HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 186.135
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Kao sto rekoh, HTC ne throtla u tolikoj mjeri jer aluminijsko kuciste  u principu pasivan hladnjak, i vrlo dobro preuzima temperaturu hardwarea na sebe... S6 throtla jer toplina sa SoC-a nema kuda,posto ju staklo izolira,a za posljedicu dobijes neudobno vruc uredaj na mjestu di je sam SoC, i throtlanje pri vecem opterecenju... Kada bi usporedivali temperature samih SoC-eva bez kucista, Exyonis bi bio hladniji...  Sto se tice odluke HTC-a da SoC stavi blizu baterije, da je pametno,i nije bas, al opet valjda oni znaju zasto je tome tako, i valjda su procijenili da nece bitno utjecat na life spin baterije... Inace vecina proizvodaca SoC stavlja u gornji kut u blizini kamere,dok baterija zauzima doljnju povrsinu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 15:08 (skyhawk10).

0 1 hvala 0
15 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
Je, no HTC nije htio zrtvovat ergonomiju. Zato su tanji na rubovima i zato toplina sa SoCa ne ide na ekran, sto je isto dobro. Da nema hladjenja ili nekog oblika odvodjenja topline direktno sa SoCa, svi bi se oni pregrijavali. Naravno, staklo samo izolira praktkicki. Neusporedivo je topliji S6 nakon samo par minuta rada u kameri recimo. No, to su tradeoffi kod svakog proizvodjaca, pa valjda znaju sto rade :)
ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan
sardax kaže...
Je, no HTC nije htio zrtvovat ergonomiju. Zato su tanji na rubovima i zato toplina sa SoCa ne ide na ekran, sto je isto dobro. Da nema hladjenja ili nekog oblika odvodjenja topline direktno sa SoCa, svi bi se oni pregrijavali. Naravno, staklo samo izolira praktkicki. Neusporedivo je topliji S6 nakon samo par minuta rada u kameri recimo. No, to su tradeoffi kod svakog proizvodjaca, pa valjda znaju sto rade :)

Nitko ne spori da se mobiteli zagrijavaju.,pa moj s G3 zna zagrijat. Problem je nekontrolirano zagrijavanje koje se spriječilo spuštanjem takta...a tako je na M9.

Uspoređivat zagrijavanje S6 i ostalih mobitela s M9 nema smisla.,ovo kod M9 je daleko od normalnog zagrijavanja.

13 godina
@Fanu Htc M8 i M9 imaš izložene u Arena centru Zagreb.
...biće bolje...
10 godina
neaktivan
R36 kaže...
sardax kaže...

Nitko ne spori da se mobiteli zagrijavaju.,pa moj s G3 zna zagrijat. Problem je nekontrolirano zagrijavanje koje se spriječilo spuštanjem takta...a tako je na M9.

Uspoređivat zagrijavanje S6 i ostalih mobitela s M9 nema smisla.,ovo kod M9 je daleko od normalnog zagrijavanja.

Veci problem zapravo ima Galaxy S6, nego M9... M9 daje dojam da je topliji,jer aluminij odlicno provodi toplinu, i zagrije se cijelom povrsinom, al je zato sam hardware hladniji... S6 sa druge strane se ne zagrije cijelom povrsinom, al je zato jako "veselo" na mjestu di je SoC... Sto se throtlanja tice, svi throtlaju... Ne postoji smartphone koji konstantno radi pod punim opterecenjem, na maximalnim radnim taktovima... 

15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Opa! Počelo je! M9 je bolji od S6! Sljedeća na redu je kamera?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...
R36 kaže...
sardax kaže...

Veci problem zapravo ima Galaxy S6, nego M9... M9 daje dojam da je topliji,jer aluminij odlicno provodi toplinu, i zagrije se cijelom povrsinom, al je zato sam hardware hladniji... S6 sa druge strane se ne zagrije cijelom povrsinom, al je zato jako "veselo" na mjestu di je SoC... Sto se throtlanja tice, svi throtlaju... Ne postoji smartphone koji konstantno radi pod punim opterecenjem, na maximalnim radnim taktovima... 

