OK, slažem se sa većinom gore navedenog...osim:
1. na svakom forumu koji se bavi mobitelima ćeš naći neke teme tipo: najveći propusti verzije 31.0.101 npr. To meni nije jasno, dešavalo se i to nitko ne može reći da nije, da Nokija izbaci novi software i napravi par grešaka (ona famozna greška u verziji 31.0.nešto kada se alarm aktivirao nekoliko minuta nakon postavljenog vremena). Dešavalo se i još se dešava da izbace novu verziju softwarea koja je sporija od stare itd itd.... uglavnom greške se pojavljuju.
2. Ja sam radio par puta na Iphoneu i mogu reći da je to skroz savršeno iskustvo nakon nokie 5800... surfanje, sučelje...aplikacije.... omg! sve je tu i radi izvrsno. Ja sam prvi veliki protivnik APPLEA, i uglavnom "mrzim" sav njihov hardware i software ali moram reći da su sa Iphoneom napravili posao...ima mana, bluetooth, multitasking i još neke druge stvari...ali po mome to je jedan od 5 najboljih telefona dostupnih danas na tržištu. Većina njegovih nedostataka se kroz aplikacije ispravi...
A da dođem na ono meni najbitnije... Ja danas kupujem Iphone u tarifi i300 sa 6000 bodova za 498kn! Za te pare nemogu dobiti niti n97, niti HTC HERO (tmobile g2 touch), niti Tmobile Pulse niti gomilu drugih telefona... odnosno, uz pravu tarifu Iphone postaje ne samo jedan od najboljih telefona u ponudi, nego i jedan od najisplativijih... mene će koštati identično kao i nova Nokia 5800 ali ovaj put biram "Jabuku" :)