Došlo vrijeme za nabavku novog monitora, pa imam par dilema. Već par dana vrtim po internetu, ali što više gledam, više ni sam ne znam na koju opciju mi je najbolje ići. Konfa je ova iz potpisa, nekakav upgrade neće biti u dogledno vrijeme jer jednostavno nemam potrebe za tim, izvrašava svoj zadatak bez problema.
Koristi se za casual gaming (Warzone, CS GO, Diablo 3, single player FPS), uredski posao, švrljanje po webu, youtube. Buđet, a recimo 2000kn.
E sad, gledao sam sve i svašta, što više gledam, ne znam šta da uzmem. Nekakve smjernice su 27", 144hz, želja IPS, ali nije uvjet, i po mogućnosti da ima prilagodbu visine. Ima li smisla ići na 27" 1440p s obzirom da konfa ne može toliko potegnuti ili se držati 1080p? 1440p me privukao jer sam naletio na jednom shopu na Odyssey G5 27G55T za cca 2000kn (uz promo kod), ali pati me koliko se isplati na tako šta ići s obzirom na konfu koju imam. Od 1080p sam gledao doslovno sve i svašta, ima veliki izbor u tom cjenovnom rangu, e sad što je od svega toga best buy? AOC 27G2U?
Slušam savjete i prijedloge
Ja sam bio na 27 incha 4k i prešao na 32 incha 4k, mislio sam da neće biti neke prevelike razlike u dimenzijama, kad ono više nego ugodno iznenadjenje, tak da neš fulat sa 27 2k ili 32 2k. Ali 1080p na 27 ili više nikako ne, nevjerojatno kolko se primjeti aliasing. Grafa će ti neke igre vrtit bez problema na 2k, istina bog teško da će ić baš do 144hz na 2k. A warzone na 2k možeš očekivat ultra detalji 60-70 fps.
https://www.nabava.net/search.php?q=LC27G55TQWRXEN&cod=&cdo=