Kakvo uspoređivanje S6 s M9. S6 je što se tiće zagrijavanja i Soc-a miljama daleko., M9 se zagrijava nenormalno i to već znaju ptice na grani. Sad kako M9 odvodi toplinu, dobro ili loše to je više nebitno... S tim ima problema i Flex 2. Pa nije G4 bezveze ugradio Snapdragon 808.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 17:24 (R36).
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ma jok,sta bi odvodenje topline sa SoC-a bilo bitno,to je totalno nebitna stavka, nek se SoC kuha... M9 ima svojih musica,al je po pitanju hladenja u daleko boljem polozaju od S6, mislim to je vec cista stvar fizike... Dal je M9 topliji u ruci od S6? Jeste,ali je zato hladniji unutra... Dal je S6 hladniji u ruci? Jeste,al se zato SoC kuha,jer nema sta odvest toplinu sa SoC-a... Pa sad ti vidi sta ti bolje...  Exyonis je sam po sebi hladniji od S810, al nije kad ga zablindiras u stakleno kuciste...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 17:42 (skyhawk10).

0 1 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava
Tocno to, m9 bude topao cijeli, ali s6 kipi na jednom mjestu. Udobniji je m9 svakako za koristiti, a još je udobniji m8 koji se ne pregrijava ni blizu ovima gore :P
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
skyhawk10 kaže...

Ma jok,sta bi odvodenje topline sa SoC-a bilo bitno,to je totalno nebitna stavka, nek se SoC kuha... M9 ima svojih musica,al je po pitanju hladenja u daleko boljem polozaju od S6, mislim to je vec cista stvar fizike... Dal je M9 topliji u ruci od S6? Jeste,ali je zato hladniji unutra... Dal je S6 hladniji u ruci? Jeste,al se zato SoC kuha,jer nema sta odvest toplinu sa SoC-a... Pa sad ti vidi sta ti bolje...  Exyonis je sam po sebi hladniji od S810, al nije kad ga zablindiras u stakleno kuciste...

Ne mogu vjerovati što čitam. Kolega jel vi lažete sebe ili? Stvar je u tome da nakon nekoliko minuta jačeg napora performanse sd810 padaju na razinu sd801. I exynosi i kirini i mtk-ovi također gube performanse povećanjem temperature samo što to nije ni približno izraženo kao kod sd810. Googlajte sami. Ima mali milijun članaka na ovu temu (tražite ih sami jer mi se ne raspravlja toliko žustro da ljepim linkove). I nije to krivica HTC već Qualcomma koji ih dizajnira i TSMC-a koji ih proizvodi. Ovaj Soc je kiks, hebiga, dogodi se. Vjerujem da će nasljednik 810-ke biti bolji jer su to veliki igrači i ne vjerujem da će opet kiksati. Al nazvimo stvari onakvima kakve jesu. Sd810 nije na razini na kakvoj je mogao ili trebao biti. 

Ovo pišem jer sijete dezinformacijie i strah me je da bi se netko mogao povoditi u kupnji ovim neutemeljenim interpretacijama koje sipate. 

I preporučujem svima ljubiteljima HTC-a kupnju M8 modela. Odličan uređaj, mrvicu slabije performanse, izgleda gotovo isto, radi odlično i značajno jeftiniji.

jaska jaska jaskaja
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Kolega, a da vi procitate post do kraja,prije nego sto napisete kilometarnu hrpu gluposti?

Ili vam je ovo izmaklo?

"Exyonis je sam po sebi hladniji od S810, al nije kad ga zablindiras u stakleno kuciste..."

Dakle, Exyonis je HLADNIJI cip,koji se manje grije i time vise moze iskoristit svoje performanse... Ali Isto tako, staklo je termicki izolator, sto bi znacilo da zadrzava toplinu... Dakle sva toplina koju exyonis generira u S6, u principu ostaje unutra, sto rezultira povecim zagrijavanjem tocke kucista(i samog cipa) unutar koje se isti taj exyonis nalazi... Posto je exyonis hladniji od S810,isti moze radit bez vecih problema unutar staklenog kucista S6ice... Dok bi recimo S810 vjerovatno otisao u vjecna lovista u takvom kucistu...Sada kada smo rjesili S6, prebacimo se na M9... U njemu je vec otpjevani S810, koji ima problema sa zagrijavanjem, no isto tako(za razliku od S6) M9 je izraden od aluminija,koji je termicki vodic, i za razliku od kucista na S6, kuciste M9tke ima funkciju pasivnog hladnjaka, i bas je to razlog zasto se M9 grije po cijeloj povrsini kukucista(sto je u pogledu hladenja dobro) sada vas pitam... Sto mislite koji je SoC hladniji unutar ta dva kucista? Onaj koji je termicki izoliran(exyonis S6), ili onaj koji ima neku vrstu pasivnog hladenja(S810 M9)? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 23:17 (skyhawk10).

0 0 hvala 0
12 godina
skyhawk10 kaže...

Kolega, a da vi procitate post do kraja,prije nego sto napisete kilometarnu hrpu gluposti?

Ili vam je ovo izmaklo?

"Exyonis je sam po sebi hladniji od S810, al nije kad ga zablindiras u stakleno kuciste..."

Dakle, Exyonis je HLADNIJI cip,koji se manje grije i time vise moze iskoristit svoje performanse... Ali Isto tako, staklo je termicki izolator, sto bi znacilo da zadrzava toplinu... Dakle sva toplina koju exyonis generira u S6, u principu ostaje unutra, sto rezultira povecim zagrijavanjem tocke kucista(i samog cipa) unutar koje se isti taj exyonis nalazi... Posto je exyonis hladniji od S810,isti moze radit bez vecih problema unutar staklenog kucista S6ice... Dok bi recimo S810 vjerovatno otisao u vjecna lovista u takvom kucistu...Sada kada smo rjesili S6, prebacimo se na M9... U njemu je vec otpjevani S810, koji ima problema sa zagrijavanjem, no isto tako(za razliku od S6) M9 je izraden od aluminija,koji je termicki vodic, i za razliku od kucista na S6, kuciste M9tke ima funkciju pasivnog hladnjaka, i bas je to razlog zasto se M9 grije po cijeloj povrsini kukucista(sto je u pogledu hladenja dobro) sada vas pitam... Sto mislite koji je SoC hladniji unutar ta dva kucista? Onaj koji je termicki izoliran(exyonis S6), ili onaj koji ima neku vrstu pasivnog hladenja(S810 M9)? 

Kolega, ja u kope, vi u špade. Kakvo god kučište bilo, ono ne može spriječiti pad performansi koje nije prisutno kod konkurecije. (bar ne u ekstremnoj mjeri kao kod sd810). Odvrtite neki benchmark 10 puta zaredom pa usporedite prvi i zadnji test. Pa zabilježeni su padovi od 30% u nekim situacijama od najboljeg do najgoreg rezultata (kod LG još i gore, do 50%). Konkurencija takvih problema nema

Sd810 manjkavo izrađen Soc. 

Al neću više trolati temu. Složimo se da se ne slažemo.

Pozdrav

jaska jaska jaskaja
13 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Evo jučer sam isprobal S6 Edge i što drugo da napišem nego da je to mob godine za sad. Čisto da napomenem, ja sam ogromni Samsung hejter i nigdje nećete vidjeti da hvalim Samsung jer mi se gadi, osim u ovom postu.

Ekran je bomba i definitivno nema boljega, osjećaj u ruci je gotovo pa savršen (mobitel je malo prelagan) i u svakom aspektu je predobar, osim softver koji lagga i vlasnik je stavil alternativni launcher jer mu se ne sviđa izgled stock launchera.

Mob je čista uživancija za koristiti iako je softver ispod konkurencije (moj M8 koji nije hard resetan (factory reset) od kad je kupljen (ima već nekih 9-10 mjeseci) i radi bolje od S6 Edge), ali ekran je bomba i mob izvana. 

Ozbiljno razmišljam da zamijenim svoj M8 s S6 Edge (ne obični S6, meni ogromna razlika), ali nema ff zvučnike i taj Samsung logo me bode u oči.

Ali ozbiljno, ako netko razmišlja da kupi ovogodišnji flagship i neutralni je oko branda S6 Edge definitivno.

Znam da je HTC napravio dobar posao s M9 (mislim da je ovo grijanje i sl. pretjerano), ali Samsung je napravio najbolji posao, iako se može sakriti s ostalim modelima (moje osobno mišljenje).

Hejt i ljubav u jednom postu 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

6 0 hvala 1
15 godina
R36 kaže...
sardax kaže...

To si ipak dobro napisao :) S6 se grije više od M9, kao što i throttla :) Doduše, manje mu se grije baterija, što je najveći plus.

skyhawk10 kaže...
R36 kaže...
sardax kaže...

Točno to. Pa gledajte Apple npr. Svaki iPhone kada se prezentira i kada kažu da je novi GPU XX% brži od prethodnika, svi su oduševljeni, jer danas je ipak GPU puno važniji od CPU, no kada je kod Androida riječ, onda se samo CPU gleda? Exynosov GPU je ipak slabiji od A430 u S810!

R36 kaže...
skyhawk10 kaže...
R36 kaže...
sardax kaže...

Kakvo uspoređivanje S6 s M9. S6 je što se tiće zagrijavanja i Soc-a miljama daleko., M9 se zagrijava nenormalno i to već znaju ptice na grani. Sad kako M9 odvodi toplinu, dobro ili loše to je više nebitno... S tim ima problema i Flex 2. Pa nije G4 bezveze ugradio Snapdragon 808.

Čisto trolanje. G4 je odabrao S808 ima godinu dana, kada se nije ni znalo koji će "problemi" biti sa S810. Tako, to više nema smisla raspravljat.

KRISTIJANJE kaže...
skyhawk10 kaže...

Ne mogu vjerovati što čitam. Kolega jel vi lažete sebe ili? Stvar je u tome da nakon nekoliko minuta jačeg napora performanse sd810 padaju na razinu sd801. I exynosi i kirini i mtk-ovi također gube performanse povećanjem temperature samo što to nije ni približno izraženo kao kod sd810. Googlajte sami. Ima mali milijun članaka na ovu temu (tražite ih sami jer mi se ne raspravlja toliko žustro da ljepim linkove). I nije to krivica HTC već Qualcomma koji ih dizajnira i TSMC-a koji ih proizvodi. Ovaj Soc je kiks, hebiga, dogodi se. Vjerujem da će nasljednik 810-ke biti bolji jer su to veliki igrači i ne vjerujem da će opet kiksati. Al nazvimo stvari onakvima kakve jesu. Sd810 nije na razini na kakvoj je mogao ili trebao biti. 

Ovo pišem jer sijete dezinformacijie i strah me je da bi se netko mogao povoditi u kupnji ovim neutemeljenim interpretacijama koje sipate. 

I preporučujem svima ljubiteljima HTC-a kupnju M8 modela. Odličan uređaj, mrvicu slabije performanse, izgleda gotovo isto, radi odlično i značajno jeftiniji.

Nitko ne laže. Ti govoriš o throttlanju u fcking benchmarksima tipa Antutu i slično? Pa jesi ti i svi zaboravili največi problem sa tim benchmarcima? HTCoc governor ne radi na taj način i ne dozvoljava nepotrebnu aktivaciju CPU-a iz više razloga. Čak i S600 vrti GUI bez ikakvih lagova, a dok puno jači SoCovi se muče sa GUI-em u starim flagshipima. Ako je novi Exynos napravljen tako JAK da gura TW, onda ne znaš što je veći fail :) TW je loš, te sama činjenica da u tom njihovom "project ZERO" nisu TW novi napravili je loše. 

S810 je vrhunski procesor, problem je kod Googla i mobile radia koji nakon aktivnosti ostaje upaljen 5 minuta (imaš link u mom postu nekoliko stranica prije), jer ako se M9 koristi bez mobile data, dakle u Airplane modu i sa WiFiem, nema nikakvih dodatnih grijanja. 

KRISTIJANJE kaže...
skyhawk10 kaže...

Ili vam je ovo izmaklo?

Kolega, ja u kope, vi u špade. Kakvo god kučište bilo, ono ne može spriječiti pad performansi koje nije prisutno kod konkurecije. (bar ne u ekstremnoj mjeri kao kod sd810). Odvrtite neki benchmark 10 puta zaredom pa usporedite prvi i zadnji test. Pa zabilježeni su padovi od 30% u nekim situacijama od najboljeg do najgoreg rezultata (kod LG još i gore, do 50%). Konkurencija takvih problema nema

Sd810 manjkavo izrađen Soc. 

Al neću više trolati temu. Složimo se da se ne slažemo.

Pozdrav

Throttling koji ima Exynos j ZNAČAJNO VEĆI od S810, samo ne znam kako ti to ne znaš? Slažem se, nemoj trollat.

Deawood kaže...

Evo jučer sam isprobal S6 Edge i što drugo da napišem nego da je to mob godine za sad. Čisto da napomenem, ja sam ogromni Samsung hejter i nigdje nećete vidjeti da hvalim Samsung jer mi se gadi, osim u ovom postu.

Ekran je bomba i definitivno nema boljega, osjećaj u ruci je gotovo pa savršen (mobitel je malo prelagan) i u svakom aspektu je predobar, osim softver koji lagga i vlasnik je stavil alternativni launcher jer mu se ne sviđa izgled stock launchera.

Mob je čista uživancija za koristiti iako je softver ispod konkurencije (moj M8 koji nije hard resetan (factory reset) od kad je kupljen (ima već nekih 9-10 mjeseci) i radi bolje od S6 Edge), ali ekran je bomba i mob izvana. 

Ozbiljno razmišljam da zamijenim svoj M8 s S6 Edge (ne obični S6, meni ogromna razlika), ali nema ff zvučnike i taj Samsung logo me bode u oči.

Ali ozbiljno, ako netko razmišlja da kupi ovogodišnji flagship i neutralni je oko branda S6 Edge definitivno.

Znam da je HTC napravio dobar posao s M9 (mislim da je ovo grijanje i sl. pretjerano), ali Samsung je napravio najbolji posao, iako se može sakriti s ostalim modelima (moje osobno mišljenje).

Hejt i ljubav u jednom postu 

Evo, ovo je ok i fer napisano mišljenje. Meni je isto S6E draži od S6, ali mi je ergonomija lošija, kao i EDGE koji nije na razini N4E di taj EDGE je punokrvni dodatni zaslon od 160x2560 rezolucije. 

12 godina
HTC M9 - Rasprava

sardax kaže:

Throttling koji ima Exynos j ZNAČAJNO VEĆI od S810, samo ne znam kako ti to ne znaš? Slažem se, nemoj trollat.

S810 je vrhunski procesor, problem je kod Googla i mobile radia koji nakon aktivnosti ostaje upaljen 5 minuta (imaš link u mom postu nekoliko stranica prije), jer ako se M9 koristi bez mobile data, dakle u Airplane modu i sa WiFiem, nema nikakvih dodatnih grijanja.

Aj doviđenja zauvijek.

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
HTC M9 - Rasprava

http://blog.gsmarena.com/htc-one-m9-received-poor-score-dxomark-photography-test/

kad ce updejti koji ce poboljsati kameru?

vjerojatno nikad, kao sto se to nikad nije dogodilo ni sa M8 nazalost..

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Mi Note Pro se ne zagrijava nista, a jede ih sve osim najboljeg Exynosa

SD810...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
15 godina
Fanu kaže...

http://blog.gsmarena.com/htc-one-m9-received-poor-score-dxomark-photography-test/

Kakva glupost oko updatea kamere?? Sva 4 updatea do sada na M9 su donijeli značajna poboljšanja u AUTO modu kamere. Pročitaj cijeli review Dx0marka pa ćeš viditi nebuloze kod testiranja, no dobro. 

M7/8 kamera je sa svakim updateom poboljšana, to zna i vidi svatko tko ima M7/8. 

Evo, sve katastrofa slike: HTC One M9 Flickr Album

Mitch kaže...
Mi Note Pro se ne zagrijava nista, a jede ih sve osim najboljeg Exynosa

SD810...

S810 se NE PREGRIJAVA, tu famu treba skinit i prekinit, svi upiru po istome, a bezpotrebno. 

GPU, A430 je daleko najjači GPU na tržištu trenutno.

12 godina
sardax kaže...
Fanu kaže...

Kakva glupost oko updatea kamere?? Sva 4 updatea do sada na M9 su donijeli značajna poboljšanja u AUTO modu kamere. Pročitaj cijeli review Dx0marka pa ćeš viditi nebuloze kod testiranja, no dobro. 

M7/8 kamera je sa svakim updateom poboljšana, to zna i vidi svatko tko ima M7/8. 

Evo, sve katastrofa slike: HTC One M9 Flickr Album

sva 4 updejta su donjela znacajna poboljsanja u AUTO modu koja nazalost nisu rezultirala time da M9 ima bolju kameru od npr 2g starog galaxya G4 LoL

btw slike sa tog flickr albuma:

1) nisu u auto modu

2) i jesu katastrofa su, glare/srot dynamic range/isprane boje - sve je prisutno lol

btw ne bacam pljuvacku po M9 bacanje pljuvacke radi

i sam cu najvjerojatnije kupiti ovaj mobitel posto svi drugi flagshipovi ove godine su po meni razocarenje (ili baterijom ili kvalitetom izrade ili velicinom) 

realno kamera je losa i nije u rangu ni proslogodisnjih flagshipa

jos mi je dodatno problem sto dosta ljudi prijavljuje da im sapphire cover za kameru puca prilikom veceg grijanja mobitela - sapphire je super sto se tice zastite od ogrebotina, ali je uzasno lomljiv 

pogotovo jos HTC stavio toliko nepotrebno veliki cover za kameru (valjda da bude bar neke vizualne razlike naspram M8) pa jos lakse dodje do pucanja..

HTC trenutno se pravi blesav i ignorira taj problem i pokusava ga podvaliti amerima pod oh-oh protection plan a ne kao defekt samog uredjaja..

11 godina
HTC M9 - Rasprava

Slike u ovom flickr albumu su uzas!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HTC M9 - Rasprava

lol slike u tom flickr albumu su toliko lose (ima ih samo nekoliko prolaznih) da me odbijaju od kupnje M9

glare sunca i svjetala po nocnim slikama je uzasan

na ostalim dnevnim slikama, mob se muci prikazati normalno boje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fanu kaže...

lol slike u tom flickr albumu su toliko lose (ima ih samo nekoliko prolaznih) da me odbijaju od kupnje M9

A inace koristis profesionalno fotic od mobitela ili ? Printas te slike sa mobitela ? 

Istina je da su slike za razliku od konkurencije lose, ali da su toliko lose, za uslikat nesto i gledati na mobitelu sta se i radi 99% vremena, nije istina.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
SimeKZ kaže...

A inace koristis profesionalno fotic od mobitela ili ? Printas te slike sa mobitela ? 

Istina je da su slike za razliku od konkurencije lose, ali da su toliko lose, za uslikat nesto i gledati na mobitelu sta se i radi 99% vremena, nije istina.

A dok gledaš jedan S6 il G4, M9 je smijeh prema njima, po pitanju fotki...

Nisu tolko loše slike loše na M9, solidne su, al dok vidiš što konkurencija nudi, onda se čovjek ipak malo zapita..

Pucao sam opako na M9, al gledajući bateriju, fotić i to grijanje, nema nikakve šanse pored nadolazećih modela 2015te god..

Mislim da M9 nije ispuno očekivanja korisnika, bar ne u onoj mjeri o kojoj bi ljudi s osmjehom na licu pričali o M9, dok recimo konkurent (S6) bere hvalospjeve diljem planete, naravno protivnici S6 mu osporavaju sve živo, ipak stavljajući prije svih i svega na (unatoč očiglednim manama-propustima) prvo mjesto dotični uređaj navedene teme.

12 godina
SimeKZ kaže...
Fanu kaže...

inače kad platim uređaj 4k kn ne očekujem kompromise oko istoga

ok kamera mi nije najbitnija stvar na svijetu, ali smiješno je da kad plaćaš za high end proizvod slike ispadaju kao da si kupio HTC mini.. 

I slike ugl gledam na racunalu/tvu tako da je kvaliteta slike od nekog znacaja

fotic od moba mi je jedini fotic kojeg koristim btw

15 godina
Fanu kaže...

Ma daj molim te, baš toliko loše kao na telefonu od 100EUR? Mane kamere na M9 se znaju, kao i svake na svakom telefonu, no zato se to lako zaobidje.

A evo ti zadnji update i razlika od prethodnog: M9 camera update sample Isti lik je odmah kupio S6, nakon misec ga proda i otišao na M9. Odmah je rekao, kamera je bolja na S6, NEUPITNO, ali to je to :) 

SimeKZ kaže...
Fanu kaže...

Ma uvik isto. Da je UP, onda se ne može cropat, sada ne valja noću (prošle godine to nikome nije bilo važno, ali ove, eto ...). Sa niti jednim mobitelom ne možeš raditi ozbiljnu fotografiju, tako je to bez predmetno razgovarat, dok ako ćeš razvijat normalne fotografije i ako znaš slikat (nikakav expert), sve od 4MPx pa na više ti je dovoljno za 300 ppi print (240 ppi je nekakav preporučeni minimum ispod kojeg ne bi trebalo ići). Sigurno sada već 200 fotografija imam od M7/8 isprintano. Još da uspijem nekako nabavit M9  ... GRRR!

zvonac kaže...
SimeKZ kaže...

A dok gledaš jedan S6 il G4, M9 je smijeh prema njima, po pitanju fotki...

Nisu tolko loše slike loše na M9, solidne su, al dok vidiš što konkurencija nudi, onda se čovjek ipak malo zapita..

Pucao sam opako na M9, al gledajući bateriju, fotić i to grijanje, nema nikakve šanse pored nadolazećih modela 2015te god..

Mislim da M9 nije ispuno očekivanja korisnika, bar ne u onoj mjeri o kojoj bi ljudi s osmjehom na licu pričali o M9, dok recimo konkurent (S6) bere hvalospjeve diljem planete, naravno protivnici S6 mu osporavaju sve živo, ipak stavljajući prije svih i svega na (unatoč očiglednim manama-propustima) prvo mjesto dotični uređaj navedene teme.

S6 nije ispunio očekivanja, sada je to očito. M9 samo po pitanju kamere i prve verzije kamera softwarea, sada je to već druga priča.

S6 je odličan telefon, no očito su opet pogriješili s nečim za svoje kupce. Njihovi prodajni rezultati su lošiji od S5 u istom razdoblju, a znamo svi koliko je Samsung bio nezadovoljan sa prodajom S5 podbačajem od 40% planiranih. Kako je krenio S6, biti će i gore, no ima vremena da se ispravi i to. Puno više problema ima S6 nego M9, od HW-a, SW-a i gušenja rama (problem TW-a, koji je jako loš UI), pregrijavanje, ...

