Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.705
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Evo da se i ja napokon prikljucim. Prije otprilike mjesec dana sam poceo citati ovu temu i od tada sam isprobao bar 10 romova. Na neke sam se ponovo vracao i nikako zadovoljan sve do ovoga CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09 i sad sam napokon miran. Vise sam se izludio od pustih instaliranja(20-30 u mjesec dana). Preporucujem ove romove: CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09, ICS CM7 [teammat3], cyanogen_u8650-benru89v4. Fundowsky 4.0 je davao najbolje rezulatate na Antutu oko 2300, ali je nakon instaliranja aplikacija pao na oko 1300(mozda mojom krivnjom jer je ostajalo premalo memorije pa treba pazit da je namjestena opcija da se aplikacije instaliraju na Sd karticu) a baterija bi izdrzala jedva jedan dan. Imam i jedan problem pa ako mi netko moze pomoci jer mi se cini da nitko nije jos o tome govorio; zasto se mobitel kad je ugasen i prikljucen na punjac uvijek automatski vraca u Clockworkmod i kako namjestiti da se vidi samo ikona baterije kako bi i trebalo biti?

CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09 na Antutu daje i prije i nakon dodanih aplikacija oko 1900. Stabilan na 710mhz preko toga se rusi (bar meni)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 19:43 (Clueso).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam isti takav ''problem'', ode u recovery nakon što ga isključenog uštekam. čitao sam negdje da bi možda trebalo staviti neki noviji recovery, ali ne da mi se s time zajebavati : )

ako nekoga zanima ICS izgled na našem mobitelu, sa jako dobrim toggle botunima, provjerite ovo:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1615373

ja sam stavio Semi-Transparent-ICS-Theme iz theme 3 koju je lik ostavio i izgleda super

treba vam cm sa theme chooserom, ja sam se vratio na benruv4 i onda flashao temu iz recoveryja

ako želite i da vam u settings izgleda sve ko na ics-u, onda treba i ovo flashati iz recoveryja:

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1064251&d=1337158713

perverzije, ali što ćeš :D

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
Clueso kaže...

Imam i jedan problem pa ako mi netko moze pomoci jer mi se cini da nitko nije jos o tome govorio; zasto se mobitel kad je ugasen i prikljucen na punjac uvijek automatski vraca u Clockworkmod i kako namjestiti da se vidi samo ikona baterije kako bi i trebalo biti?

Ako se ne varam, mislim da bi trebao iskljuciti USB debuggin. Postavke - Aplikacije - Razvoj - Uklanjanje pogreške USB i tamo maknuti kvacicu. Mislim da se o tome radi. Probaj ili pricekaj nekog sa vise znanja o tome. :)

12 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, pokusao sam, ali nije pomoglo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Clueso kaže...

Evo da se i ja napokon prikljucim. Prije otprilike mjesec dana sam poceo citati ovu temu i od tada sam isprobao bar 10 romova. Na neke sam se ponovo vracao i nikako zadovoljan sve do ovoga CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09 i sad sam napokon miran. Vise sam se izludio od pustih instaliranja(20-30 u mjesec dana). Preporucujem ove romove: CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09, ICS CM7 [teammat3], cyanogen_u8650-benru89v4. Fundowsky 4.0 je davao najbolje rezulatate na Antutu oko 2300, ali je nakon instaliranja aplikacija pao na oko 1300(mozda mojom krivnjom jer je ostajalo premalo memorije pa treba pazit da je namjestena opcija da se aplikacije instaliraju na Sd karticu) a baterija bi izdrzala jedva jedan dan. Imam i jedan problem pa ako mi netko moze pomoci jer mi se cini da nitko nije jos o tome govorio; zasto se mobitel kad je ugasen i prikljucen na punjac uvijek automatski vraca u Clockworkmod i kako namjestiti da se vidi samo ikona baterije kako bi i trebalo biti?

CyanogenMod-7.2-ICS-5-8-12_02-09 na Antutu daje i prije i nakon dodanih aplikacija oko 1900. Stabilan na 710mhz preko toga se rusi (bar meni)

To ti je do recoverya i tu ne mozes nista,na svim tim starijim izvedbama 4.0.1.4 (Zadkynov),5.0.2.6,5.0.2.7... kad ugasis mob i prikljucis na punjac on ulazi u recovery,ako hoces recovery kod koga se to ne desava vec kao na stocku stoji ona baterya na ekranu prilikom punjenja ubaci ovaj recovery  http://www.mediafire.com/?l33zzih4tzwvg37 to je novija izvedba,a pored gore navedenog imas dodatne opcije u mount and storge,format data2 i format cust,mozda dobro prilikom ciscenja za ubacivanje novog roma,a kroz ovaj recovery se kreces VOLUME + i - tipkama,a potvrdjujes operaciju na POWER tipku!Moje iskustvo sa njim je da mi je zasteko prilikom backupa roma,problem je jer sam radio backup u drugom recoveryu pa ga ovim ne mogu vratiti (moja pretpostavka,ako grijesim neka me neko ispravi) vec moram ubaciti taj drugi tako da sam se na kraju vratio na recovery 5.0.2.6 jer mi ne smeta to sto stoji recovery prilikom punjenja,a na kraju rijetko ko i puni iskljucen mob! 

Gongy
12 godina
neaktivan

To je to, hvala. Inace svaku vecer izgasim mobitel i stavim na punjenje tako da mi ovako odgovara vise nego da je cijelu noc u recovery modu.

13 godina
neaktivan

Imaju svi recovery osim četvorke,i 5 postoji sa gašenjem kod punjenja,ja sam ga imao,pogledaj si na htc maniji i myppc forumu,mislim da je 5.0.2.8,i on ti se ne diže kod punjenja,i o tome se puno govorilo,to dizanje ti je preventiva da nešto ne pođe po zlu,da ga možeš vratiti na default rom,bekapirati,bilo što. Imaš i TWRP recovery,koji je na touch po ekranu,čak se i on ne diže kod gašenja.

pozz.

link     http://forum.myppc.it/topic7477.html 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 0:12 (dulesbj).
17 godina
neaktivan

Ni cwm 6 se ne pali kad uštekaš ugašen mob na punjač

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

gore u postu sam podtsvio 6.0.1.0 r1 i kod njegs se to ne desava,stoji samo ona baterija kao na stocku,a ako nekome trebaju ostali recovery kao i originalni uradicu upload

Gongy

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, ja sam Lean&Mean samo sam pogubio podatke za login, ako netko ima nek mi posalje (dules tebe gledam :D)

Evo dao sam otkaz :) Pa se imam vremena zabavljat sa mobitelom i odlucio sam napravit novi rom.

Nista specijalno necu radit, najbolji rom do sada mi se pokazao Stock rom onaj Njemacki, i jedan Ruski po kojem je Fundanowsky radio svoj zadnji rom.

Gledao sam novi cynogen mod i meni se taj mod ne svida. Jednostavno stock romovi su mi: 

1. Lijepsi, imaju puno lijepsi UI

2. Radio ne radi bez bluetootha

3. Ima ruzniji Music player od stock romova

4. Ima mi previse opcija, zelim jednostavan rom

5. Uglavnom svaka cast benru-u al taj rom je lose portan, nije ni prihvacen u official stranice.

Znaci koristio sam stock njemacki rom i problem je bio sto su mu applikacije bile out date-ane, i onda instaliram rom, updatea- sve app, i nemam vise mjesta za nista osim za mozda 2 applikacije.

Kad ih instaliram popuni se memorija i mob mi bude uzasno spor :S

Sad zelim napravit stock rom, koji ce bit cist, ono cist kao suza od svega. A sve app koje ce bit gore ce bit update-ane u zadnje verzije, tipa google play da bude zadnja verzija gore.

Vjerovatno cu radit po ruskom rom-u U8650V100R001C86B876. Ima android 2.3.6 i radi mi brze od njemackog Sonic-1 V100R001C169B865.

E sad imam pitanja za vas sve i treba mi pomoci oko applikacije i romova jer zadnjih 4-5 mjeseci nisam nista pratio sta se dogada.

1. Treba mi zadnja verzija CWM-a, imam sad ovu zadnju koju je netko postavio iznad u post-u. Jeli to bas zadnja verzija koja postoji za nas mob?

2. Smeta me na stock ROM-u tipkovnica, tj sto ima neke znakove koji ne postoje. Tipa izaberem English(US) i onda kad stisnem 3 dobijem neke znakove koji ne postoje u US abecedi. Isto je za sve jezike.

Dali netko ima tipkovnicu koja je stock, ali da ima normalno sredene jezike? Ili zna neki ROM u kojem je tipkovnica napravljena kako treba? Uglavnom tipkovnica se nalazi u app folderu i najcesce se zove LatinIME.apk

I zadnje pitanje, znaci rom ce bit cist, i mogu napravit 2 stvari:

1. Pobrisat sve od googla i ostavit samo zadnju verziju Google Play Store-a pa si skida tko sta zeli, mislim obrisat i Gmail, Voice Search, Quick Search, Maps... Sve to se moze lako skinuti sa Google Play Store-a pa mi se cini zgodno to skinut i onda tko sta zeli skida si ak treba Gmail skine ga itd....

2. Mogu ostavit sve te Google applikacije i stavit ih da imaju zadnje verzije tako da nema nikakvog update-anja?

Koje od to dvoje da idem?

I obirsao sam tipa MagicSmokeWallpapers i neke live Wallpapere koje nikad ne koristim, ali sam ostavio Wallpaper chooser tako da tko zeli moze koristit Live Wallpapere.

Ono to muci nas mob, je mala interna memorija, cim ju popunis, mob krene sporo radit. Ram mu je ok i ne smeta mu ram za brzinu. Ali memorija ga muci tako da rezem sve sto ne treba bit tamo, a onda tko sta treba skida si.

Eto toliko, ak netko moze naci CWM zadnji i tipkovnicu, il samo uputit na rom sa dobrom stock tipkovnicom, al da kad izaberem Hrvatski jezik da nema tamo nekih znakova kojih nema u nasoj abecedi, bio bi zahvalan.

Necu napravit nista specijalno, samo stock rom, koji je cist od nepotrebnih app i update-an na zadnje verzije svih applikacija koje su u njemu.

5 0 hvala 4
17 godina

Ja sam za brisanje svega od Googla osim Marketa, ali neka ekipa odluci u anketi.

12 Obrisi sve app od Googla
6 Ne brisi app od Googla
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan
otporan kaže...

Eto toliko, ak netko moze naci CWM zadnji i tipkovnicu, il samo uputit na rom sa dobrom stock tipkovnicom, al da kad izaberem Hrvatski jezik da nema tamo nekih znakova kojih nema u nasoj abecedi, bio bi zahvalan.

evo, ovo je zadnji cwm koji sam ja našao: http://www.mediafire.com/?qj1h4fjcqmc9sc2

sretno sa romom, volio bi probati nešto turbo čisto, iako mi trebaju neke googlove aplikacije

oćeš li radit ikakve intervencije na polju vizualnog?

jer meni je stock ui čista dosada, svašta se da sa theme chooserom iz cyana napravit : )

13 godina
neaktivan

Slazem se sa lean&mean da je ovaj stock dobar za preurediti!

A da ne skidamo stalno tudje teme  nego da nesto sami pokusamo uraditi oko izgleda na nasem sonicu,evo link gdje se moze informisati i pokusati uradit (radi licno sam isprobao)

evo linkovi
 Objasnjenje ukratko How to (NA DNU STARNICE): http://whirlpool.net.au/wiki/huawei_x1
link za rad:  http://uot.dakra.lt/kitchen/

Takodje nisam odgovoran ako neko nesto zabrlja!
Lean&Mean pozuri sa romom,onaj zadnji Sonic Cyanogen sto si sklopio je sasvim ok,jedino sam morao ubaciti onaj fix za tihu slusalicu,poslozio sve po svom i napravio backup da ga povremeno ubacim {#} 

Gongy
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 0:58 (Gongy).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

pozdrav svima, evo i ja se regao, do sada sam pratio temu kao gost, vlasnik sam huawei u8650 mob-a, 

trenutno na jednoj verziji stock roma, od jednog kolege sam dobio na probu, za sada sam zadovoljan , extra mi se sviđa

lean&mean-  drug, briši sve, pola ni ja ne koristim, lako je skinuti, bitno je da rom bude brz i fluidan, bez raznih overclock-anja, i sličnog...

huawei 8650

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lean jedan prijedlog ako je ikako moguće, stavi theme chooser jer sam navikao na jednu temu i bilo koju drugu da stavim to nije to :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hej dark_wizz o kojoj temi je rijec? Sad bas biram malo teme pa trazim najbolje? :D

Napravio sam jedan rom, stock, njega cu vjerovatno veceras uploadat.
Sad radim cynogen mod, necu puno izmjenit, samo promjenit default jezik, stavit bolje teme... 

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
otporan kaže...

Hej dark_wizz o kojoj temi je rijec? Sad bas biram malo teme pa trazim najbolje? :D

Napravio sam jedan rom, stock, njega cu vjerovatno veceras uploadat.
Sad radim cynogen mod, necu puno izmjenit, samo promjenit default jezik, stavit bolje teme... 

ajde ajde, ruke ti se pozlatile, hehe, već sam postao nervozan, 

huawei 8650
17 godina
neaktivan
otporan kaže...

Aerish GTX CM7 ali ima još jedna dobra, nema je na Play-u, evo linka, ima više verzija. Ugl nju sam koristio dosta dugo

13 godina

Na Fundowsky 4.0 i 4.1.1 ne stizu poruke.......

dajte neki da stavim koji radi kako treba, to me stvarno nervira jer propustim svaku 3-4 poruku i nastane picvajz :S

ako me razumijete, sad cu da stavim 2.3.6 stock pa da guram s njim, samo nek poruke stizu sve je to ionako isto, da manje prostora ali jbg :| 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo rom-a: http://www.mediafire.com/download.php?xfka42e6h1w19fb

Nemam sad vremena pisat, uglavnom, rom je Android 2.3.6, stock rom, update-an tako da imate najnovije verzije svih applikacija.

Rom je stock, nema Root jer mi ne treba :)

I nema PowerControll u notifikacijama, jer sam navikao imati PowerControll na podlozi, a imat notifikacije na notifikacijama.

CynogenMod mi se nikako ne svida :D

Uglanvom ako netko treba stock rom, 2.3.6 i update-an na najnovije sve applikacije, nece naci brzi rom :)

Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 0:07 (otporan).

1 0 hvala 2
17 godina

Moze mala pomoc.

Dali vrijedi jos uvijek ovaj nacin (ispod) stavljanja Recovery-a i ROM-a ili to ide malo drugacije?

Ako je drugacije moze netko opisat kako {#}, hvala.

--------------------------------------------------------------------------

2.  Upute za instaliranje custom ROM-ova:

Da biste instalirali novi rom, morate imati instaliran custome recovery iz kojega cete lako instalirati novi rom.

Recovery-u pristupate tako da pritisnete VOLUME UP + POWER i drzite dok ne udete u recovery.

Za instalirati recovery pratite sljedeci postupak:

Prije instalacije CWM Recovery-ja  :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo.

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4  ili novija verzija 5.0.2.7 link stranice  Turbobit.net mirror
2. Na mobitelu iskljucite fast boot, settings->application->fastboot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME DOWN + POWER i drzite 10s, mobitel ce pokazati pocetnu sliku, i tako neka stoji.
5. Spojite mobitel na racunalo USB kablom
6. U device manager-u instalirajte driver za mobitel koji ste upravo spojili, driveri se nalaze u fajlu koji ste skinuli
7. Nakon instaliacije drivera, pokrenite Instalador.bat, koji ce instalirati recovery, i rebootat mobitel u novoinstalirani recovery.

Nakon sto ste instalirali recovery palite ga tako da ugasite mobitel, i onda pritisnete i drzite VOLUME UP + POWER

Nakon sto imate instaliran CWM recovery, na sljedeci nacin instalirajte novi rom:

1. Skinite zeljeni rom u .zip fajlu
2. Kopirajte .zip file, dakle rom, na sd karticu
3. Udite u Recovery
4. Iz recovery-a napravite data format i factory reset, wipe cache, i zatim wipte dalvik cache koji se nalazi pod advanced
5. Nakon toga idite na install update from zip, i izaberite rom koji ste spremili na sd karticu.
6. Nakon sto se rom instalira, rebootajte mobitel i imate novi rom.

Note: Nakon sto ste jednom instalirali recovery, sljedeci put kad instlirate custome rom, mozete instalirati samo rom, bez da iznova stavljate recovery. Recovery se gubi samo kad stavite jedan od stock romova, jer oni rade "hard reset".

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
djigibao kaže...

Moze mala pomoc.

Dali vrijedi jos uvijek ovaj nacin (ispod) stavljanja Recovery-a i ROM-a ili to ide malo drugacije?

Ako je drugacije moze netko opisat kako {#}, hvala.

--------------------------------------------------------------------------

2.  Upute za instaliranje custom ROM-ova:

Da biste instalirali novi rom, morate imati instaliran custome recovery iz kojega cete lako instalirati novi rom.

Recovery-u pristupate tako da pritisnete VOLUME UP + POWER i drzite dok ne udete u recovery.

Za instalirati recovery pratite sljedeci postupak:

Prije instalacije CWM Recovery-ja  :potrebno je instalirati ovaj DRIVER za telefon na računalo.

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4  ili novija verzija 5.0.2.7 link stranice  Turbobit.net mirror
2. Na mobitelu iskljucite fast boot, settings->application->fastboot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME DOWN + POWER i drzite 10s, mobitel ce pokazati pocetnu sliku, i tako neka stoji.
5. Spojite mobitel na racunalo USB kablom
6. U device manager-u instalirajte driver za mobitel koji ste upravo spojili, driveri se nalaze u fajlu koji ste skinuli
7. Nakon instaliacije drivera, pokrenite Instalador.bat, koji ce instalirati recovery, i rebootat mobitel u novoinstalirani recovery.

Nakon sto ste instalirali recovery palite ga tako da ugasite mobitel, i onda pritisnete i drzite VOLUME UP + POWER

Nakon sto imate instaliran CWM recovery, na sljedeci nacin instalirajte novi rom:

1. Skinite zeljeni rom u .zip fajlu
2. Kopirajte .zip file, dakle rom, na sd karticu
3. Udite u Recovery
4. Iz recovery-a napravite data format i factory reset, wipe cache, i zatim wipte dalvik cache koji se nalazi pod advanced
5. Nakon toga idite na install update from zip, i izaberite rom koji ste spremili na sd karticu.
6. Nakon sto se rom instalira, rebootajte mobitel i imate novi rom.

Note: Nakon sto ste jednom instalirali recovery, sljedeci put kad instlirate custome rom, mozete instalirati samo rom, bez da iznova stavljate recovery. Recovery se gubi samo kad stavite jedan od stock romova, jer oni rade "hard reset".

Da meni je sve bez problema uradilo, jedini problem sam imao kad sam konektovao preko USB na racunar, jer ti treba jace napajanje, kod mene je bilo dosta eksternih uredjaja upaljeno pa svaki put kad bih konektovao telefon dobio bih plavi ekran, taj problem sam rjesio tako sto sam jednostavno iskopcao sve eksterne komponente i to je to. Da komp je bio poprilicno star, ali stvarno neobicna stvar. Ako nekome pomogne, super ako ne produzi dalje.

Koristim stock rom 2.3.6 trenutno i telefon pokrece i one igre koje nisam mogao na Fundowsky 4.0 i 4.1.1? Ne kontam Oo

13 godina
otporan kaže...

Evo rom-a: http://www.mediafire.com/download.php?xfka42e6h1w19fb

Nemam sad vremena pisat, uglavnom, rom je Android 2.3.6, stock rom, update-an tako da imate najnovije verzije svih applikacija.

Rom je stock, nema Root jer mi ne treba :)

I nema PowerControll u notifikacijama, jer sam navikao imati PowerControll na podlozi, a imat notifikacije na notifikacijama.

CynogenMod mi se nikako ne svida :D

Uglanvom ako netko treba stock rom, 2.3.6 i update-an na najnovije sve applikacije, nece naci brzi rom :)

Pozdrav!

Jesu izbrisane nepotrebne aplikacije ili je samo obicni 2.3.6 stock rom :)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 12:49 (chaselol).
12 godina
neaktivan
Ovako, imam dva ROM-a sad cu ih stavit tu i malo bolje opisat sto sam napravio i zasto.
U zadnje vrijeme nisam imao vremena igrat se sa romovima, trebao mi je mobitel za ono za sto je namjenjen, znaci da imam pozive, sms, da surfam i provjeravam email, koristim whatsup i viber, skype, da navece poslusam muziku i radio...
Znaci nista specijalno me nije zanimalo da moram imat neki super rom sa kojim cu hakirat i radit neke stvari za koje mobitel nije ni namjenjen.
Za to sve mi se stock rom pokazao kao najstabilniji i najlijepsi. Ima sve sto mi treba i sve radi kako je zamisljeno.
Korisio sam 2.3.6 stock rom, ali jedini problem je bio, sto je imao stare verzije applikacija na sebi, onda kad bi stavio svjezi stock rom, i update-ao sve applikacije, nije mi ostalo mjesta za instalirat ostale applikacije.
Onda sam odlucio napraviti stock rom, ali sa svim applikacijama update-anim na zadnje verzije, i tako je nastao taj rom.

Sonic Stock:
http://www.mediafire.com/download.php?xfka42e6h1w19fb
Na njemu imate pocisceno vecinu stvarno nepotrebih applikacija, a one koje su ostale su updateane na zadnje verzije. Znaci imate zadnji Google Play, Search, Facebook... sve je svjeze.

Onda sam nocas lego u krevet, i imam taj Sonic Stock rom, i vidim imam 2 nova update-a, poludio sam skoro, stavim sve svjeze al stalno dolaze nove verzije applikacija, i onda sam napravio jos jedan rom:

Sonic Clean:
http://www.mediafire.com/download.php?4ellqh9vvc3152y
E ovaj rom vam je cist kao suza, znaci nema apsolutno nista od nepotrebnih applikacija, osim zadnjeg Google Play-a, i onda instalirate sto zelite.

Eto to vam je to, a sto se tice CyanogenMod-a za nas mobitel, svaka cast benru89, al to je jako jako los port. Pun je bugova, stock rom ima bolji music player, radio player, bolje widgete, recimo cynogen mod nema nikakav weather widget... tako da sam odlucio koristit stock.
Idu mi vise na zivce ti svi romovi, svi su super uber cool, a na kraju dobijes rom na kojem il ne radi slusalica, il ne radi sms, pa ono koji sad imam mobitel ne rade mi sms, al ima neke napredne opcije koje ne trebam.

Oba roma niti nemaju root, jer mi ne treba to. I nisam stavio PowerControll u notifikacije, jer mi to isto ne treba, gore su mi notifikacije, a za PowerControl imam widget i tamo palim i gasim sto mi treba.

Eto to vam je to ljudi, mislim da necete naci bolje stock romove od ovih, i svjezije, jedini problem sa prvim stock rom-om, je sto ce za 2 tjedna opet trebati update-at applikacije jer stalno dolaze nove verzije.

Nadam se da ce nekome ovo dobro doci.

Pozdrav!

5 0 hvala 7
12 godina
neaktivan

bok ljudi, MOLIM POMOĆ.

imao sam problema sa svojim sonicom zbog čega je dva put bio na servisu (blokirao se, sve bi mu se funkcije isključile, prikazao bi mi tipkovnicu za unos pina, i dok se ne upiše pin mobitel ne prima pozive, poruke, itd, ne radi alarm... sve to dok je mobitel upaljen, u pozadini se dakle vidi launcher, nije dakle klasičan restart da se mobitel gasio). drugi puta kad je bio na servisu su me zvali iz servisa da su promjenili bateriju, stavili novi softver i skriptu, te mi rekli da ne bi smio skidati i instalirati aplikacije s interneta (a čemu služi smartphone nego da ga se nadograđuje i proširuje funkcionalnost aplikacijama s marketa??). imao sam custom mod prije servisa, ali sam ga maknuo, stavio originalni update, unrootao mobitel itd i takvog im ga donio, dakle nije da su radi toga mi to rekli.

uglavnom, po povratku sa servisa nisam htio ništa stavljati na mob dok se ne uvjerim da se problem od ranije neće javljati. prošlo neko vrijeme, problemi se ne javljaju, i odlučio opet staviti custom rom. nakon instalacije rom-a sam po prvi puta odkad sam ga prvi put nosio na servis probao instalirati aplikaciju i tu mi se javlja problem zbog kojeg tražim pomoć. naime, klikom na opciju install, pojavljuje mi se crni zaslon s tek malo pozadinskog svijetla (dakle mobitel radi, nije se zagasio) i ne mogu dalje ništa, ostane na tome. probao sam čekati satima, probao tipke stiskati, restartati i probati opet, staviti drugi rom, ali rezultat je isti - ne mogu instalirati aplikacije. romovi su fundovski 3.0., 4.0. i 4.1.1., s tim da sam prije servisa imao fundowsky romove i radili su normalno. moja sumnja je da su u servisu nekom skriptom ili čim više zabranili mi instalaciju aplikacija, da li je to moguće? ima li tko kakvu ideju kako se došlo do ovog problema i kako ga rješiti? nisam stručan tako da bi molio ako bi netko mogao laički objasniti zbog čega se to događa. po mobitelu se nije diralo od povratka sa servisa. sd kartica je funkcionalna, radi na drugim mobovima, formatirana, nemam sumnjivih aplikacija, sve su s marketa, ane mogu instalirati ni npr gtalk...

lijep pozdrav

EDIT: uspio sam restoreat na stock rom i tamo instaliranje radi. dakle problem je s fundowsky romovima, ima ko kakvu ideju što se dogodilo? prije servisa su radili normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 11:30 (therektor).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma ja ti jedino mogu predlozit da se drzis stock ROM-ova. Jer... svi ti romovi su cool i super i imaju neke mogucnost, al meni to stvarno ne treba. Recimo, imam CyanognemMod ono sve super neke napredne opcije, al ono ne radi mi slusalica nitko me ne cuje sta pricam, koja je onda svrha mobitela? Ili zadnji Fundowski rom, sve super ono imas sve neke opcije tamo, al ono ne rade mi SMS poruke svako malo. I taj root ja stvarno ne znam za sto bi ga koristio. Imam super cool mocan rom sa root-om, i onda sa rootanim mobitelom imam mogucnost naprednog pracenja stanja baterije, ali rom je previse clockan i baterija mi se isprazni za 10h, i onda mi pada u vodu sve.

Evo napravio updateao sam sad onaj gore rom. Sta mi se desilo, napravim rom, update-am sve applikacije. I evo u roku 24h dodu nove verzije Twitter-a, Youtube-a i GoogleServices :D Sad sam i to dodao i sad gasim google update. Svakih 3 mjeseca cu sam napravit novi rom isti ovakav sa update-anim svim applikacijama i njega drzat.

Evo jos jednom:

Sonic Clean v11122012: http://www.mediafire.com/download.php?4ellqh9vvc3152y
Sonic Stock v12122012: http://www.mediafire.com/download.php?mhc1d8rws2388b8

Clean na sebi nema bas nista osim Google Play-a, cist je kao suza, a Stock ima predinstalirane najcesce koristene applikacije.

E sad radio sam taj rom za sebe, i ne mora se nitko slozit samnom u vezi custome romova. Al stvarno sam izludio vise ima 50 romova svaki ima neke bugove, il neke predinstalirane applikacije koje samo autor roma koristi pa onda moras brisat jer tebi samo uzimaju prostor a ne trebas ih... Ne zelim ono sad tu hvalit svoje romove kao najbolje jer nisam nista napravio na njima osim sto sam update-ao najbrzi 2.3.6 stock rom. Napravio sam to za sebe pa reko ak je netko imao slicne probleme kao i ja da mu pomognem :D

Pozdrav...
17 godina
Moze par pitanja za ovaj tvoj "Clean" ROM (sve off osim Marketa).
Koliko free prostora ima?
Koliko free RAM-a ima?
Da li ima sta od onih Huawei stvari (ako da kojih)?
Mozes rec koliko ti otprilike traje baterija s nekim laganim koriscenjem moba (wi-fi on, sync on, par poruka, par poziva, bez igranja...)?

Tnx
12 godina
neaktivan

@lean&mean

možeš li napraviti isti ovakav stock clean rom, ali da je rootan. Tako da onda mogu preko Link2sd prebaciti aplikacije i izbrisati koje ne želim (npr weather widget). Isto tako kada skinem neke app koje zauzimaju puno mjesta da ih mogu prebaciti sve na SD (npr whatsapp i slično)?

Hvala

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
leanchristmas kaže...

@lean&mean

možeš li napraviti isti ovakav stock clean rom, ali da je rootan. Tako da onda mogu preko Link2sd prebaciti aplikacije i izbrisati koje ne želim (npr weather widget). Isto tako kada skinem neke app koje zauzimaju puno mjesta da ih mogu prebaciti sve na SD (npr whatsapp i slično)?

Hvala

Sa ovim se i ja u potpunosti slazem. Link2sd je odlican i sve mi super radi sa tim, a ima mjesta koliko se hoce.

Ako to nije neki veliki problem, bilo bi lijepo ako bi se to moglo napraviti.

Nije stvar u tome da imam nabildani mob, nego samo je lakse upravljati sa unutarnjom memorijom...

therektor - to je i meni se desilo nakon sto sam isao reinstalirati rom radi problema sa porukama. znaci imao sam najnoviji Fundowsky i poceli su problemi sa porukama. nakon toga sam ponovo stavio Fundowsky (isti koji je i bio) i nisam mogao instalirati niti jednu aplikaciju tako da ti to nije do servisa. nesto jednostavno kao da se nesto promjenilo na mobu (u meduvremenu od prvog instaliranja do novog instaliranja se pojavila ona Usluga za google play ili kako se to vec zove, samo se instalira, pa mislim da je u tome nesto problem). Sad sam CM i za sad sam zadovoljan. Mada bi rade koristio ovaj Lean-ov skroz cisti, samo da je rootan.

12 godina
neaktivan

zašto sami ne odradite root, ja sam uzeo nejgov clean rom, i odradio root, isto radi link2sd aplikacije, i prebacio sve na externu memoriju, 

root sam odradio sa ovim, znači skinete i uradite kroz recovery kao rom, 

http://www.2shared.com/file/MlMUCiIg/su_online.html

huawei 8650
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice