Wlan zaštita problem

poruka: 66
|
čitano: 29.424
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

Pitanje! Ono za WPA(2) si mislio samo na TKIP ili možeš crackati CCMP-AES?

To doubt, to discredit !!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

pozdrav...nerazumjem se baš u taj wlan i kako ga ukrasti ali u zadnje vrijeme kad skidan s torrenta ide 10x sporije a brzina slanja(neznam sto to znaci) prije bila 2kb/s a sad 20kb/s,je li to znaci da mi netko krade vezu?pošto je sporo islo mislio sam da je firewall problem pa sam ga iskljucio na par min pa isto nije islo nista brze pa sam ga ponovno iskljucio...da li itko ima rješenje?

jos iman laptop koji trenutno nije u funkciji

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 22:26 (DragonSlade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

Nerazumijem se puno u ove stvari, imam jedno pitanje. Ako neko ima direktan pristup AP ruteru da li moze da otkrije tvoj WPA2 kljuc?

Mrzim float!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Wlan zaštita problem

Ako neko fizički ima pristup ruteru naravno da može da ti zna šifru.....

14 godina
neaktivan
Wlan zaštita problem

A sem toga....

1.Zaista ne znam situaciju kod Vas.... Ja sam iz Srbije, ovde većina koristi Flat pakete...tako da i ako se neko nakači ne pravi veliki belaj.... Ali bio je jedan slučaj u nekom mestu u blizini Zrenjanina gde je većina raje na 1GB MTS wirelessu za oko 0.8 eura/mes. Prođe mesec-dva a stigoše im računi od oko 80-90 eura....Naravno niko im nije rekao da stave ikakvu zaštitu, nit jadni seljaci i znaju šta je to.... Kontaktirali su i miliciju, oni kao nešto ispituju, možda i nađu "krivca" , samo ne znam šta će kad okrivljeni u sudnicu donese Lap-top i uključi ga bez ikakvih podešavanja, sedne, popije kafu s advokatom, popuši par cigareta i onda pogleda u komp-gle čuda! Windows XP se sam konektovao na nečiju nezaštićenu mrežu i vuče nečije nezaštićene megabajte za svoje update.... Ko je kriv? Možda Bil Gate-s što je napravio sistem koji se automatski konektuje na prvu free mrežu? Ili možda ti koji koristiš piratsku tj. ukradenu verziju Windowsa pa se buniš kako ti neko krade internet (ajd priznajte koliko metara, kilograma, litara il čim već merite taj internet vam je ukradeno?)

2.Zaštita?....Hmmm. Kad se stavlja obično je protiv klinaca koji bi da se hvale drugarima kako su eto uspeli da pročitaju svoj e-mail sa komšijskog net-a, ili se stavlja da se napakosti nekom prolazniku sa smart-phonom (nećeš mi ti visiti na Fejsbuku nanu li ti tvoju....) inače za veštije ona nije nikakav problem... WEP za par minuta WPA nikad neće ni pokušavati da razbiju....

3.Razmišljaj te u ovom pravcu: kad stavite zaštitu ona je samo na wireless relaciji kompjuter-router..... a gde je protok ne-enkriptovan? Iskusni će vas phishingovati na nekom od omiljenih sajtova ili emajlirati kao: ej komšo vid moj video sa mora, vid kakve trebe sam upoznao....Vaš klik i na kompjuteru imate root-kit odrađen da ga antivirus ni ne skonta koji šalje na neki udaljeni server ne samo vaš WEP-WPA već i lozinke od usera možda brojeve kr.kartica.... Te sve vaše šifre postaju World Wide....Za vas je onda Game Over. A to sve zato što ste stavili WPA-TKIP... Da vam je mreža bila nezaštićena komša bi vam oprostio.....

Ali na našu veliku sreću malo je ljudi koji uopšte i znaju da barataju kompjuterima, a kamoli da modifikuju virus da zaobidje neki od AV programa.... Ali samo da znate -Džaba vam na vratima hiljadu lokota-lopov će ako želi da uđe ući i kroz odžak...

4. Da li ste sigurni da vam se ne update neki program ili OS, jer to često "jede" promet i krade megabajte (primer Windows 7 prva edicija danas vuče sa neta 1,5 GB update plus SP1 izašao pre koji mesec plus update da bude na srpskom- sve ukupno ukrade 2GB protoka!)

Razni tulbarovi za browsere u sebi imaju skriuvene spyware koji vam usporavaju net svaki put kad surfate jer sem na vaš komp to šalju i ko zna kome....

IP changeri i proxz chains drastično mogu da uspore brzinu surfanja....

Tako da za početak počnite od svog kompjutera i vašeg ponašanja na internetu....pa tek onda krivite (zlog) suseda.....koji u vašoj mašti čami u svojoj sobi pored računala sa BackTrack-om i čeka da vam air-crack razbije šifru....(vidi kakav je-nema leba da jede,garant mi krade internet....)

5.Ako stvarno neko krade stavite WPA, ali ako imate flat nemojte biti sebični-u svakom routeru imate QoS pa dodelite WLAN korisnicima jedan nezaštićeni SSID sa minimalnom brzinom protoka (čisto da mogu pročitati mail il sl.) kad vide da je tu previše sporo za bilo kakav rad okanuće vas se, budite sigurni u to...

Možete i postaviti formaciju WLAN-Server-Internet da vam u log-u izlistava ko pristupa netu sa WLAN-a (ovo je dobra fora jer ako pametnjaković isključi net-bios i koristi statičku IP iz opsega vašeg routera većina routera ni ne skonta da je neko na njemu prikačen.....)..Još ako mrežu štitite proxyem....Gde vam je kraj.....

6.Na kraju postavite sebi pitanje šta imate na kompjuteru tako važno da ga zaključate u lance i katance, pa kad ga palite više ni vi sami ne znate gde koju lozinku i zbog čega je uopšte i unosite....ako nemate ništa važno i flat net zapitajte se zašto (sebi) to uopšte i radite (Ja imam internet a komšija ne, neka crkne od muke!).

Ako ste neki profi i radite razne novčane transakcije ili nemate flat onda stavite svaku zaštitu koju možete-bićete sigurni....Ali sve to zavisi opet od vašeg ponašanja-jer zapamtite na internetu ste uvek samo jedan klik od svoje propasti....

Izvinjavam se na ovom romanu od posta, al ko kanda tako stvari stoje....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Wlan zaštita problem
Verbatim kaže...
drluki kaže...
kako da probijem sifru za wireless od susjeda.

molim da mi neko objasni i posanje na mail: drluki@net.hr
Instaliraj WiFi Hopper, on će ti očitati ssid, mac adresu i vrstu zaštite.
Javi koju vrstu zaštite (wep,wpa ili wpa2, ili možda uopće nema) ima susjed, pa ćemo vidjeti što dalje....

ovo je čisti debilizam... poticat nekog na krađu tuđeg prometa. Imaš premalo prometa mjesečno, plati više, mislim ljudi moji pa barem danas internet nije skup.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice