Apple vs. Nokia

poruka: 399
|
čitano: 81.795
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Al ja ne kužim te Apple fanboyse.Mislim znam da svak svog konja hvali.Ali nisam mislio da netko može do te mijere da mu malo veči užitak na potrošnom materijalu(da,da iPhone je potrošan) vrijedi 3000kn.

Znam da če svatko tko ima love uzet iPhone.No razlog tome nije više funkcija(Nokia 58000 ih ima više),mizerno brži ekran osijetljiv na dodir ili pak nešto kvalitetnija izrada.

Razlog uzimanja iPhona je jednostavan.A to je zato što je to iPhone od famoznog Apple-a sa famoznom cijenom i zato što ga nema svaki klinac u kvartu:HEHE VIDI JA IMAM iPhone,A TI GA NEMAŠ.

Možete se vi tuči oko nokie i iPhona.No činjenica jest da nokia nudi isto(čak nešto više)funkcija za upola manju cijenu.

Dok iPhone nudi par stotinki brži touch screen,nešto kvalitetniju izradu i ONO NAJVAŽNIJE:veči užitak.

Pa prosudite sami dal vam je važniji UŽITAK ili 3000kn više u žepu.

Istina je oko nas,a laž još više.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Apple vs. Nokia
microman kaže...

Razlog uzimanja iPhona je jednostavan.A to je zato što je to iPhone od famoznog Apple-a sa famoznom cijenom i zato što ga nema svaki klinac u kvartu:HEHE VIDI JA IMAM iPhone,A TI GA NEMAŠ.

Stvarno svaka čast što su se potrudio anketirati sve ljude koji imaju iPhone pa znaš da je upravo to razlog zašto ga kupuju. Sigurno nije bilo lagano...

16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
microman kaže...

Stvarno svaka čast što su se potrudio anketirati sve ljude koji imaju iPhone pa znaš da je upravo to razlog zašto ga kupuju. Sigurno nije bilo lagano...

Nisam se ja potrudio anketirati ljude.No upravo razlog koji sam naveo može potaknuti ljude da plate 3000kn za isto sranje samo drugo pakovanje.

Isto tako zdrav razum ne počne vrijeđati svakog tko napiše mane iPhona(A sigurno ih ima).

I ma koliko god se iPhonovci trudili oko pronalaženja JAKE razlike između duplo jeftinije nokie 5800 i duplo skupljeg iPhona("zlatne poluge") nemogu ih pronači.

I vjerujem da ih upravo to frustrira do te granice da če popljuvat svakog kome iPhone(iz nekog razloga) nije drag.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 18:43 (microman).
17 godina
neaktivan

Kako nema razlike ;)

Hoces jedine dvje stvari koje su mi rekla da nokia ne moze a iphone moze?

Nokia ne moza a iphone moze upravljati telskopom i izdrzati sleper ;)

Sta reci protiv toga osim kapa dolje appleu ;)

Je..s multitasking i ostalo, najbitnije je da moze  sleper izdrzati ;)

To je svakodnevna radnja poslovnih ljudi u HR i sire ;)

17 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ja sam ima Nokiu 5800 a sada 3gs.. Mislim da mogu reci da ne zelim vise niti jedan drugi mob.. Svi pricaju o Iphonu kao nekom jako skupom uređaju.. Cijena od 7000 kn je jaaaaaaaaaaaaaako puno.. ali halo pa necete kupovati ga bez neke tarife ili sl. A tada cijena nece preci ni 1000(ovisi koja tarifa) Ne biste vjerovali kakvih aplikacija ima za Iphone.. A toga nema na Nokiji to je sigurno.. Svakako je uzitak raditi na njemu i kada dodirnem odmah se sve otvara..Stoga mislim da je Iphone najbolji mobitel danjasnice..

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

STo se mene tice,ja sam odlucio,kada uzmem sledeci mobitel,bice zasnovan na Android platformi ;)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 22:49 (stevan94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
stevan94 kaže...

STo se mene tice,ja sam odlucio,kada uzmem sledeci mobitel,bice zasnovan na Android platformi ;)

Same for me! Namigiva

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
stevan94 kaže...

Same for me! Namigiva

tako je careBelji se

17 godina
neaktivan

Moj ce biti na maemo platformi sve su prilike ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Moj ce biti na maemo platformi sve su prilike ;)

onda mobitel neces mijenjati u narednih nekoliko godina :P jedini mobitel sa maemo os-om je n900 i on ce kod nas u BiH doci za pola godine,godinu;)

17 godina
neaktivan

Pa jednom godisnje ga i mijenjam. Ili rjedje. Nije to meni prioritet. trenutno mi 5800 pruza sve sto ti mob uospte moze pruziti. NE vidim niti jedan razlog da ga mijenjam sa bilo kojim mobom trenutno na trzistu.

17 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ja ni ne moram svako malo kupovati mobitel kao Nokia fanbojsi, Apple jednom godišnje izbaci major release iPhone OSa sa novim funkcijama a svaki dan si dodam neku novu funkciju ili igru preko app storea, rijetko koju i platim dolar dva, kad tako gledaš iPhone je najjeftinija opcija.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Ja ni ne moram svako malo kupovati mobitel kao Nokia fanbojsi, Apple jednom godišnje izbaci major release iPhone OSa sa novim funkcijama a svaki dan si dodam neku novu funkciju ili igru preko app storea, rijetko koju i platim dolar dva, kad tako gledaš iPhone je najjeftinija opcija.

A iz cega si ti zakljucio da ja moram promijenuti nokiu? Ako budem cekao iphone da ga stigne ovu cu promijenuti za jedno 5 godina ;)

Moja nokia N95 8GB koju sam prodao da bih kupio 5800 je jos uvijek mocniji mob od iphonea. I ja nisam nokia fanboy vec sam fun mocnh telefona za razmunu cijenu a iphone nit je mocniji not je razum,na cijena

16 godina
odjavljen
Apple vs. Nokia

dgigibao kaže...

Odakle tebi ideja da korisnici Nokie (namjerno ne pišem Nokia fanbojsi) kupuju mobitel češće od 1 godišnje? To što Nokia ima više modela samo znaći da imamo širu mogučnost odabira kad se odlučimo za kupnju i odakle ti ideja da mi sebi ne ubacujemo nove programe. Doduše, ovo za programe je možda i istina jer večinom znamo što želimo i imamo par programa koji nam život čine lakšim, a za sve ostalo tu je Nokia out-of-box software, a sve ostalo služi samo za zafrkanciju (tipa igice i besmisleni programi).

Edit: logic je bio brži pa se javila potreba za citatom

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 23:41 (MrBlc).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ovo je stvarno teško za prosudit. Ja recimo imam Nokiu N97 koja je nešto između N900 i 5800, jer je hardverski skoro ista kao N900 a ima isti OS kao i 5800,a aiPhone mi imaju 2 frenda pa mogu objektivno presudit. N97 je super mobitel, kamera je odlična, ekran sto super ima 32 GB i fizičku QWERTY tipkovnicu itd, itd, ali mu je ekran jako osjetljiv (5 dan sam već imo ogrebotinu), a i da budem iskren Symbian se nemre mjerit sa iPhone OS-om, 'm nema aplikacija previše i te koje ima nisu neke -.-', 'm je užasno spor i da se nešto otvori treba se 2 put otvorit, a i zamrzava se često Iznenađen.  Djelim mišljene sa nekima od vas kada kažem da je iPhone najbolji mobitel današnjice i da je pokrenuo sveopću revoluciju u svijetu smatphona. Mnogi mu zamjeraju kameru, ali opet ko ima iPhone ima i za neku bolju kameru, dalje samo je u T-mobilu što mu ja kao zakorijeli Vip-ovac strašno zamjeram jer je idiotski da samo neki mogu imat iPhone i tu sau u Applu strašno pogriješili.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

Ovo je stvarno teško za prosudit. Ja recimo imam Nokiu N97 koja je nešto između N900 i 5800, jer je hardverski skoro ista kao N900 a ima isti OS kao i 5800

Vecu glupost nisi mogao izvaliti i pokazao si da o nokijama nemas pojma.

15 godina

Odakle tebi ideja da korisnici Nokie (namjerno ne pišem Nokia fanbojsi) kupuju mobitel češće od 1 godišnje? To što Nokia ima više modela samo znaći da imamo širu mogučnost odabira kad se odlučimo za kupnju i odakle ti ideja da mi sebi ne ubacujemo nove programe.    -ja mislim da je ova tvrdnja istinita znam neke nokiafile i kad god izađe novi model oni taj kupuju i prodaju stari,i to njih 90 % što imaju skuplje nokia modele,ovi što imaju jeftinjake kao je kupuju kad im se pokvari,da dodam prijatelj mi je na jednom nokijinom modelu pokazivao mogućnosti,fotoaparat,gps,i još neke aplikacije i na kraju to čudo košta 5000 kn,kao moj laptop a brate ne vridi ni 30 % cijene,je nabrijan hardver ali je dizajniran kao cigla, bezveze,iphone možda ima lošiji foto i možda malo slabiji hardver ali je pet puta ljepši,iako koristim jeftinu nokiju da imam para kupio bih iphone,a fotaparat bih kupio posebno

isti dan otkaz i žuti
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 15:59 (blackalbum).
15 godina
neaktivan
logic kaže...
ManBearPig kaže...

Ovo je stvarno teško za prosudit. Ja recimo imam Nokiu N97 koja je nešto između N900 i 5800, jer je hardverski skoro ista kao N900 a ima isti OS kao i 5800

pa ajd mi ti onda reci ak si tako pametan, jer n900 izgleda isto kao i N97, a OS iz 5800 je isti kao i u N97, samo su izgledom malo drugačiji

16 godina
ManBearPig kaže...

pa ajd mi ti onda reci ak si tako pametan, jer n900 izgleda isto kao i N97, a OS iz 5800 je isti kao i u N97, samo su izgledom malo drugačiji

Možda izgleda isto kao N97 (iako meni baš i ne...), ali sigurno hardware-ski nisu iste tj. nisu ni slične.

Ovo da je OS iz 5800 isti kao i N97 si uglavnom u pravu..

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ok možda sam se krivo izrazo, hardwerski je N900 jači sa 600 MHz, dok N97 ima 434 MHz i ima veću rezoluciju ekrana, ali kada pogledaš oba mobitela na njima na N900 je rađeno nekoliko malih promjena pa je npr. gumb za otključavanje stavljen pored inputa za slušalice jer mobitel većinom funkcionira u pejzažu, a i otvaraq se okomito a ne pod kupom. I da nema neam tipki pored ekrana

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...
logic kaže...
ManBearPig kaže...

Nokia N97 i Nokia N900 ni ne nalikuju tj. lice jedna na drugu kao i bilo koji telefoni.

I ne pravim se pametan nego sam koristio i jednu i drugu a 5800 imam.

Eto ti slike pa uporedi sam. A sto se tice N97 i 5800 tacno je da koriste isti os ali taj os koriste i jos neki modeli nokije. POtrazi sam koji. A razlika izmedju N97 i 5800 je skoro nikakva. Kuciste, digitalni kompas i malo veci ekran iste rezolucije na N97.

A razlika izmedju N900 i N97 je drasticna.

Uporedi sam.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=2917&idPhone2=2615

I sledeci put cuti o temi  o kojoj pojma nemas.

N900 N900
N97 N97
15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Sorry ali onda sam ja očito čorav jer meni N900 i N97 izgledaju skoro isto

Moj bed Sramim se

P.S. i ja sam sva tri moba imo u ruci i 2 dotična su mi 60% isti

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 18:55 (ManBearPig).

0 0 hvala 0
16 godina

Zaboravio si brži 3G u N900, infra red, Brži BT i duplo više rama.  Namigiva

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ahh eto zaboravio sam Smijeh, ali opet on je više za surfanje netom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako se i reklamira a 60% slicni su bilo koja dva klizna telefona a kod ova dva cak ni klizni mehanizmi nisu isti ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Tako se i reklamira a 60% slicni su bilo koja dva klizna telefona a kod ova dva cak ni klizni mehanizmi nisu isti ;)

Hahahahaha znam znam :D

16 godina
Apple vs. Nokia

Pšššš...dosta offtopika sad bu vas ivo..

Jučer mu je schumi 6. završio..sigurno je ljut..=)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Možda je sad kasno da kažem, ali mislim da bi u ovu temu trebali uvrstiti neki mobitel sa Androidom, npr. HTC Hero (samo prijedlog)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ManBearPig kaže...

Možda je sad kasno da kažem, ali mislim da bi u ovu temu trebali uvrstiti neki mobitel sa Androidom, npr. HTC Hero (samo prijedlog)

Tko je probudio ovu temu... i sta ćeš ubacivati Hero kada je tema Apple - Nokia, trebali ste pustiti temu na miru sada neće biti mira xD

17 godina
neaktivan

Ma sad cemo zakuvati N97 vs N900 ;)

Iphone nam nije zanimljiv vise ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice