Spajanje na drugi WIFI signal preko vanjske antene

poruka: 12
|
čitano: 24.815
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav svima

Imam vanjsku WIFI antenu od tp-linka i neznam ni koji je model niti ista o njoj. Spaja se na racunalo preko LAN konektora i napajanje dobiva iz kuce. Mene sada zanima kako cu pronaci neki drugi WIFI signal i spojiti se na njega, jer mi ovo nije kao obicni WIFI. Automatski je spojen na samo jedan signal a iz windowsa se nemoze trazit drugi signal jer ga on prepoznaje kao neki ADSL (obicni zicani internet). Postoji li neki software za trazenje drugih signala?

http://www.tp-link.com to je oficijalna stranica od WIFI outdoor antene

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje na drugi WIFI signal preko vanjske an

Ako ga spajaš lan-om, tada uređaj sigurno ima acess point ili router. Vrlo vjerojatno ima i web sučelje za setup - neka od uobičajenih IP tipa 192.168.1.0 i sl. A pomoglo bi i da znaš model..

15 godina
protjeran

spaja se lan-om ima router udaljen oko 1,5 km i ja sam na njega stalno spojen. Nemogu saznat model jer je skroz u nekoj kutiji bjeloj i nepise nista a ima web sučelje za 192.168.1.50 to sam nasao programom Cain & able.

Druga stvar je sto smo mi umrezeni preko tog routera tj. mogu vidjet koji je racunar "upaljen trenutno" i koji su povezani preko routera u network conections. Onda mora da ima neki lock u anteni koji dopusta samo taj router na spajanje

16 godina
neaktivan

Vjerojatno imaš acess point. U njegovom setupu možeš odabrati u kojem će modu raditi i na što će se kačiti-spajati. U cmd upiši ipconfig i default gateway ethernet adaptera je ip adresa acess pointa. Ukoliko ti mreža radi, postoji acess point i preko nega si umrežen. U web preglednik upiši tu ip adresu i trebao bi dobiti web sučelje tog ap-a.

15 godina
protjeran

Pronasao sam mikro tik web sucelje al nisam ni admin nit ista. Meni je trebalo da se otkacim sa postojece bez toga . Ali eto spojen sam na kriptirani wifi signal i dobar je a moj cilj je kada je slab da se spojim na neki drugi da dobijem jaci signal. U svakom slucaju hvala puno {#}

13 godina
neaktivan

Mene zanimaju neke informacije u vezi tih WiFI antena.

Neki lik u mome mjestu prodaje te antene (ima dvije vrste, jedna ima domet 500 metara, druga 1 kilometar) i navodno se preko njih možeš prikačiti na neku WiFi mrežu (ako je slobodna naravno). Mene zanima sljedeće: preko čega se ta antena spaja na kompjuter? o ćemu ovisi brzina? ne razumijem hoće li to biti kao sa laptopom, ima popis mreža koje hvata pa ti biraj ili?

i recimo da se ja sada uspijem spojiti preko te antene na prijateljevu mrežu te na internet,   šta ako mi je taj kompjuter spojen preko te antene također i u mojoj kućnoj mreži u koju spada moj drugi kompjuter koji nema pristup internetu, mogu li ja ikako koristit tu antenu na oba kompa (tako da dijelim pristup interneta preko LAN-a)? ovo zadnje znam da je moguće jer sam radio to sa 3G internetom samo ne znam jel isto i sa tom antenom.

Molim vas da mi netko odgovori :)

0 0 hvala 0
15 godina

ja imam slicnu antenu..moja kad se spoji na ruter on se automatski prebacuje u client mod sto znaci da moze samo primati signal ali ne moze ga davati,dakle necete se moc spajat prek wifija osim ako ne nabavite jos jedan ruter i spojite ih medusobno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

ja imam slicnu antenu..moja kad se spoji na ruter on se automatski prebacuje u client mod sto znaci da moze samo primati signal ali ne moze ga davati,dakle necete se moc spajat prek wifija osim ako ne nabavite jos jedan ruter i spojite ih medusobno...

WTF? Pa bilo kakva mreza komunicira u 2 smjera, download i upload? Malo preciziraj sto si htio reci.

Ofc.
16 godina
neaktivan
Jaster_Rogue kaže...

Mene zanimaju neke informacije u vezi tih WiFI antena.

Neki lik u mome mjestu prodaje te antene (ima dvije vrste, jedna ima domet 500 metara, druga 1 kilometar) i navodno se preko njih možeš prikačiti na neku WiFi mrežu (ako je slobodna naravno). Mene zanima sljedeće: preko čega se ta antena spaja na kompjuter? o ćemu ovisi brzina? ne razumijem hoće li to biti kao sa laptopom, ima popis mreža koje hvata pa ti biraj ili?

i recimo da se ja sada uspijem spojiti preko te antene na prijateljevu mrežu te na internet,  šta ako mi je taj kompjuter spojen preko te antene također i u mojoj kućnoj mreži u koju spada moj drugi kompjuter koji nema pristup internetu, mogu li ja ikako koristit tu antenu na oba kompa (tako da dijelim pristup interneta preko LAN-a)? ovo zadnje znam da je moguće jer sam radio to sa 3G internetom samo ne znam jel isto i sa tom antenom.

Molim vas da mi netko odgovori :)

To o dometu je relativna priča. Ovisi od mnogih čimbenika (konfiguracija reljefa, zgrade, kuće, šuma itd.) Ti da bi se spojio svojim desktop PC-jem na WLAN moraš imati u računalu ugrađenu WLAN mrežnu karticu. Antenu spajaš direktno (ili kablom) na tu mrežnu karticu. Ti dalje možeš sherati tu mrežu tako što na svoje računalo možeš instalirati virtualni hotspot (connectify). Također možeš postaviti i wifi repeater...

uglavnom ja radim sličnu stvari, spajam se na AP koji je čak 4.5 kilometra udaljen od mene, ali tu nema nikakvih vizualnih prepreka niti išta.. Signal mi se kreće oko 50-60% brzina do 2mbit... Ja koristim ručno rađenu antenu (sam konstruirao) biquad + satelitski tanjur od 140cm i stvarno sam prezadovoljan i ponosan na svoje postignuće :=)

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
13 godina
neaktivan
U dijelu grada u kojem živim su samo kuće sa jednim katom, nema niti jedne zgrade, a prijatelj na čiju bi se mrežu spojio je udaljen 200-tinjak metara najviše i ima internet brzine 4 mbps. Jeli se moguće u ovakvim uvjetima spojiti na njegovu mrežu i dobit brzinu od barem 2 mbps??? naravno teško je konkretno govorit ali barem okvirno da mi kažeš? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 2:38 (Jaster_Rogue).
16 godina
neaktivan
Jaster_Rogue kaže...
U dijelu grada u kojem živim su samo kuće sa jednim katom, nema niti jedne zgrade, a prijatelj na čiju bi se mrežu spojio je udaljen 200-tinjak metara najviše i ima internet brzine 4 mbps. Jeli se moguće u ovakvim uvjetima spojiti na njegovu mrežu i dobit brzinu od barem 2 mbps??? naravno teško je konkretno govorit ali barem okvirno da mi kažeš? :)

Nema druge nego isprobati a ja vjerujem da ti možeš komotno uhvatiti njegov signal nekom jačom antenom ako nema puno nekih vizualnih prepreka. Sigurno da ti možeš imati i više od 2mbit-a sve ti ovisi koliko snažan signal budeš lovio. Također ovisi ti koliko jak signal odašilje prijateljev AP. Isprobaj, ako si vješt u samogradnji okušaj se u konstruiranju biquad antene!

Glavno je ne lažite samog sebe. Onaj ko laže samog sebe i svoju laž sluša, dolazi dotle da već nikakvu istinu ni u sebi ni oko sebe ne primećuje, i prema tome, ne poštuje ni sebe ni druge.
15 godina
mate960 kaže...
domac5 kaže...

WTF? Pa bilo kakva mreza komunicira u 2 smjera, download i upload? Malo preciziraj sto si htio reci.

htio sam reci da se ne mogu spojit s mobom i laptopom prek wlana jer mi nece mi nac ruter...onda sam mislio da u postavkama rutera nije otvoreno za wifi...nasao sam opciju gdje se otvara za wifi al nemogu je ukljuciti..samo mi izbaci da se na ruter ne moze nista spajati prek wifija dok je u client modu rada...onda sam morao uzeo svoj stari ruter,spojio ga s novim ruterom UTP kabelom i prek starog se jedino spajam wifijem...s tim da je novi ruter naravno povezan s kompom LAN kabelom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice