Ovaj monitor ima e-ips matricu koja je daleko bolja od bilo koje TN matrice.
Vec ga ima kod nas, i to po cijeni od 2.136 kn u M-computers !
P.s. Mislim da je to u svakom slucaju bolji izbor od bilo kojeg TN-ca. Ovo pisem na mobu pa zbog toga nisam mogao stavit linkove! Pozz!

i mogu rec da je sve ok ,nema dead pixela . Malo me iznenadio sam monitor jer se moze okretat u sve strane ,a najvise me se je dojmilo pivotiranje pri kojem se automatski mijenja desktop(rotira se za 90 stupnjeva). Igrao sam par igrica i super je izgledalo sve,nisam prijmetio tih 14ms u igrama kao sto su bfbc2 i cod4. I stvarno je istina ono za brightness;kad se postavi na 100 nemozes gledat jer je uzasno bijelo(dobro nije bas bijelo nego je previse svijetla) LOL ,dakle ne kuzim ko je tu glup,kome treba jaci brightness. Kontrast i brightness držim na 45-50 i slika je super ,stvarno neznam zbog cega su ovi pisali da je preslab brajthness . Viewsonic isporucuje program PerfectSuitePlus sa svojim monitorima ,dakle s tim programom mozete mjenjat postavke osvjetljenja i kontrasta ,podesavat sRGb i te fore i mozete cak zastit monitor od kradje sa vlastiom sifrom,dalje mozete radit razlicite profile za vise korisnika.Malo reklame ,monitor sam uzeo u
Eto uspio sam okinut nesto malo slika,sad kako je ispalo o tom necemo raspravljat. Ako netko hoce da mu slikam monitor s drugim bojama il nesto trece nek javi