kupio bih u applestoreu iphone 4,pa me zanima dali ce on odma raditi ili treba dekodirati ili sto vec?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bas si dobro objasnio svoje namjere, svaka cast!
Pitao si hoce li on odmah raditi, pa naravno da hoce! Upalis i radi. No, vjerojatno si htio pitati HOCE LI RADITI NA SVIM MREZAMA? Dobro pitanje. To ovisi gdje ga kupujes, vjerojatno ga kupujes vani pa ce ga trebati otkljucati kao i svaki drugi mobitel. Ako kupujes preko neta racunaj na 23% PDV-a, 5% carine i postarinu.
kupio bih u applestoreu iphone 4,pa me zanima dali ce on odma raditi ili treba dekodirati ili sto vec?
hmmm...pa normalno da ce radit, zato nebi.....samo ga trebas otkljucat ako ga kupujes vani i to je to...možda nekih cca. 150-200kn je otkljucavanje....i još ti je dobro reka ovi gore post... pdv, carina... skupi se toga....
Bas si dobro objasnio svoje namjere, svaka cast!
Pitao si hoce li on odmah raditi, pa naravno da hoce! Upalis i radi. No, vjerojatno si htio pitati HOCE LI RADITI NA SVIM MREZAMA? Dobro pitanje. To ovisi gdje ga kupujes, vjerojatno ga kupujes vani pa ce ga trebati otkljucati kao i svaki drugi mobitel. Ako kupujes preko neta racunaj na 23% PDV-a, 5% carine i postarinu.
si siguran da ide carina?
Kako san ja pročita u temi o ebayu (neznan jel tako i za applestore) carina se na računalnu opremu ne naplaćuje. Sad je dvojbeno jeli iphone računalna oprema ili ne.
ako ti je ios 4.1 nece ti pomoci tih 100-200 kuna za otkljucavanje kako je kolega gore naveo jer se svi skoro uredaju sada prodaju na iosu 4.1 a za njega unlock jos ne postoji. nadalje mogao si objasniti gdje bi ga tocno i kako uzeo... ako kupujes uredaj u apple storu po punoj cijeni kupujes tvornicki otkljucan uredaj, a sada ako mobilni uredaj narucujes iz vani preko neta imas velike sanse da ga nevidis jer neznatan broj mobitela prode carinu... tako da bi vise informacija uvelike pomoglo oko rijesavanja tvoje dileme
Mislim da je to bilo prije, tj. do 2010. Moguce da taj zakon jos stoji, ali mi je frend pricao da imas do nekih 50$ da ne placas carinu na bilo sto, i da je na snazi zakon za racunalnu opremu, za iPhone bi morao platiti jer premasuje 50$. Nisam 100% siguran ali nesto slicno je.
EDIT: odnosi se na:
Kako san ja pročita u temi o ebayu (neznan jel tako i za applestore) carina se na računalnu opremu ne naplaćuje. Sad je dvojbeno jeli iphone računalna oprema ili ne.