Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.056.973
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

Evo skinuo sam i sa ovog linka koji si stavio, isprobao, sve isto.

13 godina

prebaci telefon u fastboot mod, ne u opcijama, nego izvadiš bateriju, vratiš nakon 10sekundi, stizneš stišavanje(voliume -) i paljenje u isto vrijeme i držiš 15 sekundi, na ekranu nece biti ništa ili ce biti samo huawei logotip

sad je telefon u fastboot modu, sad kad si to napravio spoji telefon na pc, kad te windows pita da skine drivere  sa windows updatea dozvoli mu, skinut ce google fastboot drivere, sada ti radi fastboot mod i mozes preko njega flashat recovery ručno ili sa tom španjolskom skriptom

to ti je to

17 godina
neaktivan

Zanimljivo, sve smo bliže ICS ROM-u koji potpuno radi na u8650. Ostaju još GPS, kamera i par sitnica... LINK

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

Napokon sam se pomaknuo sa mrtve točke, nakon toliko puta što sam pokošao sve na potpuno isti način....evo malo prije pokrenem instalador.bat i na mobitelu se pojavio CWM - based Recovery v.4.0.1.4.

Pitanje: Da li sada da pokušam instalirati CWM Recovery:5.0.2.6 iz prvog posta ako je on bolji ili je ovaj by ZaDkYn zapravo ista stvar (ima istu svrhu)?

0 0 hvala 0
13 godina

POZZ.. dali su ovo svi trenutni COSTUM ROMOVI koje ste ponudili na ovom forumu i dali postoji jos koji ako netko zna moze i link.....hvala!!

NARYAN
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozz, lean&mean

Imam jedno pitanje vezano uz tvoj post ali i clanak o rootanju u aktualnom BUGu. Imam Huawei U8510 (Ideos x3 ) koji ima, cini mi se, isti stock kao i Sonic. Pitanje: Da li mogu ove upute primjeniti na ideosx3?? Ako ne, molim neke linkove gdje bih to mogao ispitati jer sam prilicno nov "androidac". Unaprijed hvala..

17 godina
neaktivan
summus kaže...

Da li sada da pokušam instalirati CWM Recovery:5.0.2.6 iz prvog posta ako je on bolji ili je ovaj by ZaDkYn zapravo ista stvar (ima istu svrhu)?

Ne moraš stavljat 5.0.2.6 jer ti je i taj CWM dovoljan za stavljanje custom ROM-ova, backup, clear cache i sve što trebaš. Da, ima istu svrhu.

Vladovski kaže...

POZZ.. dali su ovo svi trenutni COSTUM ROMOVI koje ste ponudili na ovom forumu i dali postoji jos koji ako netko zna moze i link.....hvala!!

Naravno da ih ima još. Pogledaj na HTC Mania (forum je na španjolskom) i u8650.ru (stranica i forum su na ruskom). Trenutno su te dvije stranice/foruma najažurniji što se tiče izdavanja ROM-ova, tema, app i modova za u8650

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Zanimljivo, sve smo bliže ICS ROM-u koji potpuno radi na u8650. Ostaju još GPS, kamera i par sitnica... LINK

Ja sam stavio taj rom, odličan je, android 4.0.4, sve radi super, samo me zanima dali zna neko kako rješiti problem s mrežom, jer nemogu zvat nikoga, ni ništa, valjda zato jer se kodovi ne poklapaju, pa ako netko od vas ko radi te custom romove, zna kako bi to sredio neka mi javi.
BTW, jesi ti stavio taj rom na mob? 

Marac
17 godina
neaktivan
Marac15 kaže...

Ja sam stavio taj rom, odličan je, android 4.0.4, sve radi super, samo me zanima dali zna neko kako rješiti problem s mrežom, jer nemogu zvat nikoga, ni ništa, valjda zato jer se kodovi ne poklapaju, pa ako netko od vas ko radi te custom romove, zna kako bi to sredio neka mi javi.
BTW, jesi ti stavio taj rom na mob? 

Meni na jednom radi odlično (u8650) a na drugom mrljavi, vuče se i ruši (u8650-1). Također ne mogu nikoga nazvati ali koliko sam uspio pročitati da je to normalno i rade dečki punom parom da isprave to.

13 godina
neaktivan

jel ima netko problem sa superchargerom da se mob smrzne kad se recimo istovremeno uključe neke aplikacije koje troše puno rama? ne mislim na lag, nego se zamrzne i zna se i ekran zacrniti ali osvjetljen je i jedino se može baterija izvaditi... probao sam više onih minfree values i sve isto... vidio sam tu da je možda u kernelu problem... inače radi odlično... dok se ne smrzne =) npr par tabova u operi mini i dođe poruka na viber i aj bok. ima kakvo riješenje za to? rom je sonicov cyan. hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I nakon rootanja (kako mi je bilo predloženo) nisam nikako uspjevao instalirati službeni 2.3.6 rom, skinuo sam sa različitih linkova onaj isti (Germany), provjerio da se dload i vendor folderi nalaze na memorijskoj kartici i da su u njima .apk....

U uvijek bi stalo na istom zaslonu:

Firmware update

Step 1/2

Unpacking

(ikonica žutog trokuta sa uskličnikom)

Update failed

Pa sam odlučio zaboraviti garanciju i staviti Fundowsky 4.0 - Wow mobitel leti! Od paljenja mobitela do home screena par sekundi, puno brže nego na službenom 2.3.3 kojeg sam imao prije. Ma da mi se čini da službeni 2.3.3 brže dođe do home screena nakon vađenja i vraćanja baterije od Fundowskog 4.0 (ovo je moje subjektivno mišljenje, jer nisam mjerijo sekunde), ali ako se prije paljenja nije vadila baterija Fundowski je primjetno brži. Eto sada se zabavljam istražujući novi rom...

Pitanje vezano za Fundowsky 4.0: Kada sam ga prvi puta upalio mogao sam odabrati između Launcher Pro, Huawei Launcher i 360 Launcher. Kada bih pritisnuo tipku home opet bih mogao birati između te tri opcije, akon što sam jednom stavio kvačicu da mi Huawei bude defoultni više ne mogu pronaći Lancher Pro. Kako mogu vratiti da kad pritisnem tipku home opet imam te tri opcije?

0 0 hvala 0
17 godina
summus kaže...
Pitanje vezano za Fundowsky 4.0: Kada sam ga prvi puta upalio mogao sam odabrati između Launcher Pro, Huawei Launcher i 360 Launcher. Kada bih pritisnuo tipku home opet bih mogao birati između te tri opcije, akon što sam jednom stavio kvačicu da mi Huawei bude defoultni više ne mogu pronaći Lancher Pro. Kako mogu vratiti da kad pritisnem tipku home opet imam te tri opcije?

Postavke>aplikacije>Huawei Launcher>clear data

Opet klikni HOME tipku pa ce te pitat koji oces za defaultni.

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa
16 godina
neaktivan

@djigibao hvala!

Joj, heće li meni na androidu jednom nešto upaliti od prve{#}

Išao sam: Postavke-Aplikacije-Upravljanje aplikacijama-(odabrao huawei pokretač) Izbriši podatke. (to bi trebalo biti Clear data)

I opet sve po starom, samo mi se sve ikaone i hemescreen vratili na staro (što nisam htio), a Louncher Pro i dalje ne postoji kao opcija kada stisnem tipku home.

Onda sam opet išao istim putem i na kraju umjesto Izbriši podatke, scrollao malo dolje i odabrao Izbriši zadane postavke - i onda sam opet dobio ove tri opcije kada stisnem home tipku.{#}

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Purger99 kaže...
tonchy kaže...
Je probao tko na ovaj mob skinuti temple run? Je li kod svih kao i kod mene (compatibility problem)?da bi i
da bi igrao temple run moras imat rootan huawei socnic jer
trebas overclockat na oko 710..skinut chainfire 3d
i trebas skinut verziju za nas armv6 proc..a skines ju tak da upises u google temple run armv6 i kliknes na link od xda foruma..prvi post :D

jel iko probao ovaj nacin?? jel radi  temple run? planiram kupit huawei, vise ga nema u tele2. isplati li se za 1000kn u svijetu medija? :D

14 godina
neaktivan
klaraklarie kaže...
Purger99 kaže...
tonchy kaže...
Je probao tko na ovaj mob skinuti temple run? Je li kod svih kao i kod mene (compatibility problem)?da bi i
da bi igrao temple run moras imat rootan huawei socnic jer
trebas overclockat na oko 710..skinut chainfire 3d
i trebas skinut verziju za nas armv6 proc..a skines ju tak da upises u google temple run armv6 i kliknes na link od xda foruma..prvi post :D

jel iko probao ovaj nacin?? jel radi  temple run? planiram kupit huawei, vise ga nema u tele2. isplati li se za 1000kn u svijetu medija? :D

ne radi

14 godina
neaktivan
Koji je najbolji rom za u8650?

Kako rootati u8650?

Moze neki video?
http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
17 godina
neaktivan
nbafan kaže...

Kako rootati u8650?

Moze neki video?

Po meni Fundowsky 4 ili Sonic CM 7.2

Vrlo lako

PS. također toplo preporučam čitanje teme od 1. (riječima: prvog) posta koji je ključan za ovu temu i oko kojeg se vrti 95% ostalih postova. Ili u krajnjoj nuždi pročitati BUG za 6. mjsec gdje imaš slikovito opisano (sa slikama naravno) rootanje i stavljanje gore navedenog Fundowsky ROM-a na u8650.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 14:27 (dark_wizz).
14 godina
neaktivan
nbafan kaže...

Kako rootati u8650?

Moze neki video?

pogledaj par stranica prije di sam ja opisao ili na 1 postu

14 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
nbafan kaže...

Kako rootati u8650?

Moze neki video?

Po meni Fundowsky 4 ili Sonic CM 7.2

Vrlo lako

PS. također toplo preporučam čitanje teme od 1. (riječima: prvog) posta koji je ključan za ovu temu i oko kojeg se vrti 95% ostalih postova. Ili u krajnjoj nuždi pročitati BUG za 6. mjsec gdje imaš slikovito opisano (sa slikama naravno) rootanje i stavljanje gore navedenog Fundowsky ROM-a na u8650.

Hvala ti,reci mi koji je NAJBRZI rom,neka baterija odlazi brzo,ali neka bude brz...

http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related
13 godina

Nema ti druge nego probat jednog i ako si zadovoljan ostaviš ga. 
Ja koristim Fundowsky v4.0 i evo nakon 20ak dana intezivnog korištenja mogu reć da je savršen za ovaj mob. Sve radi kako treba, na 710Mhz je brz, ne zamrzava se, baterija traje 1ipo - 2 dana (ja sam konstantno na mob-u)..

Kad mi dosadi idem na neki drugi, al kažem - za sad je ocjena 10/10. Probaj - nećeš požalit!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2happy2beu kaže...

Nema ti druge nego probat jednog i ako si zadovoljan ostaviš ga. 

Upravo tako. Ne radi svaki ROM na svakom mobu isto, niti svaki mob ima isti OC potencijal. u8650-1 neće preko 714 i na njemu je CM7 by benru (chronos) dok se drugi veselo krčka na 770 i vozi Fundowsky 4.0. A isprobao sam valjda preko 50 ROM-ova i još tražim onaj "svaršeni" nakon kojeg ću reći: "to je to, ovaj ostaje". Kao što sam ostavio MIUI na SGSII

13 godina
neaktivan

moj je u8650-1 i ide na 768 sa svakim cyanom

17 godina
neaktivan
dulesbj kaže...

A hebiga, ja sam izgleda ubrao baš onaj koji neće. Stavljao sam sve moguće kernele i ROM-ove, ali preko 714 se jednostavno smrzava ili još gore počne se vući kao da radi na 200MHz. Ali zato obični u8650 radi kao singerica

17 godina
dark_wizz kaže...
dulesbj kaže...

A hebiga, ja sam izgleda ubrao baš onaj koji neće. Stavljao sam sve moguće kernele i ROM-ove, ali preko 714 se jednostavno smrzava ili još gore počne se vući kao da radi na 200MHz. Ali zato obični u8650 radi kao singerica

Moze mi netko reci kako znati koji je u8650-1, a koji je obični u8650?

Tnx {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Moze mi netko reci kako znati koji je u8650-1, a koji je obični u8650?

Piše ispod baterije.

13 godina
neaktivan

a koja je razlika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

isto -1 je moj ali moze na 780 sa ZaD!!RoM V 1.5 na drugima smrzava

NaRaYaN
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 21:55 (Vladovski).
13 godina
neaktivan
klaraklarie kaže...

a koja je razlika?

U8650-1 ima podršku za NFC (Near Field Communication).

http://fundowsky.blogspot.com
15 godina
neaktivan
Fundowsky kaže...
klaraklarie kaže...

a koja je razlika?

U8650-1 ima podršku za NFC (Near Field Communication).

Nema, to važi samo za U8650NFC-1

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
14 godina
neaktivan

Izgleda da je tako. Oni koji će stavljati stock rom 2.3.6 samo zbog NFC-a misleći da će aplikacija raditi, ne trebaju. Imam U 8650-1 i uvjerio sam se da na ovom modelu nema funkciju. Sad znam i zašto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice