Huawei Ascend p7 ili Sony Xperia Z1 compact

poruka: 27
|
čitano: 5.796
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Poštovanje svima, trebao bih malo sugestije/pomoći od vas. Do kraja godine namjeravam kupiti novi mob, ići ću preko Tarife za mlade, i do nekih 1500kn, pa se dvoumim između: Huawei Ascend p7 ili Sony Xperia Z1 compact?

Ono što meni od moba treba je sljedeće:

- dobra kvaliteta i glasnoća zvučnika

- funkcionalnost, kvaliteta i brzina kamere/videa

- funkcionalost samoga uređaja

- izdržljivost baterije

- osebujnost opcija mobitela

...sve ostalo je manje važno od ovoga, tj. nije od velikih prioriteta...

Pa me zanimaju vaša iskustva sa mobitelima, i koja mi je bolja opcija za uzeti, uzevši u obzir da ću taj koji odaberem morati koristiti barem 2 godine?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Huawei Ascend p7 ili Sony Xperia Z1 compact

Ajmo ljudi, nadam se da bu netko pripomogao informacijama i iskustvom...

15 godina
odjavljen
Bart kaže...

Poštovanje svima, trebao bih malo sugestije/pomoći od vas. Do kraja godine namjeravam kupiti novi mob, ići ću preko Tarife za mlade, i do nekih 1500kn, pa se dvoumim između: Huawei Ascend p7 ili Sony Xperia Z1 compact?

- izdržljivost baterije

Pa me zanimaju vaša iskustva sa mobitelima, i koja mi je bolja opcija za uzeti, uzevši u obzir da ću taj koji odaberem morati koristiti barem 2 godine?

Bolje zvucnike ima P7

Kameru Z1c

Funkcionalnost je tu negdje (android ko android, mos sve na njemu), iako bi dao prednost P7 zbog veceg ekrana

Baterija je bolja na Z1c (jedna od najboljih na trzistu)

Imao sam Z1c i mogu ga definitivno preporuciti, al mi je osobno PREMAL

17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Bart kaže...

- izdržljivost baterije

Bolje zvucnike ima P7

Kameru Z1c

Funkcionalnost je tu negdje (android ko android, mos sve na njemu), iako bi dao prednost P7 zbog veceg ekrana

Da, znam da je Z1c za rang više od p7, ajmo tako reći, jedino što me kod p7 impresionira mogućnosti kamere te prednja dobra kamera, sam dizajn mobitela- jer kažu da savršeno leži u ruci, te kvaliteta zvučnika i veličina ekrana. Makar Z1c je vjerujem funkcionalniji i tak to, al također mi se ne sviđa taj 4,3 ekran...:S

p7 mi je odmah upao u oči i znam da ima svoje mane, kao i vrline, ali zato me i zanima mišljenje drugih...:S

15 godina
odjavljen

a gdje uzimas mob? polovno, novo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

a gdje uzimas mob? polovno, novo?

Novo, preko HTa, sa novim ugovorom u tarifi Plan za mlade...

15 godina
odjavljen

Ako ikako mozes, probaj isprobati oba u centru i uzmi onaj koji ti se vise svida :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ako ikako mozes, probaj isprobati oba u centru i uzmi onaj koji ti se vise svida :)

Da mogu, uradio bih to...

17 godina
neaktivan

Ako ima još nekoga da pripomogne informacijama i iskustvom, bilo bi super...;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Bart kaže...

- izdržljivost baterije

Bolje zvucnike ima P7

Kameru Z1c

Uz p7 bi dobio + Kingston memorijska kartica 32gb (cijena: 1298kn)

Uz Z1c bi dobio + Stolni punjač (cijena: 1398kn)

Ima još par uređaja slične cijene/malo veće, ali još uvijek prihvatljive:

- Sony Xperia Z3 compact + Stereo bluetooth slušalice (1748kn)

- HTC One m8 mini + Kingstin memorijska kartica 16gb (1398kn)

...

15 godina
odjavljen

Ako se IKAKO mozes protegnuti do Z3 Compact, napravi to, bit ce ti najbolji potez u zivotu, mob je pun pogodak

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Ako se IKAKO mozes protegnuti do Z3 Compact, napravi to, bit ce ti najbolji potez u zivotu, mob je pun pogodak

Sony definitivno, bar znaš da ćeš imati dosta updateova, sučelje je puno bolje dizajnirano nego na huaweiu, ljepši je, bolja podrška na xda, walkman...

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8
13 godina

Protegni se do z3 compact svakako. Doduše, ja u tarifi za mlade na vipu mogu z3c uzeti za 300kn ali 100kn mjesečno tarifa za mobitel, tako da ne znam kako je u tmobileu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Protegni se do z3 compact svakako. Doduše, ja u tarifi za mlade na vipu mogu z3c uzeti za 300kn ali 100kn mjesečno tarifa za mobitel, tako da ne znam kako je u tmobileu

U HT-u je ako uzimam mobitel, mjesečna tarifa 145kn gdje imam sve neograničeno, a mob košta 1750kn. Ako uzimam preko Amexa, onda mogu uzeti na 12 rata i to bi bilo još mjesečno 145kn.

Jučer sam dosta razmišljao, kalkulirao i 95% na kraju odlučio da ću uzeti z3c...;)

14 godina
neaktivan

Imaš moju recenziju P7 na forumu. Prolistaj malo...

Također imaš moju recenziju Z3 compact na forumu...pa vidi...vračen nakon 2 dana korištenja jer kamera i prednja i zadnja katastrofa...piše ti sve pod temom Z3 compact - daj si malo truda i pročitaj....

Ja bi prije uzeo Z1 compact nego Z3 compact...

Moja preporuka P7... duplo manje para a mob je odličan!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 11:29 (R36).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bart kaže...
maks0806 kaže...

U HT-u je ako uzimam mobitel, mjesečna tarifa 145kn gdje imam sve neograničeno, a mob košta 1750kn. Ako uzimam preko Amexa, onda mogu uzeti na 12 rata i to bi bilo još mjesečno 145kn.

Jučer sam dosta razmišljao, kalkulirao i 95% na kraju odlučio da ću uzeti z3c...;)

Malo si krivo izkalkulirao za T-mobile : 

L tarifa (samo neograničene minute prema HT-u) ti je : 135kn tarifa+10kn+5Kn državni nameti = 150kn + 40kn 24mj rata na mob = tarifa te ispadne 190kn., i + jednokratno za mob 1798,00kn preko web shopa..., ako ti je tarifa za mlade to ti je na tarifi 10kn jeftinije ali ti je mob skuplji...

A ta ista tarifa L s P7 ti ispadne mob jednokratno 198kn i tarifa mj 190kn.

13 godina

Sorry ali tvoja recenzija ne drži vodu jer je na z3c kamera fan-tas-tič-na jučer kolega s faksa uzeo u vipu i ne znam o čemu baljezgaš. Možda nije dobra ko lumija 1020,ali bolja je od z1c koja je imala super kameru. Odličan mob. Baterija se ne troši nimalo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Z3 Compact iza Lumie 1020 i Nokie 808 PV ima najbolju kameru na trzistu

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Sorry ali tvoja recenzija ne drži vodu jer je na z3c kamera fan-tas-tič-na jučer kolega s faksa uzeo u vipu i ne znam o čemu baljezgaš. Možda nije dobra ko lumija 1020,ali bolja je od z1c koja je imala super kameru. Odličan mob. Baterija se ne troši nimalo :D

Još probao Z3 i Z3 compact u t-mobielu da vidim da nije greška do moba. Isti problem. Možda je u Vipu situacija bolja.

Prednja kamera na Z3 je jedna od najgorih ako ne i najgora. Uspoređujući P7 prednju od 8mpix i Z3c od 2mpix, P7 prednja je čudo od kamere naspram Z3c prednje.

Najbolje je da isproba oba dva mobitela i sam se uvjeri u točnost mojih navoda...i p7 je i dizajnom,kvalitetom ekrana bolji od Z3c.,a jeftiniji za pola.

Po čemu je bolja kamera na Z3c od Z1c - prosvijetli me??????.Isti senzor,sve isto, samo ISO povečan na Z3C(a to je zanemarivo)!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 13:26 (R36).
17 godina
neaktivan
R36 kaže...
Bart kaže...
maks0806 kaže...

Malo si krivo izkalkulirao za T-mobile : 

L tarifa (samo neograničene minute prema HT-u) ti je : 135kn tarifa+10kn+5Kn državni nameti = 150kn + 40kn 24mj rata na mob = tarifa te ispadne 190kn., i + jednokratno za mob 1798,00kn preko web shopa..., ako ti je tarifa za mlade to ti je na tarifi 10kn jeftinije ali ti je mob skuplji...

A ta ista tarifa L s P7 ti ispadne mob jednokratno 198kn i tarifa mj 190kn.

Nisam, Plan za mlade je 130+15=145kn (bio sam do prije 2 mjeseca u toj tarifi pa znam kaj govorim, privremeno sam prešao na Prejaku opciju, al se vračam tamo najviše zbog moba, inače ne bi).

Z3c je 1748kn. I ide se na 12 rata, ne 24 rate...

Dovoljna mi i Plan za mlade, i previše čak, evo u Prejakoj opciji imam skoro sve isto i trošim 2-3 puta manje, sam jbga, trebam novi mob, a ne mislim davati 4 soma za njega...

17 godina
neaktivan
R36 kaže...

Također imaš moju recenziju Z3 compact na forumu...pa vidi...vračen nakon 2 dana korištenja jer kamera i prednja i zadnja katastrofa...piše ti sve pod temom Z3 compact - daj si malo truda i pročitaj....

Ja slušam samo dobro o kameri, dizajnu, funkcionalnosti i svemu. Zadnjih dana sam pročešljao punu kapu foruma, yt kanala i poznanika u vezi mob, i 90% samo dobro o njemu...

Btw, prednja kamera mi nije toliko bitna, jer ne radim selfie i gluposti, ali sa 2,2 ću biti zadovoljan, više nego sa 1,2 na trenutnom (Xperia U)...xd

15 godina
odjavljen
R36 kaže...

Još probao Z3 i Z3 compact u t-mobielu da vidim da nije greška do moba. Isti problem. Možda je u Vipu situacija bolja.

Prednja kamera na Z3 je jedna od najgorih ako ne i najgora. Uspoređujući P7 prednju od 8mpix i Z3c od 2mpix, P7 prednja je čudo od kamere naspram Z3c prednje.

Najbolje je da isproba oba dva mobitela i sam se uvjeri u točnost mojih navoda...i p7 je i dizajnom,kvalitetom ekrana bolji od Z3c.,a jeftiniji za pola.

Po čemu je bolja kamera na Z3c od Z1c - prosvijetli me??????.Isti senzor,sve isto, samo ISO povečan na Z3C(a to je zanemarivo)!!!

Bolja leca (Z1c je imala probleme sa preizostravanjem na sredini slike, pa je ostatak slike izgledao mrvicu pre 'mekano'), te unaprijedjeni algoritmi za kameru u manual modu, koji je must have za koristenje na Sony telefonima (Manual mode + auto ISO)

13 godina

Joj, prednju kameru upalim možda dvaput u životu. Future proof mob od ova dva je xperia z3c. Imao sam p7. To ako se ne roota je užas za koristiti. Bez custom roma je teror. Inkarnacija iphonea koja ne dela baš kak spada. Dobra je izradsa tho, ali softver, kamera,baterija i hardver su bolje na xperii

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bart kaže...
R36 kaže...

Ja slušam samo dobro o kameri, dizajnu, funkcionalnosti i svemu. Zadnjih dana sam pročešljao punu kapu foruma, yt kanala i poznanika u vezi mob, i 90% samo dobro o njemu...

Btw, prednja kamera mi nije toliko bitna, jer ne radim selfie i gluposti, ali sa 2,2 ću biti zadovoljan, više nego sa 1,2 na trenutnom (Xperia U)...xd

I ja sam sve pročitao, i naslušao se i dok ga nije šogorica kupila na moju preporuku a ja ga testirao i ostao razočaran - pogotovo kamerama. A ništa vidi uživo pa se onda odluči.

MARKOZD15 kaže...
R36 kaže...

Bolja leca (Z1c je imala probleme sa preizostravanjem na sredini slike, pa je ostatak slike izgledao mrvicu pre 'mekano'), te unaprijedjeni algoritmi za kameru u manual modu, koji je must have za koristenje na Sony telefonima (Manual mode + auto ISO)

Z3c ima dobar balans boja a ovo ostalo je na strani konkurencije. Izoštravanje je katastrofa. Ako ideš zumirat sliku na Z3c onda tek vidiš koliko je loš fotić. U današnje vrijeme gdje svi žive ubrzano...nitko nema vremena slikan na manual modu i namještat ISO. Ja hoču uplati kameru, uslikat i pogledat sliku i da slika ispada savršeno. A ne da ja moram na manuel modu tražit način kako uslikat odličnu sliku.Glupost. Tu je konkurencija u velikoj prednosti...

maks0806 kaže...

Joj, prednju kameru upalim možda dvaput u životu. Future proof mob od ova dva je xperia z3c. Imao sam p7. To ako se ne roota je užas za koristiti. Bez custom roma je teror. Inkarnacija iphonea koja ne dela baš kak spada. Dobra je izradsa tho, ali softver, kamera,baterija i hardver su bolje na xperii

To je tvoj subjektivan dojam.Meni je sve odlično na P7 a pogotov kamera...100 ljudi 100 čudi...

15 godina
odjavljen

Manual mode + Auto ISO ti je isti djavo ko Superior Auto samo ne prepoznaje scene nego bolje barata ISO-om, detalji/dinamicki raspon i boje su na vrhu

0 0 hvala 0
17 godina

Imam P7 i nemam nikakvih zamjerki. Softver je stabilan, kamera odlična kao i izrada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Glasam za Sony Xperia Z1 compact xD
prodajem; jednokratne kape

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 7:58 (Sawro).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice