Philips vs Asus vs AOC

poruka: 52
|
čitano: 17.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Evo me ponovo.

Još sam malo proučio sve mogućnosti koje mi se nude i došao do ovoga monitora: LG W2453TQ, link.

Što mislite o njemu?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Philips vs Asus vs AOC
godo kaže...

Evo me ponovo.

Još sam malo proučio sve mogućnosti koje mi se nude i došao do ovoga monitora: LG W2453TQ, link.

Što mislite o njemu?

Nema bas kvalitetnu matricu, blijede boje, svjetlo izbija iz rubova... preskoci...

I'm going woo woo
14 godina
neaktivan
godo kaže...

Evo me ponovo.

Što mislite o njemu?

TQ - nema HDMI

V - Ima HDMI

ako imas recimo neku HD konzolu il nesto HDMI ti dobro dođe

15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Ok, ako taj nije dobar što kažete na ovaj?

23" je ipak malo više od onih početnih 22", a imao bih i FullHD rezoluciju, za ne puno veću cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.9.2010 22:24 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Ok, ako taj nije dobar što kažete na ovaj?

23" je ipak malo više od onih početnih 22", a imao bih i FullHD rezoluciju, za ne puno veću cijenu.

Vrlo dobar,preporuka.

15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

thedream, što kažeš na onaj 24"-ni monitor?

Jedna mala napomena vezano za Philipsov monitor, točnije za puni naziv modela, radi se o istome modelu samo nije 231E1SB/05 nego je 231E1SB/00.

Ne znam da li to nešto znači.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Ne bi znao bez pomoći googlea razliku 05 i 00.

http://www.p4c.philips.com/files/2/231e1sb_00/231e1sb_00_pss_eng.pdf

Evo .pdf 00 modela. Po meni čisto korektan monitor,samo treba vidjeti jačinu te plave ledice,koja je poprilična,što može ometati rad u mraku, te osjetljivost menija tj. touch kontrola.

HDMi nemaš na njemu,odziv je standardnih manje više 5ms. Mislim da ukoliko manje pozadinski probija od lg-a i samsunga,da je bolji izbor. Smartcontrast je po meni jača opcija od recimo ASCR-a kod ASUS-a,ili Dynamic Contrasta kod Samsunga.

Philips mi je uvijek imao uvjerljiviju crnu boju od svih monitora u toj klasi (ASUS,Acer,LG,Samsung,Viewsonic,AOC itd sa TN matricama jasno,svi)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 14:20 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Eh,da..evo ti još jedan model za tih 1400kn,ukoliko bude nezadovoljstva oko ove plave ledice na Philipsu,slike,i kontrola. Probaj HP ovaj uzeti u obzir,ima i zvučnike ugrađene, vizualno mi je podjednak s Philipsom,oba su lijepa,nažalost oba nemaju HDMi ali to je ionako samo DVi+sound.

Specke su mu ok,klasika 23.6 TN.

http://protis.hr/products/details/hp-s2331a-23inch-widescreen-lcd-monitor-wr743aa/34478

Glavna mana : Samo 12mj. garancije što mi je neobjašnjivo

Ovdje dolje imaš ASUS 23.6 sa 36mj ( :) ) garancije, i HDMi-jem ako ti je to bitno. Mana : treba ispitati zakretanje po osima, namještanje po visini i slično.

http://protis.hr/products/details/monitor-lcd-24-asus-vh242h/19426

Zaključio bih da svakako za 1400kn odeš na FullHD monitor,DVi imaju svi,specke su im iste. Obrati pažnju na ergonomiju,funkcionalnost,sliku i detalje tipa hdmi izlaz,usb hub,zvučnici po potrebi i slično ali i garanciju.

3g na monitor je fina garancija.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 14:29 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Samsung HR smanjuje jamstvo monitora sa 3 na 2 godine.

Očito su shvatili da vrag odnosi šalu.

Isto kao Seagate sa 5 na 3 godine (samo WB Black i pojedini WD Green imaju 5 godina).

Također je i MSI počeo smanjivati jamstvo za svoje proizvode sa 3 na 2 godine.

Ali također je i taj problem sa uvoznicima itd.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Evo .pdf 00 modela. Po meni čisto korektan monitor,samo treba vidjeti jačinu te plave ledice,koja je poprilična,što može ometati rad u mraku, te osjetljivost menija tj. touch kontrola.

HDMi nemaš na njemu,odziv je standardnih manje više 5ms. Mislim da ukoliko manje pozadinski probija od lg-a i samsunga,da je bolji izbor. Smartcontrast je po meni jača opcija od recimo ASCR-a kod ASUS-a,ili Dynamic Contrasta kod Samsunga.

Philips mi je uvijek imao uvjerljiviju crnu boju od svih monitora u toj klasi (ASUS,Acer,LG,Samsung,Viewsonic,AOC itd sa TN matricama jasno,svi)

Jačinu se može regulirati, pogledao sam u uputstvu, od 0 do 4.

15 godina
neaktivan
godo kaže...
thedream kaže...

Jačinu se može regulirati, pogledao sam u uputstvu, od 0 do 4.

sjajno.

15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Eh ta recesija....

Kako još do kupnje novoga monitora mora proći faza "pregovora", ako se pojavi "potreba" za jeftinijim monitorom zanima me što mislite o ovome. Da li je rezolucija 1600x900 u redu za tu dijagonalu i isto tako da li je vga konektor "dovoljan" za tu rezoluciju? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Zašto VGA danas više?! Mislim razumijem da ima VGA>DVi adapter,ali opet..čemu? Na kraju ti nećeš ništa kupiti čini se meni,kao ni 95% ovakvih tema...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 10:40 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Ne razumijem šta tim želiš reći? Čovjek je lijepo pitao za savjet i nikog nije tjerao da mu daje savjete, pogotovo da mu daje lekcije. Ima puno pravo da ne kupi ništa i da se 1000 puta predomisli, a tebi bi bilo pametnije da šutiš ako ne možeš napisati nešto vezano uz upit. Da li se razumijemo?

"1600 x 900" je idealna rezolucija za "16:9" format slike, a njena kvaliteta najmanje ovisi o vrsti kabela...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Philips vs Asus vs AOC

ja ti preporucujem ovaj AOC ako si spreman dat koju kunu vise... 2ms odaziva, 1920x1080, (23,6")

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=7597

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 22:39 (Gunner11).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ne razumijem šta tim želiš reći? Čovjek je lijepo pitao za savjet i nikog nije tjerao da mu daje savjete, pogotovo da mu daje lekcije. Ima puno pravo da ne kupi ništa i da se 1000 puta predomisli, a tebi bi bilo pametnije da šutiš ako ne možeš napisati nešto vezano uz upit. Da li se razumijemo?

"1600 x 900" je idealna rezolucija za "16:9" format slike, a njena kvaliteta najmanje ovisi o vrsti kabela...

LOL

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 11:29 (thedream).
15 godina
protjeran
Gunner11 kaže...

ja ti preporucujem ovaj AOC ako si spreman dat koju kunu vise... 2ms odaziva, 1920x1080, (23,6")

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=7597

Supe rje za MAXTV...

PC na D-SUB, MAXTV na HDMI,

i samo šaltam.

Ugrađeni zvučnici su "dosta" za gledanje filmova itd,

ali za glazbene programe fali basa,

ali to sam riješio tako da spajam MAXTV audio -> PC -> 5.1,

makar kad spojim direktno na MAXTV audio -> 5.1,

onda imam stereo sound koji je, mogu reći, odličan.

Ovaj Cisco Atlanta uređaj ima dobar zvučni procesor.

Makar je banana što se zvuk na HDMI-u ne može pojačavati i smanjivati.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Totalno si offtopic. Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Philips vs Asus vs AOC

Oživljavam ovu temu zato da ne otvaram novu, a i ovdje je već bio spomenut jedan od slijedećih monitora.

Dakle, odlučio sam se za 23"- ni monitor, pa bih vas molio da mi kažete koji ova tri da odaberem:

PHILIPS 231E1SB

PHILIPS 232E2SB

LG W2361V-PF

Prvi mi je i po karakteristikama i po cijeni naj izbor, drugi se razlikuje od prvog samo po većem kontrastu, ne znam koliko je to bitno (u ovom slučaju). Za treći kažu da je best-buy, ima i HDMI, odziv 2ms i koliko sam pročitao, svi ga jako hvale iako i prvi ima dosta pohvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ma ja svuda imam dobar rabat, ali MSan odugovlačenje reklamacija je čista pušiona...

Gori su od Vemila. Oni su bili spori, ali brži,

i nisu mi htjeli podvaljivati RMA ploče.

kako mogu biti gori od ve-mila kad je vemil pun k. robe imao od msan-a

a postupak je kad ti kupac donese robu an reklamaciju ti saljes to u msan i oni ti to zamijene i vrate i ti vracas kupcu

znaci nemogu biti sporiji od ve-mila

neznam za zg koja je shema ali di god je vemil imao poslovnice proces je bio isti

EDIT: ops malo stara tema :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 0:21 (zlo33).
15 godina
neaktivan
zlo33 kaže...
Don Kihoty kaže...

Ma ja svuda imam dobar rabat, ali MSan odugovlačenje reklamacija je čista pušiona...

Gori su od Vemila. Oni su bili spori, ali brži,

i nisu mi htjeli podvaljivati RMA ploče.

kako mogu biti gori od ve-mila kad je vemil pun k. robe imao od msan-a

a postupak je kad ti kupac donese robu an reklamaciju ti saljes to u msan i oni ti to zamijene i vrate i ti vracas kupcu

znaci nemogu biti sporiji od ve-mila

neznam za zg koja je shema ali di god je vemil imao poslovnice proces je bio isti

EDIT: ops malo stara tema :)

Khm, nebi htio smetati, ali, moj post....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice