"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.240
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
razorinc kaže...

Mob će uglavnom služit samo za poruke i pozive, uz malo korištenje, tako da baterija nebi smjela predstavljat tolki problem... A vidim da se neo pokazao dosta dobrim općenito kao proizvođač, čak je i kolega dakok rekao da vjeruje xiaomi i neo. Naručit ću pa ćemo vidjet dal smo pogriješili.

Dajte mi samo recite odkud da naručim to2c ili minideal? dosta ljudi hvalli to2c?

ja bi preporucio thl t5 il tako nesto 117$ to2c

R33mba#2892
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

koji je najeftiniji, koliko toliko dobar sa bar 1 gb rama, znači sto jeftiniji moguce

[url=http://trakt.tv/user/MjezZza][img]http://trakt.tv/user/MjezZza/widgets/watched/episode-banner.jpg#nocache[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

dobro jel po 4x već moram pitat jel ima ko iskustva sa Elephone mobitelima? 3x pitam i niko ni da trzne, pa nije valjda da baš niko ništra nezna o njima. najviše me zanima elephone P8, i kakav je onaj ulefone U7. gledam da bi možda i njega uzo..

0 8 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da netko ima iskustva već bi dobio odgovor. Pozdrav
17 godina

Elephone rebrandira mobitele poput Cubota. Recimo P7 je zapravo Mlais MX28.

I za taj mobitel imaš iskustva naših ljudi te imaš nekoliko nezadovoljnih korisnika. Potrudi se malo pronaći sam prije pitanja.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
protjeran

a svaki dan pomalo čitam ovu temu ali nisam naišo još na ništa o tim telefonima

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
www.fastcardtech.com/HDC-Galaxy-Note-3-N9002-MTK6592-Octa-Core.html?u=57053 Zanima me dali neko ima s tom stranicom i s tim mobitelom?! Hvala :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Markić7 kaže...

@Chriss evo video Drop test koji je netko nedavno stavio na youtube https://www.youtube.com/watch?v=zq0oErJb8So 

{#}

Al sve više me brine ta njegova sporost/odziv(predugo otvaranje aplikacija, poteškoće i sa ne tako teškim igricama,... općeniti lag u biti) a trebao bi biti fluidan, al valjda će ga nekakvim soft. updateom ubrzati ...

11 godina
neaktivan
Chriss kaže...

{#}

Al sve više me brine ta njegova sporost/odziv(predugo otvaranje aplikacija, poteškoće i sa ne tako teškim igricama,... općeniti lag u biti) a trebao bi biti fluidan, al valjda će ga nekakvim soft. updateom ubrzati ...

aha, ja nisam vidio tako ozbiljan problem mislim gledajuči na youtubeu. Mob inače ima mogučnost da se nadogradi na Kit Kat (Android 4.4) a za kit kat govore da je brži stabiliniji nego prethodni.  Inače vidim da Asus gura svoje ZenUI sučelje, možda bi ubrzao ako maknemo to sučelje, čak i samsung uspori od svojeg sučelja pa je recimo ponekad bolje koristiti  klasično android sučelje. 

14 godina
neaktivan
tuga000 kaže...
www.fastcardtech.com/HDC-Galaxy-Note-3-N9002-MTK6592-Octa-Core.html?u=57053 Zanima me dali neko ima s tom stranicom i s tim mobitelom?! Hvala :)

Ne znam za mobitel, ali ja sam naručio s te stranice Zopo zp1000 i dobio ga s 2 velika propusta. Sim slot se nije dao otvoriti , pa sam u servis ga morao dat, plus naknadno otkrio da ne prepoznaje slušalice kad ih priključiš u mob..

Stranica je inače pouzdana, imaju live chat službu, a mailom odgovaraju unutar 24h..

14 godina
neaktivan
Mobitel mi izgleda bomba :D A otkud stize?! Kina il EU?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
minarelli kaže...

dobro jel po 4x već moram pitat jel ima ko iskustva sa Elephone mobitelima? 3x pitam i niko ni da trzne, pa nije valjda da baš niko ništra nezna o njima. najviše me zanima elephone P8, i kakav je onaj ulefone U7. gledam da bi možda i njega uzo..

Evo ovako. Imam Elephone P8 sad već neka dva tjedna i zadovoljan sam. Naručio sam ga sa http://www.efox-shop.com i stigao mi je u roku 7 dana. Odlučio sam se za taj shop jer imaju europsko skladište, a nisam se htio zezat s carinom i čekanjem preko dva mjeseca s nekih kineskih shopova. Shop je na njemačkom, ali to mi nije predstavljalo problem. A i dobije se godina dana garancije tj. oni ga šalju u Kinu o njihovom trošku.

Što se tiče samog mobitela stigao je sa 4.2.2. androidom koji sam zamijenio custom romom i sve mi super radi. Orginali rom je imao google play i sve je šljakalo, ali sam čitao da je 4.4 bolji pa sam napravio promjenu. Kvaliteta slike je odlična, u igrama nema nekih trzanja, a od kada sam stavio novi rom i puno manje se grije. Poprilično koristim mobitel, čak se i dosta igram na njemu, i baterija mi izdrži bez problema cijeli dan. S tim da sam stalno na WIFI. Plus što sam još dobio i dodatnu bateriju u pakiranju tako da sam sasvim zadovoljan. Vrtio sam na njemu i filmove, youtube i sve radi bez problema. Ekran mi je stvarno ok. Čak pogledam i neke dosadnije tekme na svjetskom preko mobitela :D. Kamera je na otovorenom dosta dobra, ali kad se slika unutra s malo lošijim svijetlom nije baš neka. Ono nije totalno šrot, ali razlika između slika vani i unutra je ogormna. Mana je što nema 3G na 900 MHz i zbog toga sam stalno na WIFI jer živim u 3 PM, ali prihvatio sam taj nedostatak. Dosta je velik, ali meni nije problem jer imam velike ruke, a i uzeo sam ga baš zbog dijagonale.

A što se tiče ovog da je elephone kopija drugih mobitela je sasvim točno. P8 je kopija note3 što na kraju nije tolko loše jer sam jednostavno vrlo lako nabavio sve đinđe-minđe poput silicon casea i takvih stvari vrlo lagano.

Da zaključim, mobitel mi je sasvim dobar. Osobno mislim da sam dobio dobar omjer uloženog i dobivenog.

14 godina
neaktivan

pošto mi na prvo pitanje niko ne trza dajte mi barem linkove nekih shopova koji imaju eu skladište da barem s carinom nemam probleme.

Acta, non verba.

0 3 hvala 0
15 godina

Čovjek doslovno post iznad tvojeg navodi shop sa eu skladištem

sorry za off topic

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
15 godina
neaktivan
udarnik60 kaže...
minarelli kaže...

Evo ovako. Imam Elephone P8 sad već neka dva tjedna i zadovoljan sam. Naručio sam ga sa http://www.efox-shop.com i stigao mi je u roku 7 dana. Odlučio sam se za taj shop jer imaju europsko skladište, a nisam se htio zezat s carinom i čekanjem preko dva mjeseca s nekih kineskih shopova. Shop je na njemačkom, ali to mi nije predstavljalo problem. A i dobije se godina dana garancije tj. oni ga šalju u Kinu o njihovom trošku.

Što se tiče samog mobitela stigao je sa 4.2.2. androidom koji sam zamijenio custom romom i sve mi super radi. Orginali rom je imao google play i sve je šljakalo, ali sam čitao da je 4.4 bolji pa sam napravio promjenu. Kvaliteta slike je odlična, u igrama nema nekih trzanja, a od kada sam stavio novi rom i puno manje se grije. Poprilično koristim mobitel, čak se i dosta igram na njemu, i baterija mi izdrži bez problema cijeli dan. S tim da sam stalno na WIFI. Plus što sam još dobio i dodatnu bateriju u pakiranju tako da sam sasvim zadovoljan. Vrtio sam na njemu i filmove, youtube i sve radi bez problema. Ekran mi je stvarno ok. Čak pogledam i neke dosadnije tekme na svjetskom preko mobitela :D. Kamera je na otovorenom dosta dobra, ali kad se slika unutra s malo lošijim svijetlom nije baš neka. Ono nije totalno šrot, ali razlika između slika vani i unutra je ogormna. Mana je što nema 3G na 900 MHz i zbog toga sam stalno na WIFI jer živim u 3 PM, ali prihvatio sam taj nedostatak. Dosta je velik, ali meni nije problem jer imam velike ruke, a i uzeo sam ga baš zbog dijagonale.

A što se tiče ovog da je elephone kopija drugih mobitela je sasvim točno. P8 je kopija note3 što na kraju nije tolko loše jer sam jednostavno vrlo lako nabavio sve đinđe-minđe poput silicon casea i takvih stvari vrlo lagano.

Da zaključim, mobitel mi je sasvim dobar. Osobno mislim da sam dobio dobar omjer uloženog i dobivenog.

Kako to da se nisi odlučio za http://www.efox-shop.com/umi-cross-mtk6589t-15ghz-quad-core-644-zoll-fhd-ips-ogs-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292216 ovaj Umi koji ima WCDMA 900/2100

Malo mi je taj efox sumnjiv. Em što mi Wot sugerira da je stranica very poor, em što je taj Umi cross prejeftin u odnosu na bilo koji drugi shop, Jel fakat šalju iz Njemačke?? Ako da, onda bi trebao biti još i bez PDV-a,

što je bolesno jeftino, da ne velim sumnjivo.

dak
13 godina
neaktivan
dak0001 kaže...

Kako to da se nisi odlučio za http://www.efox-shop.com/umi-cross-mtk6589t-15ghz-quad-core-644-zoll-fhd-ips-ogs-bildschirm-android-42-3g-smartphone-g-292216 ovaj Umi koji ima WCDMA 900/2100

Malo mi je taj efox sumnjiv. Em što mi Wot sugerira da je stranica very poor, em što je taj Umi cross prejeftin u odnosu na bilo koji drugi shop, Jel fakat šalju iz Njemačke?? Ako da, onda bi trebao biti još i bez PDV-a,

što je bolesno jeftino, da ne velim sumnjivo.

Pa taj što si linkao nije iz Njemačke. I zato sam uzeo P8 jer je jedini bio na skladištu u EU kada sam kupovao. Treba pisati "versandkostenfrei aus de" pored artikla ako ga imaju na EU skladištu. Mogu se pregledati samo artikli koji su na EU skladištu. Nema ih puno i uglavnom su neki populariniji poput inew V3. Gledo sam taj P8 na kineskim shopovima i kad se uračuna PDV i čekanje odlučio sam da mi je bolje ovo. Mislim da je čak i jeftinije. Ako se ne varam na to2c.com je bio jeftiniji nekih 100 kuna, ali bez PDVa i bez druge baterije i nekih stvari što su ovi poslali.

A što se tiče shopa. Za te kojima piše da šalju iz njemačke fakat šalju. Naručio sam ga u ponedjeljak i jedino im je trebalo 3 dana da ga shipaju. Poslali su mi onda u četvrtak sve detalje i tracking i već je idući ponedjeljak bio kod mene. Nikakva dodatna poštarina niti bilo kakvi drugi troškovi. Još se pri registraciji i dobije neki manji popust(nekih 3% IIRC). Jasno može biti da sam imo lude sreće i da to nije uvijek tako, ali ne mogu ništa negativno reći. Čak sam bio u kontaktu s njima preko livechata jer su po meni telefon trebali poslati već u srijedu, a ne u četvrtak i sve smo bili razjasnili.

17 godina
Jel nam mores kakvu sliku zakeljit sa elephone? Po danu moze, znam da po mraku ide slabije. Za 1200kn 5.7 incha fullhd ips ekran, 2gb rama, 16gb prostora i 13mp kamera - zakon.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
neaktivan

Evo da se malo javim,ako nekog zanima...kupio xiaomi mi2s sa to2c.com-a, sve stiglo uredno i u nekom normalnom roku (20ak dana), bilo bi i brže da sam bio prisutan u Hrvatskoj kad mi je od carine stiglo pismo da im pošaljem račun, i da sam bio doma kad su mi ga donosili, a ovako je ipak potrajalo tih 20ak dana...Prema vašim preporukama sam snimio unpacking mobitela..i sve je bilo uredu, samo što je otvaranje zadnje strane mobitela potrajalo dok nisam pogledao kako se to radi na youtube-u, nikad lakše otvaranje mobitela, ali eto, novi je pa se bojiš da šta ne pukne ako krivo napraviš....po dogovoru mi poslali i punjač za EU, i kao poklon sam ih nažicao zaštitnu masku, a sad više neznam je li poklon bila i jedna zaštitna folija koju sam isto dobio.

Imam ga nekih tjedan-dva dana, sve mi se čini ok, mobitel imakoliko vidim 3G na 850/2100 MHz i koristim jadni Tele2, 3G valjda ne bi trebao imati izvan grada, u mom slučaju Rijeka je u pitanju..ali nisam baš puno bio van grada pa mi 3G skoro stalno-- znači to je OK. Podstanar sam bez interneta, pa koristim smart tarifu za surfanje (preko mobitela i sharepointa) tu radi bez greške...

I baterija od 2000 mah-a traje što se mene tiče i više nego dovoljno dugo, obzirom da mi je gašenje i paljenje 3G-a i wifi-a pri ruci, pa mmi nije cjelo vrijeme upaljen.

Ima jako osjetljiv touch (naspram mog starog moba - experia neoV ) pa neznam dali radi toga (masnih ruku, znoja-ljeto je ipak) neki put se dogodi kao da sam postiskao 5 stvari odjednom, ali čim stisnem sa strane tipku za zaključavanje i opet tu istu za otključavanje taj ''problem'' nestane).

Aplikacija koja je već instalirana na njemu za e-mail ima neki problem, ok je što mi stalno javlja kad dobijem koji mail, ali je ''problem'' što ni jedan mail ne mogu otvorit, ali to sam riješio deaktivacijom svog accounta na toj aplikaciji, i skidanjem i instaliranjem druge aplikacije za mail (gmail) tako da tu problema ni nema.

Sad ja ne znam da li imam MIUI ili ANDROID, jer sam dobio instaliran i MI market a i google play, ali šta god da imam je ok i radi odlično...

Eto toliko, jako zadovoljan sa mobitelom, nego sad ne znam da li bi ga prodao nakon još malo korištenja, pa probao neki drugi, j.biga znatiželja...sad me zanimaju i kakvi su ostali kinezi...:)

I da, pušiona je jedino što mi je tečaj (kune u eure) od paypala bio sranje i što su mi papci naplatili PDV...pa me mob ispao oko 1900 kn, ali šta je tu je...i da,antutu pokazuje 27629, ne znam koliko bi trebao platiti tu kod nas za približan rezultat ali mislim da barem duplo skuplje...toliko od mene...:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 13:38 (gardelac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Evo jučer mi je stigao Jiayu g4s. Nakon podužeg razmišljanja i čitanja po forumima i nekim specijaliziranim stranicama odlučio sam se za ovaj mobitel. Pošto mi se nekako u to vrijeme

pokvario ekran na sgs2 nije mi se dalo čekati da doleti iz Kine već sam ga uzeo sa WOW shopa. Uredno je došao već drugi dan. Nakon svega jednog dana korištenja teško je reći

neke stvari. Za sada me se jako dojmio kvalitetan ekran i responzivnost mobitela. Sve ide dosta glatko. Baterija mi se isto čini da bi trebala dugo izdržati (3000 mah). Zaboravio sam reći da je

u pitanju slabiji model tj. onaj od 1gb.

16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebam preporuku za mobitel do 1000 kuna (to mora uključivati i mogućnost naplate carine) znači da mobitel bude cca. 800 kuna + ako naplate carinu ili da bude iz nekog EU shopa pa da ne naplate carinu. Mobitel bi koristila cura, potrebno je min. 1Gb RAM-a i da je Quad core.

Ja sam sad dosta gledao ponude okolo ali bih htio preporuku od nekoga tko još malo bolje prati kineske mobitele. Ako može 2-3 modela pa će onda ona odlučiti.

Unaprijed zahvaljujem

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
15 godina
maxy0 kaže...

koji je najeftiniji, koliko toliko dobar sa bar 1 gb rama, znači sto jeftiniji moguce

bump

[url=http://trakt.tv/user/MjezZza][img]http://trakt.tv/user/MjezZza/widgets/watched/episode-banner.jpg#nocache[/img][/url]
14 godina
neaktivan
underdog kaže...

Čovjek doslovno post iznad tvojeg navodi shop sa eu skladištem

sorry za off topic

kaj je samo jedan? {#}

Acta, non verba.
13 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Jel nam mores kakvu sliku zakeljit sa elephone? Po danu moze, znam da po mraku ide slabije. Za 1200kn 5.7 incha fullhd ips ekran, 2gb rama, 16gb prostora i 13mp kamera - zakon.

Evo par brzopoteznih(zanemari što je na slikama :-) ). http://ljutko.imgur.com/all/

kažem nije sad neka vrhunska kamera, koliko se ja u to kužim(to mi i nije bilo nešto važno tbh), ali za moje potrebe je sasvim ok. nemam nikakav app za kameru nego default što ima taj custom rom. a i nisam neki fotograf. možda bi netko s više interesa mogao i nešto više izvući iz te kamere.

17 godina

Te slike nisu javno dostupne. 

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Te slike nisu javno dostupne. 

jesu sad. throwaway acc pa nisam promijenio settings.

11 godina
neaktivan
slish480 kaže...

Pozdrav,

Trebam preporuku za mobitel do 1000 kuna (to mora uključivati i mogućnost naplate carine) znači da mobitel bude cca. 800 kuna + ako naplate carinu ili da bude iz nekog EU shopa pa da ne naplate carinu. Mobitel bi koristila cura, potrebno je min. 1Gb RAM-a i da je Quad core.

Ja sam sad dosta gledao ponude okolo ali bih htio preporuku od nekoga tko još malo bolje prati kineske mobitele. Ako može 2-3 modela pa će onda ona odlučiti.

Unaprijed zahvaljujem

Malo modela se nadju za te novce a da valja, Ka sam ja gledao onda sam suzio prvo na dva modela Zopo http://www.banggood.com/ZOPO-ZP780-5-inch-MTK6582-1_3GHz-Quad-core-Smartphone-p-917143.html košta do 800kuna, onda na Lenovo s660 http://www.pandawill.com/lenovo-s660-smartphone-android-42-mtk6582-13ghz-47-inch-with-brushedmetal-finish-p86912.html koji dodje uglavnom 930kuna(više nego sto si zadao)  

Oba imaju ono sto si ti zadao, oba imaju 900mhz frekvenciju za 3g, ako ti to za 3g nije bitno onda reci vjerujem da se može tada nači još nesto ali bolje. 

Lenovo mi je puno bolji jer ima 3000mah bateriju i stekao sam dojam da je Lenovo puno kvalitetniji nego Zopo.

Ja sam se na kraju odlučio na Asus ZenFone 5 http://www.1949deal.com/asus-zenfone-5-intel-z2560-dual-core-1-6ghz-android-4-3-smartphone-1gb-ram-8gb-rom-5-0-inch-hd-screen-red.html nije po kriteriju koji si ti zadao, ali po meni je Intel Atom dvojezgreni procesor bolji od Mediatekovog 4 jezgrenog. Ima Gorilla staklo 3, pogoni ga Android 4.3 i ima mogučnost nadogradnje na Kit kat (4.4) dok večina kineza u ponudi se večinom drze 4.2 androida. Ali košta više nego sto si ti zadao tj 950kuna. 

Vjerujem da će ti još netko dati preporuku za još neki model jer ovi koje sam ja naveo samo je Zopo po tvojem kriteriju.  Zopa možes birati u više boja, pa pitaj curu koju boju želi :) 

12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, pisao sam prije na forumu o Cubot GT99 na temi o kineskim mobitelima. {#}

A sada bih htio sa vama podijeliti ovaj izvanredni mobitel jer se nameće kao best buy.

Naručio sam ga prije 15 dana sa Pande i već juče dobio i za sada sam oduševljen. 

Ima li još netko ovaj uređaj? Ako želite nešto za oko 150 dolara, ovaj Cubot S222 ima moje preporuke.

Evo napravio sam i kratki video review, pogledajte slobodno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 15:29 ('ladno_pivo).

4 1 hvala 0
13 godina

Za dva tjedna će Asus Zenfone 5 (2GHz/2GB/16GB verzija) biti dostupna na mobicity za cca 1450kn. (dobio potvrdu od njih)

Po meni puno bolji izbor nego modeli sa MTK6592 procesorom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2014 17:51 (assassin.st).
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina

Imaš li kakvu informaciju o dostupnosti izvornog koda za Intel SoC na ZenFone-u 5? Tražio sam po Internetu, ali nisam ništa konkretno uspio pronaći, izgleda da Intel po tom pitanju nije ništa bolji od MediaTek-a - iako se nadam da se varam jer na papiru je ovo i više nego dobar mob za te novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
assassin.st kaže...

Za dva tjedna će Asus Zenfone 5 (2GHz/2GB/16GB verzija) biti dostupna na mobicity za cca 1450kn. (dobio potvrdu od njih)

Po meni puno bolji izbor nego modeli sa MTK6592 procesorom.

ok, samo malo velik i težak ....

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice