Kupujem monitor početkom sljedećeg mjeseca, u naslovu su dimenzije.
Vidim neke LED LCD...kaj je to, jel se to isplati?
Prvenstveno komp služi za surfanje i igranje, te Autocad i Sketchup.
Cijena do 2500kn.
Cijena do 2500kn.
Cijena do 2500kn.
eto ja sad uzeo nakon mjesec dana mudrovanja... samsung 21.5" lcd... full hd reza 1920x1080... nema dvi , nego samo d-sub... ali za igranje, surfanje i gledanje filmova ja zbilja nemam nikakvu primjedbu. 3 godine garancija pa nek se usudi crknut... :) e i cijena je 1200 kuna, dvi je bio 1500 ali nema neke razlike osim ako nisi neki crtač, obrađivač slika i tako di ti je bitan što kvalitetniji prikaz...
E sad vidim da si napisao 2500 kuna, pa neznam šta točno želiš, ali 24" modeli se kreću oko te cifre, vjerovatno sa puno kvalitetnijim panelom.
A za matrice sa LED osvijetljenjem ti nemam pojma, prevrtio sam brda i doline i nitko nezna puno o tome, ima svoje neke boljke i losije strane, ali je nov na tržištu pa sam ga zaobišao da ne bi bio ko "mačići u vodu"...
Ma imam...tj. sutra prodajem jedan LG od 21,5" ... pa sam na 17" dok ne kupim novi. Samsung nebi, LED me zanima...ke' je to.
LED LCD-ovi su ista stvar kako kod TV-a tako i kod monitora, pročitaj malo ovdje o toj problematici. U monitorima su vjerojatno ili Direct-LED sa Dimming tehnologijom ili Edge-LED sa Dimming tehnologijomšto znači u prvom slučaju mali napredak dok u drugom čak i nazadovanje u kvaliteti slike ali zato se dobije tanki šminkerski dizajn.
Ako baš želiš napredak u kvaliteti prikaza onda kupi neki IPS ili S-PVA monitor.
Vidim da nitko mi nije konkretno usporedio LED s običnim LCD.
Kod TV-a se točno zna koji je LED u kojem modelu što kod monitora nije slučaj. Bez da se točno zna koja je implementacija LED pozadinskog u pitanju se ne može da ti odgovor jel ima napredka u odnosu na klasični LCD i kakvog.
Iako je DELL, ima TN matricu pa mi na isto dolazi, a za puno manje novce isti vrag kupim.
Da bumbam i viknem uvjet...mora imati HDMI ulaz!