LCD sa LAN priključkom? 1 komp, a više korisnika

poruka: 7
|
čitano: 3.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ovako, prošle godine sam imao račuhnalstvo i nismo imali kučišta nego smo imali jedan server i oko 15 LCD-a spojeno na njega. Na svakom LCD-u bilo je po 4 USB priključka, onda jedan DVI priključak i jedan ili dva LAN priključka, nisam siguran. Svi LCD-i bili su spojeni preko LAN-a na server i sve je radilo kao da je u učionici bilo 15 običnih kompova koji su spojeni u mrežu. Paljenjem monitora uključivao se OS, kao da sam na običnom kompu s kantom.

I ono najvažnije je da su svi ulazili u sustav sa username i passwordom i kad bih napisao pass i user podatke od nekoga ko je bio već u OS-u, onda bi njega izbacilo iz OS-a, a mene ubacilo u njegov OS.

Kao da je jedan komp podijelio jedn OS na 15 ljudi...

Zanima me di kupiti takav monitor ? Imam komp sa mogučnosti da bude server (ima 2 LAN priključka na matičnoj) i kupio bih si ovakva 2 monitora tako da dvoje ljudi istovremeno koristi taj jedan komp.

Nesijećam se proizvođača LCD-a jer nemam više računalstvo pa nisam u toj učionici više.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: LCD sa LAN priključkom? 1 komp, a više korisni

Vjerujem da je to Appleov kompjuter. Oni imaju takve kompove koji su ustvari samo monitori. Ali to nije samo monitor nego se unitra nalazi sve što je potrebno kompu da radi dakle matična, procesor itd. Nisam siguran baš gdje kupiti takav komp. Ustvari ne znam uopće gdje se mogu Appleovi kompjuteri kupovati.

17 godina
neaktivan

A da nisu ti monitori bili jednostavno terminali preko kojih si se spojio na server koji je radio sve od vrtnje OS-a do slanja slike na pojedini monitor?

www.dice3d.com - Online portfolio

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Nije ti to običan monitor. Ima sve osim hard diska, znači ima proc,rame,matičnu i grafu (valjda integrirana).

A OS se učitava sa mreže (LAN). Neznam cjenu točno al mislim da je dosta skupo.

Athlon64 x2 5000+ @ 2.99GHZ, 2GB DDR2 667,DFI Infinity SLI II-M2, nVidia 8800gts

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

to su ti pametni klijenti, thin client ili neka vrst terminala, ali imaju svoj procesor, ram i disk.

To je ministarstvo djelilo po skolama, moja "privremena" firma je radila instalaciju.

Mislim da se radi o Samsung 720XT modelu.

EDIT:

Evo i link. Samo mislim da ti je pametnije kupiti novi komp nego TC.

http://www.icn.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden_flypage.tpl&product_id=5413&category_id=298&option=com_virtuemart&Itemid=28&vmcchk=1&Itemid=28

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2008 15:26 (Dr.Malenica).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

za te pare kupiš dva obična pc-a sa monitorom

Athlon64 x2 5000+ @ 2.99GHZ, 2GB DDR2 667,DFI Infinity SLI II-M2, nVidia 8800gts

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LCD sa LAN priključkom? 1 komp, a više korisni
autorov komentar
horizon kaže...

A da nisu ti monitori bili jednostavno terminali preko kojih si se spojio na server koji je radio sve od vrtnje OS-a do slanja slike na pojedini monitor?

E to su ti monitori. Mislio sam da oni nemaju proc kad sam sad zaznao da imaju, pa nakraju izgleda da se ne isplati Mršti se
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2008 10:05 (themoviekiller).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice