kupio sam gridicu ubiqiti i na početku konfigurirao sve kako treba ali nakon par ulaska u air os poceli su problemi.
kao prvo trenutno stanje je da imam konekciju na hot spot, wireless mode je station, network mode je bridge, mislim da su ostale postavke u redu, antena prima i salje podatke ja ne mogu pristupiti internetu konfiguracija LAN je uradena sto puta.
polomio sam reset limice u anteni jer nisam spojio antenu na adapter vec samo LAN na LAN pa ne mogu uciniti mehanicki reset na anteni, skinuo sam discovery i sada antena piz.i, discavery mi nekad daje adresu 10.228.68.5, a ponekad pravu 192.168.1.20 ali u pravilu rijetko mogu uci u aIR OS, kada mi WEB UI na discaveryu da pristup na pregledniku mi se pojavljuje "there is a problem whit this site security certificate" i zacrvenjeno je, u AIR OS mogu biti par klikova i onda get out, uglavno zajebancija s tom antenom
ponavljam imam vezu sa HOT SPOTOM O,6 km,signal level -85 nose level -96 max signal -82, upaljene su 4 diode na anteni, velim pristup internetu imao sam odmah kada sam kupio i namontirao antenu firmware je update, antenaa salje i prima podatke kada usmjerim antenu na HOT SPOT, ponavljam ne,nemam pristup internetu, a antena sljaka, imam jebe..i windows 7 na hrvatskom kojeg se mislim rjesiti , mislim da je problem u racunalu, takoder ne dozvoljava mi da skinem air control, molim lumene za pomoc, takoder imam vezu sa vip carnet modemom ali mislim da to nema veze spajam se sa sticom , mrezni preglednik je ovaran 1000 puta