Zamjena rutera

poruka: 21
|
čitano: 6.942
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Promjena rutera
Na t-comu sam,imam njihov tg782i tak nes kojim nisam zadovoljan,pol kuce nema signala uopce,a razmisljam o cisco-linksys uredajima,n seriji naravno. Znam da mora bit za t-com annex b,pa me zanima dal mogu koristit i ea3500, e3200, ea4500 il moram uzet x3000 za koji kazu da annex b. Preporuka? Hvala unaprijed.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 15:59 (u2Noobish4Me).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Promjena rutera
Hajde ljudi,znam da imate preporuku il savjet sto uzeti,sto mi treba..u prilici sam kupiti pa da ne uzmem krivo pomozite. :)
Hvala!
13 godina
neaktivan
Ako koristis maxtv niakako 2 router, a nemozes ni mjenjat jer ce ti telefon preselit na voip, bolje rijesecnje je neki acces point koji spojis u ruter lanom i odasiljes wifi preko bolje i jace antene, a onda ovaj wifi sa routera iskljucis.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
12 godina
Aha..shvacam.
Maxtv ne koristim i nemam namjeru, a ruter bi mjenjao jer je propusnost kad se spoje 3pc-a koma,da ne spominjem pri online gamingu:/ nema opcije da promjenom rutera telefon ne ide voip?
Zelim jaci signal/propusnost i n brzine. A s ap to ne dobivam.hvala na opciji.
12 godina
Dodatno pitanje. Imam pci karticu koja u zadnjih pola god oslabila skroz,puca veza izmedu nje i rutera svakih 5min a propusnost 0. Pa me zanima jel do kartice il detachable antene? Da uzmem novu karticu il antenu? Ziher imate iskustva s ovim..
13 godina
neaktivan
Gle, moguce da je ruter u banani od tcoma nazovi njih i reci da ti nevalja, najbolje ti je par puta ga u danu ugasit pa upalit .. Da se vidi na mrezi da nes nevalja. Voip ces dobit kroz skorije vrijeme htjeo ti il ne. Brzina sam konekcije se nece povecat ako stavis novi ruter, jer ovisi o paricama i kolko placas, naravno da ti je sporo kad 3 il kolko vec racunala dijele net, jos ak neko ode na youtube ostalima sporo.
13 godina
neaktivan
Sory dupali posta al s mobitela... O kakoj propusnosti ti pricas?? S jacim signalom ces dobit samo propusnost ruter-komp-ruter ili ako prenosis nesto izmedu dva racunala preko tog rutera ce bit brze, ali prema van ne moze bit vise nego sto placas i nego sto ri parivca miže podnjet. Nije mi jedino jasno dali se wifi kartica diskonekta s neta il ti veza na ruteru pokne pa se ponovo sinkronizira s dslam-om pa se spaja net.??
12 godina
Ovako. Dakle moguca zamjena rutera ak sam voljan spojit voip,sto i sam kazes skoro ceka sve..s dobrim ruterom dobio bi puno jaci signal u cijeloj kuci.
A sto se tice same konekcije i brzine to mi sve jasno,kolko para tolko muzike. Problem je sto kartica gubi signal od rutera,tj.ima signala,sve radi al ne ucitava i otvara str.stalno je delayed..a onda i signal padne sa 4 na 1crticu,pa kartica stane i pise da nemam wlan uredaj,pa moram reset pc il karticu disable/enable pa proradi al opet nikako..
Znaci ziher sam da je do kartice,sam dal je komplet il promjena antene sredi stvar? Mozda ak iz iskustva znas.
Hvala. Preporuka.?
13 godina
neaktivan
Ovo sto ti opisujes meni vise vuce na drivere od kartice.. Signal bi itekako bio bolji s nekim kvalitwtniji ruterom i jacom antenom, no prvo ovo sve istestiraj, ako imas android mob napravi hotspot na bu pa stavi mob blizu kompa pa vidi koliki je signal i kak radi.... Probaj od tcoma dobit gigaseta on ima bolji signal wifi a.
12 godina
Imam iPhone pa sam limitiran u ovom slucaju.a driveri su uvijek up to date sto naravno ne jamci da je to tak al eto..
Hvala svejedno.

Sto se tice routera? Kazes da forsam t-com za gigaset?
Mrezna kartica: bolje 5dBi sa 1T1R il 2x2dBi sa 2T2R..ne nalazim idealnu..
13 godina
neaktivan
E aj mi reci kolko si daleko od rutera, i kolko mazidova izmedu
12 godina

na katu ispod rutera,znaci 3m i 1zid.

laptopi,mob,iPad sve se spaja bez beda,sam sa stolnog pc-a koji ima tu staru mreznu krepava.

15 godina
Zamjena rutera

Moze i iphone wireless hotspot napravit, a mozes i sa connectify na drugom kompu. Inace, meni je sve u kuci zicno, wireless je samo za mobitele i eventualno zenin komp. Zice sa da lijepo povuc ispod lajsni ili kroz buzire.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Zamjena rutera
istina,da se sve zicno,al nisam fan tog.
neznam zasto al lakse mi uzet wlan uredaj neg provlacit lan kabel po kuci..tim vise sto je s kata na kat..
12 godina

vidim dosta se pod wifi uredaj spominje kasens...

misljenje?

13 godina
neaktivan
Ako je samo kartica u banani, bilo koja tp linkova ili d linkova s vanjskom antenom ce biti uredu, netreba pretjerivat.
12 godina

Za kraj, ono moje pocetno i glavno pitanje.

mogu li i kojim od linksys uredaja nadograditi svoju mrezu?

znaci umjesto tg782i uzeti jedan od linksys routera i postaviti u mrezu?

na t-comu sam,znaci annexx b?

nebitno sto bi dobio samo na snazi signala.

13 godina
neaktivan
Pa vjerojatno bi dobio na jacini signala, radilo bi bez greske kad bi podesio, no ako rade svi ostali uredaji bez problema, onda na svom racunalu promijeni mreznu i to to...
12 godina
sto se tice same konfiguracije,podesenja tijekom spajanja novog routera..sam odspojim stari,prikopcam novi,lanom povezan na novi da mogu uc u router i konfigurirati ga.
linksys daje cd koji pokrenem za auto instalaciju/podesenje/trazenje mreze itd..
to bi bilo ukratko to?
13 godina
neaktivan
To bi bilo to, al ak radi ja nebi diro, nema svrhe bas pretjerane, i pazi da kupis modem/ruter, jer ak kupis ruter neces imat stalnu konekciju nego samo kad se na kompu povezes
12 godina

Zahvaljujem,to me zanimalo.

S moje strane ova tema je zatvorena.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice