Android mobitel s najdužom podrškom ???

poruka: 35
|
čitano: 4.327
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ne zanima me koji je brend ... zanima me samo koliko su brzi ko pružanja podrške i krpanja samog sustava. Neznam kakva je situacija kod kineskih brendova, čini mi se da su oni više fer prema kupcu. Bitno da uređaj fluidno radi da mu svi senzori rade (ukratko da uređaj bude bolji od sadašnjeg samsungovog nota 3).

Ukratko volio bi da ovdje navedete uređaje koji imaju 3 god. ili više podršku za sam uređaj, koji će dobit 2 veće nadogradnje androida. Hvala svima koji se uključe u raspravu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Re: Android mobitel s najdužom podrškom ???
Bas si pogodio u boljku androida...

Ako ti je do sigurne i dugotrajne podrske , mozda da prosiris horizont, iphone i wm su tu puno predvidljiviji.
9 godina
odjavljen
lizard_ago kaže...

Ne zanima me koji je brend ... zanima me samo koliko su brzi ko pružanja podrške i krpanja samog sustava. Neznam kakva je situacija kod kineskih brendova, čini mi se da su oni više fer prema kupcu. Bitno da uređaj fluidno radi da mu svi senzori rade (ukratko da uređaj bude bolji od sadašnjeg samsungovog nota 3).

Ukratko volio bi da ovdje navedete uređaje koji imaju 3 god. ili više podršku za sam uređaj, koji će dobit 2 veće nadogradnje androida. Hvala svima koji se uključe u raspravu.

Nexus 6p. Izasao sa MM a dobice i android 8. Mjesecni security update vrhunske specifikacije.

bunker kaže...
Bas si pogodio u boljku androida...

Ako ti je do sigurne i dugotrajne podrske , mozda da prosiris horizont, iphone i wm su tu puno predvidljiviji.

Pogotovo WM. Mozes staviti ruku na panj da ce MS dici ruke od svog proizvoda za 2 godine kao sto je digao....

Novih telefona nigdje na vidiku, podrska outsourcana.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 9:01 (Torent).
9 godina
Oni sa stock androidom ce dobivati podrsku, znaci nexus, pixel, oneplus(3t je na 7.1 ak se ne varam), a i xiaomiji imaju stalne updateove svojeg miuija(stariji modeli dobivaju samo miui updateove, ne i android updateove) :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To s podrškom i jest problem androida ... čak sam se jedno vrijeme lomio misleć se prebacit na iphone (no unatoč toga da su nadogradnje sigurnije i brže dostupne odbila me filozofija IOS), mada se još promišljam na tranziciju.

Što se tiče WP njega uopće nisam uzeo u razmatranje ... manjak aplikacija i more dječijih bolesti ... ma ukratko nebi nikom preporučio tu platformu. Mislim da i sam M$ nezna šta bi sa njom.

Android mi je osobno najdraži no ovo igranje s podrškom ne konstantno odbija ... da dobro je komentar za nexuse ... vidiš njih se nisam sjetio (kakva je situacija s njima) dali oni dobivaju 2 veće nadogranje. Prvi su mi pali na pamet kinezi jer prijatelj mi ima Meizu M2 i nadogradnje stalno dolaze ... gotovo na tjednoj bazi ... te još ima nadogradnje na uređaju.

No Nexus je ipak prvi koji dobija nadogradnje ... baš bi volio da se neko uključi koji ima neki nexus (recimo nexus 5 do kad je uređaj imao podrškuto bi recimo volio znat).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa baremje to lako saznati ;)

https://developers.google.com/android/images

4.4 do 6.0.1

Ali nije poenta imati update vec sta ti taj update donosi.....

17 godina
Ne zaboravit Android One uredjaje poput General Mobile koje imas na nasem trzistu. Update dolazi svaki mjesec (sigurnosne zakrpe) i dobiva isti dan upgrade kad i Nexus/Pixel uredjaj. Startaju od 1000kn pa na dalje.
16 godina
I da ne bi bilo zabune, uređaji su izvrsni.
15 godina
neaktivan

A šta fali Samsungu? Koliko vidim, svi iz Galaxy S serije su dobivali dvije velike nadogradnje softvera. S5 s KitKata do Marshmallowa, S6 s Lollipopa nedavno dobio Nougat...

Što se tiče OnePlusa ovo vidjeh jučer:

OnePlus is silent about Nougat for the OnePlus 2 and OnePlus X, and owners are pissed

Ako su ti nadogradnje baš jako bitne, vjerojatno su ti safest bet Nexus/Pixel i ovi Android One uređaji, kako već rekoše ljudi. Ali čemu se uopće opterećivati time toliko? Nije da ima nekih revolucionarnih razlika između npr. Androida 5 i 6 ili 6 i 7 da je takva tragedija ako zapneš na jednu generaciju starijem. Uglavnom su razlike u sitnicama, pokoji polu-korisni fičr, a rijetko koja aplikacija i dan danas traži Android noviji od 4.4.

16 godina
neaktivan

Ukratko da pratiš malo Android scenu znao bi da nova "sedmica "je donjela pomak u trajanju baterije ... što baš nije 'noga u guzicu'. Najviše što koristim na mobitelu je surfanje s povremenim igranjem, tako da bih volio Android Nougat svom notu.

Što se tiče samog Samsunga ... da si pročita moj prvi post svati bih moje nezadovoljstvo ... note 3 je dobio samo jednu veću nadogradnju. Razlog zašto sad planiram nekaku nadogradnju nije tak da sam nezadovoljan svojim uređajem ... već sam pomalo razočaran što uređaj koji posjedujem ne dobiva 2 planirane nadogradnje(svojevremeno premuim uređaj) ... i sad sam u dilemi dali da ostanem na androidu ili odem u IOS, mada mi je android puno draža platforma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

Ukratko da pratiš malo Android scenu znao bi da nova "sedmica "je donjela pomak u trajanju baterije ... što baš nije 'noga u guzicu'. Najviše što koristim na mobitelu je surfanje s povremenim igranjem, tako da bih volio Android Nougat svom notu.

Što se tiče samog Samsunga ... da si pročita moj prvi post svati bih moje nezadovoljstvo ... note 3 je dobio samo jednu veću nadogradnju. Razlog zašto sad planiram nekaku nadogradnju nije tak da sam nezadovoljan svojim uređajem ... već sam pomalo razočaran što uređaj koji posjedujem ne dobiva 2 planirane nadogradnje(svojevremeno premuim uređaj) ... i sad sam u dilemi dali da ostanem na androidu ili odem u IOS, mada mi je android puno draža platforma.

Teoretski... Koliko sam vidio po GSMAreninom testu S7 na Nougatu, zapravo mu je ispalo kraće trajanje baterije, pogotovo u surfanju koje spominješ. Tko je tu lud, bog će znat'.

Nisam skužio da si nešto nezadovoljan, ne treba odmah da se ljutiš.  Koji mobitel star kao S6 je dobio Nougat, osim Nexusa? Huawei P8 nije, LG G4 i V10 bi trebali u nekom trenu, navodno u trećem kvartalu... Čisto pitam jer mi se ne čini Samsung toliko loš što se tiče toga.

Na iOS-u dobiješ nadogradnju u smislu brojčeka, ali iOS 10 je zaostao po nekim stvarima u odnosu na Android 4.4, kamoli 5 ili 6. Rađe bih imao dvije generacije star Android nego tu abominaciju od OS-a.

Sve je to u k*, samo se bezveze nerviramo oko gluposti. Najbolje odje*ati svu tu tehniku i otići živjeti u špilju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 11:42 (Mirko935).
16 godina
neaktivan

Zašto me to ljuti ... pa evo zašto ... kupiš uređaj ... za taj uređaj dobiješ garanciju ... no nekad ta garancija je duža nego podrška koju ti pruže za uređaj, zar to nije smješno.

Posebno me ljuti ako je još taj uređaj bio perjanica ponude ... e onda sam posve lud.

Pitaj one koji imaju samsung galaxy 6 šta će ti oni kazat vezano za update na samsungu ... tako da 2 veće nadogradnje ako ... na samsungu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 12:15 (lizard_ago).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako pričamo za uređaje općenito to je iPhone, 3-5 godina si miran ako uzmeš najnoviji model i ako ga ne strgaš.

Od Androida Samsung, ali isto top model naravno, još možda top modeli Huaweia, LG- a i SONY- a i to ti je to.

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Ma samo gledati da su telefoni oslobođeni od operatera, većina novijih bude dobila update, ono 7.1 koji je po meni odličan već, a dalje, i ako ne bude nadogradnje, tu su uvijek Custom ROM :)

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

Zašto me to ljuti ... pa evo zašto ... kupiš uređaj ... za taj uređaj dobiješ garanciju ... no nekad ta garancija je duža nego podrška koju ti pruže za uređaj, zar to nije smješno.

Posebno me ljuti ako je još taj uređaj bio perjanica ponude ... e onda sam posve lud.

Pitaj one koji imaju samsung galaxy 6 šta će ti oni kazat vezano za update na samsungu ... tako da 2 veće nadogradnje ako ... na samsungu.

Mislio sam ne treba da se ljutiš na mene, na Samsung i koga već se slobodno ljuti, šta me briga.

Naravno da je smiješno, ali šta bi prodavali da ti updateaju mobitel 5 godina? Moraju ljudi nekako kruh svagdašnji zaraditi.

8 godina
protjeran

Ako netko od proizvodjaca brine o svojim uredjajima, onda je to NOKIA.

Trenutni Androidi koji su izasli u prodaju u Kini, vec su dobili azuriranja,

jer gore je cisti android, te dobijaju mjesecne sigurnosne nadogradnje.

Ja se kladim da ce Nokia podrskom gurati svoje uredjaje puno duze od drugih proizvodjaca.

9 godina
odjavljen
lizard_ago kaže...

Pa samsung ubaci dosta stvari u svoj firm prije nego se pojavi u andoridu kao takvom pa i niej bas dobar primjer.

Čitatelj kaže...

Ako netko od proizvodjaca brine o svojim uredjajima, onda je to NOKIA.

Trenutni Androidi koji su izasli u prodaju u Kini, vec su dobili azuriranja,

jer gore je cisti android, te dobijaju mjesecne sigurnosne nadogradnje.

Ja se kladim da ce Nokia podrskom gurati svoje uredjaje puno duze od drugih proizvodjaca.

Ti si naravno svjestan da to apsolutno nikakve veze nema sa nokiom.....

8 godina
protjeran

Ti ocito jesi, jer isto se moze reci i za iPhone.

9 godina
odjavljen
Čitatelj kaže...

Ti ocito jesi, jer isto se moze reci i za iPhone.

Ne razumijem. Apple proizvodi iphone a ove nokie ne proizvodi nokia vec potpuno druga firma.....HMD Global Oy

8 godina
protjeran

HMD Global Oy je firma koja se brine o dizajnu, specifikacijama i podrsci,

te samom marketingu, u kojem Nokia ima svog predstavnika koji moze ulozeti veto

bilo kad i na bilo koju odluku koja se protivi Nokijinim standardima.

Nokia je svoje mobilne tehnoloske tvornice prodala Microsoftu,

te je nastao Microsoft Mobile Oy.

Nokia je, zajedno sa HMD-om (FoxConn kao dio HMD-a), otkupila

od Microsofta mobilni odjel, te se to sad zove FIH Mobile - onaj

isti stari Nokia Mobile Oy koji je prodan Microsoftu,

pripada FoxConnu.

Dakle, Nokie se proizvode u istim tvornicama kao i prije,

ali uz veliku financijsku podrsku HonHai-a (FoxConn, koji proizvodi i Apple uredjaje).

Apple ne proizvodi iPhone. Nikad nije i nece. Samo ih dizajnira, ostalo radi FoxConn,

koji je takodjer vlasnik i Sharp Display divizije, koji opskrbljuje iPhone ekrane.

9 godina
odjavljen

I kakve to veze ima? Iphone nije appleov proizvod?????

Foxconn ce i tebi napraviti mobitel ako ces naruciti dovoljna broj komada.... GDje je fabrika i ko je vlasnik fabrike je potpuno nebitno......

Nokia NIJE vlasnik fabrike u kojoj se proizvodi, Nokia nije vlasnik kompanije koja prodaje i daje support. Nokia nema nikakve veze sa tim mobitelom.....

8 godina
protjeran

Apple nije vlasnik ni jednog dijela FoxConna, a sve mu FoxConn radi. Da, po tvojim rijecima, iPhone

nije Appleov proizvod, vec 100% Made in China.

9 godina
odjavljen

Znaci nije bitno ko je projektovao vec je bitno cija je masina na kojoj je napravljen? Svasta..... A sta danas nije made in china? OSim samsunga koji je made in korea ;)

8 godina
protjeran
Torent kaže...

Znaci nije bitno ko je projektovao vec je bitno cija je masina na kojoj je napravljen?

Čitatelj kaže...

HMD Global Oy je firma koja se brine o dizajnu, specifikacijama i podrsci,

te samom marketingu, u kojem Nokia ima svog predstavnika koji moze ulozeti veto

bilo kad i na bilo koju odluku koja se protivi Nokijinim standardima.

Ti imas mnogo problema sa citanjem. Ako 30 godina iskustva ljudi koji rade u HMD Globay Oy,

nekadasnji Microsoft Mobile Oy, dakle Nokia Mobile Oy, onda stvarno nemam vise sta da ti pisem.

Nauci cistati sve, detaljno, a ne samo ono sto ti pase. Mlad si, stignes jos nauciti citati.

9 godina
odjavljen

E jbg sad. Ko prica o iskustvu znanju ili bilo cemu drugom. Nokia nema veze sa tim mobitelo. To je jedino sto sam ja rekao. Nigdje nisam porekao da tu ne rade ljudi koji su30 godian u nikiji i znaju svoj posao.......Mijesas kruske i jabuke. Ako sam ja bilo glavni inzenjer u mercedesu i napravim svoju firmu i izdam auto. Jel to mercedes?

8 godina
protjeran

Ako si vlasnik Mercedesa, i sa vlasnikom BMW-a osnujes "German Motor Networks" u kojem stancas Mercedese,

dali su to i dalje Mercedesi?

16 godina
neaktivan

Stvar je samo na kakav smo ih mi poslovni model naučili ... dakle stvar je samo što se stvorilo taj prešutni dogovor da uređaj treba mjenjat svako 2 godine.

Dok got budemo mi kupovali svako 2 godine nove uređaje ... do tada će oni nas na ovakav način šišat... ništa drugo.

16 godina
neaktivan

Xiaomi kakav je što se tiče podrške ... obzirom da mi je za oko zapeo Xiaomi Mi 5 ... dali uređaj ima kakvih problema i dali je bolje kupit kakav drugi kineski brend ... ili možda nabavit OnePlus 3 ... neznam ni sam samo znam da uređaji nisu istog cjenovnog razreda ... mada ne planiram potrošit više od 3000 kn. Bitno mi je da uređaj ima dobru podršku ... i da traje duže od 2 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

Xiaomi kakav je što se tiče podrške ... obzirom da mi je za oko zapeo Xiaomi Mi 5 ... dali uređaj ima kakvih problema i dali je bolje kupit kakav drugi kineski brend ... ili možda nabavit OnePlus 3 ... neznam ni sam samo znam da uređaji nisu istog cjenovnog razreda ... mada ne planiram potrošit više od 3000 kn. Bitno mi je da uređaj ima dobru podršku ... i da traje duže od 2 godine.

Jesi vidio moj prvi post u temi? OP2 koji je izašao krajem 2015 nije dobio Nougat i OnePlus ne govori ništa o tome hoće li i kad. Tako da ne znam koliko se uklapa u tvoju želju za dugom podrškom. Možda od trojke postanu bolji, tko zna, ali sumnjivi su mi oni.  S druge strane, mislim da za OP ima dosta neslužbene podrške, tj. custom ROM-ova, pa sad ovisi koliko te ta opcija interesira.

Za Xiaomi pojma nemam pa se ne bi štel mešati preveč.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.4.2017 8:29 (Mirko935).
16 godina
neaktivan

Čitajuć malo na Xiaomi 5 topicu vidim da dosta njih se žali da određene aplikacije nerade kako treba ili nerade uopće ... malo iz svog iskustva govorim da podrška uvjek ide onim kojih ima i najviše na tržištu (bar kad su aplikacije u pitanju). Inače što se same podrške tiče najviše su me u zadnje vrijeme dojmili kinezi (obzirom koliko koštaju ... najbolji je to omjer uloženog i dobivenog) ... volio bih ja kupit i neki googlov mobitel no prevelika im je cjena ... zbilja nemam namjeru više produžavat nijednom operateru ugovrnu obavezu da bih nabavio nekakav (bolji) mobitel ... naposljetku kad sve zbrojim taj mobitel u konačnici dođe isto kao i da ga kupim recimo za keš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice