Samsung T220

poruka: 180
|
čitano: 57.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Samsung T220
pod009 kaže...
M4X kaže...

e ja imam isto T220(rose-black) i imam 2 pitanja

1.Da li je moguće taj monitor kako pomicat? jer netko kaže da može a netko da ne!? ja mislim da bi se mogao pomicat prema gore ali opet bojim se da šta ne pukne; sad mi stoji pod kutem od 90 stupnjeva ali volio bih da je iskošen

2. Kakvo je sredstvo najbolje kupit za čišćenje ekrana monitora? još mu nisam ni jednom brisao ekran ali bih morao a neznam šta da kupim jer ima dosta tih sredstava i krpa?

1.mislim da se nemože,ali nisam siguran jer ga sebi još nisam imao potrebe micati,vidi pomaže li išta onaj drugi naslon koji se dobije. 2.ja imam neku krpicu (mislim da sam je dobio u kutiji s monitorom) i malo čiste vode u onu bocu za staklosjaj (onaj koji raspršiva vodu) i sa udeljenosti špricneš po monitoru i obrišeš brzo sa krpicom ili maramicom
 koji drugi naslon?

inače plava krpica koja se dobije uz monitor služi samo sa brisanje kućišta monitora ali ne i samog ekrana
16 godina
neaktivan

1.Da li je moguće taj monitor kako pomicat? jer netko kaže da može a netko da ne!? ja mislim da bi se mogao pomicat prema gore ali opet bojim se da šta ne pukne; sad mi stoji pod kutem od 90 stupnjeva ali volio bih da je iskošen

2. Kakvo je sredstvo najbolje kupit za čišćenje ekrana monitora? još mu nisam ni jednom brisao ekran ali bih morao a neznam šta da kupim jer ima dosta tih sredstava i krpa?

1.mislim da se nemože,ali nisam siguran jer ga sebi još nisam imao potrebe micati,vidi pomaže li išta onaj drugi naslon koji se dobije. 2.ja imam neku krpicu (mislim da sam je dobio u kutiji s monitorom) i malo čiste vode u onu bocu za staklosjaj (onaj koji raspršiva vodu) i sa udeljenosti špricneš po monitoru i obrišeš brzo sa krpicom ili maramicom
 koji drugi naslon?

inače plava krpica koja se dobije uz monitor služi samo sa brisanje kućišta monitora ali ne i samog ekrana
 ma u kutiji sa njim imaš ona 2 stalka za monitor,jedan okrugli i još jedan,ali mislim da se nemože ni tako namještati položaj monitora,a ona krpica meni služi i za brisanje monitora i ekrana
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
odjavljen
pod009 kaže...

koji drugi naslon?

ma u kutiji sa njim imaš ona 2 stalka za monitor,jedan okrugli i još jedan,ali mislim da se nemože ni tako namještati položaj monitora,a ona krpica meni služi i za brisanje monitora i ekrana
 kakvu ti imaš krpicu? ajde pogledaj onu vrećicu gdje je bila krpa i sliku na njoj,vidjet ćeš da je samo za kućište a ne i za ekran

neznam kako ti onda uspiješ očistit ekran sa tom krpom i običnom vodom? zar ti nije sve zamrljano?
16 godina
neaktivan
M4X kaže...
pod009 kaže...

koji drugi naslon?

kakvu ti imaš krpicu? ajde pogledaj onu vrećicu gdje je bila krpa i sliku na njoj,vidjet ćeš da je samo za kućište a ne i za ekran

neznam kako ti onda uspiješ očistit ekran sa tom krpom i običnom vodom? zar ti nije sve zamrljano?
 ma znam da nije za ekran,ali nema veze jer moram ga nekako očištit od prašine,a krpicu smočim pa onda po ekranu da ga ne oštetim i lagano sve obrišem,krpica je plava
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
odjavljen
pod009 kaže...
M4X kaže...
pod009 kaže...

koji drugi naslon?

ma znam da nije za ekran,ali nema veze jer moram ga nekako očištit od prašine,a krpicu smočim pa onda po ekranu da ga ne oštetim i lagano sve obrišem,krpica je plava
 ja ga znam pokrit sa najlonom u kojem je bio u kutiji

a valjda netko zna sa sigurnošću da li se može ekran pomicat gore-dolje? i da li mi tko može preporučit sredstvo za brisanje ekrana i koju krpu?

16 godina
neaktivan

i ja ga pokrijem onim bijelim prekrivačem (nešto tako),a za brisanje uzmi što glatkiju maramicu i neko sredstvo za čišćenje ekrana (malo glupo ali ima i toga)

17 godina
pod009 kaže...

i ja ga pokrijem onim bijelim prekrivačem (nešto tako),a za brisanje uzmi što glatkiju maramicu i neko sredstvo za čišćenje ekrana (malo glupo ali ima i toga)

Ja također ga prekrivam onim bijelim najlonom ili šta već je, malo mi se to podrapalo pa sam zaljepio sa selotejpom. Rubovi od monitora su relativno oštri, pa svaki put kada vučem to prema gore zapne. Nisam ga još nijednom brisao jer prašine skoro pa da i nema, ali ona krpica placa dosta dobro obavi posao, brisao sam ekran od laptopa i sve obriše, i nema nikakvih mrlja kao sa običnom krpom/papirom.
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 1066MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
pod009 kaže...

Ja također ga prekrivam onim bijelim najlonom ili šta već je, malo mi se to podrapalo pa sam zaljepio sa selotejpom. Rubovi od monitora su relativno oštri, pa svaki put kada vučem to prema gore zapne. Nisam ga još nijednom brisao jer prašine skoro pa da i nema, ali ona krpica placa dosta dobro obavi posao, brisao sam ekran od laptopa i sve obriše, i nema nikakvih mrlja kao sa običnom krpom/papirom.
 i meni se najlon pokidao,ali nema veze,u mene kao da je magnet za prašinu
16 godina
neaktivan
Samsung T220

U vezi sa čiščenjen monitora kupiš oni tekućinu za čiščenje i pomišaš je s vodon

da vidiš je ga lipo očisti

kad ideš samo s njon zamrlja i zamasti

E8500 3,16 GHz, Asus Hd 4870 512 gddr 5, 4 GB Ram HDD 600GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Samsung T220

nićas nisam spavao od brige koji imam monitor i odmah jutros išao provjerit i originalni je...kupljen u vemil-u....

jedino što se moj zna nekad ugasit sam od sebe.....Iznenađen

c2d e8500@3.16g, nvidia 8800gt, ram 8gb, hdd 640gb, ext. hdd 2x160gb, 1x320gb, samsung t220 22"....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bikerbj kaže...

nićas nisam spavao od brige koji imam monitor i odmah jutros išao provjerit i originalni je...kupljen u vemil-u....

............ bitno da je original....
onda mu je sve dopusteno.........
Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
odjavljen
bikerbj kaže...

moj se jednom ugasio sam od sebe,onda sam opet prespojio dvi i kabel od struje i sad je u redu
17 godina
Samsung T220

E da onaj problem koji sam spominjao stručno se zove "screen tearing".

Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB +Scythe Musashi/ 2x2GB Kingmax 1066MHz /Corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ Logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

E da onaj problem koji sam spominjao stručno se zove "screen tearing".

To se može riješiti bez problema s uključivanjem V-synca u igrama. Kad nije bio  uključen, jako se to primjeti, npr u UT3 ili Sacred 2.

S uključenim V-sync-om, sve izgleda odlično. Nema "titranja" ili "trganja" slike. Samo frame rate padne dosta.

16 godina
protjeran
Samsung T220

kako se podesava ekran kod t220 naprijed/nazad (ko sto su pisali na prvoj stranici) jer mislim da cu ga slomit ak potegnem

0 0 hvala 0
17 godina
BuG.GeR!i kaže...

kako se podesava ekran kod t220 naprijed/nazad (ko sto su pisali na prvoj stranici) jer mislim da cu ga slomit ak potegnem

primiš ga za ono staklo na sredini gore i dole i samo probaj prema naprijed ili nazad ga pomaknut.

LOL slomit ćeš ga vraga...
Konfa: Phenom II x3 720BE@3,4GHz 1,35V/HD4870 512MB +Scythe Musashi/ 2x2GB Kingmax 1066MHz /Corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Asrock 790gx/ Logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Samsung T220

Bio sam danas u linksu i tamo sam jedino uspio vidjet u zivo kako izgleda kvaliteta prikaza. Bio je ukljucen i pod windowsina i stvarno izgleda fenomenalno.

Tako da je izbor pao na njega.

Dvoumio sam se jos izmedju 22" LCD W2284F-PF i Samsung 2233BW

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung t220
Simbad kaže...

Moja iskustva nisu bas tako bajna... evo o cemu se konkretno radi.

Vjernost boja - nije bas najbolja. Konkretno, siva vuce malo na toplu - hajdmo reci crvenkastu boju (iako nije bas crvenkasta). Ali okej... to se moze rijesiti putem OSD-a.

Horizontal i vertical alignment - ukoliko se koristi DVI izlaz/ulaz, tada vertikalni i horizontalni pomak ne mozes kontrolirati. A po defaultu je kod mene slika zamaknuta cca 5px prema dolje i lijevo. I ne mogu si pomoci. Kod analognog ulaza se to moze kontrolirati.

A ono najvaznije.. sto me najvise bode u oci - jel netko od vas koji rabite taj monitor pokusao malo zamaknuti pogled prema dolje... tj. pokusajte gledati monitor malo odozdo. Kod mene se slika full mijenja, kao da imam jeftini LCD na laptopu a ne "zadnju rijec tehnike" od Samsunga.

Do sada sam koristio 19 " Philipsov LCD, star oko dvije godine... ali ovo se kod njega nije desavalo. Tj. slika (boje) su bile vjerne bez obzira na kut gledanja. Kod ovog Samsunga slika vrlo brzo tamni i mijenja se cim se malo zamakne pogled i gleda se odozdo.

Trenutno me to smeta jer mi je monitor na povisenom postolju, pa cu ocito morati promijeniti njegov polozaj (tj. promijeniti radni stol, jer drugacije ne moze). Moglo bi se to rijesiti zakretanjem monitora prema naprijed-dolje (sa ove pozicije na kojoj je sada), ali ne moze. Naime, monitor se moze samo zakretati prema nazad, ne i prema naprijed (?!).

Moram napomenuti da slika drasticno tamni i mijenja boje samo kod pogleda odozdo... dok je sa ostalih kuteva (i odozgo) slika prilicno u redu (ali jos uvijek losija od mojeg dvije godine starog 19"-nog Philipsa).

Potreban mi je siri monitor zbog posla, tako da se ne namjeravam vratiti na Philipsa... no, u svakom drugom slucaju bih vrlo rado prodao Samsunga i stavio na stol starog Philipsa.

Eh sad... mozda je taj "effekt" prisutan samo kod mene. Mozda imam monitor sa nekim bugom. Volio bih da je tako, pa da ga mogu u tom slucaju zamijeniti.

Stoga pitam vas koji imate doticnog Samsunga - kakvo je Vase iskustvo sa gore opisanim "efektom"?

Hvala unaprijed.

Hmmm...
Imam T240HD (ugradjen TV tuner), i nemam taj problem. Po meni je monitor odlican, naravno, prikazivanje boja bi moglo biti bolje, ali za ovu cijenu se svakako isplati!
Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2009 22:29 (Assassin).
15 godina
neaktivan
Samsung T220

kupio sam danas monitor samsung syncmaster t220 u vemilu i imam par problema.

na starom monitoru ono sto mi je nekad bilo bijelo recimo podloga na nekoj web stranci sad mi vuce na plavu boju.

kad gledam test u wordu neki redovi su mi malo mutni.

pregledao sam koji panel imam i unatoc svima koji me uvjeravaju da svi t220 imaju samsungove panele,ja nemam. meni je srednje slovo D.

i monitor je proizveden u madarskoj. zanima me dal bih ga mogao vratiti i traziti novi.bojim se da me ne otjeraju kad im kazem da to nije originalan panel jer kao

nije moja briga sto je unutra dokle god je to samsungov proizvod. imate li vi kakvih iskustava sa povratom proizvoda vemilu?

0 0 hvala 0
16 godina
splinter1988 kaže...

kupio sam danas monitor samsung syncmaster t220 u vemilu i imam par problema.

na starom monitoru ono sto mi je nekad bilo bijelo recimo podloga na nekoj web stranci sad mi vuce na plavu boju.

kad gledam test u wordu neki redovi su mi malo mutni.

pregledao sam koji panel imam i unatoc svima koji me uvjeravaju da svi t220 imaju samsungove panele,ja nemam. meni je srednje slovo D.

i monitor je proizveden u madarskoj. zanima me dal bih ga mogao vratiti i traziti novi.bojim se da me ne otjeraju kad im kazem da to nije originalan panel jer kao

nije moja briga sto je unutra dokle god je to samsungov proizvod. imate li vi kakvih iskustava sa povratom proizvoda vemilu?

Probaj se igrat s postavkama, ako nece nista, a onda vrati jer nije ispravan, T220 bi trebao doć sa orginal panelom.

I don't care...
17 godina
neaktivan

vrati ga, a i ima jamstvo. također imam t220 ali original panel(nije iz ve-mila) Belji se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
Samsung T220

ja isto imam T220 Cool

i imam prblem. instalirao sam samsungove drivere sa priloženog cd-a i najnovije catalyst i postavio rezoluciju na max. ali to je tek 1280x1024 a nemogu odabrat 1680x1050 kolika je nativna ovom monitoru

a onda sam se probudio...
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2009 0:19 (crazy_luđak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crazy_luđak kaže...

ja isto imam T220 Cool

i imam prblem. instalirao sam samsungove drivere sa priloženog cd-a i najnovije catalyst i postavio rezoluciju na max. ali to je tek 1280x1024 a nemogu odabrat 1680x1050 kolika je nativna ovom monitoru

Kao prvo ne trebas uopce instalirat nikakve drivere jer nema potrebe, ja imam 2232BW i nista nisam instaliral samo sam ga ustekal na DVI i to je to a rezoluciju ti mora ponudit graficka kartica to sve ide automatski!Cool

16 godina
neaktivan
Samsung T220

a nee:

1. grafička mi i ima samo digitalne izlaze tako da tu nema rpblema

2.  nisi shvatio, odabrana je rezolucija 1280x1024 koja je puno manja od nativne što rezultira padom kvalitete slike, mene zanima kako mkogu namjestit rezoluciju na 1680x1050

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crazy_luđak kaže...

a nee:

1. grafička mi i ima samo digitalne izlaze tako da tu nema rpblema

2.  nisi shvatio, odabrana je rezolucija 1280x1024 koja je puno manja od nativne što rezultira padom kvalitete slike, mene zanima kako mkogu namjestit rezoluciju na 1680x1050

Desni klik na ATI ikonu dole u Tray-u pa onda odi na ime graficke svoje dok ne dobis lijevo opciju Set Desktop Area To i onda stavis na svoju rezoluciju i to je to mora radit tak!Cool

16 godina
neaktivan

Htio bih pogledati dali sam dobio orginalni samsungov panel na svom t220,di da pronađem taj service menu.

16 godina
neaktivan
Samsung T220

e kak vi uploadate slike kad trebate nekom neš pokazat ovdje na BOLu? tako ćeš jedino razumjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crazy_luđak kaže...

e kak vi uploadate slike kad trebate nekom neš pokazat ovdje na BOLu? tako ćeš jedino razumjet

Vidi kad se pise post, dolje ispod, tj. iznad onog Pošalji, i prati ovu temu.
Dodaj sliku s računala.

I don't care...
16 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Htio bih pogledati dali sam dobio orginalni samsungov panel na svom t220,di da pronađem taj service menu.

Može li netko pomoč.

16 godina
HRVOJE345 kaže...
HRVOJE345 kaže...

Može li netko pomoč.

A trebao bi doć s orginalnim ali evo:

To access "Service Menu"
1. Adjust the brightness and contrast to 0
2. Press "Menu" (first button from left)
3. Press "Source" (second button from right) for 5 seconds.

S = Samsung
A = AU Optronics (Australian made)
C = Chi Mei Optronics (China made)

I don't care...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice