LED monitor i frekvencija osvježavanja,kako?

poruka: 3
|
čitano: 4.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LED monitor i frekvencija osvježavanja,kako?

Vlasnik sam LED modela Philips 227EL i trenutno radim na rezoluciji od 1680x1050 međutim strašno mi ekran zamara oči.Mislim da trenutno radi na 60Hz.Pod postavkama grafičke vidio sam da na ovoj rezoluciji može ići i do 75Hz ali ne smijem da postavim na 75 Hz,jer me strah da se neče nešto nezgodno dogoditi.Grafička je ATI HD 4650,a spojeno je preko DVI kabla.Negdje sam čitao da taj kabl ne može isporučiti više od 60Hz.Šta da radim jer ovo mi strašno zamara oči.Slika je nekako blještava i jakih boja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: LED monitor i frekvencija osvježavanja,kako?

probaj smanjit svjetlost pa nece biti tako bljestava. Inace koristim Acerov LED 24" monitor rezoluciju 1300*700 i 60Hz i nema problema, samo se treba malo naviknit

16 godina
odjavljen
Re: LED monitor i frekvencija osvježavanja,kako?

DVI može prenesti 75hz i više. Stvar je u tome što monitor ne može prikazati toliko Hz na toj rezoluciji. Rješenje - smanji rezoluciju pa ćeš moći povećati frekvenciju osvježavanja.

I smanji svjetinu. Na netu imaš nekoliko programa za kalibraciju monitora. Preporučujem ti da to odradiš - spasit ćeš oči i monitor. Ovaj ja koristim - Nokia monitor test.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice