IPhone Jailbreak - koliko je sigurno?

poruka: 8
|
čitano: 4.882
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

dakle jeli sigurno i rizično izvoditi jailbreak i koliko često to ljudi čine prema vašim saznanjima?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: IPhone Jailbreak - koliko je sigurno?
Robert-Je-Glup kaže...

dakle jeli sigurno i rizično izvoditi jailbreak i koliko često to ljudi čine prema vašim saznanjima?

Mislim da je bezopasno.

Vecina ljudi to ne radi jer nisu tehno frikovi i to ih ne zanima.

Mobitel imaju zbog prestiza.

Inace, gubis garanciju jailbrakeanjem, ali uredjaj ti nije u direktnoj opasnosti ako to i ucinis.

Postoji mala opasnost da ces dobit neki virus ili malware, ali nisam cuo za nikog u hrvatskoj da mu se to desilo.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Jailbreak je bezopasan proces, samo budi siguran da se ne prekine dok je još u tijeku, jer ne znam što bi se onda dogodilo, a sumnjam da mi ti želiš pokusom pokazat što bude.

Jailbreakom gubiš garanciju sve dok je modificirani software na uređaju. Ako ga Restoreaš na vrijeme, ne može se reći da je uređaj bio jailbreakan, te stoga "dobivaš" garanciju "nazad". Naravno, problem je ako ti ode onaj port na koji se sve spaja, jer onda ne možeš restoreati, ali to je mala šansa.

Malware, trojanci i virusi su gluposti. Da, postoje, kao i za svaku platformu koja može izovditi neki kod. Pazi šta skidaš, baci pogled na Internetu da vidiš o čemu se radi u aplikaciji i da se informiraš o kvaliteti aplikacije (ovo je općeniti savjet za sve aplikacije za svaku platformu).

Nemoj natrpati iPhone s raznim glupostima i Springboard addonima, jer će ti se mob usporiti, te će se baterija još brže prazniti.

Osobno mi je iPhone jailbreakan, uglavnom zbog Cycordera, SBSettingsa, Backgroundera i Orbita.

@Psiho246: molim te nemoj počimati sa "uvredama" ("imaju zbog prestiža"), nikome se više ne da pljuvati oko iPhonea - it's just a phone.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Neznam zašto bi to bila uvreda? Evo na mojem primjeru: 5 prijatelja mi ima iphone, samo jedan od njih ga je jailbreakao. Kad pitaš ostale zasto to ne naprave kažu da to nije njima potrebno da ga ovako i onako imaju jer je "popularan" i dobar. Neznam po cemu su zakljucili da je dobar jer iphone dok se ne napravi jailbreak nema 50 i vise posto funkcija....
16 godina
neaktivan
AlterEgo kaže...
Neznam zašto bi to bila uvreda? Evo na mojem primjeru: 5 prijatelja mi ima iphone, samo jedan od njih ga je jailbreakao. Kad pitaš ostale zasto to ne naprave kažu da to nije njima potrebno da ga ovako i onako imaju jer je "popularan" i dobar. Neznam po cemu su zakljucili da je dobar jer iphone dok se ne napravi jailbreak nema 50 i vise posto funkcija....

Ok, to je fail -_-

Ali stvara se dojam da je onda svaki iPhone/Apple korisnik takav (znam da piše "većina", ali to se nakon nekoliko sec zaboravi i ostane samo "umišljeni" umjesto "većina ih je umiljenja").

17 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Malware, trojanci i virusi su gluposti.

Jailbreak ostavlja otvoren SSH pristup što se lako sredi promjenom defaultne SSH lozinke. Taj propust koriste mnogobrojni virusi (2 mislim) koji postoje na iPhone OS-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 0:03 (vjeko).
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
DragonSoul kaže...

Malware, trojanci i virusi su gluposti.

Jailbreak ostavlja otvoren SSH pristup što se lako sredi promjenom defaultne SSH lozinke. Taj propust koriste mnogobrojni virusi (2 mislim) koji postoje na iPhone OS-u.

Nauci prije nego govoris bezveze, JB ne otvara SSH sam po sebi nego moras instalirati OpenSSH i on se bez problema moze iskljuciti u SBsettingsu.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
17 godina
DragonSoul kaže...

@Psiho246: molim te nemoj počimati sa "uvredama" ("imaju zbog prestiža"), nikome se više ne da pljuvati oko iPhonea - it's just a phone.

AlterEgo kaže...

Tako je.

Da je to uvreda, ja bih vrijedao neke svoje prijatelje...

Covjek je postavio pitanje a ja sam mu odgovorio, no harm intended. Nevinašce

- Psiho246
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice