Problem sa slikom kod monitora philips 200WS8

poruka: 9
|
čitano: 2.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa slikom kod monitora 20" philips 200WS8

ovako , za krizmu sam dobio novi monitor od ujaka ,jos uvijek imam stari komp a novi cu vjerojatno kupiti u ponedjeljak , da isprobam monitor prikljucio sam ga na komp koji sada imam , i ja pokrenem neke igre cisto da vidim kakva je slika , i ono  slika je losija nego na prijasnjoj 15"crt monitoru , svi objekti i ljudi u daljini su nekako mutni , ljudi izdaleka izgledaju nekako isprekdano , kao da su gradeni od mnogo kockica , nemozes im opce raspoznati facu ni nista, grafika slike u igrama izgleda kao da su to igre iz 2002 ili tako nekako (neznam kako davam to tocno objasnim), a kada sam imao ovaj stari crt monitor slika na igrama je bila puno bolja nekako cisca , a sada je nekako razmuljana, a u blizini ljudi i objekti su manje mutni , jedinio skroz blizu je nekakva normalna slika , i sad me zanima hoce li mi se slika poboljsati sada kad kupim novi komp sa novom grafickom karticom( VGA Ati Radeon HD 3870 X2) i jeli opce slika na monitoru ovisi o grafickoj kartici , isto tako jeli grafika slike na monitoru ovisi o kablu , nemam DVI kabel pa me zanima jeli bi mi on moga poboljsati grafiku slike , rezolucija mi je na 1680 sa 1050 na 60Ghz a slika mi je kako da to kazem zamuljana nije onako bistra kakva je bila na starom Crt

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2008 16:25 (joc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa slikom kod monitora 20" philips 200

otkrio sam problem , igre su mi bile podesene na rezoluciju 640 sa 480 , pa sam sad to promijenio na 1680 sa 1050 i preporodio sam se , slika je savrsena    

17 godina
neaktivan
joc kaže...

ovako , za krizmu sam dobio novi monitor od ujaka ,jos uvijek imam stari komp a novi cu vjerojatno kupiti u ponedjeljak , da isprobam monitor prikljucio sam ga na komp koji sada imam , i ja pokrenem neke igre cisto da vidim kakva je slika , i ono  slika je losija nego na prijasnjoj 15"crt monitoru , svi objekti i ljudi u daljini su nekako mutni , ljudi izdaleka izgledaju nekako isprekdano , kao da su gradeni od mnogo kockica , nemozes im opce raspoznati facu ni nista, grafika slike u igrama izgleda kao da su to igre iz 2002 ili tako nekako (neznam kako davam to tocno objasnim), a kada sam imao ovaj stari crt monitor slika na igrama je bila puno bolja nekako cisca , a sada je nekako razmuljana, a u blizini ljudi i objekti su manje mutni , jedinio skroz blizu je nekakva normalna slika , i sad me zanima hoce li mi se slika poboljsati sada kad kupim novi komp sa novom grafickom karticom( VGA Ati Radeon HD 3870 X2) i jeli opce slika na monitoru ovisi o grafickoj kartici , isto tako jeli grafika slike na monitoru ovisi o kablu , nemam DVI kabel pa me zanima jeli bi mi on moga poboljsati grafiku slike , rezolucija mi je na 1680 sa 1050 na 60Ghz a slika mi je kako da to kazem zamuljana nije onako bistra kakva je bila na starom Crt

Herza ne gigahertza..

PX8600 GTS 256 MB Uskoro 8800 GT 512 MB Amd Athlon 64 x2 4200+ 2.2 GHz Uskoro OC-an 2GB 800 MHz RAM Kingmax Abit k9n Ultra nForce 570 Samsung 20" sm 206 BW "3000:1" 2ms
17 godina
neaktivan

a za sto opce sluzi DVI kabel i jeli on moze dodatno poboljsati grafiku slike

17 godina
neaktivan
joc kaže...

Može donijeti neka sitna poboljšanja u slici i brži odaziv 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2008 10:16 (ya-sam-ya).
17 godina
neaktivan

hvala ti

17 godina
neaktivan
joc kaže...

Podaci koje kartica obradi su digitalni, OK? Monitori sa katodnom cijevi su bili analogni pa je
kartica morala izvesti konverziju digitalnog u analogni signal te taj signal poslati monitoru kroz VGA kabel.
Monitor je onda prikazao sliku.
To je onako najkraći opis koji mi pada napamet.
Obrati pažnju na to da prilikom svake konverzije nešto signala gubiš jer savršenih digitalno-analognih konvertera nema.
Jasno uz poneki gubitak dobivaš i malo šuma u slici. Kod lošijih monitora i grafičkih kartica više kod boljih manje.
Ako sad VGA kablom šalješ signal LCD-u onda konverziju iz digitalnog signala u analogni radi kartica a zatim
opet monitor iz analognog u digitalni jer je LCD koristi digitalan signal. Dakle imaš dvije potpuno nepotrebne konverzije
signala. Plus kad je monitor spojen DVI-jem namještanje slike i boja je puno jednostavnije, ako je i potrebno
Dakle, ako imaš DVI ulaz na monitoru totalna je šteta koristiti VGA kabel.
17 godina
neaktivan

e puno vam hvala

17 godina
neaktivan
Problem sa slikom kod monitora philips 200WS8

Ako si rijesio problem zamoli moderatora lock(mislim da je LUXX ili cak naxeem)

I jedan od njih ce ti lockat temu(zakljucati)

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice