Što više preferirate, 2T ili 4T motore?

poruka: 112
|
čitano: 84.299
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji zele znati nesto o motorima
17 godina
neaktivan
RE: Što više preferirate, 2T ili 4T motore?
zokiN kaže...
opet se gluposti pisu..:(
ni jedan 2t nemoze bit kao 4t,s autima,motorima sam od rodjenja...
sranja poput 2t je jaci od 4t su gluposti..al to vama ocito ne vrijedi...
kod 4t ima tisucu prednosti,neke su;hladjenje,potrosnja,vrsta benzina,manje habanje,manje okretaja-vise snage(ne nuzno)...
to sto vi usporedjujete nsr il kaj vec 125ccm su gluposti,bicikli..
neko je spominjao da 4t koci kad pustis gas..pa to je pokazatelj da ima snage odnosno to je + manja upotreba kocnica itd...
svaki motor je prica za sebe,i oba mogi,i imaju i prednosti i mane,dok ih 4t ima manje..
ako motor trosi mjesavinu,ne znaci da je 2t...
motori sa 4t mogu koristit mjesavinu samo radi podmazivanja,znaci netrebaju imat posebno ulje za podmazivanje..da ne pricam o 2t traktorima,i ostalom..
2t znaci da se snaga motora dobiva u 2t ,nevazno koje gorivo...
ali,jos morate punooo ucit,dotad uzivajte na svojim biciklicima...

Precijenio si se, u tvom postu također ima gluposti
- napiši formulu za snagu motora
- zašto je glupost da je 2T jači od 4T
- zašto 4T motor ima manje okretaja od 2T
- od kada se 4T podmazuju smjesom

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 15:11 (Verbatim).
16 godina
protjeran

pa to sve njegovo glupost, 2t slabije od 4t, kaj 50 2t vs 250 4t? , pa lijepo slozena rs 50 dere i hondu cbr i yamahu 125 do 100, 4t je upola slabiji, i da, kakvo podmazivanje kod 4t motora s mjesavinom, pa to su gluposti, tako ti se venitili zapeku

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Novi STIHL 4-MIX-Motor je prvi četverotaktni motor, koji se puni na osnovi patentiranog 4-MIX principa odnosno mješavinom ulje-benzin i koji objedinjuje prednosti dvotaktnog i četverotaktnog motora u jednom. On razvija za 80% manje ispušnih plinova u usporedbi sa snagom istim dvotaktnim motorom i time je dorasao budućim normama o ispušnim plinovima. K tome se odlikuje ugodnom zvučnom slikom i posjeduje dobar okretni moment.

gle ovo imam doma...
na istom principu rade neki 4t cros motori...
neda mi se raspravljad,al jos puuuuno morate ucit..
brijem brij, pijem pivu
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

sad si ti tu neku novu tehnologiju doveo, za to nikad nisam ni cuo, ali sam znao da ce kad tad nesto tak napravit

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zokiN kaže...
Novi STIHL 4-MIX-Motor je prvi četverotaktni motor, koji se puni na osnovi patentiranog 4-MIX principa odnosno mješavinom ulje-benzin i koji objedinjuje prednosti dvotaktnog i četverotaktnog motora u jednom. On razvija za 80% manje ispušnih plinova u usporedbi sa snagom istim dvotaktnim motorom i time je dorasao budućim normama o ispušnim plinovima. K tome se odlikuje ugodnom zvučnom slikom i posjeduje dobar okretni moment.

gle ovo imam doma...
na istom principu rade neki 4t cros motori...
neda mi se raspravljad,al jos puuuuno morate ucit..

Je li ti znaš kako nastaju ispušni plinovi!!!! Šutim

- možeš li pojasniti ujedinjavanje dobrih osobina 2T i 4T motora?

Peace and Love _ Frankenstein Build
16 godina
protjeran
killer4987 kaže...

sad si ti tu neku novu tehnologiju doveo, za to nikad nisam ni cuo, ali sam znao da ce kad tad nesto tak napravit

napravili su odavno,umjesto pljuvat po necijem znanju,treba se informirat malo,i ukljucit malo mozga,logike i sve bi bilo ok..

kod nekih motora to je u praksi,kod nekih za sad nije odnosno moguce je,al zbog prevelike snage,zagrijavanja pozeljno je da imaju hladnjak za ulje.

no za prduckace od 125-250 pa cak i vise mjesavina moze donijet samo +,laksi su(netreba im karter,sto odma smanjuje obujam bloka motora,a s tim i tezinu..itd..)

brijem brij, pijem pivu
16 godina
neaktivan

Pa zato ga i kupujem, jedino me zanima da li se motor često kvari i da li su djelovi jefitini.

A ovaj motor ide bolje od bilo kojeg 4t 125, a mišljenja sam da je bolje kupit yamahu staru 17 god 2t za 1000 eura nego neki novi Zongshen i slična kineska s**nja za iste pare:

17 godina
neaktivan
Joco55 kaže...

Planiram kupit Yamahu dt 125 1993 god. 2T.

Da li je netko to vozao i kakvi su dojmovi?

Imao frend, vozio nekad davno. DT125R, 30KS, tih nekih godišta. Sjećam se da je išla OK, ali ništa pretjerano emotivno. Linearan motor, pun obrtnog momenta, lagan za vozit. Imao ga je kratko, pa neznam za dijelove i kvarove.

Sako cera bolje, sako jutre huje!
16 godina
protjeran
zokiN kaže...
killer4987 kaže...

napravili su odavno,umjesto pljuvat po necijem znanju,treba se informirat malo,i ukljucit malo mozga,logike i sve bi bilo ok..

kod nekih motora to je u praksi,kod nekih za sad nije odnosno moguce je,al zbog prevelike snage,zagrijavanja pozeljno je da imaju hladnjak za ulje.

no za prduckace od 125-250 pa cak i vise mjesavina moze donijet samo +,laksi su(netreba im karter,sto odma smanjuje obujam bloka motora,a s tim i tezinu..itd..)

sory za to, al jos nisam vidio motocikl s takvim pogonom stoga ni neznam za to, a mi se razgovaramo u vezi starijih motora,

16 godina
protjeran
killer4987 kaže...

sory za to, al jos nisam vidio motocikl s takvim pogonom stoga ni neznam za to, a mi se razgovaramo u vezi starijih motora,

ma mozda si i vidio,al nisi obracao paznju,il nisi gledao dobro Namigiva

brijem brij, pijem pivu
16 godina
protjeran

nisam sigurno :) ali nadao sam se necem takvom, moram si dat truda i prouciti te masine, zanima me jako sklop

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
luka_cro kaže...
damir1994 kaže...
luka_cro kaže...
damir1994 kaže...

dali ove ima stundera koji rade trikove ?
ja sam svoj motor pokvario vjezbao na zadnjem da vozim i vozio preko 700metara i otisla felga kupim drugu nakon opet vjezbanja ode mi pumpica za gprivo :D

pa kad se vozis na kinezima, kupi ktm-a i nece te zadesiti takve nevolje

nije ninez nego imam scoter piaggio derbi

HAHAHA nemas blage veze, ti znas sto je piaggio derbi?

piaggio je jedna posebna firma i derbi takoder i nemoj lagati kako je otisla felga i pumpica jer vjerojatno nemas pojma sto je sto i cemu sluzi.

nebi bas rekao da neznam,.jer se bavim s autima i djipovima i malo motorima.
na felgi su mi stradali zubcici, pa sam pravio druge (tokar jedan) a pumpica je na vakum i otisla je pa uvjek tece gorivo

15 godina
protjeran
nidjo123 kaže...

Lol, još gore Smijeh

daj neznas ti sta je piaggio

15 godina
neaktivan

Istina, nisam ga vozio nikad, ali skuteri nisu stvoreni za stunt... Namigiva Oni su za malo po gradu se provozat, otić do trgovine i to...

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nidjo123 kaže...

Istina, nisam ga vozio nikad, ali skuteri nisu stvoreni za stunt... Namigiva Oni su za malo po gradu se provozat, otić do trgovine i to...

pa imas vise skutera neki su napravljeni (doradjeni) za stundove i mogu izdrzat napore

16 godina
neaktivan

e ja imam jedno pitanje u vezi elektronske blokade

sad da ja npr istuniram motor na vise konja nego bi smio vozit dali bi mogao slozi kakav skriveni prekidac da ako me policija zaustavi ili ako bi isao na tehnicki da stavim sa npr 20 konja na 15

pa kad bi se isao dalje vozit opet na 20ks

moze netko malo pojasnit te elektronske blokade

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
da naravno da se moze ugraditi elektronska blokada...samo stisnes gumbic i blokada ukljucena....potrazi malo...ja sam vidio to kod jednog poznanika...platio je oko 1000kn
Model fashion guru.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

e ljudi jel zna netko koliko troši yamaha aerox 100 ccm 2 t...nemogu nigdje nać

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
xnight_hunterx kaže...

e ja imam jedno pitanje u vezi elektronske blokade

sad da ja npr istuniram motor na vise konja nego bi smio vozit dali bi mogao slozi kakav skriveni prekidac da ako me policija zaustavi ili ako bi isao na tehnicki da stavim sa npr 20 konja na 15

pa kad bi se isao dalje vozit opet na 20ks

moze netko malo pojasnit te elektronske blokade

za koji motor?

16 godina
neaktivan
Zeppelin kaže...

zasto?taj motor ti ionak i ovak ne valja.

Model fashion guru.
15 godina
luka_cro kaže...
Zeppelin kaže...

zasto?taj motor ti ionak i ovak ne valja.

za to što razmišljam da ga kupim Izlanuo se.....dvoumim se između tog i peugeota speedfight 2 100 ccm 4 t...za njega znam da troši 3.5 l/100 km

16 godina
protjeran

sta ne valja?, masina i pol

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zato jer sam ga vozio i uopce nije nesto isti k ko i sf2, a i znam par ljudi ovak i na forumu koji takoder nisu zadovoljni s njom, motor je dosta trom za 100ccm, a o kvarovima da ne govorim, a i teze bus nasel dijelove za taj motor jer ga nema bas u hr na trzistu.

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
killer4987 kaže...

sta ne valja?, masina i pol

jedni kažu tak jedni da nevalja...a ja se dvoumim između ta 2 koja sam naveo

16 godina
neaktivan

na tvom mjestu bi rade onda uzeo speedfight.

Model fashion guru.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
luka_cro kaže...

na tvom mjestu bi rade onda uzeo speedfight.

tak će vjerojatno i bit....jer nekak mi je ćudan ovaj  aerox kad je ćovjek na njemu nakon 7000 km radio veliki servis i mjenjo mu remen koj se mjenja nakon 15 000

15 godina
neaktivan

Evo jedan video o motorima koi sam ja napravio...pa tko zeli neka pogleda

:D

palenta
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Palenta kaže...

Evo jedan video o motorima koi sam ja napravio...pa tko zeli neka pogleda

:D

el ovo tvoj glas u videu  Smijeh

15 godina
neaktivan

Aha :D

palenta
16 godina
neaktivan

mene zanima malo tuniranje motora sa cime se sve moze podici konjska snaga a bez da se dize kubikaza

i dali je moguce na sportskom motoru koji ima 5 brzina ugraditi i 6-tu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji zele znati nesto o motorima
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice