Kako napravit mrezu?

poruka: 9
|
čitano: 1.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Kako napravit mrezu?

Imam problem, neznam napravit kucnu mrezu, neznam sta mi je potrebno

Spojio bi 2 kuce sa lan kablom (kuca do kuce), nemoze bezicno jer ima puno zidova. imam na raspolaganju dva thomson tg782

U kuci 1 imam thomspona tg782 koji je spojen na net. zatim bi provukao lan kabal do druge kuce i tamo spojio drugi tg782

da li moze taj drugi tg782 moze tako raditi ili moram kupiti drugi router (ili AP), ne razumijem se previse 

i na sta jos moram paziti (ip adrese i to)?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako napravit mrezu?

Mislim da ti bez modifikacija u smislu izmjene postojeceg firmware-a samog routera koji mislis iskoristit kao AP stvar nece proc, ali u svakom slucaju, ne skodi da provas... u svakom slucaju, na routeru koji ti treba posluzit kao AP tribas u postavkama isljucit DHCP, pa onda isprobaj tako da spojis LAN port onog spojenog na net na LAN port ovoga... 

12 godina

jedan tg782 je tcom firmware (taj cu koristit kao modem u prvoj kuci, zbog telefona jer ce ukinut splitere), a drugi tg782 je sa promjenjenim firmwareom od dmax, valjda da je to orginal firmware sa svim otkljucanim opcijama

17 godina
neaktivan

onda otkljucani ce vrlo vjerojatno ic ka AP, samo mu iskljuci DHCP...

12 godina
Kako napravit mrezu?

a sta trebam napravit sa ip adresama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako ti se drugi router ponasa kao ap, onda ti dodjela IP adresa ide od strane prvog routera, pa na kompovima bi trebala bit namjestena automatsko skupljanje ip adrese...

12 godina
Kako napravit mrezu?

probao sam, radi bez problema. hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
filipusis5 kaže...

Imam problem, neznam napravit kucnu mrezu, neznam sta mi je potrebno

Spojio bi 2 kuce sa lan kablom (kuca do kuce), nemoze bezicno jer ima puno zidova. imam na raspolaganju dva thomson tg782

U kuci 1 imam thomspona tg782 koji je spojen na net. zatim bi provukao lan kabal do druge kuce i tamo spojio drugi tg782

da li moze taj drugi tg782 moze tako raditi ili moram kupiti drugi router (ili AP), ne razumijem se previse 

i na sta jos moram paziti (ip adrese i to)?

Hvala

takav sam problem imala i ja... hvala na savijetima.. sve je riješeno kod mene :)

16 godina
neaktivan
Kako napravit mrezu?
znaci na drugom routeru moraju dhcp biti iskljucene, sto je sa static ip adresom tog drugog routera da bi upoce mogao to konfigurirat???
olio wwe

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice