Apple vs. Nokia

poruka: 399
|
čitano: 81.776
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Apple vs. Nokia
Psiho246 kaže...
Valkic kaže...
Psiho246 kaže...

Ovako, N900 je dosla (navodno) u Hrvatsku u Mobisu.

5300 kuna je cijena.

Jel može link? Na Mobisovim stranicama piše da dolazi zadnji kvartal 2009. U ovom trenutku još nema.

E sad da me ubijes nemogu ga nac ponovno.

Mozda su povukli vijest...

Ali cijena koja je pisala je logicna, buduci da je vani oko 3500-4000 kn. 

U Hrv. naravno mora biti skuplje za gazillion novaca.

ne u Hrvatskoj vec u Mobisu,poznat je on sa paprenim cijena s obzirom da prodaju originale LOLSmijeh

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ova tema se zapalila!!!!!!!!.

Evo da malo stanem u obranu psiha.Naime ako malo bolje čitate po temi možete primjetiti da nigdje nije spomenuo da je 5800 bolja od iPhone-a.

A to što su se vlasnici famoznih iPhone-a toliko uvrijedili samom usporedbom "obične cigletine" sa njihovom "zlatnom ciglicom" je njihov veliki problem.

Činjenica je da iPhone nudi premalo za previše.Jer jedan ekran na dodir koji reagira par stotinki prije nego ostali nije vrijedan 3000kn veče cijene.

Možda je iPhone nešto kvalitetnije konstrukcije no probajte tu "zlatnu ciglicu" bacit na pod pa čete vidit da ipak nije rađen od karbonskih vlakna i da nije otporan na udarce.

Jedino moguce obijašnjenje pretijerano visoke cijene iPhone-a je taj što ga je proizveo Apple.Uglavnom smirite malo tenzije jer se nepotrebno vrijeđate zbog običnog potrošnog materijala kojeg čete ionako za godinu dana(kad izađe novi model) zamijenit.Bilo bi glupo reči da iPhone ne valja i ima neke điđe koje ga odvajaju od konkurencije.No niti jedna ta điđa nije vrijedna 3000kn veče cijene u ovom slučaju od nokije 5800.

Evo danas u školi na 5800 igrao jednu igricu i nabio sam prst dok sam prešao level, ekran puno lošije reagira nego iPhonov i inaće je mobitel sporiji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2009 21:41 (kero).
17 godina
neaktivan
kero kaže...
microman kaže...

Ova tema se zapalila!!!!!!!!.

Evo da malo stanem u obranu psiha.Naime ako malo bolje čitate po temi možete primjetiti da nigdje nije spomenuo da je 5800 bolja od iPhone-a.

A to što su se vlasnici famoznih iPhone-a toliko uvrijedili samom usporedbom "obične cigletine" sa njihovom "zlatnom ciglicom" je njihov veliki problem.

Činjenica je da iPhone nudi premalo za previše.Jer jedan ekran na dodir koji reagira par stotinki prije nego ostali nije vrijedan 3000kn veče cijene.

Možda je iPhone nešto kvalitetnije konstrukcije no probajte tu "zlatnu ciglicu" bacit na pod pa čete vidit da ipak nije rađen od karbonskih vlakna i da nije otporan na udarce.

Jedino moguce obijašnjenje pretijerano visoke cijene iPhone-a je taj što ga je proizveo Apple.Uglavnom smirite malo tenzije jer se nepotrebno vrijeđate zbog običnog potrošnog materijala kojeg čete ionako za godinu dana(kad izađe novi model) zamijenit.Bilo bi glupo reči da iPhone ne valja i ima neke điđe koje ga odvajaju od konkurencije.No niti jedna ta điđa nije vrijedna 3000kn veče cijene u ovom slučaju od nokije 580'

Evo danas u školi na 5800 igrao jednu igricu i nabio sam prst dok sam prešao level, ekran puno lošije reagira nego iPhonov i inaće je mobitel ' Igresporiji.

Spomenuo si dvije rijeci koje tebi daju kredibilitet da ocjenjues smartphoneove a to su "skola" i "igre". To je najvaznija stvar na smartphoneu? Igre? Za igre postoje puno bolji uredjaji i od iphonea i 5800. S druge strane 5800 je ozbiljan smartphone koji nudi poslovnom covjeku sve sto treba (mada ti nemas pojma sta to poslovnom covjeku treba :)).

15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

jao pa logic kako ti ides vrijedati covika pa ragant mu tata ima posao pa zna sta poslovnom coviku triba... a otkada je to 5800 ozbiljan smart phone? ja sam mislio da je on namjenjen za mladu populaciju ili ce koji odvjetnik ili ekonomist na sastanku sa ozbiljnom trzalicom prckati po ekranu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Samo sam rekao da Nokia 5800 ima lošiji ekran i da je sporija i ništa drugo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
zovitemebuha kaže...

jao pa logic kako ti ides vrijedati covika pa ragant mu tata ima posao pa zna sta poslovnom coviku triba... a otkada je to 5800 ozbiljan smart phone? ja sam mislio da je on namjenjen za mladu populaciju ili ce koji odvjetnik ili ekonomist na sastanku sa ozbiljnom trzalicom prckati po ekranu?

Gdje sam ja njega vrijedjao? Ako mu tata ima posao ne znaci da koristi exchange, da skida mailove, da surfa, da ima potrebu surfati netom. Mozda mu je tata stolar. U svakom slucaju ozbiljiniji od smartphonea. Nije od metala i ne moze izdrzati sleper al poslovnom covjeku out the box nudi sve sto mu treba ili ti zamisljas poslovnog covjeka kakko kupi iphone i onda legne na neti gleda kako ce ga jailbrekat da bi mogao obaviti banalne operacije. Jesi ikad koristio 5800? Ja trzalicu vadim samo kad surfam a ni to ne cesto. Al za razliku od iphone ugradjen browser u 5800 podrzava flash ;)

I 5800 jeste namijenjen mladjoj populaciji ali je sramota iphonea sto je to telefon ili ne znam sta koja se reklamira kao ozbiljna paltforma a nema banalne stvari i da 5800 nudi vise funkcija nego taj "ozbiljni" smartphone. Gdje je na iphone multitasking, prednja kamera, transfer podataka preko bluetootha, flash, prosiriva memorija, izmjenjiva baterija itd. 5800 ima vecu rezoluciju stereo zvucnike, prepozavanje rukopis. Puno nedostataka ima taj ozbiljni smartphone. 

Evo i tebi nagradno pitanje na koje niko nije odgovorio do sad. Sta to iphone moze a da 5800 ne moze? 

15 godina
protjeran
Apple vs. Nokia

Pa mozda pruzit uzitak u koristenju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ansha kaže...

Pa mozda pruzit uzitak u koristenju?

pa i ne bas, ja san se na njemu vise mučia nego uziva

15 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

definitivno moze pruziti uzitak u koristenju... logic gledaj svi smart telefoni mogu vise manje sve isto... samo je razlika sta se na iphonu to radi po meni mnogo jednostavnije... i ne ja nisam koristio trzalicu kada sam imao 5800 ali sam to naveo kao banalan primjer... i neznam sto stalno usporedujes tu rezoluciju... po meni veca rezolucija na dosta manjem ekranu znaci skartniju sliku... to mozes usporediti samo u filmovima jer 5800 ima 16:9 ali opet mu je slika losija nego na iphonu (sada ti mozes govoriti nije nije rezolucija ovo ono ... ima san i 5800 a sada imam i iphone pa sam fino vidio... stereo zvucnici pih pojacas na 80% i sumi... a opet ako ti je do stereo zvucnika na mobitelu onda svaka cast ... za sta ti sluze stereo zvucnici na mobitelu pravis party pa pustis? lol) dakle sve u svemu  veca rezolucija ipak u ovom slucaju nekvalitetnija slika i stereo šum... nikako da se shvati da nije pitanje sto iphone moze a 5800 nemoze ... vec je bit u tome kako iphone nesto radi a kako 5800

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
zovitemebuha kaže...

definitivno moze pruziti uzitak u koristenju... logic gledaj svi smart telefoni mogu vise manje sve isto... samo je razlika sta se na iphonu to radi po meni mnogo jednostavnije... i ne ja nisam koristio trzalicu kada sam imao 5800 ali sam to naveo kao banalan primjer... i neznam sto stalno usporedujes tu rezoluciju... po meni veca rezolucija na dosta manjem ekranu znaci skartniju sliku... to mozes usporediti samo u filmovima jer 5800 ima 16:9 ali opet mu je slika losija nego na iphonu (sada ti mozes govoriti nije nije rezolucija ovo ono ... ima san i 5800 a sada imam i iphone pa sam fino vidio... stereo zvucnici pih pojacas na 80% i sumi... a opet ako ti je do stereo zvucnika na mobitelu onda svaka cast ... za sta ti sluze stereo zvucnici na mobitelu pravis party pa pustis? lol) dakle sve u svemu  veca rezolucija ipak u ovom slucaju nekvalitetnija slika i stereo šum... nikako da se shvati da nije pitanje sto iphone moze a 5800 nemoze ... vec je bit u tome kako iphone nesto radi a kako 5800

a ja san ima iPhone pa se pribacija na 5800, ne bih se vraca na iPhone nema sanse, unistia me...ova nokia isto nije nista posebno ali opet mi je bolja od ajfona

17 godina
neaktivan
zovitemebuha kaže...

O uzivanju u koristenju mozemo pricati ako mogu iste stvari. Kakvo uzivanje mi iphone moze pruziti kad ne moze sto mogu svi ostali smartphoneovi. Nikako da shvatite ili necete da priznate da iphone ne moze sto svi ostali smartphoneovi mogu. Evo ti primjer uzivanja u koristenju:

Ja pokrenem fring recimo i automatski sam na msnu i skype i na masi drugih IM mreza, pokrenem muziku i koristim navigaciju. Sve u isto vrijeme. Dobijem poziv automatski navigacija ide u pozadinu, muzika se stisava i ja se jednom tipkom javljam na poziv. Kad se zavrsi poziv klikom na ikonu navigacije vracam ju nazad na ekran a muzika ide sama. To je uzitak koristenja. I sve to vrijedi za sve aplikacije out the box. To Iphone moze? I dont think so. Sjedim sa frendom u kafani i kazem ej ponio sam ti onu prezentaciju od juce a on kaze super prebaci mi ja jednostavno mu to prebacim preko bluetootha. Itd itd. Jdnostavno mogucnosti su NEOGRANICENE. NA iphonu je tako? I dont think so. Kakvo mi uzivanje u koristenju moze pruziti mob koji nema funkcije koje su godina astandardne a iphone ih nema a medju najskupljim je na trzistu. Dok iphone ne dobije multitasking to je za mene telefon koji se ne moze nazvati smartphone. Simple as that.

P.S. Veca rezolucija na manjem monitoru znaci bolju sliku svima osim valjda tebi. Uvijek cu izabrati vecu rezoluciju i manji ekran nego obratno. Bi li ti radje standardni TV od 150 CM ili Full HD od 107 cm?

16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Mislim da su vam bespotrebne rasprave,to u kojem mobitelu vise uzivate,jer to jednostavno zavisi od korisnika i njigovih potreba Belji se

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

Mislim da su vam bespotrebne rasprave,to u kojem mobitelu vise uzivate,jer to jednostavno zavisi od korisnika i njigovih potreba Belji se

upravo to i svatko uziva na svoj nacin... tako onaj decko u skoli igra igre...  i da logic ono sve sto si nabrojao... mogu i ja sa iphonom ali za moj ukus puno bolje nego na 5800... e i da sto se ekrana tice... brate na 3' nemozes gledati rezoluciju koliko je veca :P ti gledas filmove na mobu?... po meni jedino razliku u rezoluciji vidis u filmovima i u igrama...a u igrama iphone papa 5800 za dorucak...

17 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

još se igrate iste igre, kako vam nije dodijalo mlatit praznu slamu?

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam ne mopzes jer iphone nema multitasking. Nemoj mi samo pricati o jailbrake i sl. Ja da toliko dam novca za mobitel i prije nego ista uradim idem ga krekat i dodavati programe da bi imao funkcije koje svako govono od mobitela ima? no way. Pa multitasking ima i cooki a on se kod nas daje po pola eura na prepaid ;)

17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Pssssst palim djecu ;)

A znas kako su djeca osjetljiva na igracke ;)

17 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Logic, kakav ti sindrom imaš?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Viska vremena i znanja ;)

Sekiras se za moje mentalno zdravlje?

Nemoj ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...
dgigibao kaže...

Pssssst palim djecu ;)

A znas kako su djeca osjetljiva na igracke ;)

Pa kako ti više nedosadi, tebi je cilj za 2009. uvjeriti iPhone korisnike da ih je Apple prevario samo zato što nevoliš iPhone ili si ga nemožeš kupiti.

Ovi komentari govore sve, ti svakome ovako odgovoriš a kada tebi netko kaže kako tvoji postovi izgledaju odmah se uvrijediš..

17 godina
neaktivan

Hehehehhe

A gdje sam se ja to uvrijedio?

Ne vidim nacina da me bilo ko ovdje moze uvrijediti. Ne uvjeravam ja nikoga ni u sta nego samo ispravljam pristrasno prikazivanje iphonea kao THE PHONEa to je obicni prosjecni usminkani mob koji neke funkcije koje imaju i mobovi sto se uz prasak az ves dijele. A bez obzira na moje motive niko me jos nije cinjenicama demantovao. Uostalom sto me citas ako sam ti dosadan. Niko te en tjera.

16 godina
Apple vs. Nokia

Ovo stvarno više nema smisla -.- ...

Ovdje svatko brani svoje i pljuje po tuđem...

iPhone ima svoje korisnike, 5800 svoje i .(točka). Svako kupuje koji mu više paše..

Ova tema je koda uspoređuješ Porsche Cayenne i Cayman..svaki ima svoju namjenu, prednosti i mane i svako će uzet onaj koji mu više odgovara...

Ova rasprava stvarno postaje ono moja tata je jači od tvog tate..Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Ova tema je sama po sebi retardirana,mislim da bi se trebala zakljucati,jer ne donosi nish dobro ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

iPhone ima svoje korisnike, 5800 svoje i .(točka). Svako kupuje koji mu više paše..

Ova tema je koda uspoređuješ Porsche Cayenne i Cayman..svaki ima svoju namjenu, prednosti i mane i svako će uzet onaj koji mu više odgovara...

E jest nasao poredjenje ;)

Btw vozio sam cayena i mene nije impresionirao. Cak mi je i tuareg bio bolji a vw ne volim uopste.

16 godina
logic kaže...
DamageHigh kaže...

E jest nasao poredjenje ;)

Btw vozio sam cayena i mene nije impresionirao. Cak mi je i tuareg bio bolji a vw ne volim uopste.

Haha....ma to ja razmišljo da kažem neki veliki i mali auto pa mi ovo palo prvo na pamet..xD..

Imam jedno pitanje za sve iPhone korisnike: Možda bi moj stari uzeo iPhone pa me zanima kako se ponaša iPhoneov TS na ovim hladnim temperaturama..mislim dok su ti prsti hladni..jel to sve ok il..??

16 godina
odjavljen
Apple vs. Nokia

Kapacitivni TS ne reagira na toplinu, tako da hladni prsti nisu problem, ali rukavice i iPhone su nemoguća kombinacija. Nisam siguran za jako suhu kožu, znam da sam zimi imao problem na TP-u od laptopa, a to je ista tehologija, samo je pitanje da li je osjetljivost na iPhone-u dovoljno pojačana da reagira i na iznimno suhu kožu.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Može i nos poslužiti. :)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Apple vs. Nokia

Probao sam danas pisati poruku na 5800 XpressMusic, a vani je padao snijeg i bilo je oko -10. Bez stylusa to bi bile muke Isusove. Nemojte ni pokušavat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Man kaže...

Probao sam danas pisati poruku na 5800 XpressMusic, a vani je padao snijeg i bilo je oko -10. Bez stylusa to bi bile muke Isusove. Nemojte ni pokušavat.

Pretpostavljam da si pisao sa QWERTY tipkovnicom..za takve uvijete služi alfanumerička...

17 godina
neaktivan
The Man kaže...

U takvim uslovima ne bih nista sa mobom radio nego bih gledao da se sklonim a s druge strane cisto sumnjam da bi to bilo uzivanje sa bilo kojim mobom.

16 godina
neaktivan
The Man kaže...

sada si bas bacio bombu :) pa ko jos zeli pisati poruke na -10???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice