odlični omjer uloženo dobiveno od kineza pa sam dobi mobitel koji je bi lošiji puno od SE live with walkmen. A dakako znam da se za tu cjenu nemože dobit xiaomi i huawei koji jedini nešto i valjaju..
Ne želim ispast kreten ali nisan ja kriv što su mi iskustva loša i to sa više kineskih mobitela.O Kvaliteti thl-a jiauya prestigia znam iz prve ruke i to je da su jako loše kvalitete uspoređujući ih sa mojom motorolom a pitao sam ima li koji kinez koji vrijedi u tom cjenovnom rangu do 150 dolara? Dakako da će moj savjet bit motorola moto E koja je fluidnija i bolja od hardwerski duplo jačeg kineza. I ja san se nadao da ću dobit odlični omjer uloženo dobiveno od kineza pa sam dobi mobitel koji je bi lošiji puno od SE live with walkmen. A dakako znam da se za tu cjenu nemože dobit xiaomi i huawei koji jedini nešto i valjaju..
Xiaomi hongmi (redmi) 1s - 150 dolara vs. Motorola Moto E 130 dolara. Xiaomi ga jede u svemu (dolazi kitkat, ne brinite). Brzi procesor, bolja kamera, vise prostora, zamjenjiva baterija, ekran razlika nebo i zemlja (ips vs. motorola moto e fuking tft u 2014oj?!?). E sad kaj se tice fluidnosti MIUI nije bas savrsen (nije da steka), ali ako moram birati izmedju njega i motorole kod koje ucitavanje svega i svacega traje tri sata, bez podrske za html5, bez zamjenjive baterije, kamere kakvu kinezi imaju napred i slicno, biram ovog prvog.
I nisi ispao kreten, samo imas losa iskustva i zbog toga vise ne zelis riskirati sto mi u potpunosti razumijemo (neki imaju probleme i sa top modelima tipa S5, Htc One, iphone itd.)
Slušaj guls pametnjakoviću. Nisi ti temu niti otvorio niti je ti možeš zaključiti. Ova tema je otvorena za one koji su skloni kineskim moitelima , pa i onima koji su im manje skloni. N aravno svi (pa i ti) imas pravo dati svoje mišljenje o njima ali ne i zaključivati temu!!!
Slušaj http://www.bug.hr/forum/user/guls/52199.aspx pametnjakoviću. Nisi ti temu niti otvorio niti je ti možeš zaključiti. Ova tema je otvorena za one koji su skloni kineskim moitelima , pa i onima koji su im manje skloni. N aravno svi (pa i ti)
Da ja tebe slušam? Mi smo ovce pasli skupa? Ajde ti prvo pročitaj moj post prije nego se izmećeš ovdje slijedeći put.
Shvaćam da ima ljudi koji teže kopčaju, kao i onih koji su se bacili u biznis preprodaje uređaja (ili suradnje s raznim sajtovima i od toga beru profit), i shvaćam da njima smeta što sam ovo napisao.
Ali argumenti su tu, uređaji su škartavi, manjkavi, nekvalitetno napravljeni, nema važeće garancije, potrebna je određena količina sreće da sve prođe ok. A sreću nemamo svi, a ni pare nismo našli na cesti.
Tko hoće neka kupuje kineze, ali kad pročitam komentare da bi radije kupili jeftinjaka kineza nego uređaj s garancijom u HR (koji je "preplaćen"), s time se bome ne slažem. I objasnio sam zašto.
Super mi izgleda ovi xiaomi za tu cjenu stvarno vrh čak ima i proširivu memoriju i jbt 150 dolara dođe ...
Kaj se svađate dečki. Kolko para tolko muzike
Činjenica je da kad kinez dođe da prevladava oduševljenje samom fluidnošću rada uređaja i ne primjećuju se bugovi kojih uvijek ima, ali da će izdržati godinu dana bez ikakvih problema, to sigurno neće. Been there, done that.
Nakon "kineza" sam prešao na Xiaomi (on ne spada u tu kategoriju jer je 10x kvalitetniji) i razlika je strašna. Nije sve u specifikacijama, nemojte se samo za time povlačiti.
Još jedna stvar, ako već idete na kineza, onda je puno puno bolja opcija uzeti unutar EU radi eventualne garancije. Pogotovo nakon novih propisa koji garantiraju ponovno plaćanje carine pri povratku s popravka u Kini.
Slušaj http://www.bug.hr/forum/user/guls/52199.aspx pametnjakoviću. Nisi ti temu niti otvorio niti je ti možeš zaključiti. Ova tema je otvorena za one koji su skloni kineskim moitelima , pa i onima koji su im manje skloni. N aravno svi (pa i ti)
Da ja tebe slušam? Mi smo ovce pasli skupa? Ajde ti prvo pročitaj moj post prije nego se izmećeš ovdje slijedeći put.
Shvaćam da ima ljudi koji teže kopčaju, kao i onih koji su se bacili u biznis preprodaje uređaja (ili suradnje s raznim sajtovima i od toga beru profit), i shvaćam da njima smeta što sam ovo napisao.
Ali argumenti su tu, uređaji su škartavi, manjkavi, nekvalitetno napravljeni, nema važeće garancije, potrebna je određena količina sreće da sve prođe ok. A sreću nemamo svi, a ni pare nismo našli na cesti.
Tko hoće neka kupuje kineze, ali kad pročitam komentare da bi radije kupili jeftinjaka kineza nego uređaj s garancijom u HR (koji je "preplaćen"), s time se bome ne slažem. I objasnio sam zašto.
ja sam se ovaj put odlučio za kineza iz kine, jer za kineza kupljenog kod nas, sa 2 god garancije, nikad ništa pametno mi nisu napravili na servisu, za sve bugove i stvari koje ne rade na mobu si mu napravili reinstaliranje softwarea i samo su muljali i srali kvake da se od bilo čega ograde i po njihovom je sve radilo i sve bilo savršeno. i onda ja ženski pred njom pokažem da nisu ništa napravili i da je problem i dalje prisutan i onda mi kaže " možete ga ostaviti na dodatnom testiranju ali nečete dobit niti novi mob niti novu matičnu niti ništa, jedino što mi možemo ponovo napraviti je instalirati o5 je*eni software ", ono koda sam ja glup pa si to neznam i sam. dakle nevidim nikakve prednosti kineza preplačenog god nas kad ti za ništa ne priznaju garanciju. zato ću rađe riskirati i dati 1400kn za mob koji je bomba,pa makar trajo i 2 mjeseca, nego za iste novce kod nas također za kineza sa pišljivim dual core procesorom. ( tj tolko sam dao prije god dana ) draže mi je zbog toga da kosooki zaradi nego naš čovjek.
.
ja sam se ovaj put odlučio za kineza iz kine, jer za kineza kupljenog kod nas, sa 2 god garancije, nikad ništa pametno mi nisu napravili na servisu, za sve bugove i stvari koje ne rade na mobu si mu napravili reinstaliranje softwarea i samo su muljali i srali kvake da se od bilo čega ograde i po njihovom je sve radilo i sve bilo savršeno. i onda ja ženski pred njom pokažem da nisu ništa napravili i da je problem i dalje prisutan i onda mi kaže " možete ga ostaviti na dodatnom testiranju ali nečete dobit niti novi mob niti novu matičnu niti ništa, jedino što mi možemo ponovo napraviti je instalirati o5 je*eni software ", ono koda sam ja glup pa si to neznam i sam. dakle nevidim nikakve prednosti kineza preplačenog god nas kad ti za ništa ne priznaju garanciju. zato ću rađe riskirati i dati 1400kn za mob koji je bomba,pa makar trajo i 2 mjeseca, nego za iste novce kod nas također za kineza sa pišljivim dual core procesorom. ( tj tolko sam dao prije god dana ) draže mi je zbog toga da kosooki zaradi nego naš čovjek.
Evo ti jedna dobra i nova ponuda. Coolpad 7320
Mobitel je vrhunski, malo je većih dimenzija 5.5", ali u današnje vrijeme to je u trendu... sve drugo je na mjestu ,a i shop je provjeren.
Ne moras imati srecu da bi naletio na dobrog kineza, vec nesrecu da naletis na loseg. U svakom aspektu zivota sve je vise-manje skartavo, rijetke su kvalitetne stvari ako usporedjujemo s prosloscu gdje se nekad gledalo samo na kvalitetu. Vijek elektronike je kakvih par godina. Nitko ne proizvodi da traje. Prvi kinezi (ovi malo jaksasi) koji su izasli su bili dosta losi, pogotovo vecina sa mtk 6589 quad core soc-ovima gdje proizvodjaci nisu dobro postelali GPS i jos neke sitnice (osim Xiaomi), falsani ekrani, tipke izmrdane, zujanje, cheap shit plastika, ali opet davali su vise nego "brandovi". Danas ne znam ikojeg loseg modela s velikim manama osim iNEW v3 kojemu baterija traje jako kratko (usporedjujuci s drugima ofc). Vecinom su nekakve sitnice, ali takve sitnice imamo svugdje npr. Samsung galaxy S5 (kojeg posjedujem) los autofokus na kameri, sporo ulazenje u galeriju (kao fixano), Tonci rekel da njegov frend ima burn in efekt na ekranu (kao da ga je zapekao, pa ostao obris) itd. Hocete jos primjera? LG G3 vam neda da pojacate svijetlinu kad se mob zagrije! WTF? Ocito da misle da furate sa sobom mini cooler :). Anyway, primjera mogu dati ko u prici. Nikaj nije savrseno, ni sigurno, ni garancija danas nist ne znaci pogotovo kad uzmete u obzir nase sugave debilne servise. Ocito da se tamo ne gleda struka pri zaposljavanju vec koliko dugo mozete nekoga *ebati u zdrav mozak da si kupite dovoljno vremena. Takodjer, kinezi imaju tu nesrecu kada nesto njihovo ne valja onda je smece nad smecima kineski shit drek fuj daj bezi, a dok ne valja od Samsunga, Iphone, LG, Sony i slicno... eee jebiga, bu servis resil i zadovoljni smo i dalje :).
Kinezi postaju sve bolji i bolji i to mi se jako svidja. Xiaomi je najbolji primjer.
Svaka čast kolega... trebao je jedan takav korisnik napisati par riječi pa da začepi usta forumašima koji sve mobitele kineskih proizvođača (exept xiaomi) stavlja u isti koš.
Da zaključimo u današnje vrijeme... isplati se kupiti original kineza pr. Huawei, Zte, Thl, Xiaomi, Meizu ,Oppo, Jiayu, Zopo, Lenovo, Coolpad, Dakele, Tcl, Umi, Amoi, Gionee,.. jer za tu cijenu kod nas nemožete dobiti ni upola manje dobar mobitel.