Fanu kaže...
SimeKZ kaže...
Fanu kaže...

inače kad platim uređaj 4k kn ne očekujem kompromise oko istoga

ok kamera mi nije najbitnija stvar na svijetu, ali smiješno je da kad plaćaš za high end proizvod slike ispadaju kao da si kupio HTC mini.. 

I slike ugl gledam na racunalu/tvu tako da je kvaliteta slike od nekog znacaja

fotic od moba mi je jedini fotic kojeg koristim btw

HTC One = HTC Mini po kameri?! Kako da te ozbiljno itko shvati sada?! Od senzora, optike, ... ma.

Nema OIS = problem, VIDEO je lošije kvalitete od konkurencije, činjenica! OIS softwerski ne možeš nadomjestiti i to je mana, pogotovo za videa i low light. Prije 2 godine kada je M7 došao sa OIS-om, prvi i jedini tada, isto nije valjao :) Samo je G2 imao OIS 6 miseci nakon. Ni S5 ga nije imao... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 20:13 (sardax).
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Amount of fanboyism is too damn high!

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Onaj test između starog softvera i updatea je li la. Fotka od M9 je čak bolja i od S6, ali to je jedna scena, ne dokazuje mi to baš puno. 

Što se onog Flickr albuma tiče = lol

Fotke su dobre, ali fotograf stavlja glupe filtre i to onda ispada bože sačuvaj kako. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Onaj test između starog softvera i updatea je li la. Fotka od M9 je čak bolja i od S6, ali to je jedna scena, ne dokazuje mi to baš puno. 

Što se onog Flickr albuma tiče = lol

Fotke su dobre, ali fotograf stavlja glupe filtre i to onda ispada bože sačuvaj kako. 

Je, on malo pretjeruje sa filterima. 

To i je bit, svaki telefon i njegova kamera ima svojih prednosti i mana i nitko ne osporava da su sa G4 ili S6 bolje slike u 99% slučajeva u AUTO modu, dok u MANUAL i sa malo poznavanja kamere, ipak je ta razlika puno manja a u nekim slučajevima je i na strani M9. Isto tako, M9 ima gro prednosti u odnosu na druga dva.

12 godina
HTC M9 - Rasprava

ajde bas cemo vidjeti kakav taj novi updejt ima efekt na kvalitetu fotografija (na nadam se malo vise od jedne fotke) M9 mane nisu samo u nocnim slikama, vec u svim uvjetima koji nisu savrseni..

i dalje sam zagrijan za mob (uzeo bih M8 da itko prodaje 32GB verziju koju je nemoguce naci - 16gb jednostavno nije dovoljno za moderan android..), samo me brine to safirno staklo za kojeg lijeka nema..

ima li itko na ovom forumu M9? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ma ova rasprava je glupost, niti jedan smartphone do sada nije savršen, ovaj je od plastike, ovaj ima pre mali ekran, ovaj ima preveliki ekran, ovaj ima power button 2mm prenisko, ovaj ima lošu kameru, ovaj se pregrijava, ovome puca staklo samo od sebe... Bla bla bla

Glupo kompliciranije oko nebitnih stvari. Kad bi barem postojal savršeni mobitel, e pa ne postoji :D

HTC je s*ebo s M9 ove godine, mobitel je super, ali konkurencija je ipak bolja. 

Po meni su no1 M8, S6 Edge i cijela Sonyjeva Z serija. 

Ostalo za sad niti ne gledam i da idem kupovati novi mobitel ili bi opet bil M8 ili S6 Edge ili Z3 i to je to. 

Malom Perici možda neće pasati ne savršena kamera na M9 pa će uzeti neku Lumiju jer je kamera bliže savršenosti i bolje mu paše WP, a baš malom Marku nije bitna kamera i nije mu bitno da ima najnoviji flagship pa će uzeti M8 jer jako glatko radi i izrada je fantastična, a baš maloj Milici bolje paše....... 

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice