LCD vs LED Gaming

poruka: 13
|
čitano: 3.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
LCD vs LED Gaming

Ovako trazio sam malo po bug forum-u u vezi gaminga sa lcd-om i led-om al nisam naso ono sto sam trazio. Znaci sad imam lcd lg flatron 19" 700:1 1440x900 prikljucen na VGA(nije HD) ,i moj pc sve igre tjera na max al se bojim posto mislim uzet novi monitor... da mi nebi igre pocele trokirat. pa sad dvoumim se između lcd-a i led-a oko 19",20" i HDMI i VGA.

1.DiRT 2 mi radi na 61 fps prikljucen na vga,sad me zanima koliko bi izgubio fps-a kad bi spojio na hdmi ?

2.Koliko bi fps-a izgubio kad bi sa 19" 1440x900 iso na 20" 1600x900 ?

3.npr. Dal je na Lcd-u 19" i Led-u 19" razlika u fps-u?

4.Dali kontrast ima utjecaj na fps-a?

To e To zasad. {#}

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Re: LCD vs LED Gaming
Encyanix kaže...

Ovako trazio sam malo po bug forum-u u vezi gaminga sa lcd-om i led-om al nisam naso ono sto sam trazio. Znaci sad imam lcd lg flatron 19" 700:1 1440x900 prikljucen na VGA(nije HD) ,i moj pc sve igre tjera na max al se bojim posto mislim uzet novi monitor... da mi nebi igre pocele trokirat. pa sad dvoumim se između lcd-a i led-a oko 19",20" i HDMI i VGA.

1.DiRT 2 mi radi na 61 fps prikljucen na vga,sad me zanima koliko bi izgubio fps-a kad bi spojio na hdmi ?

2.Koliko bi fps-a izgubio kad bi sa 19" 1440x900 iso na 20" 1600x900 ?

3.npr. Dal je na Lcd-u 19" i Led-u 19" razlika u fps-u?

4.Dali kontrast ima utjecaj na fps-a?

To e To zasad. {#}

1. nebi izgubio ništa fps-a

2. neznam

3. ne

4. ne

15 godina
LCD vs LED Gaming

1.ništa

2.jako malo

3.pobogu kakve veze pozadisnko osvjetljenje ekrana ima sa fps-om u igri ?

4.pobogu kakve veze kontrast ekrana ima sa fps-om u igri

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 23:50 (athlon64).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
LCD vs LED Gaming

Pa zatupile su vas te marketinške fore...

Ne postoje LED monitori (dobro, postoje LED paneli, ali daleko je to od monitora)...to su sve LCD-i s drugačijim pozadinskim osvjetljenjem..

Što se tiče tvojih pitanja, kolega ti je već odgovorio.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

1 0 hvala 0
15 godina
LCD vs LED Gaming

Hvala ! puno mi je pomoglo. 

"Moj PC" preporuka 19" ili 20" posto DiRT 2 radi skoro na granici 60 fps. ?

Sve u svemu kakva je vasa preporuka monitora do 1300kn za "Moj PC" ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 23:57 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Encyanix kaže...

Hvala ! puno mi je pomoglo. 

"Moj PC" preporuka 19" ili 20" posto DiRT 2 radi skoro na granici 60 fps. ?

Sve u svemu kakva je vasa preporuka monitora do 1300kn za "Moj PC" ?

imas prilicno jaku grafu , zasno ne izdvojis 1700kn i ko čovik kupis dell u2311h i dobiješ 23 inća ljepote ips matrice, ja ga imam i vrijedi svake kune , neće ti se komp zagušit , ima ta grafa soka ;)

15 godina
LCD vs LED Gaming

Samo pazi, koliko vidim ti elđiji dolaze bez DVI kabela...u A.D. 2011. Al daju ti VGA kabel...pa si ti njime spajaj full hd monitor :facepalm Stvarno žalosno.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
LCD vs LED Gaming

Dobije DVI uz skoro sve modele

zvoneeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LCD vs LED Gaming

Prelazak s 19" 1440x900 (16:10) na 20" 1600x900 (16:9) je bacanje novaca. 1 inč veća dijagonala i 160 piksela šire je skoro pa i neosjetan porast. Time ništa ne bi dobio, a performanse bi ti opale za par % (zbog mrvicu više rezolucije) ako uopće. No ako imaš 1300 Kn zašto gledaš monitor od 20"? Za te novce uzima se 23-24" FullHD (1920x1080) s DVI priključkom (vga odnosno D-sub i HDMI gledaj samo kao bonus). Grafa ti je dovoljno jaka za FullHD bez problema. Meni osobno monitori s CCFL odnosno klasičnim osvjetljenjem generalno imaju toplije boje što mi više odgovara, no s LED osvjetljenjem su tanji i uglavnom 5-10W manje troše.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
LCD vs LED Gaming

nije meni bed do velicine monitora, nego samo da mi onda igre ne trokiraju.Jer ima par igrica koje tjera oko 50 fps-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Encyanix kaže...

nije meni bed do velicine monitora, nego samo da mi onda igre ne trokiraju.Jer ima par igrica koje tjera oko 50 fps-a.

radeon 6870 je prilicno jaka kartica i nista osim mozda metro 2033 i crysis warhead ti nebi trebalo trokirati ( akoo ih igraš maxed out) 50fps-a je savršeno fluidno , to klizi ,sve do 30 fps-a je fluidno a do 25 igrivo , ispod toga se može reć da trokira , tako da neznam šta ti umišljaš ali sa 50fps ti sigurno ne trokira.

15 godina

Jedino ako je tih 25 fps stabilno to može biti fluidno.

U principu sve ovisi o igri, ali zbog frame dropova trebalo bi se sve vrtiti na 50-60 fps.

On topic: Ne moraš se bojati, ja imam HD5850 pa kad ju spojim na Full HD fluidnije ide nego na 1440*900 (ne pitaj kako, neznam ni sam).

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
14 godina
neaktivan
LCD vs LED Gaming

Mozete li meni preporuciti nekakav monitor 22 inca.Sta mislite o Samsungovim monitorima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice