HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 191.499
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
R36 kaže...
maks0806 kaže...

O bože haha. Znači htc sa metalnim unibodyjem i zvukom kakav mob nije vidio je kinez.

A samsung sa dosada plastičnim modelima se jako razlikovao od kineza. Kako si ti zadrti fanboj kakvog svijet vidio nije...

Prožvakana priča...nije sve u matalnom kučištu i odličnom zvuku. Da je, HTC ne bi imao loše prodajne razultate naspram konkurencije.

HTC nije imao loše prodajne rezultate, radili su s minusom, velika razlika.A inace prodali su jako puno ONE linije uređaja, i dobili su puno nagrada i HTC ONE je proglašen telefonom godine da ne velim kolko puta.

I da, neke ljudi interesira zvuk (mene)...

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Brisat

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 11:17 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

@R36 ne razumi osnovnu logiku poslovanja i planiranja i usporedjuje prodajne rezultate koji su neusporedivi. To je kao da kažeš da Ferrari radi loše jer godišnje proda 5.000 auta, a Lamborghini 7.000 npr.

Dakle, da ti pojednostavnim. Ako HTC ima plan prodat 5 miljuna komada One M8,  prodao ih je 6 miljnuna, on je ostvario plan i dodatan prihod i vjerovatan dodatni profit. S druge strane, ako Samsung ima plan prodat 50 miljuna S5, a proda 30 miljuna, onda je podbacio i loše radio. Valjda će ti to jednog dana biti jasno. HTC je neusporedivo manja tvrtka od Apple/Samsung, samim tim i nema kapacitete za proizvodnju/marketing/prodaju 30 miljuna komada M8. 

Samusung se bori s Appleom, naravno, neuspješno, pogotovo u premium segmentu, te je njima to boljka. Svi bi tili dominirat na US tržištu, no tu je Apple doma i teško se drugi probijaju. 

Da ti još usporedim, Red Bull driži skoro 80%+ globalnog tržišta energetskih pića, pa je sve jedno Coca Cola iznimno zadovoljna što je sa svojim Burnom (sad ga gase) držala 4-5%. Kužiš? 

Usporedjivat HTC s prosječnim kineskim proizvodjačem, koji je odličan dok ga u ruku ne uzmeš može samo dječarac. Da budemo jasni, M9/S6/iP6 su vrhunski uredjaji, svaki sa svojim ciljanim prednostima, cijenama i tržištem. 

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma daj ga sam ignorirajte, pa zadrtiju osobu nisam vidio... Njemu je sve u prodajnim rezultatima i benchmarkovima... S5 je imao benchmarkove i prodajne rezultate puno bolje od m8 pa je 5put lošiji mob. Samo ignor treba i ne zamarat se s takvim klaunima

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Imaš pravo, uz ukaya1000 lažljivca, to mi je drugi na ignore :)

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Mislim ajde znam ja malo više prosrat nešto, ali ajmo reći pokušavam realno usporediti. Subjektivno m8 mi je i dalje najbolji mob na tržištu ali objektivno je s6 nekako najdesireable. Ok je bit pristran ali ovo njegovo krši granice razuma normalne osobe. Kad se već napadamo, najgori kinez zna napraviti softver bolje nego samsung, ETO TI NA!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Dajte, počinjemo lupati gluposti. Vratimo se temi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Moze S6 bit mrak na papiru ali meni se i dalje ne svida u odnosu na M9

Hebiga subjektivni dozivljaj je sve, kupujes radi sebe a ne radi drugih

(nemojte implicirat na to da imam iP6+ jer je to mrcina od telefona, kao i N5)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Prvo : Da se ne vrtimo u krug i da ne stvaram neku svađu na temu : ne mislim komentirat više HTC.

Drugo : Vi se toliko iživcirate kad ja komentiram M9, da mi je to presmiješo. Ne bi da imate dionice HTC-a.

Treće : Forum je mjesto gdje ljudi iznose svoja mišljenja. Nervirat se i ljutit radi toga što ja ili netko drugi ima drukčije mišljenje o M9 od Vas mi je na razini dječijeg vrtiča.

Četvrto - Hoču ovoj dvojci inženjera biti na igonre ili ne, me dira kao pobjeda S.Koreje u sinkroniziranom plivanju. Hvala.

1 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ti ne komentiraš nego fanbojski trolaš. Ne raspravljaš nego provociraš i pišeš gluposti i offtopičariš. Dok ti to ne kužiš da to radiš, ni sam Bog ti nemre pomoć. Ajde nešto konstruirano da kažeš, ali da je samsung alfa i omega a htc nema što pružiti više od kineza od 300$?!

Mob godine 2013 je bio HTC, 2014 su velike šanse da m8 bude uza sve nagrade što je pobrao već! Gdje je tvoj nahvaljeni samsung koji od s2-ojke nije ponudio kur*a!

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 14:57 (maks0806).
Moj PC  
4 1 hvala 1
16 godina
2014 M8 i G3 uglavnom, iako iP6/6+ je dosta solidan ali ga muci cijena.

HTC je mrak proizvodac, rulali su Windows 6.5, imali malu krizu nakon Desirea, ali opet su oni na konju.

Tko god tvrdi suprotno, vara se.
Srotsung ne dolazi u istu recenicu po meni s njima, barem po mojim iskustvima.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma HTC HD je bio najbolji windows phone mob, općenito najbolji mob pored iphonea. Samo zbog os-a. Kao i HD 2. Pa Sense je MAJKA! Windows phone je postao usable zbog sensea! Što je samsung imao? Omnie i slične gluposti. Ok za s2 moram reći da je bio najbolji android mob u svoje vrijeme, ali samsung je zasro dalje. 

Tema je m9 pa nema smisla da oftopičarimo 2 stranice zbog takvog lika... Da s6 ima bolji softver uzeo bih ga odmah, ali m9 ne budi sam po sebi nikakav entuzijazam u meni niti mi daje razlog da promjenim svoj m8 za njega. Nekome tko ima m7 se svakako to isplati doduše

EDIT: sumjam da će iphone dobiti titulu moba godine. Desire im je uzeo to 2010 protiv iphonea 4! A ne nude mi ta dva moba niš posebno. Za te pare koje traže za njih trebali bi nuditi više a ne manje od android counterpartova. ip6+ bi morao bolje iskoristiti ekran i ergonomija je katastrofa.

Imao sam g3 i 6+ jedan do drugog, nikad ne bi rekao da oba imaju 5.5 inčni display. Sam iOs mi je prekrnj i neinspirativan za upotrebu. Osim malo kozmeičkih promjena, već 8 godina fura istu briju kuiš ono :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 15:36 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Evo malo za one koji ne prate XDA toliko.

Jako dobri savjeti, primjeri i iskustva vezana za kameru:

HTC One M9 - Collective post

HTC One M9 - low light camera

HTC One M9 camera samples - Flickr

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Vrlo lako moguce da je onaj lag nestao u nesto kasnijim updejtovima ali npr settings- brzo skrolat dolje i about phone i tu mi je malo zatrzalo, no ok.

Ne razumijem bas HTC znaci telefon je izasao prije koji dan barem vamo gdje ja zivim, nigdje nisam vidio reklamu na nekom zidu ili panou ili tako nesto.

Dok npr jos uvijek viđam reklame za S5, ali sada kreću i za s6, sto se tice cijene mobitela 100E plus ugovor na 2 godine od 55E cine mi se vrlo prihvatljivo.

HTC Desire-iPhone 4s-HTC OneX-NII-iPhone 5-S4-HTC One-Phone 5s-Note 3-N5- M8- 5S - G3- 6
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ja nikad nisam primjetio taj lag, a mobitel sam kupio čim je izašao. A inače baš volim namjerno brzo zaskrolat da vidim dal će negdje laggat.

0 0 hvala 0
12 godina
Kruno_21 kaže...

Vrlo lako moguce da je onaj lag nestao u nesto kasnijim updejtovima ali npr settings- brzo skrolat dolje i about phone i tu mi je malo zatrzalo, no ok.

Ne razumijem bas HTC znaci telefon je izasao prije koji dan barem vamo gdje ja zivim, nigdje nisam vidio reklamu na nekom zidu ili panou ili tako nesto.

Dok npr jos uvijek viđam reklame za S5, ali sada kreću i za s6, sto se tice cijene mobitela 100E plus ugovor na 2 godine od 55E cine mi se vrlo prihvatljivo.

samsung je jedno 20x veca kompanija od HTCa, mogu si priustiti imati reklame na svakom panou

dok HTC nema bas novaca da u svakom vecem gradu reklamira svoje proizvode (kontam da ih oglasi na utakmicama lige prvaka/europa lige i najam roberta downey jr. kostaju dobar dio budzeta..)

HTC vise ne spada pod velike mobilne proizvodjace koji sami mogu diktirati svojim dobavljacima koliko im komponenti treba i za kada, nerealno je za ocekivati da se jos uvijek natjecu sa LG/Samsungom/Appleom/Lenovom

cekam M9+, ako bude imao solidan fingerprint reader i bateriju bolju od M9 vjerojatno ga uzimam..

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 14:11 (Fanu).
12 godina
HTC M9 - Rasprava

btw ima li gdje vec M9 za pogledati u ZG?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Fanu kaže...

btw ima li gdje vec M9 za pogledati u ZG?

Ne još, pregovaraju s operaterima. Očekuju u zadnja dva tjedna travnja da će biti već dostupan za vidit. 

U prodaji će biti tri boje, Gunmetal grey, Silver on gold i Gold. 

17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Uvijek kod nas masu kasne, a u njemačkim T-Centrima već izložen...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

anandtech review - part 2 izašao,  nažalsot jadni rezultati. npr. m9 naspram m8 čak uspijeva imat skoro isti (26 naspram 25 od m8) AVG fps u benchanoj igri/aplikaciji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pokopa ga lik.... mislim da je sve rekao sa onom usporedbom S2 vs Sensation.

16 godina

Ja ga jedva čekam u živo viditi i držat u ruci.

M9 je facelifting u odnosu na M8. S6 i S6E pogotovo, je tragedija od ergonomije. 

Žao mi je jedino ako kod baterije se ne izvuče nešto bolje, ali i u M8 je izvrsna.

Da ne govorim da su svi revieweri govorili da će i M7 i M8 biti flop naspram S4 i S5, a svi znamo kako je to završilo :) 

Neke stvari se mogu dotjerati sa kernelima i governorima, a kamera je odlična kada ju se malo podesi kako treba na elevate se forsira HTC da to implementira pod auto, pa budemo vidili. 

Kažu da će za dva tjedna biti kod operatera, ... ufuf :)

10 godina
neaktivan
sardax kaže...

M9 je facelifting u odnosu na M8. S6 i S6E pogotovo, je tragedija od ergonomije. 

Žao mi je jedino ako kod baterije se ne izvuče nešto bolje, ali i u M8 je izvrsna.

Da ne govorim da su svi revieweri govorili da će i M7 i M8 biti flop naspram S4 i S5, a svi znamo kako je to završilo :) 

Neke stvari se mogu dotjerati sa kernelima i governorima, a kamera je odlična kada ju se malo podesi kako treba na elevate se forsira HTC da to implementira pod auto, pa budemo vidili. 

Nije baš, svi revieweri su hvalili i M7 i M8 naveliko, i na svim stranicama su bili među top 3 najbolja smartphonea, a na dobrom dijelu njih i prvi. Sa M9 to nije slučaj, svi ga prikazuju kao kvaliteta i dobar uređaj, ali nije neka senzacija kao M7/M8. Ocjene su uglavnom negdje 8/10, dok su kod prethodnika bile same desetke (osim kod kamere).

14 godina
sardax kaže...

Drzao sam S6 i S6E i nista mi tu nije bilo tragoicno, jedino je mozda tragicno za HTC posto je Samsung uzasno napredovao i trebali bi se zabrinuti posto je jedino u cemu jos imaju prednost software mada onom tko ima volje ni to nije tesko rijesit na XDA. 

I ne kamera na M9 nije dobra, prema testovima je uzasno razocaravajuca pogotovo u mraku, a po danu je HTC-ov software jednostavno los.

I ne revieweri nisu govorili da su M7 i M8 flop, stovise vecina ih je birala prije S4/S5.

Stvarno ne vidim kako mozes biti ovoliko zasljepljen i stalno se uzdati da M9 nije flop, jbg i ja volim HTC, ali vidim kada su zakazali.

16 godina
HTC M9 - Rasprava

Ne može ni biti revolucija dok je ovaj dizajn. 

M7 je bio revolucija.

M8 je bio značajan upgrade u svakom smislu.

M9 je unaprijeđeni M8.

Samsung promjeni back cover i to je veliki pomak u dizajnu? Nakon 5 godina, aj, recimo da je :) Z4 je isto šta i Z1, G4 kao i G3/2, pa opet, samo je HTC na tapeti kao "loš". 

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Također volim HTC ali priznajem da su zeznuli. Trebali bi malo promjeniti dizajn, pogotovo prednji dio, te smanjiti te proklete bezele. Znam da ima front facing zvučnike, ali što je previše je previše, svi se trude svesti ih na minimum, a HTC kao da živi u 2012. godini. Čak im ni softver više neće biti tolika prednost ukoliko i njega malo ne redizajniraju te ubace Material desing. Jer ovaj Sense 7 je praktički isti kao i Sense 6.

Za G4 neću ništa reći jer neznam kako će izgledati, ali znam da puno ljudi kritiziraju Sony zato što su svi isti.

Možda nakon 5 godina ali Samsung je ipak napravio nekakav posao- krenuo na premium materijale, stavio najjači procesor, brzu memoriju, kamera i ekran su im uvijek bili na vrlo visokoj razini, stavili su OIS još, konačno stavili pošten otisak prsta... I još onda izbacili onu perverziju od Edga pored regularnog. Samo da nema taj Touchwiz

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 23:31 (markom63).

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Ne može ni biti revolucija dok je ovaj dizajn. 

M7 je bio revolucija.

M8 je bio značajan upgrade u svakom smislu.

M9 je unaprijeđeni M8.

Samsung promjeni back cover i to je veliki pomak u dizajnu? Nakon 5 godina, aj, recimo da je :) Z4 je isto šta i Z1, G4 kao i G3/2, pa opet, samo je HTC na tapeti kao "loš". 

Šta je to u m9 unaprijeđeno u odnosu na m8? Pročitaj review od ananadtecha (pa i sve druge ako želiš ali od anandtech je detaljno testiro display/bateriju itd), telefon je u najboljem slučaju sidegrade.

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Reci mi jednu jedinu stvar koja je na M9 bolja nego na M8. I nemoj sad cjepidlačiti sa "više rama, bolji proc", nego reci nekakvu bitnu stvar, ako postoji.

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Meni se M9 nimalo ne sviđa, imam M8 i on mi je bolji, kratko i jasno. Prvo na M9 mi se ne sviđa kamera, kako ona izbočina, tako i kockasti dizajn, M8 mi je ljepši u svakom smislu (Gunmetal M8 je za prste lizati). Kamera je li-la, po meni su trebali staviti 8-13MP ali sa većim fizičkim pikselima (Ultrapixel je dobra ideja, ali loše realizirana). A Snap 810 SOC je po svemu viđenom promašaj.. hoće li update išta riješiti? Živi bili pa vidjeli..

1 0 hvala 0
13 godina
markom63 kaže...

Reci mi jednu jedinu stvar koja je na M9 bolja nego na M8. I nemoj sad cjepidlačiti sa "više rama, bolji proc", nego reci nekakvu bitnu stvar, ako postoji.

Da stavljaju QHD pogrijesili bi jer je nepotreban takav ekran. Promijeniti dizajn? Mozda bezele smanjit... to da. Sta je to S6 bolji od S5 osim sta je oblozen ultra super staklom. Isto ima jaci proc i ostalo. Napredak je jedino onaj Edge u dizajnu... nista vise.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice