da li je dovoljan samo ovjereno garantni list ili mora biti uz njega i racun? spremam se kupiti s3, a covjek ne moze naci racun. citam razlicita iskustva, ali stara par god. je li se sto promijenilo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da li je dovoljan samo ovjereno garantni list ili mora biti uz njega i racun? spremam se kupiti s3, a covjek ne moze naci racun. citam razlicita iskustva, ali stara par god. je li se sto promijenilo?
Je li jamstveni list ispunjen?
Tko je uvoznik / distributer? Treba s njim provjeriti vrijedi li bez računa, iako zakonski nije obavezan ako je jamstveni list uredno ispunjen, a moguće je da ga imaju u svom sustavu (za što u praksi za ostvarivanje jamstvenih prava ne treba niti jedan papir).
ispunjen je jamstveni list
Ako je ispunjen i ovjeren, ne treba ti račun.
Zakon o obveznim odnosima čl. 425 - 429, Zakon o obveznim odnosima čl. 5., 13.
Ako je ispunjen i ovjeren, ne treba ti račun.
Zakon o obveznim odnosima čl. 425 - 429, Zakon o obveznim odnosima čl. 5., 13.
Upravo tako. Kod nas ćeš nerjetko dobiti neispunjeni jamstveni list i tu u igru ulazi račun kao dokaz kupnje jer na njemu stoji datum i žig ili slično :)
meni se desilo da sam kupio novi samsung s3 u tele 2 , imam račun i to sve ali su mi valjda zaboravili ovjerit garanciju, i eto nakon cca 8 mjeseci još nisam išao da mi je ovjere,mada imam kod sebe račun pa nek se nađe.