Preporuka Full HD monitora

poruka: 18
|
čitano: 3.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka Full HD monitora

Dakle ovako, kolko vidim na forumu ima dosta tema o tome koji se monitor preporuca, ali nema teme koja bi opcenito govorila o nekoj vrsti monitora, zato mislim da je ova tema ok jer danas je vecina monitora Full HD (oni sa rezolucijom 1920x1080) a i lijepo bi bilo da imamo sve u jednom topicu. Ukoliko moderatori misle suprotno neka se tema obrise.

Nego ovako sada ono sto me zanima jest misljenja i dojmovi onih koji imaju Full HD monitor. Kakve su performanse u novijim igrama na nativnoj rezoluciji (1080p).

Trazio sam po netu one koji bi bili ''best buy'', i sazeo sam izbor na ova 3:

Samsung 2333SW  1699Kn

LG W2361V  1649Kn

Samsung P2250N  1599Kn

Sada koji biste od ova 3 preporucili, ili pak dali imate neki drugi za preporuciti. Najvise me privlaci prvi model (2333SW), ali nisam jos siguran jer LG je malo jeftiniji i ima HDMI a ovaj P2250 je noviji model, tako da se nemogu odluciti.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 16:35 (Independent).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Preporuka Full HD monitora
Independent kaže...

Nego ovako sada ono sto me zanima jest misljenja i dojmovi onih koji imaju Full HD monitor. Kakve su performanse u novijim igrama na nativnoj rezoluciji (1080p).

Trazio sam po netu one koji bi bili ''best buy'', i sazeo sam izbor na ova 3:

Samsung 2333SW  1729Kn

LG W2361V  1649Kn

Samsung P2250N  1599Kn

Ja bi najrađe uzel ovog zadnjeg-Samsung P2250N.
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 16:12 (emerik).
16 godina
neaktivan

taj zadnji čini mi se nema niti dvi,niti hdmi konektor

pozdrav iz Slavonije
16 godina
neaktivan

Kolko ja vidim ima DVI. Meni nije do cijene, zato jer je razlika ovih 3 ekrana 100kn, tako da mi to nije problem. Zanima me samo koji bi bio bolji izbor ako netko ima neki od ova 3 navedena monitora pa da kaze dojmove, te naravno performanse u njihovim rezolucijama.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 16:44 (Independent).
16 godina
neaktivan

Na samsungovim stranicama piše da p2250n se spaja putem d-sub konektora,nigdje ne spominje se digitalni prijenos.Šteta ,a novi model.

pozdrav iz Slavonije
16 godina
neaktivan

Ja sam vjeran samsungu.. ako bi bas morao birati između dva ponuđena, uzeo bi ovaj donji P... zato što ovaj prvi SM2333 ima glatku plastiku.. a to je užas za masne prstiće i prašinu..

Imam doma TV s takvom plastikom pa se ježim svaki put kad moram brisati prašinu... svaki otisak se pozna i treba ga polirati dok ne krepaš.

Što se tiče tehničkih mogućnosti.. sve je to ok. Šteta što P... nema DVI, čovjek bi očekivao da su do sada poslali u mirovinu analogni RGB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 17:00 (Zura).
16 godina
neaktivan

Da, krivo sam i ja vidio, P2350 nema DVI. Mislim to je stvarno glupost. On otpada onda. Sto se tice otisaka, to me uopce nesmeta, samo da je ekran ok, da nema problema sa nekakvim zujanjem, te da je prikaz boje podosta dobar.

16 godina
lg lg lg...uvijek za lg xD...
16 godina
Independent kaže...

Dakle ovako, kolko vidim na forumu ima dosta tema o tome koji se monitor preporuca, ali nema teme koja bi opcenito govorila o nekoj vrsti monitora, zato mislim da je ova tema ok jer danas je vecina monitora Full HD (oni sa rezolucijom 1920x1080) a i lijepo bi bilo da imamo sve u jednom topicu. Ukoliko moderatori misle suprotno neka se tema obrise.

Sada koji biste od ova 3 preporucili, ili pak dali imate neki drugi za preporuciti. Najvise me privlaci prvi model (2333SW), ali nisam jos siguran jer LG je malo jeftiniji i ima HDMI a ovaj P2250 je noviji model, tako da se nemogu odluciti.

Osobno bih uzeo LG W2361V.Najviše zbog toga što ima manju brzinu odaziva od SM 2333SW i jer ima HDMI.
16 godina
neaktivan

Ja bi uzeo ovaj ako ti 200kn više nije problem: SM P2370

16 godina
neaktivan
Zura kaže...

Ja bi uzeo ovaj ako ti 200kn više nije problem: SM P2370

Gledao sam i taj, on je 300kn skuplji ne 200. Razmisljao sam o njemu, no po netu sam procitao dosta rewiewa u kojima kazu da i nije nesto posebno, samo ima ljepsi dizajn. Uostalom to je sve TN matrica. Dali se isplati davati tih 300kn vise za taj monitor ako dobijes prakticki (ako ne i istu) sliku. Tako da sam smanjio izbor na 2333SW i w2261. Dosada sam uvijek imao Samsunga pa bih njega uzeo, za lg sam cuo da ljudi imaju problema sa zujanjem i da je touch previse osjetljiv. Tako da najvjerojatnije uzimam 2333SW ukoliko jos netko ima neki Samsungov monitor za predloziti je dobrodosao.
16 godina
neaktivan

Ja imam taj 2333sw,3 mjeseca ga koristim,1699kn ga platio u hg šrotu,mislim da je za te novce odličan.

pozdrav iz Slavonije
16 godina
neaktivan
stipa kaže...

Ja imam taj 2333sw,3 mjeseca ga koristim,1699kn ga platio u hg šrotu,mislim da je za te novce odličan.

I kako ti rade novije igre na 1920x1080 rezoluciji? Steka nesto? Mislim si uzeti slicnu konfu tvojoj pa pitam... 
16 godina
neaktivan

nisam neki stručnjak za igrice ali ja sam zadovoljan sa monitorom prilikom igranja

pozdrav iz Slavonije
16 godina
neaktivan
stipa kaže...

nisam neki stručnjak za igrice ali ja sam zadovoljan sa monitorom prilikom igranja

Nemoras biti strucnjak :). Samo mi reci ako si igrao igre tipa Crysis, Cod4, FarCry 2, GTA IV, na rezoluciji 1920x1080 dali su stekale ili su radile solidno na high detaljima. Stvarno mi je to bitno... Tnx
16 godina
neaktivan

Igrao cod2 bez trzanja,gta IV igrao kratko jer mi se nije svidjela,obje bez štekanja.

pozdrav iz Slavonije
16 godina
protjeran
stipa kaže...

Igrao cod2 bez trzanja,gta IV igrao kratko jer mi se nije svidjela,obje bez štekanja.

A 100% ti se nije svidjela jer je glavni lik Srbo (Niko Bellic iliti Belić) - predobro,svaka čast

I usput me zanima dali se na tim većim rezama kuži neka razlika između 2ms i 5ms?

''Everyday above ground is a good day.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 22:40 (Silence1488).
16 godina
neaktivan

Nemam pojma da li se kuži razlika između 2ms i 5ms.Bilo bi logično da ima razlike,a možda to ljudsko oko ne primjeti!

pozdrav iz Slavonije
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice