iPhone 4 pregrijavanje

poruka: 58
|
čitano: 28.478
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: iPhone 4 pregrijavanje
reebeech kaže...
bas suprotno, ocu rec da treba pazit da baterija ne bude konstanto izlozena visokim temperaturama...zasto bi se onda recimo preporucalo da ako ti je laptop stalno spojen na struju, bateriju izvadis i spremis na tamno i hladno mjesto...

Meni se čini da se opet vrtimo unedogled. {#} Koliko visoke temperature?

Zašto se preporuča da vadiš bateriju kada radiš na laptopu?  Zato što istovremena upotreba baterije i njeno punjenje slabe ćelije unutar baterije i time joj smanjuju kapacitet.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Zašto se preporuča da vadiš bateriju kada radiš na laptopu?  Zato što istovremena upotreba baterije i njeno punjenje slabe ćelije unutar baterije i time joj smanjuju kapacitet.

cini se da se vrtimo u krug... :P

kada se baterija laptopa spojenog na struju napuni elektronika se pobrine da je prestane punit, dakle baterija tamo stoji tek tolko, da se u slucaju nestanka struje ne ugasi laptop...dakle ona se tamo samo grije...znaci nekih 50tak stupnjeva...a mozda i vise ako se ne pazi na hladenje...tako da ja jos uvijek smatram da temperatura iznad nekih 50-60°C nije zdrava za bateriju ako zelis da ti za 2 godine traje priblizno isto kao i prvog dana....mozda se i varam, ali dosad imam takva iskustva...

16 godina
odjavljen
reebeech kaže...

kada se baterija laptopa spojenog na struju napuni elektronika se pobrine da je prestane punit, dakle baterija tamo stoji tek tolko, da se u slucaju nestanka struje ne ugasi laptop...dakle ona se tamo samo grije...znaci nekih 50tak stupnjeva...a mozda i vise ako se ne pazi na hladenje...tako da ja jos uvijek smatram da temperatura iznad nekih 50-60°C nije zdrava za bateriju ako zelis da ti za 2 godine traje priblizno isto kao i prvog dana....mozda se i varam, ali dosad imam takva iskustva...

Dok je god baterija u laptopu, laptop se napaja iz nje, a ne iz adaptera, a istovremeno adapter puni bateriju. Da je tako kao što ti kažeš nitko ne bi morao vaditi bateriju dok je laptop spojen na struju.

50-60 stupnjeva je ništa. Te baterije su izrađene da im svojstva ne slabe i pri puno većim teperaturama. Npr,real-life situacija: ostavio si laptop ljeti u automobilu, sunce je upeklo, temperatura unutar auta je prešla 60 stupnjeva, a bateriji se ništa nije dogodilo.

14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
reebeech kaže...

Dok je god baterija u laptopu, laptop se napaja iz nje, a ne iz adaptera, a istovremeno adapter puni bateriju. Da je tako kao što ti kažeš nitko ne bi morao vaditi bateriju dok je laptop spojen na struju.

50-60 stupnjeva je ništa. Te baterije su izrađene da im svojstva ne slabe i pri puno većim teperaturama. Npr,real-life situacija: ostavio si laptop ljeti u automobilu, sunce je upeklo, temperatura unutar auta je prešla 60 stupnjeva, a bateriji se ništa nije dogodilo.

ovo za napajenje iz baterije nisam bas siguran da je tako kako ti kazes, prilicno sam siguran da se baterija "iskljucuje"...al sad ne mogu nac dokaz, pa necu dalje ni tvrdit nista...

i opet idemo iz pocetka :P ja ne kazem da im svojstva padaju pri viskim temperaturama, ona ce i dalje davat xy volti, ali tijekom vremena kapacitet ce se smanjivati brze nego da je radila na konstantnih 20°....

16 godina
odjavljen

Kod novijih laptopa ako ti je baterija preko 20 % a laptop je upaljen, uopće se ne puni-barem je tako sa mojim Acerom. Dok npr. moj stari Fujitsu puni bateriju stalno.

14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Kod novijih laptopa ako ti je baterija preko 20 % a laptop je upaljen, uopće se ne puni-barem je tako sa mojim Acerom. Dok npr. moj stari Fujitsu puni bateriju stalno.

a znaci da ovisi o proizvodacu....

16 godina
odjavljen
reebeech kaže...
a znaci da ovisi o proizvodacu....

Tvrdiš da se laptop napaja samo iz punjača kada je baterija puna, što očito nije slučaj ni sa jednim od moja dva laptopa. Moram im vaditi bateriju da bi mogao raditi samo na punjaču.

14 godina
neaktivan

kod mene kad je baterija unutra, puni se sve dok se ne napuni na 100 posto...kad se napuni, punjenje prestane...bar je tako pisalo u manualu..

(ocito se nemremo slozit, a presli smo u offtopic, pa mislim da je bolje da ni ne nastavljamo raspravu, nema smisla)

16 godina
odjavljen
reebeech kaže...

(ocito se nemremo slozit, a presli smo u offtopic, pa mislim da je bolje da ni ne nastavljamo raspravu, nema smisla)

Slažem se.

15 godina
reebeech kaže...
vexx5555 kaže...

hmm, traje kao prvog dana? a neznam bas , na to još nisam naletio ,evo moj  sony-ev mp 4 ce sad brzo 2 godine napunit i baterije sve kraće i kraće traje , i taj vijek trajanja se opasno smanjuje u zadnje vrijeme, dali mislite da hladnoca moze bit utjecaj , ja ide vani ( vani 0c ) i ostavim ga u ruci , on se gotovo zamrzne ,da li to moze utjecat na zivotni vijek baterije ? doduse koristio sam ga svaki dan pod 3-4 sata pa i nije cudo.

16 godina
odjavljen
athlon64 kaže...
hmm, traje kao prvog dana? a neznam bas , na to još nisam naletio ,evo moj  sony-ev mp 4 ce sad brzo 2 godine napunit i baterije sve kraće i kraće traje , i taj vijek trajanja se opasno smanjuje u zadnje vrijeme, dali mislite da hladnoca moze bit utjecaj , ja ide vani ( vani 0c ) i ostavim ga u ruci , on se gotovo zamrzne ,da li to moze utjecat na zivotni vijek baterije ? doduse koristio sam ga svaki dan pod 3-4 sata pa i nije cudo.

Napisao sam na prethodnoj stranici zašto baterije oslabe kada su na hladnom-to je zbog manjeg kretanja elektrona pri niskoj temperaturi.

Najbolje će biti da ga staviš u džep ili ga zamotaš u nešto.

17 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

posle dve nedelje koristenja znaci kupljen nov u t-mobile ovde kod nads u makedoniju i do juce sve ok ali juce kad sam ga stavio da se puni toliko se zagrejao da sam ga jedva drzao u ruku, aj rekoh ok mozda mu udarile neke bubice onda sam ga izvadio od punjaca na oko 51% punu bateriju i izasao morao sam na neki put da idem, za celo vreme putovanja i cele veceri iphone je bio nenormalno zagrejan a nista ga nediram samo mi stoji u dzepu,uradio sam par puta hard reset nista samo sto se upali zagrije se nenormalno i tako cele veceri dok se baterija nije ispraznila a isprazila je tih 51% za jedo vece!Onda sam ga stavio da se puni i naravno opet je celo vreme bio mnogoo zagrijan a i jos jedna cudna stvar punio se skoro tri sata sto iz mojeg iskustva sa iphonima je mnogo ,e kad se napunio 100% izvadio ga iz punjaca i ohladio i evo celu noc i do sada je mrtav hladan ono sto sam danas primetio kad pricam za nekim zelezni okvir nadesnoj strani opet se zagrije !E sad molio bih za savet sta da radim dal da ga nosim u servis u t-mobile a to traje 30 radnih dana ili da ga jos koji dan testiram!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje
Recimo kod igranja sat i više , bogme se iPhone 4 zna dobro zagrijat , provjereno :)
I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Recimo kod igranja sat i više , bogme se iPhone 4 zna dobro zagrijat , provjereno :)
ma kod mene posle dva minuta se zagrije nemogu da ga drzim u ruke neznam sta reci izgleda da ima definitivno neki problem!
15 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje
to definitivno nije normalno. moj se zagrije kad igram igrice malo duže npr. sat vremena a i to kad se zagrije to je mlako. Odnesi ga na servis
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...
to definitivno nije normalno. moj se zagrije kad igram igrice malo duže npr. sat vremena a i to kad se zagrije to je mlako. Odnesi ga na servis

izgleda cu da moram da ga nosim ccccc pa do juce mu nista nije mu bilo!

15 godina
LEGIJA kaže...
explorer 4 kaže...

negdje sam citao da ako imas puno aplikacija otvorenih u backgroundu da to moze zagrijat ajfon... dva puta stisni onu okruglu tipku i dugo drzi na ikoni dole neke igrice i ubij ih sve osim onih koje ti trebaju npr. alarm, kantakti itd...

fuck tha police.... dude don't slow down drift that shit !!! =)
17 godina
neaktivan
Genoxxx kaže...
LEGIJA kaže...
explorer 4 kaže...

negdje sam citao da ako imas puno aplikacija otvorenih u backgroundu da to moze zagrijat ajfon... dva puta stisni onu okruglu tipku i dugo drzi na ikoni dole neke igrice i ubij ih sve osim onih koje ti trebaju npr. alarm, kantakti itd...

ma znam za to nije do toga ,nego ovo postalo ozbiljno mislim da ce svakog trenutka da explodira od tolike toplote ,nista zvao sam t-mobile i nosim ga prekosutra u njihov servis!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 14:39 (LEGIJA).
16 godina
LEGIJA kaže...

ma znam za to nije do toga ,nego ovo postalo ozbiljno mislim da ce svakog trenutka da explodira od tolike toplote ,nista zvao sam t-mobile i nosim ga prekosutra u njihov servis!

Očito je onda kvar u mobu. Meni se najviše zagrijao kada sam igrao 3D igru i još ga držao na punjaču i punio, tada se dosta zagrijao. Inače jedva da bude mlak u jačem korištenju i to rjetko.

Stoja
14 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

pozfrav ljudi!
evo malo sam procitao sto ste sve napisali ali mene muci to pregrijavanje!
ugl kupio sam iphone 4 prije 3 dana i strasno se pregrijava...mislim da doslovno mogu jaja peci na njemu :)
upravo je neugodno drzati mogitel!
star je otprilike 2 mj
software mu je 4.3.5 i napravljen je jailbreak,onaj privremeni(jos se ne kuzim u iphone ali trudim se ucit)
da li je to zbog software-a ili do neceg drugog..
zagrijavanje je na gornjem djelu mobitela tj. oko kamere najvise

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

oko kamere se meni 3g zagrijavao kad otvorim neku igricu, ali iphone 4 ne...

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

meni se zagrijava dok surfam,dok prckam po njemu,dok igram,dok je na punjacu,ne znam vise gdje ne....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
iPhone 4 pregrijavanje

Meni se ne zagrijava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

i bateriju mi vuce brzo...traje mi mooozda 6 sati!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
iPhone 4 pregrijavanje
To je dosta, Samsung S jos brze pojede!
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

zna li itko u cemu moze biti kvar,kako se moze otklonit ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

itkooo ... :)

14 godina
neaktivan
iPhone 4 pregrijavanje

eto da se ne trudite pomoci,danas sam dobio sa servisa novi.... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice