Iphone 5
- poruka: 949
- |
- čitano: 249.348
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja za sad prezadovoljan sa iOS7 na 4s,sve štima i nakon dan-dva navikavanja zaboravio iOS 6...,topla preporuka!!
Pozz! Predao iphone5 na servis. (power/lock gumb ne radi). Očekujem novi. Sretno mi bilo.
Gđa u tcom označila "uočena oštećenja na prednjem i stražnjem kućištu". Potpisano jbg, kasno uočio.
Oštećen, da, ima 1 crticu na ivici moba od 0.2mm i još jedno dolje na ivici koja se i ne vidi pod svim kutevima..
Nije ga ni pregledavala, to je po defaultu označila.
Nego što sam htio reć, uzeo ženin 4S i povukao sve s iclouda.
Ono što me čudi, na iph5 od 16gb sam imao 1-1.5GB slobodnog prostora, a ovdje, na 4S od 16GB 3,5GB slobodnog!!?
Ne, nisam mislio na slobodan prostor na icloudu, nego na samom mobitelu.
Sve je normalno povukao, video, slike, fileove po aplikacijama..
Kao da sam IOS7 za iphone 5 zauzima više prostora nego isti na iphone 4s.
evo ja dam bijeli s3 otključan na sve mreže za ip5 uz moju nadoplatu, ponude na PP.
Pozz! Predao iphone5 na servis. (power/lock gumb ne radi). Očekujem novi. Sretno mi bilo.
Gđa u tcom označila "uočena oštećenja na prednjem i stražnjem kućištu". Potpisano jbg, kasno uočio.
Oštećen, da, ima 1 crticu na ivici moba od 0.2mm i još jedno dolje na ivici koja se i ne vidi pod svim kutevima..
Nije ga ni pregledavala, to je po defaultu označila.
Nego što sam htio reć, uzeo ženin 4S i povukao sve s iclouda.
Ono što me čudi, na iph5 od 16gb sam imao 1-1.5GB slobodnog prostora, a ovdje, na 4S od 16GB 3,5GB slobodnog!!?
Na iP5 imam 13.80GB slobodno (16GB = 15.63), što znači da iOS7 zauzima 1.83GB memorije.
Na svim uređajima zauzima isto, osim na iPadu gdje ima nekih sitnica pa je oko 1.9GB
Na iOS6 sam imao 13.84GB slobodno, što znači da je razlika nekakvih 40MB na stranu iOS7.
Onda ne vidim nikakvu logiku, osim da je u nekim aplikacijama bilo fileova koje nisu bile backup-ovane na icloud..
Samo ne znam koje su to app, sve što ima neke dodatne podatke su "pune".
Svašta.
Moj prijatelj ima 4 ili 4s verziju, i nisam baš ogledao koliko je zauzeće memorije, ali sam uočio da njegov update ipak nema sve što može primiti 5.
Možda u činjenici da je realno update manji uočava se više slobodnog prostora?!?!
pozz
imam jedan Iphone 5 na kojem u gornjem lijevom uglu stalno pise "Searching...", odnosno kao da nema signala.
ios je 6.1.4
update ne prolazi zbog nepoznate greške
u settings kad odem modem frimware verzija stoji prazno.
probao reset network settings.
također ne vidim da igdje imam Carrier settings.
probao zamjeniti SIM kartice s drugim Iphone 5... nije problem u sim karticama
WiFi radi.
Ideje kako riješiti problem?
Pa, traženje mreže automatski / ručno?
Ako si probao sve te jednostavne stvari, home+power,
ako neće, u dfu mod pa preko itunesa updateat na ios7.
Opcija Carrier ne postoji .... pa ne mogu izabrati :(
Što dobijem sa home + power?
Sutra ću pokušat iphone update preko itunes ... danas nemam kabel za peticu :(
"Carier" bi bilo "Mobilni podaci" na hr? Nema te opcije?
Da li mob odjednom ne radi ili što? S drugom karticom također ne radi?
Mslm, jel zaključan na drugu mrežu il tome slično, ili je radio normalno?
Home + power držiš istovremeno i čekaš da se ugasi i kad se pojavi jabuka, onda pustiš.
To radi neki reset.
Ako ni tad ne radi, onda update-restore preko itunes, ako ni tad ne radi ni s drugom karticom, servis.
Pod uvjetom da nije mob izvana il iz druge mreže pa je zaključan...
pozz
imam jedan Iphone 5 na kojem u gornjem lijevom uglu stalno pise "Searching...", odnosno kao da nema signala.
u settings kad odem modem frimware verzija stoji prazno.
Ideje kako riješiti problem?
Ako ti po modem firmware stoji prazno, 99% da ti je otišao baseband čip, ako je pod garancijom, tada ti slijedi zamjena matične ploče
Radio je normalno, kupljen u VIP-u, kartica od VIPa, nema ni IMEI u About....
obriši cijeli iphone pa povuci backup sa iclouda (ne treba kabal za itunes).
Slijedeća opcija služba za korisnike, zatim servis.
Zar nije prva opcija da ide u Vip?
Predao iphone u T-centar u Pon popodne, (power/lock gumb ne radi), u srijedu zaprimljen u mesc ZG, jutros u 8:30 serviser radi na mom uređaju...
Evo 10h je sada, serviser i dalje radi na mom uređaju?
Jel zna netko zasto vipu vise nema za kupit iP4s nego samo petica?:D
pozz, opet ja.
Dakle, jutros mob na stolu servisera, u 16h piše završen; zamjenjen novim. (novi imei nije aktiviran - apple check imei, stari imei - repleced)
Interesiraju me iskustva sa mesc. da li oni šalju novi mob u t-centar, da li t-centar već ima tih mobitela za zamjenu, ili nešto treće?
Našao sam oglas za ip5s, 5700kn će biti cijena, sad na početku barem.
Možda nekoga zanima cijena.
Nije moj oglas, niti nije namjera reklamirati oglas.
koliko si dugo cekao na novi mob ?
Nekad su toliko suhi da kad stišćem po ekranu imam osjećaj da gulim kožum, a nekad je obratno pa se osjećam da će mi iskliznut prsti s ekrana
ma isti prst, isti trenutak, mob uz mob..
al to sam usporedio ubrzo nakon što sam uklonio foliju s njega.
probam danas.