Benchmark mobitela (Symbian)

poruka: 21
|
čitano: 3.889
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pošto vidim da se stalno vrte Benchmarki PC-a, dođem na ideju, zašto ne bi odvrtili to i na mobitelima, da vidimo kakve u stvari strojčiće kupujemo i kakve su snage naši mobiteli koje u stvari kupujemo po izgledu i nekim mogućnostima koje naglašava proizvođač.

U ovom threadu koristiti ćemo za sada samo SPMark, a ako imate još nekih programa za benchmark Symbiana samo postajte, uvrstit ćemo i njih.

Link za download SPMarka za OSv9 (S60 i UIQ platforme)

Ukoliko vam gornji link neće instalirati instalirajte:

BinPDA Security Manager (po pravilima unutar filea)

a zatim:

SPMark S60v3 (rootsigned)

UIQ verzija(rootsigned)

Molio bih da se navede mobitel i screenshot odvrćenog benchmarka.

Link za program kojim se radi screenshot

Ima li ikakvih pitanja? Ima li itko zainteresiran za postanje?

Molio bih vas sve koji ste u mogućnosti da odvrtite to, traje par minuta, a dobiti ćemo kompletan uvid u prave performanse današnjih mobitela...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 23:17 (Sused).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo i prvi rezultati benchmarka:

Mobitel: Nokia N95 8GB

SPMark 3D Score: 6440

3D Game: 70.54 fps

3D FillRate: 24.80 Mtexels/s

3D PolyCount: 513.73 Ktriangles/s

Dokaz u prilogu...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

NOKIA 6120c

Score: 1042

3D game: 13.24 fps

FillRate: 3.13 Mtexels/s

PolyCount: 89.12 KTriangles/s

6120 Classic 6120 Classic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Benchmark mobitela (Symbian)

Hm. Ne mogu instalirati taj SPMark na moju Nokiu 6120c. Javi mi poruku "potvrda istekla".

17 godina
neaktivan

U ponedjeljak ću kupit Sony Ericsson P1i pa budem i ja odvrtio benchmark.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Eld kaže...

Hm. Ne mogu instalirati taj SPMark na moju Nokiu 6120c. Javi mi poruku "potvrda istekla".

I meni je to javilo. To se zna desavati sa Symbian aplikacijama. Jednostavno promijeni datum (dovoljno je samo godina - 1) i instaliraj. Nakon instalacije slobodno vrati datum.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 22:56 (Beno).
16 godina
neaktivan
Eld kaže...

Meni je normalno instalirao... Šaljem preko PM-a root signed pa probaj...
17 godina
neaktivan

Evo ja sam provrtio na svom SE G700, ali imam jedan problem neradi mi ona aplikacija ta Screnshot jer je .sisx  a moj mob ima uiq3 pa ne otvara to.

Evo rezultati

SPMark 3D Score 3274

3Dgame              27,45FPS

3DFillRate           27,66Mtexel/s

3D Poly Count    47,42Ktriangles/s

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ManchesterUTD kaže...

...problem neradi mi ona aplikacija ta Screnshot jer je .sisx  a moj mob ima uiq3 pa ne otvara to.

jbm. pa imaš za skinuti i za UIQ platformu, koliko vidim, samo moraš selektirati.
هردسري & سبيدسري
17 godina

Evo moje za Nokia N73

SPMark 3D Score: 1017

Details

3D tests

3D Game: 10,03 fps

3D FillRate: 2,86 Mtexels/s

3D PolyCount: 104,60 Ktriangles

... i ako može netko obijasniti što znače ti podaci, laik sam u tome, osim što pokazuje neke osnovne performanse mobitela.

هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 23:37 (HCSC).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nokia 5700 XM

SPmark score 1038

3D test:

3D Game: 13,09 fps

3D fillrate:3,13 Mtexel/s

3D polycount:88,95 Ktriangles/s

Kako sam gledao na gsm areni 5700 i 6120c koriste ist arm procesor pa su i rezultati vrlo slični.

Arm 369 Mhz - kaže gsm arena

arm 192 mhz - kaže spmark

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 23:59 (gengar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gengar kaže...

Nokia 5700 XM

Arm 369 Mhz - kaže gsm arena

arm 192 mhz - kaže spmark

uf... veliko, stvarno veliko odstupanje.

kod mene za N73 GSMArena piše ARM 9 220 MHz CPU, dok mi SPMark pokazuje ARM 4 206Mhz, što i nije neko veliko odstupanje u MHz-ima kao kod tebe.

EDIT: sad gledam da mi za display color pokazuje 16777216 boja, što stvarno mislim da ne štima jer po svim specs. je 256K, što me dovodi u sumlju s ispravnosti odnosno točnosti dotičnog programa. Ajde rezoluciju je pogodio 240 x 320 pixela
هردسري & سبيدسري
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 0:24 (HCSC).
17 godina

Evo SE P1i:

SPMark 3D Score: 3270

3D tests

3D Game:      27.28 fps

3D FillRate:    27.66

Mtexels/s

3D Poly/Count: 47.42

16 godina
neaktivan
HCSC kaže...
kod mene za N73 GSMArena piše ARM 9 220 MHz CPU, dok mi SPMark pokazuje ARM 4 206Mhz, što i nije neko veliko odstupanje u MHz-ima kao kod tebe.

EDIT: sad gledam da mi za display color pokazuje 16777216 boja, što stvarno mislim da ne štima jer po svim specs. je 256K, što me dovodi u sumlju s ispravnosti odnosno točnosti dotičnog programa. Ajde rezoluciju je pogodio 240 x 320 pixela

Meni isto piše ARM4 206MHz, a na GSM Areni piše ARM11 300 i neš MHz...
Za display color mi piše isto što i kod tebe.
Mobitel je N95 8GB.

Izgleda da i je najjači po svim benchovima. Al nisam baš mislio da je tolko jači... ispada da je 6× jači od nekih, 2× od najjačeg dosad...
16 godina
neaktivan

Pošto je ispalo da je moj mobitel toliko jači od svih ostalih, pomislio sam da je greška, i odvrtio benchmark još jednom. Ovaj puta je ispalo 6480 tako da je očito to točan podatak... Stvarno nisam mislio da mi je mobitel jedan od najjačih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa zato si ti pokrenuo ovu temu. Da pumpas svoj ego. hehehe zezam se.

Mobitel je najbezveznija stvar u ovom zivotu. Bar kad govorim o funkcionalnosti.

Dovoljno je da covjek moze nazvati, poslati poruku... a mi uvijek hocemo neke funkcionalnosti koje su u najmanju ruku beskorisne.
17 godina
Sused kaže...

Ovaj puta je ispalo 6480 tako da je očito to točan podatak... Stvarno nisam mislio da mi je mobitel jedan od najjačih...

Mislim da nije potpuno iznenadjujuce da je osjetno "jaca" od ostalih ovdje spomenutih NOKIA.

Adin kaže...
Mobitel je najbezveznija stvar u ovom zivotu. Bar kad govorim o funkcionalnosti.
Dovoljno je da covjek moze nazvati, poslati poruku... a mi uvijek hocemo neke funkcionalnosti koje su u najmanju ruku beskorisne.

Slazem se. Ali opet, ako vec uzmes SmartPhone a ne obican aparat, ocekujes da ima i neke druge, ne iskljucivo "telefonske", mogucnosti.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 11:52 (Beno).
17 godina
Adin kaže...
 nisam mogao, a da ne komentiram, tebi je, a neki ipak traže više.
ali sad ovo ide out teme, tako da se dalje o ovome ne raspravlja.
هردسري & سبيدسري
17 godina

Ja imam nokiu n82, i u rangu je s tvojim. Samo da kazem da test ovisi o dosta stvari. Prvi put sam instalirao benchmark na memorijsku karticu i dobio sam 5953 bodova, pa sam ga uklonio instalirao na memoriju telefona i dobio 6398 bodova. Mislim da  bih mogao i vise da pogasim sve programe koji mi se vrte u pozadini, ali nije mi bitno. Slika kao dokaz

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt

0 0 hvala 0
17 godina

Noia N95 (prva verzija)

SPMark  3D Score: 6681

Details

3D Game 69.85 fps

3D FillRate: 26,46 Mtexel/s

3D polyCount:  537.16 Ktriangles/s

Skinuo sam T-mobile firmware, i redoviti upgrade na nove verzije firmware (oko pola sata posla), sa minimalnim brojem uključenih aplikacija jer nepotrebno trošu resurse (čitaj bateriju).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2008 12:17 (daseparo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Ja imam nokiu n82, i u rangu je s tvojim. Samo da kazem da test ovisi o dosta stvari. Prvi put sam instalirao benchmark na memorijsku karticu i dobio sam 5953 bodova, pa sam ga uklonio instalirao na memoriju telefona i dobio 6398 bodova. Mislim da  bih mogao i vise da pogasim sve programe koji mi se vrte u pozadini, ali nije mi bitno. Slika kao dokaz

To nisam isprobavao. Instalirano mi je na Mass Memory, ne na memoriju telefona što je dakle sporije.
Programe nisam gasio, sve je upaljeno ko inače kada koristim mob. Najnoviji firmware...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice