Prekjučer mi stigne LG IPS234V i ja otovorim paket a ono samo vga kabel u paketu..... pa imam jedno pitanje...jel za tajmonitor treba dvi kabel 18+1 pin ili 24+1pin? Tj single link ili dual link cable?
LG IPS234V problem
- poruka: 17
- |
- čitano: 4.306
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa bogu hvala da bi trebao bit dual link, al isti ti vrag, ako ti ne stane dual link onda ide single link, probaš i to je to, uglavnom, DVI-D kabel ide, ne DVI-I da se nebi zeznuo pri trgovini, pa zar je teško upisati u google? :o
pa neču stavit pod ruku monitor i u dučan da isprobam jel ide unjega dual ili ne....a nebudem kupoval obadva da vidim jel ide ili...iz tog razloga sam i postavio tu pitanje....ali tu očito ne zna nitko direktno odgovoriti na postavljeno pitanje.... znam da tu ima prilično stručnih ljudi zato tu i pitam...ali na neku sreću uvjek mi odgovori neki filozof na pitanje.... ako hočeš pomoči pomogni ...ako ne zaobiđi post.... ovaj odg kakav sam dobil od tebe sam znal i sam
pa neču stavit pod ruku monitor i u dučan da isprobam jel ide unjega dual ili ne....a nebudem kupoval obadva da vidim jel ide ili...iz tog razloga sam i postavio tu pitanje....ali tu očito ne zna nitko direktno odgovoriti na postavljeno pitanje.... znam da tu ima prilično stručnih ljudi zato tu i pitam...ali na neku sreću uvjek mi odgovori neki filozof na pitanje.... ako hočeš pomoči pomogni ...ako ne zaobiđi post.... ovaj odg kakav sam dobil od tebe sam znal i sam
Nit filozofiram, nit sam ti rekao da nosiš monitor pod ruku u trgovinu, najbolje bi bilo kad bi netko odgovorio tko posjeduje monitor, a ni nebi ti štetilo da pogledaš na monitoru iza ako je vidljivo kakav je utor za DVI-D kabel...
u ovom gornjem dijelu se nalazi veci dio i sa strane malo, kao da okvir nije dovoljno velik da pokrije to i uzasno je iritantna. mislim tu pikseli zavrsavaju kad se pogleda izbliza se vidi. no glupo mi je sad zbog tog ic mijenjat nema ni mrtve piksele i sve ostalo radi kak spada al mi smeta
u ovom gornjem dijelu se nalazi veci dio i sa strane malo, kao da okvir nije dovoljno velik da pokrije to i uzasno je iritantna. mislim tu pikseli zavrsavaju kad se pogleda izbliza se vidi. no glupo mi je sad zbog tog ic mijenjat nema ni mrtve piksele i sve ostalo radi kak spada al mi smeta
Neznam zasto ali to je svima tako, i meni i kod jos 3 monitora sto sam gledao.
Izgleda kao da panel nije postavljen u centar okvira.
EDIT: Saljem mail na LG.hr podrsku jer u UK mi govore da moram kontaktirati HR, tip me otpilio a nista mi nije rekao o problemu :(
EDIT2: Poslao mail na podrsku LG.hr sad cekam odgovor.
ja imam ips231P-BN
meni je s gornje strane samo malo...rekao bih milimetar znači skoro neprimjetno nisam ni skužio dok nisam sad ovaj topic vidio...možda je kod tebe malo to izraženije
ja imam ips231P-BN
meni je s gornje strane samo malo...rekao bih milimetar znači skoro neprimjetno nisam ni skužio dok nisam sad ovaj topic vidio...možda je kod tebe malo to izraženije
Gore mi je milimetar i pol a na desnoj strani jedva pola milimetra, vidi se tocno koliko je kada pokusas strelicu od misa sakriti.
EDIT: Sad sam skuzio da mi se mjenja polozaj, sad i u lijevoj strani imam pola milimetra i nemogu sakriti miš nigdje do kraja osim u doljnjoj strani. WTF?!
Iz LG-a jos nista, hrvatska podrska LG -1 ocjena.
Nemaju ni live chat dok sve ostale zemlje imaju i salju me da zovvem fiksni broj u ZG. E pa necu, nije zbog troska nego iz principa.
Iz LG-a jos nista, hrvatska podrska LG -1 ocjena.
Nemaju ni live chat dok sve ostale zemlje imaju i salju me da zovvem fiksni broj u ZG. E pa necu, nije zbog troska nego iz principa.
Vidim da imaš ista "divna" iskustva kao i ja. Ne nadaj se, telefon nije ništa bolji :(
Sumnjam da je tako, ali bilo bi dobro znati da (vlasnici ovog monitora) stvarno imaju tu rezoluciju.
Da netko pokuša staviti sliku (iste rezolucije kao nativna za monitor) na full screen i vidi ima li je cijelu (nešto sa puno detalja na rubovima).
Tj. da nekim (ludim) slučajem LG ne prodaje monitor sa nekoliko isključenih linija?
Dobra strana (ako je sve OK) ovog "dizajna" je sto možete iskoristiti punu rezoluciju, tj. ne gubi se nekoliko piksela jer su pod rubom.
Moja "teorija" je da LG (kako bi uštedio) radi iste okvire za 22, 23 i 24 inchne verzije. pa na manjima ostane nešto prostora.
dodatak
Izgleda da Cryogenic ima drugi problem za ips237.
neznam, sad gledam i kod mene je u lijevom kutu zuckasto a u desnom warm white, nije isto na bijeloj podlozi.
Sta raditi? Ako ga vratim nemam novaca trenutno za drugi monitor. Jbmti LG i kineze i lopovluk vise
EDIT: Zvao centro.hr, monitor kupljen prije 10 dana, kazu mora prvo u servis na detekciju kvara.
Katastrofa, sad cu bit bez monitora 2 tjedna, koja idiotarija.
Trebao sam ponovo uzeti Samsung sa TN i u mateinu, ebemti LG i LED i IPS
e ovako ljudi ,
to se isto i meni desilo kada sam kupio monitor ,
dofurao ga doma ,spojio sa hdmi kabelom i sa svake strane po par cm mi je bila crnina.
isto se radi o LG modelu.
isto sam mislio da je potrebna reklamacija ,i šta ti ja znam ,jer sam poludio.
ovo vam je rješenje!
SAMO SPOJITE MONITOR SA DVI KABELOM I PROBLEM VAM JE RIJEŠEN!!
nemojte ga bezveze nosit po servisima i dućanima ,nego samo napravite kako sam vam rekao i sve će vam raditi kako i treba radit.
ako nekome nije jasno zašto DVI ,zašto bi to spaja kad imam HDMi , nek vas to ne buni.
razlike između DVI i HDMI NEMA!
javite jel vam radi
i nadam se da sam pomogao!
e ovako ljudi ,
to se isto i meni desilo kada sam kupio monitor ,
dofurao ga doma ,spojio sa hdmi kabelom i sa svake strane po par cm mi je bila crnina.
isto se radi o LG modelu.
isto sam mislio da je potrebna reklamacija ,i šta ti ja znam ,jer sam poludio.
ovo vam je rješenje!
SAMO SPOJITE MONITOR SA DVI KABELOM I PROBLEM VAM JE RIJEŠEN!!
nemojte ga bezveze nosit po servisima i dućanima ,nego samo napravite kako sam vam rekao i sve će vam raditi kako i treba radit.
ako nekome nije jasno zašto DVI ,zašto bi to spaja kad imam HDMi , nek vas to ne buni.
razlike između DVI i HDMI NEMA!
javite jel vam radi
i nadam se da sam pomogao!
Nisi pomogao.
Monitor ti nevalja. Razlika izmedu HDMI i DVI je taj sto HDMI prenosi zvuk a DVI neprenosi.
Moj ni na HDMI ni na DVI nema centimetar, radi se o 1 milimetru.
preadator moraš clockat monitor...podigni mu voltažu i stavi cooler da se ne pregrijava...hehe
Nisi pomogao.
monitor ti nevalja.
dobro to za cm sam rekao okvirno pa nisam mjerio koliko je točno crnina ali je bila sa dvije strane.
kažem spojiš sa DVI kabelom i sve MORA radit.
i kako misliš moj monitor ne radi? pa radi sve normalno već godinu i pol skoro od kada sam ga spojio sa dvi
Nisi pomogao.
monitor ti nevalja.
dobro to za cm sam rekao okvirno pa nisam mjerio koliko je točno crnina ali je bila sa dvije strane.
kažem spojiš sa DVI kabelom i sve MORA radit.
i kako misliš moj monitor ne radi? pa radi sve normalno već godinu i pol skoro od kada sam ga spojio sa dvi
Spojen sam sa DVI, citaj sve pa ces skuziti
preadator moraš clockat monitor...podigni mu voltažu i stavi cooler da se ne pregrijava...hehe
Moram ga malo na snijeg iznjeti i ponjeti 5kg cekic, eto sta moram