Router kao WLAN hotspot?

poruka: 6
|
čitano: 2.704
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Router kao WLAN hotspot?

znači imam SX763 s instaliranim openwrt-om,ili dd-wrt-om..želim namjestiti router i PC tako da vezu s PC-a router djeli na wlan tako da mogu spojiti mob,laptop na istu vezu..

trebalo bi izgledati ovako:

internet> 3G usb stick > računalo >RJ45> router >wlan> mob,laptop..

sad me zanima što treba namjestiti u kompu i routeru i da li moram na kompu imati DHCP server ili što? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Router kao WLAN hotspot?

Connectify

Turn Your Windows PC Into a Wireless Hotspot

Need Help, ADSL router connected to Laptop with 3G usb dongle

Nije baš ono što tražiš, ali će te približiti cilju.

Jedna od mogućih solucija je i da kupiš rutera/ap-a koji ima priključak za wifi usb stikove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 18:12 (D1001).
14 godina
neaktivan
Router kao WLAN hotspot?

da,ali čim promjenim IP od routera,pc ne može komunicirati sa njime..na routeru je Openwrt firmware pa IP mora bit namješten na npr 192.168.16,čim uključim connectify,tak IP se mijenja na 192.168.149.1.ne razumijem se baš u te IP adrese,što napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Router kao WLAN hotspot?

Koliko se sjećam Siemens sx763 ima usb priključak. Taj priključaj na originalnom firmwareu ne radi sa usb wifi stikovima. No, sa dd-wrt/open-wrt firmwareom bi možda radilo. Jesi li pokušao? Prema ovom(dd-wrt) i ovom (open-wrt) postu to je izvedivo. Ne koristim Connectify, tako da ili čekaj odgovore drugih članova Bug-ovog foruma, ili googlaj!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 0:11 (D1001).
16 godina
neaktivan
Router kao WLAN hotspot?

Neman iskusta sa open vrt-om ,ali probaj sljedece , iskljuci dhcp na routeru i instaliraj dhcp servis na racunalo , nakon toga  dodjeli fiksne adrese racunalu (192.168.1.1) i router-u (192.168.1.2) i postavi dhcp servis na routeru na relay mode i unesi adresu racunala(192.168.1.1).

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.3.2013 0:11 (insomniac_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Router kao WLAN hotspot?

Hvala,ali odustajem od ovoga,uzeo sam GT540 i uključio hotspot,brzina je porasla sa 1.5mbps na 3.7mbps na speedtestu,bolji signal ima GT540 nego E1552, lol

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 18:44 (martanbj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice