Annex A i B

poruka: 7
|
čitano: 24.442
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Annex A i B

Pozdrav,

surfam preko optime, i imam huawei ruter. e sad, koliko sam informiran, optima koristi annex a, a ostali annex b.

Ja mislim kupit sad ruter/AP. Znači da moram tražit annex a. A šta ukoliko za pola godine promjenim provajdera? Onda annex a ruter mogu bacit? ili ga je moguće "preradit" u annex b? :)

Još jedna stvar, evo našao sam povoljan ruter/AP ovdje, i kako ja znam da li bi mi radio? di mu uopće piše da li je annex a ili b?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Annex A i B

Vise o annexima ovdije

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-2032009-povecanje-brzina-adsl/18479.aspx?page=29&jumpto=330650&sort=asc&view=flat

Inace taj provider optima koji koristi Annex A je (bez uvrede) banana provider

Annex A koristi POTS   (Plain old telephone service) iliti obican analogna tel. linija. Ovde nista nema pozitivno..velik sum,preslusavanje kanala,nestabilnost. Down brzine ( i Up) su male i nestabilne. Modem/Router zbog stare tehnologije ne ume se sinhronizirati na deklariranu brzinu od strane providera.

Annex B koristi ISDN ili ADSL over ISDN. Ovo znaci da je centrala/linija digitalna

Izvini na sture i karikirane informacije. Ne bih htio da ulazim u detalje mnogo da ne bih uzurpirao ovu temu

POTS,sta je i "kako" je ovde

Plain old telephone service 

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
17 godina
neaktivan

Jos nekoliko pitanja

Imas "obican"   ADSL koji zelis "pretvoriti" u bezicni za po doma?

Nadopuna

Annex A/B koristi/daje provider. Modem/Router ce raditi prema tome. Ne moras se brinuti za to. Ako je modem+router pripazi da ispunjava ADSL2+ i nemas muke

Inace provjera se vrsi tako da upises IP adresu routera u sucelje browsera i upises username i password. Obicno su admin/admin za podesavanja

Informacije Informacije
Login Login
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 2:04 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
Annex A i B

ok..tnx..ali kako da znam da li recimo jedno te isti ruter može radit i na A i na B? evo npr onaj gore navedeni D-Link..u karakteristikama ne piše da li je A ili B.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Merlo kaže...

ok..tnx..ali kako da znam da li recimo jedno te isti ruter može radit i na A i na B? evo npr onaj gore navedeni D-Link..u karakteristikama ne piše da li je A ili B.

Onaj router gore moze raditi. Ovo ti je jednostavan odgovor

I opet. Annex "daje" provider a ne router. U nekim modemima/routerima pise u nekim ne. Svi podrzavaju oba tipa (osim ako su stari 4+ godine)

I sta kada vidis dali je A ili B? Tu ne mozes nista preduzeti . Neko iz tehnike kod providera moze ti kazati koji Annex koriste i to je to.

Znaci Annex je "tehnologija" prenosa od/do providera. Ovo jedino ti moze pomoci ako je tvoja centrala jos analogna u sto cisto sumnjam
Nemoj brinuti. Prvo se ti osiguraj koliko ti je kvalitetna linija i dali "ispadas" 
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Merlo kaže...

Onaj router gore moze raditi. Ovo ti je jednostavan odgovor

I opet. Annex "daje" provider a ne router. U nekim modemima/routerima pise u nekim ne. Svi podrzavaju oba tipa (osim ako su stari 4+ godine)

I sta kada vidis dali je A ili B? Tu ne mozes nista preduzeti . Neko iz tehnike kod providera moze ti kazati koji Annex koriste i to je to.

Znaci Annex je "tehnologija" prenosa od/do providera. Ovo jedino ti moze pomoci ako je tvoja centrala jos analogna u sto cisto sumnjam
Nemoj brinuti. Prvo se ti osiguraj koliko ti je kvalitetna linija i dali "ispadas" 

Brinuo sam se da ne kupim krivi ruter pa da ne radi :) E hvala na pojašnjenju.

Još se dvoumim između Linksys WRT54GL(svi kažu da se isplati dat 600ak kn) ili onog D-Linka gore koji je jeftiniji
16 godina
Annex A i B

HI! Dobio sam od t-coma onaj modem adb koji je cisto sranje. Stalno mi puca wlan veza i moram ga resetirat. Imam novi modem asus dsl-n12u rev.B Ovaj asus podrzava cijeli set annex ali ne i annex B. Jeli t-com na annexu B? Pitam jer dobijam poruku kako mi ne moze naci dsl signal. Hvala u naprijed.

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice