Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.056.822
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Znači onda stvarno postoji 3 modela (ili 4 ako računamo i one glasine o kinsekoj verziji sa 512MB RAM-a). u8650, u8650-1 i u8650NFC-1

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Novi video sa novim ROM-om @2.3.7

CyanogenMod 7.2 v2 by Joseph96 on Huawei U8650 Sonic

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto, ja sam ga instalirao, pa ćemo vidjeti. To mi je, moram priznati, prvi cyan rom ali odmah mi je drag što mogu iz menu-a napravit screenshotove, pa evo nekoliko za prvu ruku.

Još da vidim kako će raditi sa browserima i kad bude bilo u njemu više aplikacija, pa ako ne laga, ostavit ću ga. Inače skine se brzo (valjda još nema navale{#}). I naravno zvuk slušalice...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 23:27 (caramba).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Od kada sam imao ggrnext rom još mi nijedan rom mi nije trošio toliko bateriju kao ovaj cyan. Nema šanse prijaviti i povezati google račun (ili ja to ne znam{#}). Nema google play-a, g-maila, kao da je rom napravljen da bi bio prilagođen mrežnom operateru, a očišćen od google aplikacija osim navigacije i mapa. Dakle slati mail jedino kao i preko računala-browserom uz prijavu na račun, što je kompliciranije. U popis poziva se ulazi sa dva klika, prvo na kontakte ili birač pa onda zapisi poziva, ali to i nije neki veliki fail. Zvuk slušalice nisam ni testirao, ne znam kako tu stoji, jer evo me opet na 2.3.6 romu. Bitno da je developer napravio aplikaciju u romu koja će prikupljati anonimno podatke da bi se unaprijedio rom{#}. Lijepo izgleda i brz se čini ali sve je nauštrb trajanja baterije, obzirom da ja imam stock bateriju možda je to više izraženo kod mene . Jučer sam punio bateriju i ne znajući da ću instalirati ovaj rom 10-tak sati u CWM-u od 09h-20:00h otprilike, plus wipe bat.stats, jest da je poslije 21:00h mobitel bio dosta korišten (backup starog, instalacija novog, nekih aplikacija, pregledavanje roma; ništa igre), ali već iza 01:30 baterija pada na 60-tak%. U postavkama sam vidio da dolazi sa min. 245mhz a max. 600mhz po default-u a šta bi bilo da je dignuti frekvenciju boga pitaj. Gutač baterije ovaj rom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
caramba kaže...

Od kada sam imao ggrnext rom još mi nijedan rom mi nije trošio toliko bateriju kao ovaj cyan. Nema šanse prijaviti i povezati google račun (ili ja to ne znam{#}). Nema google play-a, g-maila, kao da je rom napravljen da bi bio prilagođen mrežnom operateru, a očišćen od google aplikacija osim navigacije i mapa. Dakle slati mail jedino kao i preko računala-browserom uz prijavu na račun, što je kompliciranije. U popis poziva se ulazi sa dva klika, prvo na kontakte ili birač pa onda zapisi poziva, ali to i nije neki veliki fail. Zvuk slušalice nisam ni testirao, ne znam kako tu stoji, jer evo me opet na 2.3.6 romu. Bitno da je developer napravio aplikaciju u romu koja će prikupljati anonimno podatke da bi se unaprijedio rom{#}. Lijepo izgleda i brz se čini ali sve je nauštrb trajanja baterije, obzirom da ja imam stock bateriju možda je to više izraženo kod mene . Jučer sam punio bateriju i ne znajući da ću instalirati ovaj rom 10-tak sati u CWM-u od 09h-20:00h otprilike, plus wipe bat.stats, jest da je poslije 21:00h mobitel bio dosta korišten (backup starog, instalacija novog, nekih aplikacija, pregledavanje roma; ništa igre), ali već iza 01:30 baterija pada na 60-tak%. U postavkama sam vidio da dolazi sa min. 245mhz a max. 600mhz po default-u a šta bi bilo da je dignuti frekvenciju boga pitaj. Gutač baterije ovaj rom.

Cyani inače gutaju bateriju - potvrđeno od strane mene, isprobao sam ih 10-ak i svi su takvi

Za račun - Settings-Accounts & Sync-Add acount

Za aplikacije - odi na xda i skini si "gaps" - također normalno za cyan

Popis poziva se obično otvara sa phone pa onda call log, ali se u opcijama može naći da ti odmah otvori popis poziva

To za collect informacija nije od developera nego od Cyana, na sd kartici ti napravi folder BUGS i u njemu imaš logove koji se automatski šalju njima (slično kao i ono na windowsima)

A gledaj, što je ROM brži to više jede bateriju, Fundowsky 4.0 clean je izuzetak, radi ko singerica, a bateriju troši upola manje nego bilo koji cyan port

14 godina
neaktivan

I mislio sam da bi se dalo riješiti to za aplikacije ali nisam sebi uzeo vremena za to, zbog baterije. Lijep je to rom ali ostaje ta velika potrošnja. Oni koji hoće to zanemariti , pa pretpostaviti izgledu, funkcionalnosti i još nekim dodatnim mogućnostima i koji vole cyan-e, možda ga onda ostave. Ovo je jeftin mobitel i uvijek mu fali viška rama i to nijedan custom rom ne može popraviti a solidno radi i na stock-ovima, za te novce koje košta. Ostavio sam backup ovog roma, nek se nađe, ako mi vrag ne da mira...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Da li se moze rucno upisat ime svakog backup ROM-a (npr. ROm by Joseph) ili treba neki specijalni program za to i koji?

TNX
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
13 godina

Imam jedan problem sa mobitelom.Znači ja pritisnem onaj gumb za zaključavanje screena i onda se on za 1-2 min. sam upali pa se ugasi itako svaki čas (ne ugasi se mobitel nego se screen upali pa se ugasi i tako stalno) imam cyanogen mod 7.2,jel se može kako riješiti taj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Da li se moze rucno upisat ime svakog backup ROM-a...

Preimenovati mapu, datoteku? Pa zato ti i ne treba neki poseban file manager, možeš koristiti od ovog mobitela; datoteke\sd card\clockworkmod\backup\folder (taj kojem hoćeš mijenjat ime a tu je samo datum i vrijeme backup-a).

Zadržiš prst na nazivu foldera i otvore ti se opcije; predzadnja je-promijeniti naziv. Tako znaš kojeg je roma backup.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 16:24 (caramba).
13 godina
neaktivan

jel mi može neko uploadat il dat link za huawei launcher 2?
EDIT:Netreba ništa više! 

Siky
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 18:06 (Silvio12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlican 1. post i puno hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 23:31 (Dog 25).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stvarno ludnica prvo post, sve pohvale autoru vidi se da je pravi covjek!

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 1:20 (lean&meanR).

0 0 hvala 0
13 godina

ja sam skinuo ovaj cyanogenmod 7.2 v2 by joseph   što je  djigibao stavio video par postova iznad ali kad sam ga instalirao bilo je na nekom čudnom jeziku a na početku se opče nije pojavio čarobnjak za postavke.kako mogu promijeniti jezik

17 godina
neaktivan
kristijan6 kaže...

ja sam skinuo ovaj cyanogenmod 7.2 v2 by joseph  što je  djigibao stavio video par postova iznad ali kad sam ga instalirao bilo je na nekom čudnom jeziku a na početku se opče nije pojavio čarobnjak za postavke.kako mogu promijeniti jezik

Brzinske postavke: Stisni "Menu" tipku (ona pored kućice) - Onda onu skorz dole desno ikonu (kod mene je to neki potenciometar) - Zatim nađi ikonu koja izgleda kao tipka na tipkovnici (kod mene slovo A). Jbga ja imam SenseUI temu pa izgleda malo drugačije ali to je najkraći put

@caramba i djigibao koji launcer koristi taj joseph v2 rom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 13:02 (dark_wizz).
14 godina

Može neko link od marketa pošto ga nema na josephovom cyanu?

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
r3c0d kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536724

baš link za skidanje: http://www.mediafire.com/?2ujpfp33o8bfo1o 

14 godina

Moze uputa di se namiste one postavke neta? Prca me i net, ide me danas.

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
r3c0d kaže...

Moze uputa di se namiste one postavke neta? Prca me i net, ide me danas.

settings - wireless & networks - mobile networks - access point names (APN's)

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže

@caramba i djigibao koji launcer koristi taj joseph v2 rom?

Iskreno da kažem, ja zbog potršnje baterije pobijegao glavom bez obzira od ovog roma ali treba mu dati šansu, pa vidit. Eto, uhvatio si me s tim pitanjem da ga nisam ni razgledao kako treba + što sam napravio backup bez da sam uredio račune (osim wifi povezivanja) dakle ostaje ono za app g-play i g-mail kako si rekao, pa ću vidit da napravim valjani backup toga. Što se tiče launchera moram reći da sam u nedoumici, kako vidim jedini proces u predmemoriji koji ne mogu prekinuti je ovaj->slika 1->slika 2 , što se tiče menu\ preferences malo se toga vidi->slika 3, pa zaista ne znam. A mislim da se u stock romovima huawei launcher mogao "ubit" pa bi telefon trebalo restartat jer bi blockao, ako je ovo launcher onda je dobro što je zaštićen od neželjenog eksperimenta. Nisam siguran jel' to to.

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3
17 godina
neaktivan

@caramba hvala na slikama, našao sam po tome, to je Xperia S Home Launcher

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Da li je netko probao ovaj ROM: SuperSonicGenoV5 Android 2.3.6 Final?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam isprobao sve sa u8650.ru al pol njih nije na engleskom
Sada koristim velmod ili velcom, nisam ziher kak se zove, najbolji mi je, xperia launcher mi je odlican
Autoclimb kills more people than AIDS
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Baziran na Yoigo ROM-u koliko sam uspio skužit. Ide na listu za flash :)

15 godina
dark_wizz kaže...
djigibao kaže...

cini mi se da vam taj nije na engleskom, stoga pazite kaj delate

15 godina
neaktivan

Imam mali problem , barem se nadam da je mali.

Kcer mi je uspjela zakljucati ovaj Hauwei jer je previše puta neki njezin kolega ga htio otklucati. "Naravno" da je zaboravila gmail postavke nije ih zapisala nigdje , molio bih pomoc kako da otkljucam mobitel za ponovno koristenje pa cu onda ja zapisati sve te postavke sebi.

Unaprijed hvala ,

crot

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Crotiger kaže...

Imam mali problem , barem se nadam da je mali.

Kcer mi je uspjela zakljucati ovaj Hauwei jer je previše puta neki njezin kolega ga htio otklucati. "Naravno" da je zaboravila gmail postavke nije ih zapisala nigdje , molio bih pomoc kako da otkljucam mobitel za ponovno koristenje pa cu onda ja zapisati sve te postavke sebi.

Unaprijed hvala ,

crot

Udji u recovery i vrati mob na tvornicke postavke

15 godina

Evo za sve vas koji nepratite u8650.ru neke korisne stvarcice :)

HiLocker 

HiLocker HiLocker
Font Changer

Font Changer Font Changer

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nakon par dana koristenja Fundowsky v4.0 prezadovoljan sam samo imam jedan problem naime neke igrice se ne mogu pokrenuti npr. Fruit Ninja (menu radi al nemogu uc u igru jer se urusi) i Ninjump (logo radi pa onda crni ekran)  i jos par...pa sad neznam kako da popravim to ,nesto sam cito o Chainfire 3D i nekim pluginovima al el ce mi to pomoc?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
dark_wizz kaže...
djigibao kaže...

cini mi se da vam taj nije na engleskom, stoga pazite kaj delate

Skoro svi Yoigo based ROM-ovi sa htcmania-e imaju engleski ali je default španjoski. Ma da mi ni turski na mobitelu više nije problem koliko sam ROM-ova isprobao

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 15:19 (dark_wizz).
13 godina
overlord666 kaže...
r3c0d kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536724

baš link za skidanje:  http://www.mediafire.com/?2ujpfp33o8bfo1o 

kako se instalira ovaj market

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 16:19 (kristijan6).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice