Izrada wireless mreze

poruka: 7
|
čitano: 4.180
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
izrada wireless mreze
pozdrav svima!
uskoro bi trebao dobiti t-comov ADSL
zelio bih napraviti wireless mrezu u kojoj bi t-comov ruter bio AP,
a susjedi bi se spajali preko wirelessa.
zanima me kako napraviti server (http server) preko kojeg bi se susjedi spajali na net.
dali za to postoje neki programi?
trebali se to instalirati na neko posebno racunalo?
i kako bi podjelio brzinu svakome.
trenutno 4Mbps - meni 2Mbps, za jednog susjeda 1Mbps, i za drugog susjeda 1Mbps?
dali za to postoje neki programi?
dali se to moze izvesti?
Hvala!!

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Izrada wireless mreze

Ugodan dan svima!

...Pitam,kako je najbolje  i šta ugraditi za jednu kvalitetnu bežičnu mrežu u kući. Naime, htio bih da mogu sa kompjutera prenositi podatke,(video ili foto) na televiziju u drugoj prostoriji, udaljenost oko 10 metra i nekoliko vratiju, zidova i kat. I tako nekoliko puta...{#}

0 0 hvala 0
15 godina
Izrada wireless mreze

evo i ja imam pitanje. dakle imam router i wireless sve namješteno na kompu. spajam se i s laptopom istovremeno na tu mrežu. to je u kući. zanima me što bi mi trebalo da još spojim jedan prastari komp koji imam doma na tu mrežu.

jel dovoljno nabavit neku wireless mrežnu karticu i stavit u taj komp te sam namjestit postavke za wireless i to će radit?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Izrada wireless mreze
KASA kaže...

evo i ja imam pitanje. dakle imam router i wireless sve namješteno na kompu. spajam se i s laptopom istovremeno na tu mrežu. to je u kući. zanima me što bi mi trebalo da još spojim jedan prastari komp koji imam doma na tu mrežu.

jel dovoljno nabavit neku wireless mrežnu karticu i stavit u taj komp te sam namjestit postavke za wireless i to će radit?

Pa vjerojatno je da će raditi!

Ove mrežne kartice idu u PCI-express slot, jednostavno ju ubodeš, staviš drivere (ako treba)  i to je to... Btw koji OS vrtiš na tom kompu?

15 godina
Bellatrix kaže...
KASA kaže...

Pa vjerojatno je da će raditi!

Ove mrežne kartice idu u PCI-express slot, jednostavno ju ubodeš, staviš drivere (ako treba)  i to je to... Btw koji OS vrtiš na tom kompu?

xp bez ikakvog service pack. uzeo bi neku polovnu možda. pošto bi taj komp bio u prizemlju a router je na katu trebao bi da je dobar signal. mislim dobro to je u kući ne bi trebalo bit problema. koju mi još preporučuješ karticu?

16 godina
neaktivan
KASA kaže...
Bellatrix kaže...

xp bez ikakvog service pack. uzeo bi neku polovnu možda. pošto bi taj komp bio u prizemlju a router je na katu trebao bi da je dobar signal. mislim dobro to je u kući ne bi trebalo bit problema. koju mi još preporučuješ karticu?

Pa reinstaliraj to ako si u mogućnosti i stavi service pack 3

onda možeš nabaviti, polovnu ili novu ovakvu karticu i samo prikačišovu antenu i raditi će ko ura!

13 godina
neaktivan
Izrada wireless mreze

Mogu se pohvaliti, da mi je uspijelo, dosta kvalitetno, bežično prenijeti podatke sa 2 kompjutera, međusobno ili na televiziju, pomoću Asus OPley-a.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice