Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.534
|
čitano: 5.614.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
Wiz3m4n kaže...

Možda ako si prime korisnik inače nije baš tako, pa i ja kupujem tamo, čekam 2 do 3 tjedna za stvari da dođu a kamoli da reklamacija prođe samo tako 

Je zaboravil sam napisati da sam Prime korisnik i nisam u RH nego u Austriji gdi sve dolazi i odlazi unutar dva dana ili cak dobivam robu odma drugi dan.

Frend je kupil PlayStation, preorder i dosel je mrtav iz tvornice. Povrat iz HR je kostal dvadesetak Eura a od mene nula. Pokrenul je reklamaciju i dobil je novi PS prije nego kaj sam njegov pobral i poslal iz AT.

Sve kaj ne valja kod online shopinga u RH je imam osjecaj za feeling krivica Hrvatske Poste.

17 godina

Kakvi ljudi takva i država, kakva država takva i pošta 

13 godina
Koji monitor kupiti

...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2024 11:52 (mariclius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

U potrazi sam za uw monitorom, 34-38", ips (oled ne bih jer se koristi i za gaming i za posao), refresh min 144hz,da podrzava gsync ali da ima usb-c sa pd od min 65w,dp....

Ukratko monitor za gaming i posao (vise posao) sa full usb-c

Nasao sam ovaj acer, sluzbeno ne podrzava gsync ali po forumima citam da podrzava i koliko vidim ima usb-c kao dp i pd (85w)

https://www.links.hr/hr/gaming-monitor-34-acer-nitro-xr343ckpbmiipphuzx-uwqhd-ips-144hz-1ms-550cd-m2-1000-1-zakrivljeni-crni-100300781

Da li ima nesto bolje u ovom cijenovnom rangu ili je ovo best buy?

Hvala

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

Pozdrav,

U potrazi sam za uw monitorom, 34-38", ips (oled ne bih jer se koristi i za gaming i za posao), refresh min 144hz,da podrzava gsync ali da ima usb-c sa pd od min 65w,dp....

Ukratko monitor za gaming i posao (vise posao) sa full usb-c

Nasao sam ovaj acer, sluzbeno ne podrzava gsync ali po forumima citam da podrzava i koliko vidim ima usb-c kao dp i pd (85w)

https://www.links.hr/hr/gaming-monitor-34-acer-nitro-xr343ckpbmiipphuzx-uwqhd-ips-144hz-1ms-550cd-m2-1000-1-zakrivljeni-crni-100300781

Da li ima nesto bolje u ovom cijenovnom rangu ili je ovo best buy?

Hvala

Isprobao sam navedeni monitor i bio sam dosta razočaran IPS glow-om (što je za očekivati u većini slučajeva doduše), ali ovaj koji je meni stigao baš je bio brutalan. Doslovno je imao 6-7 patcheva po sebi koji su se ful vidjeli u mraku na podlozi tamnosive ili crne boje. Ostalo je bilo ok, curve je bio ugodan, panel odličan (za gaming je super). Takav glow mogu progutati na monitorima ranga 200 eura, no ovo je u rangu OLED monitora i definitivno ne mogu preći preko toga.

Preporučam online narudžbu i probu u roku 14 dana dok možeš vratiti natrag bez pitanja.

Uglavnom, ja sam nakon njega kupio OLED 

It is always darkest just before the dawn.
17 godina

38" UltraWide (38WR85QC) WQHD Nano IPS

LG 38GN950P-B

Asus ProArt PA348CGV

Samsung Odyssey Neo G8

Baci oko na navedene, možda ti se svidi koji

17 godina
Koji monitor kupiti

I malo egzotike i jedan 40inch

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 9:11 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

Pozdrav,

U potrazi sam za uw monitorom, 34-38", ips (oled ne bih jer se koristi i za gaming i za posao)

Zašto ne OLED za posao?Pa nebi davali 3 godišnje jamstvo na burn-in bez veze.I ako sumnjaš u jasnoću teksta (uredski posao)nemaš razloga vjeruj mi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 9:32 (ghibli7).
16 godina
ghibli7 kaže...
simeparanoja kaže...

Pozdrav,

U potrazi sam za uw monitorom, 34-38", ips (oled ne bih jer se koristi i za gaming i za posao)

Zašto ne OLED za posao?Pa nebi davali 3 godišnje jamstvo na burn-in bez veze.I ako sumnjaš u jasnoću teksta (uredski posao)nemaš razloga vjeruj mi.

Ja ga iskreno nebi preporučio za tablice i office work općenito (bez obzira na burn-in) samo zbog text fringe-a.. nije baš ugodno za gledati (osobno iskustvo s Alienware 34" OLED). To je panel za gaming i za media consume pretežno.

16 godina
mrsmith kaže...
ghibli7 kaže...
simeparanoja kaže...

Pozdrav,

Ja ga iskreno nebi preporučio za tablice i office work općenito (bez obzira na burn-in) samo zbog text fringe-a.. nije baš ugodno za gledati (osobno iskustvo s Alienware 34" OLED). To je panel za gaming i za media consume pretežno.

Pa neznam kakva je stvar sa Alienware 34" OLED-om ali ja nemam apsolutno nikakvih problema sa time.Koristio sam prije M28U i nakon prelaska na  PG32UCDM ja ne vidim nikakvu razliku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 9:59 (ghibli7).
16 godina
ghibli7 kaže...

Pa neznam kakva je stvar sa Alienware 34" OLED-om ali ja nemam apsolutno nikakvih problema sa time.Koristio sam prije M28U i nakon prelaska na  PG32UCDM ja ne vidim nikakvu razliku.

Ti stvarno ne vidiš taj fringe? Pa pogledaj koliko su gornji rubovi teksta istaknuti čak i na ovom mini screenshotu koji si poslao. Kolje oči odmah 🥹 pogotovo na OLED brightnessu. Definitivno traži navikavanje. Meni je sad već normalno postalo jer sam se naviknuo... ali brate mili prvih par dana kad sam ga kupio, mislio sam da neću moći izdržati. Razlika u usporedbi s IPS SPL-om i njegovim prikazom teksta je poprilična. Googlaj malo, puni su interneti toga, neovisno o panelu. I LG i Samsung paneli pate od toga bez obzira na subpixel layout (doduše SM više nego LG, AW ima SM panel).

Ali eto, opet ponavljam, sve se to da kupiti - isprobati - vratiti ako ne valja. Imaš 14 dana ako kupiš online u HR.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 11:47 (mrsmith).
16 godina
mrsmith kaže...
ghibli7 kaže...

Ti stvarno ne vidiš taj fringe? Pa pogledaj koliko su gornji rubovi teksta istaknuti čak i na ovom mini screenshotu koji si poslao. Kolje oči odmah 🥹 pogotovo na OLED brightnessu. Definitivno traži navikavanje. Meni je sad već normalno postalo jer sam se naviknuo... ali brate mili prvih par dana kad sam ga kupio, mislio sam da neću moći izdržati. Razlika u usporedbi s IPS SPL-om i njegovim prikazom teksta je poprilična. Googlaj malo, puni su interneti toga, neovisno o panelu. I LG i Samsung paneli pate od toga bez obzira na subpixel layout (doduše SM više nego LG, AW ima SM panel).

Ali eto, opet ponavljam, sve se to da kupiti - isprobati - vratiti ako ne valja. Imaš 14 dana ako kupiš online u HR.

Pa ne,ne vidim.Prikaz slike na mom i tvom monitoru očito nije isti.Rezolucija je veća i ja to ne vidim osim kad uzmem povećalo u ruke.Ne brini dobro sam informiran o tome.Evo dvije slike,jedna je screenshot zaslona a druga fotografija snimljena mobitelom izbliza.

Treća slika je screenshot recenzije monitora u kojem lijepo piše da "Colour fringes on edges with high contrast are no longer visible to the eye"! Treba li još kakav dokaz? Pitanje: bi li se vratio na IPS poslije tog OLEDa?

https://www.digitec.ch/en/page/asus-rog-swift-pg32ucdm-review-costly-king-32969

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 12:48 (ghibli7).
16 godina
ghibli7 kaže...
mrsmith kaže...
ghibli7 kaže...

Pa ne,ne vidim.Prikaz slike na mom i tvom monitoru očito nije isti.Rezolucija je veća i ja to ne vidim osim kad uzmem povećalo u ruke.Ne brini dobro sam informiran o tome.Evo dvije slike,jedna je screenshot zaslona a druga fotografija snimljena mobitelom izbliza.

Treća slika je screenshot recenzije monitora u kojem lijepo piše da "Colour fringes on edges with high contrast are no longer visible to the eye"! Treba li još kakav dokaz?

https://www.digitec.ch/en/page/asus-rog-swift-pg32ucdm-review-costly-king-32969

Nisam isprobao Gen3 QD-OLED ekrane, ove s 200+ Hz, možda se stvarno nešto poboljšalo. Iako rekao bih da se to još uvijek vidi ako sjediš normalno za stolom (npr. ne 2 metra od ekrana).

Sad googlam i očito da postoje OLED ekrani s normalnim RGB subpixel layoutom (ASUS PA32DC recimo), pa možda si njih pogleda.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 12:45 (mrsmith).
16 godina
mrsmith kaže...
ghibli7 kaže...
mrsmith kaže...

Nisam isprobao Gen3 QD-OLED ekrane, ove s 200+ Hz, možda se stvarno nešto poboljšalo. Iako rekao bih da se to još uvijek vidi ako sjediš normalno za stolom (npr. ne 2 metra od ekrana).

Sjedim najnormalnije za monitorom,kakva 2 metra?

16 godina
ghibli7 kaže...

Pa dobro što se pjeniš odmah, nije da to pljujem jer mi je netko rekao, već govorim iz osobnog iskustva s ponajboljim OLED monitorom na tržištu (prema velikoj većini reviewa) da se treba malo naviknuti na to. Siguran sam da će mu od prve smetati, kao i većini. Pa nije bilo recenzije na netu koja to nije spomenula.

Možda ti je vid u klincu 😆 Na kraju krajeva, sve je to individualno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 13:11 (mrsmith).
17 godina
Koji monitor kupiti

Ja ne vidim isto tako ništa čudno....niti na cx.u niti na c3 Lg

dapače probao između dva 4k monitora sa ips matricom i jedan sa Va, oboje vratio nazad u trgovinu...ništa nakon Oleda

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 13:24 (Wiz3m4n).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
mrsmith kaže...
ghibli7 kaže...

Pa dobro što se pjeniš odmah, nije da to pljujem jer mi je netko rekao, već govorim iz osobnog iskustva s ponajboljim OLED monitorom na tržištu (prema velikoj većini reviewa) da se treba malo naviknuti na to. Siguran sam da će mu od prve smetati, kao i većini. Pa nije bilo recenzije na netu koja to nije spomenula.

Možda ti je vid u klincu 😆 Na kraju krajeva, sve je to individualno.

Ma daleko od toga da pjenim, samo te ili vas nastojim uvjeriti radi tih nekih nedoumica.Hm,ponajbolji,slažem se ali ima više tih ponajboljih.Razlika je u nijansama.

Vid mi je malo u klincu, ruke su se malo skratile,nosim naočale ali ne toliko da ne bih vidio ono što ti vidiš.Kad dođeš u priliku pogledati ili možda kupiti ovaj monitor onda se čujemo,važi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 13:34 (ghibli7).
6 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,koji monitor bi mi preporučili u rangu 300-350eura 2k,144hz,gsyinc,freesync.

Uglavnom za gaming.

Zahvaljujem unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Dell G2724D

16 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Isprobao sam navedeni monitor i bio sam dosta razočaran IPS glow-om (što je za očekivati u većini slučajeva doduše), ali ovaj koji je meni stigao baš je bio brutalan. Doslovno je imao 6-7 patcheva po sebi koji su se ful vidjeli u mraku na podlozi tamnosive ili crne boje. Ostalo je bilo ok, curve je bio ugodan, panel odličan (za gaming je super). Takav glow mogu progutati na monitorima ranga 200 eura, no ovo je u rangu OLED monitora i definitivno ne mogu preći preko toga.

Preporučam online narudžbu i probu u roku 14 dana dok možeš vratiti natrag bez pitanja.

Uglavnom, ja sam nakon njega kupio OLED 

hvala za komentar, al bas oko ovoga nisam bio siguran (necu reci da me strah toga)....
Koliko sam procitao, panel na njemu bi trebao biti iz LG-a (g850 serija), imam iskustva sa 2 27" G850-b modela i nisam primjetio IPS glow.....

Wiz3m4n kaže...

LG 38GN950P-B

Asus ProArt PA348CGV

Samsung Odyssey Neo G8

Baci oko na navedene, možda ti se svidi koji

Hvala za sugestije

ovaj mi je zapeo za oko ali nikako se odluciti za njega

ne znam da li igre podrzavaju navedenu rezoluciju (trenutno imam 3080 koju cu uskoro zamijeniti sa 4080 super)
A isto tako, ne znam kako ce izgledati kada se screen share-a recimo preko teamsa (znam da ima pbp ali da li onda mozes samo i recimo rezoluciju stelati na pojedinoj slici)?

Sad vidim da vise nije dostupan u hgspotu, jel tko narucivao monitor i gpu sa recimo amazon de ili computer universe? ne znam kakvi su sta se tice garancije i slicno?

38GN950P-B nazalost nema usb-c koliko vidim, proart ako se ne varam ima ali nema DP i usb hub preko njega a samsung je VA....

Wiz3m4n kaže...

I malo egzotike i jedan 40inch

Hvala za sugestije ali AOC, koliko god privlacan bio cjenovno i sto se tice feature-a mi ocito ne sjeda
imao sam njihov 27" G2 model, 1080 144Hz, i nisam ni sam siguran zasto ali oci i glava su me bolile od njega ako bih duze sjedio za njim

ghibli7 kaže...

Hvala za komentar ali isti razlog zasto se mislim i za oled tv.
Ne mijenjam monitor ni tv cesto i potrebno mi je nesto na "duge staze", a s potencijalnim burn-inom to bas i nije moguce

Zato i preferiram IPS za monitor a za tv jos uvijek trazim da li postoji alternativa 

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2024 22:13 (simeparanoja).
6 godina
neaktivan

Hvala,uzet ću ga.

17 godina

LG 27GP850P-B  Lg ti je isto jako dobar, nebudeš pogriješio koji god da uzmeš.....ugLavnom za cca 300e su ta 2 preporuka

2 godine
Koji monitor kupiti

Pozdrav, dvoumim se između dva monitora, jedan ja VA drugi IPS, linkani su dolje, samsung bi uzeo jer nisam nikad imao curved monitor i cini se po nekim informacijama kao bolji za oči radi ugla gledanja ali nisam siguran radi VA panela, šta mislite, kakva su vaša iskustva?

https://www.futura-it.hr/mon-27-sm-ls27cg552euxen-qhd-va-165hz-ls27cg552euxen/221330/product/ 

vs

https://www.futura-it.hr/lg-27gr75q-qhd-2xhdmi-dp-165hz-has-27gr75qe/202979/product/

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
Amana kaže...

Pozdrav, dvoumim se između dva monitora, jedan ja VA drugi IPS, linkani su dolje, samsung bi uzeo jer nisam nikad imao curved monitor i cini se po nekim informacijama kao bolji za oči radi ugla gledanja ali nisam siguran radi VA panela, šta mislite, kakva su vaša iskustva?

https://www.futura-it.hr/mon-27-sm-ls27cg552euxen-qhd-va-165hz-ls27cg552euxen/221330/product/ 

vs

https://www.futura-it.hr/lg-27gr75q-qhd-2xhdmi-dp-165hz-has-27gr75qe/202979/product/

Hvala.

Što se tiče kuta gledanja IPS monitori su bolji od VA.S druge strane VA monitori nude visoki omjer kontrasta i duboko crnu boju čega kod IPS monitora nema.Sam odluči što ti više odgovara.

Evo link i preporuka jednog dobrog 2K VA monitora sa Mini LED pozadinskim osvjetljenjem. 

https://iponcomp.hr/shop/proizvod/acer-xv275up3biiprx/2216836?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=clic

Kvaliteta slike je debelo na strani ovog VA Mini LED monitora prema ovima koje si naveo, a pak za gaming je upitna brzina odaziva. 

https://www.rtings.com/monitor/reviews/acer/nitro-xv275u-p3biipx

Edit: isprika radi krivog linka na Rtings.com.Ispravljeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2024 22:19 (ghibli7).
15 godina
Koji monitor kupiti

upravo si spojio komp na xiaomi g27i, a onaj ultrawide 34 curved sta imam ce ostat za rig

kad se spajaju 2 ekrana (27 na hdmi, 34 na dp) na isti komp, a kad ocu npr net/fps na 27, a simulacije voznje na 34 - kako podesim u postavkama - dovoljno kopija prikaza, pa po potrebi iskljucivati monitor koji se ne koristi u tom trenutku ili? kako se hendlaju razlicite rezolucije (fhd vs 3440x1440) na istom kompu? osim sta ce mi raspored ikona na desktopu najvj biti unereden, u igrama moram si podesit tocnu rezoluciju u ovisnosti o kojem monitoru zelim koristiti? ili ide automatski?

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Koji monitor kupiti

Trebao bih 4k monitor za single player igrice..volio bih da su boje super može i oled ako je bolji i da je minimalno 32 incha

0 0 hvala 0
10 godina
Dametime kaže...

Trebao bih 4k monitor za single player igrice..volio bih da su boje super može i oled ako je bolji i da je minimalno 32 incha

uskoro bi trebao kod nas doći LG OLED 32GS95UE.. vjerojanto u Sancti ali će bit paprena cijena. nešto jeftinije 32GR93U-B..trenutno nema kod nas..možda instar il HG da pitaš..

tko zna zna tko ne zna ima ko zna
16 godina
Dametime kaže...

https://www.nabava.net/monitori/asus-rog-swift-pg32ucdm-monitor-cijena-238-315-16-9-3840x2160-605310761

9 godina
Koji monitor kupiti

jel ima vlasnika ovog Alienware WA3225QF

https://tftcentral.co.uk/reviews/dell-alienware-aw3225qf

kakvi su dojmovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dametime kaže...

Lg c3 42

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice