Samsung P2470HD HDMI -> PC uputa

poruka: 9
|
čitano: 11.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Samsung P2470HD HDMI -> PC - uputa

Dakle, posjedujem ovaj monitor i na Samsungovim stranicama su rekli da nije namjenjen povezivanju sa računalom preko HDMI kabela. No to se može riješit uz malo čačkanja (kao vjerovatno na svakoj seriji tih monitora 23,27).

Znači na daljinskom od monitora pritisnite SOURCE te nakon toga TOOLS tipku. Nakon toga treba odabrat opciju uređivanje naziva/(na engleskom - edit name) te stisnuti OK/Accept gumb na daljinskom.

Nakon šta se otvori prozor za biranje izvora te pod HDMI treba odabrat PC izvor (naravno prilikom dolaska na HDMI opciju potrebno je pritisnuti OK/ACCEPT tipku na daljinskom upravljaču nakon čega će iskočit prozor sa svim mogućim izvorima) . Nakon toga sa EXIT tipkom izaći te odabrati pod SOURCE HDMI izlaz.

Nakon toga mi slika nije bila preko cijelog no nakon isključivanja VGA kabela iz monitora slika se je pojavila no okolo je imala crne rubove. To sam riješio na način da sam otišao u Nvidia Contorl Panel (za ATI vjerovatno u CC) te ponovno odabrao nativnu rezoluciju od monitora i prihvatio; ako nemožete odmah, spustite na nižu rezoluciju prihvatite te potom ponovno vratite na nativnu rezoluciju od monitora (slika)

Poslikao bih te menije, ali fotoaparat nije kod mene pa nisam u stanju, ali tko ima navedene monitore ja mislim da će se snaći.

Pa eto, samo sam želio dati savjet ako netko želi dotični monitor spojiti preko HDMI kabela sa računalom, a imao je problema. I radi provjereno, šta se vidi iz donje slike.

veća slika (nvidia control panel)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 15:25 (doktor1).
Moj PC  
4 0 hvala 6
17 godina
neaktivan

Imam takav 27 inchi monitor i čitao sam na netu o tome problemu, pa sam se jednostavno odlučio za dvi konektor. Da li ima kakve razlike u kvaliteti slike ili da jednostavno ostanem na DVI-u budući da bi trebao kupiti HDMI kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja nakon VGA kabela vidim promjenu. Naročito šta nemoram u control panelu namještat kontrast i gammu da bi mi recimo sve bilo ljepo vidljivo na ovom forumu (neke linije i boje kojih nebi bilo na default video postavkama - na slici dole u kvadratu ove linije po sredini bi nestale dok nebi poprilično potamnio sliku). Kao i djeluje mi slika malo oštrija. I šta je bitno ja preko VGA nisam moga namještat pozadinsko osvjetljenjne dok je sada ta opcija moguća. Danas ću pogledat Sherlock Holmesa u HD-u pa malo vidjet....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 15:32 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Samsung P2470HD HDMI -> PC uputa

Prelazak sa VGA na HDMI sigurno daje razliku u kvaliteti, ono što mene muči je prelazak sa DVI na HDMI jer ne bih htio bezveze kupovati HDMI kabel ako nema gotovo nikakve razlike u kvaliteti u odnosu na DVI.

17 godina
neaktivan
Re: Samsung P2470HD HDMI -> PC - uputa
doktor1 kaže...

Dakle, posjedujem ovaj monitor i na Samsungovim stranicama su rekli da nije namjenjen povezivanju sa računalom preko HDMI kabela. No to se može riješit uz malo čačkanja (kao vjerovatno na svakoj seriji tih monitora 23,27).

Znači na daljinskom od monitora pritisnite SOURCE te nakon toga TOOLS tipku. Nakon toga treba odabrat opciju uređivanje naziva/(na engleskom - edit name) te stisnuti OK/Accept gumb na daljinskom.

Nakon šta se otvori prozor za biranje izvora te pod HDMI treba odabrat PC izvor (naravno prilikom dolaska na HDMI opciju potrebno je pritisnuti OK/ACCEPT tipku na daljinskom upravljaču nakon čega će iskočit prozor sa svim mogućim izvorima) . Nakon toga sa EXIT tipkom izaći te odabrati pod SOURCE HDMI izlaz.

Nakon toga mi slika nije bila preko cijelog no nakon isključivanja VGA kabela iz monitora slika se je pojavila no okolo je imala crne rubove. To sam riješio na način da sam otišao u Nvidia Contorl Panel (za ATI vjerovatno u CC) te ponovno odabrao nativnu rezoluciju od monitora i prihvatio; ako nemožete odmah, spustite na nižu rezoluciju prihvatite te potom ponovno vratite na nativnu rezoluciju od monitora (slika)

Poslikao bih te menije, ali fotoaparat nije kod mene pa nisam u stanju, ali tko ima navedene monitore ja mislim da će se snaći.

Pa eto, samo sam želio dati savjet ako netko želi dotični monitor spojiti preko HDMI kabela sa računalom, a imao je problema. I radi provjereno, šta se vidi iz donje slike.

Veliko HVALA {#}

Danas kupio hdmi kabel i oni loša slika ajmeee. Vec mi se kosa digla na glavi. I sad nasao ovaj post i odmah mi je lakše.

Prešao sam sa vga kabela i slika je puno oštrija, jedino je nekak bljedunjava al to cu sad prčkat po postavkama pa ćemo riješiti {#}

17 godina

Slika je drastično bolja nego preko VGA kabela. Pogotovo kada gledaš malo sastrane, suprotna strana ne postaje onako ogavno smeđa. A o gledanju filmova u HD rezoluciji da ni ne pričam.

Boja nebi smjela bitibledunjava. Ja sam u nvidia contorl panelu podigao digital vibrance na 65% i tadasu mi boje osjetno ljepše (neznam kako je kod tebe sa ATI karticom)

Slika

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ljudi problem je sto ja neam daniljski za svoj Samsung SyncMaster P2470

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi mozes reci!

Jel ima ikave veze,kada upalim komp automatski mi je upaljen hdmi naravno kada upalim tv i prebacim na kompu?

Zleim nako nariktati da prkeo pc opicje izgasim hdmi, neda mis se iskljucivati hdmi kabel!!

12 godina
protjeran
doktor1 kaže...

ovako to izgleda za ATI (AMD)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 8:57 (habs).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice