Ljudi moji, prosječni korisnici kod kupnje mobitela gledaju 3 stvari- brand, dizajn, i kameru. HTC nije ime kao Apple ili Samsung (nažalost), ali je i dalje dobar. Dizajn i kamera je za prosječne korisnike vrh! Može ta kamera biti i loša, ali kad prosječni korisnik čuje da kamera ima 20 mpx, odmah će pomisliti da je najbolja, jer 90% ljudi misli:više mpx, bolja kamera! Da je M8 imao 16 mpx kameru ili tako nešto, garantiram da bi se prodavao duplo bolje, ako ne i više, jer kad neko čuje za 4 mpx odmah pomisli da ne valja.
Ne kažem da je M9 savršen, i ja bih isto bio sretniji da su maknuli onu crnu traku ili produljili ekran umjesto nje. Ili da im mob izgleda kao onaj s nedavnih rendera, sa smanjenim zvučnicima i kamerom na sredini... Ali šta je tu je. Samo kažem da će se dobro prodavati zbog kamere, jer je večinu baš briga za Snapdragon, Exynos, Full HD, QHD itd., ljudi nemaju pojma o tome. Imam par frendova koji imaju G3, na prvi pogled bi rekao da i znaju nešto o tehnologiji, a oni- neznaju ni da G3 ima QHD ekran. A po tome je taj mob i najpoznatiji. Da ne ulazim u broj jezgara, takt procesora, RAM, arhitekturu... ljude to jednostavno ne zanima.