IPhone 3Gs 4.2.1 06.15 baseband

poruka: 15
|
čitano: 4.662
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
IPhone 3Gs 06.15 baseband

Pozdrav svima,

Imam problem,možda mi možete pomoći.

iPhone mi se nedavno ajmo reći pokvario(vrlo vjerojatno sam ga ja i spržio),majstor mi je zamijenio konektor i digao ga na 4.3.5 verziju,prije je bila 4.3.3. Zove me i kaže da nema signala tj no service i da ga nikako ne može uloviti. A majstor je dobar,popravljao mi je sve živo,vraćao mobitele iz mrtvih tako da sam znao da sigurno ne kaki. Uzmem ja njega doma,majstor mi nije ništa naplatio,ugurao sam nekih 100 kn za konektor u ime fer pleja i rekao da ću se probat sam pozabaviti sa njime. Prvo što sam napravio je restorao/downgrade-ao na 4.1. stock pošto apple potpisuje još uvijek tu verziju. Đejlbrejkao sa redsnowom,instalirao ultrasnow 1.2.3 i opet ništa no service,pa dođe signal,jedna crtica,ponekad dvije,stigne i poruka ali pozivi ne funkcioniraju,preslab signal. Pokušam sa custom ipsw 4.1 skuhanim u sn0wbreeze-u opet ništa,isprobavam i sa SAM i SAMprefsom,deaktivacijom-aktivacijom,airplane off-on,reset network settings,dakle sve a opet ništa. Ponovim sve to isto i sa 4.2.1 verzijom-rezultat -> nula bodova. Pokušao i ponovo instalisat iPad baseband. Bezuspješno. Probao i posebni ultrasn0w za 06.15 i ništa.

Čitam da mnogi imaju taj problem. Ukoliko se netko od vas mnogobrojnih susreo ikada sa sličnim problemom molio bi da podijeli iskustva.

thx in advnc :)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

jesi ga sigurno vratio na nižu verziju, ako se ne varam treba ti SHSH Blob.

sa redsn0w ba jailbreakaš na v4.2.1. ova 4.3.3 je untethered.

ovdje imaš sve upute: http://www.omizio.com/

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

za 4.1 ti ne treba shsh blobs,napisao sam gore da apple signa stock fw,da li greškom ili namjerno neznam.

Sve sam ja to učinio što mi sugeriraš,ali i dalje ostaje problem-no service ili one signal bar.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I pitanje jedno,koliko mi može vrijediti ovako kao iPod touch?  {#}

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

kako misliš koliko ti može vrijedit.

sa ipad basebandom ne možeš napravit tvornički restore ako na to misliš (bar ne dok ne izađe baseband za iphone veći od v6.15), i ne možeš downgradeati baseband na niže,

na 3g običnom se i da za 3gs može ako ti je bootloader v4.8 imaš na cydii neku aplikaciju za to ne znam kako se zove.

''how yes no''
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: IPhone 3Gs 4.2.1 06.15 baseband

po treći put pišem {#} možeš!  

Reply od nekoga objektivnijeg,please?

17 godina
neaktivan

There s gotta be an iPhone guru somewhere around here!?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moraš imati sačuvane  Shsh blobove ako njih nemaš nemožeš uraditi downgrade ,postupak je jednostavan ako imas custom frimware napravit prije bilo kakve nadogrdanje,cydiu imaš znači samo moraš u opcijama čekirati install ipad baseband  ,install cydia i to je to trebao bi ti dići uređaj ,i onda ga pomoću  ultrasnow-a otključaš ili skini sebi blackra1n i nek ti sam odradi to sve.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 22:54 (BLACKMASTER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

:doublefacepalm:

Potrudi se pročitati moj post gore. Vrijedi i za bilo koga drugoga tko planira replyat.

0 0 hvala 0
15 godina
Dali je uredaj iz t-mobile mreze ako je probaj njihovu karticu da vidis dali radi gsm uopce moguce da je kad se sprzio konektor je otislo i to!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Je,uređaj je iz t-mobile-a,probao i radi kao i sa svim drugim karticama,no service ili one signal bar. Poruke prolaze na svim mrežama kad uspostavi signal,ali pozivi nikako,uspostavi se veza,ali se skoro ništa ne čuje i onda naravno se dogodi prekid veze.

Postoji naravno mogućnost da je hardware problem,ali nekako sumnjam,pošto čitam da dosta ljudi koji posjeduju 3gs ima taj problem nakon ili update-a na noviji firmware ili jailbrejka.  Moram napomenuti da sam jednom prilikom vidio i tri crtice,ali to je bilo kratkog vijeka. :)  iPhone 4 je u svojim počecima imao sličan problem,remember death grip?

15 godina
Problem kod iphona 4 je bio zbog antene koja obavija kuciste! Neznam sta da probas vise posto si firmwarom isao gore dolje! Cisti restore bi bila najbolja opcija ali neznam dali ce ici ako si digao baseband!
17 godina
neaktivan

Vidim da niste upoznati,pa ću eto još jednom napisati.

Čisti restore sa stock fw 4.1 je MOGUĆ!! sa bilo koje verzije (u mome slučaju 4.3.5 i 06.15) je moguće napraviti downgrade bez SHSH blobsa. Uređaj se stavi u pwnd DFU i restore preko iTunesa sa STOCK(dakle NE custom) 4.1 fw i šljaka ko urica. Izgleda da je Apple to omogućio radi krdo zaključanih mobitela i još uvijek signa\potpisuje 4.1. a recimo 4.2.1 ne. Uređaj ostane u recovery loopu pošto mu je baseband nepoznat,error 1015 mislim,poslije ga se samo kicka iz rc-a sa tiny umbrellom.  Nakon toga imaš čisti stock 4.1. sa ipad basebandom. Kaj nije jasno? :D

15 godina

jasno je sve meni ali neznam zasto ti nece karticu ocitat pada mi napamet jedino hardverski problem ili probaj opet restore bez vracanja backupa na najnoviji ios!

17 godina
neaktivan

Restore sam napravio već koji put. BAckup na najnoviji ios niti ne radim. Problem je ili no service ili one or two signal bar(dakle očita se kartica)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice