Kupnja boljeg routera/modema

poruka: 3
|
čitano: 1.320
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pozdrav. Razmišljam o upgradeu cjelokupne kućne mreže pa trebam malu pomoć. Trenutno imam klasičan tcom zte wifi router bez antena. To govno radi dobro dok radi a večinu vremena stalno neka pucanja veze. Na njega je spojeno do 6 win ko uređaja i isto toliko ili više android/ios geđeta, 2 telke i av receiver. Ponekad je to sve u isto vrijeme. Mene zanima koje su mi beneficije kupnjom nekog bjesnijeg linksys, netgear, asus, mikrotik ac routera tj. koja mi on poboljšanja nosi. U kući je još terasa kao udaljeniji dio pa bi i extendao mrežu na taj dio. Mislim da bi mi za to bio dovoljan i dlinkov dir 615 wifi n router. Eto, ako netko može savjetovat što je najbolje od hw-a uzeti. Cijenom do 2k kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kupnja boljeg routera/modema

"...imam klasičan tcom zte wifi router bez antena."

- Nema wifi uređaja koji može raditi bez antene, kod tog ZTE su unutar kućišta.

- Prvo poveži sve što može žično lan kablovima pa i taj extender za terasu.

- Ukoliko spojiš lan kablom na ZTE dodatni dobar wifi-ruter sa vanjskim antenicama dobiješ veći domet i vjerovatno sigurniju vezu bez prekida, ali "ac" mod je samo za 5GHz a na  2,4GHz ostaje "n" mod.

14 godina

Ma krivo sam se izrazio malo. Jasno da ima antene ali su integrirane.

Trenutno mi je problematično štemat po kući pa ne mogu spojit ništa lan kabelom. Router je u sredini kuće na hodniku a ostali deviceovi po okolnim sobama i prostorijama. Ako će se stavljat modernija fasada, onda ću vani po zidovima štemat direkt po svim prostorijama i stavit mrežni ormar pa to pospajat kak se pada. Za početak sam si mislio nabavit što bolju bazu (router) za ubuduće a kompovima ionako planiram ac adaptere instalirat. Kasnije bi sve izbušio, dokupio switch i sve zajedno u ormar sa nekim nasom ili serverom. 

Inače sam s mrežnim hardverom dosta i upoznat ali s konfiguriranjem istog skoro pa nikako. Samo osnovnije stvari. Znači, po tebi se ne isplati davat pare za neki jači hardware a ja mislio na novi linksysov wrt1900acs jer mi po speckama nekako najozbiljnije djeluje

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice