Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.560
|
čitano: 5.669.800
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti

ima ga CyberDemonVZ

9 godina
neznalica90 kaže...
....

....nego koji vrag mene interesira tvoje imovinsko stanje i jesi li ti ili nisi spiskao svoju placu i na sta...
da si bio normalniji vjerojatno bi ga cak i dobio za ponudenu cijenu +/- postarina.

treba malo naucit komunicirat s ljudima.  

imaš pravo treba znat komunicirat. to šta ti radiš sad je bezveze.

zva san te jer san misli da si stavi cjenu bezveze ka i svi(a jesi), nisi tia smanjit ok, tražia san dalje nisan naša ništa za pare šta iman pa neman šta izgubit zva san te i ponudia sve šta iman i mislin dat ,istina nisan ti ni triba govorit da san spiska sve nije to tvoj problem,ali nisan ti ni govoria na šta san spiska plaću sereš sad bezveze.
to šta si se ti naša uvrjeđen jer san ti iša spustit polovni 1080p panel u 2017 godini na 2300kn to je tvoj problem.

a ove njuškalo šeme praktićki novi monitor me ne zanimaju, polovno je polovno i ponudia san ti 60% cjene , to šta ti misliš da to polovno vrijedi više nek ti je sa srićon.
  uze san 4" manji monitor s 4 puta višon rezolucijon i to novi a jeftiniji nego tvoj polovni, kako bi rekli ameri no brainer.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 15:20 (dabar_solta_V2).
15 godina
neaktivan
VooDooZg kaže...
Domdom32 kaže...

Razlika između 58 i 68 je u Freesyncu, tako da ti s Nvidiom nemaš potrebu za 68 (osim ako ne planiraš prelazak na AMD). Što se tiče rezolucije, to ti ispadne isti PPI kao i 1920x1080 na 27''.

to znači da mogu uzeti 58 i imati 75hz ili ??  ne kužim se u taj freesync osim kaj mi se cini da je freesync za ATI a gsync za nvidiu ili !??

Kakav je taj LG 21:9, jel ta reza ok ili treba poseguti za višom 34xx x 1440 ili koliko je vec !?

Hvala

Mislim da ti gtx 970 nije dovoljna za 3440x1440. Ja imam rx480 pa me brine kako bi radila na 27'' 2560x1440 i sve više razmišljam da kupim LG 29UM68-P  2560x1080 jer ne vidim ništa drugo do 2800kn i  ta rezolucija mi izgleda optimalna za moju grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.3.2017 15:53 (loko_1).
13 godina
Koji monitor kupiti

Ma problem je kaj ja sad kao monitor koristim Samsung 49hu7500  4k sa super matricom- ali mi se neda više tipkat iz daljine i skauća pa bi probao kak je to za stolom biti ;)

- pa ne znam kaj će me uspjet zadovoljiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
neznalica90 kaže...
....

....nego koji vrag mene interesira tvoje imovinsko stanje i jesi li ti ili nisi spiskao svoju placu i na sta...
da si bio normalniji vjerojatno bi ga cak i dobio za ponudenu cijenu +/- postarina.

treba malo naucit komunicirat s ljudima.  

imaš pravo treba znat komunicirat. to šta ti radiš sad je bezveze.

zva san te jer san misli da si stavi cjenu bezveze ka i svi(a jesi), nisi tia smanjit ok, tražia san dalje nisan naša ništa za pare šta iman pa neman šta izgubit zva san te i ponudia sve šta iman i mislin dat ,istina nisan ti ni triba govorit da san spiska sve nije to tvoj problem,ali nisan ti ni govoria na šta san spiska plaću sereš sad bezveze.
to šta si se ti naša uvrjeđen jer san ti iša spustit polovni 1080p panel u 2017 godini na 2300kn to je tvoj problem.

a ove njuškalo šeme praktićki novi monitor me ne zanimaju, polovno je polovno i ponudia san ti 60% cjene , to šta ti misliš da to polovno vrijedi više nek ti je sa srićon.
  uze san 4" manji monitor s 4 puta višon rezolucijon i to novi a jeftiniji nego tvoj polovni, kako bi rekli ameri no brainer.

opet izvrces cinjenice kako tebi pase.. nije to 1080p panel u 2017. godini nego 32 incha 144hz freesync VA panel. na osnovu toga si mogao kupit onda i monitor za 500kn koji je isto 1080p. isto tako imas i 27" acer predator 4k koji je 6 tisuca kuna.. po tvojoj logici tebi je vjerojatno on identican ovo tvom od 2 tisuce kuna. ok tebi neke stvari ne igraju ulogu, ali nemos trpat sve stvari u isti koš jer tebi nije bitno 144hz, vrsta panela i slicno zato sta ti ne vidis razliku. onda 144hz i 60hz isto vrijede recimo jer su oboje 1080p? malo drobis bzvze al nek ti bude. samo cekam kakav ce ti no brainer bit kad upalis 4k na 27 incha pa budes ikone povecalom trazio.. ili nafrljio scaling 300% pa uzivao u distorziji slike u dobrom dijelu aplikacija.

toliko od mene, imam pametnijeg posla, pozdrav. 

9 godina
neznalica90 kaže...
..

.......malo drobis bzvze al nek ti bude. ..

evo da još malo drobin.
niko nema ništa protiv tog tvog acera dapaće odlićan je,bilo mi je čak malo crnjak ti i ponudit toliko manje nego tražiš ali ponudia san koliko mogu/mislin da vrijedi i gotova prića.

ali bez obzira šta je to"praktićki novi" "odlićan" monitor i "mažen pažen",star 2 dana samo otvoren i "spuštena cjena", novi je 3800 a polovni je pola od toga plus nešto sitno koliko se dogovori ,ćak tih 2500kn šta si poslin ponudia mi je bilo ok na prvu ruku i misli san ćak uzet dok nisan pogleda na nabavi cjene novih monitora.

da se razumimo sve da imam 10kkn sastrane taj tvoj monitor je preskup i neisplativ za te novce,za nekih 2200-2400kn ok, zašto, jer je polovan,"praktićki novi" nije novi.

13 godina
Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
 ali bez obzira šta je to"praktićki novi" "odlićan" monitor i "mažen pažen",star 2 dana samo otvoren i "spuštena cjena", novi je 3800 a polovni je pola od toga plus nešto sitno koliko se dogovori ,ćak tih 2500kn šta si poslin ponudia mi je bilo ok na prvu ruku i misli san ćak uzet dok nisan pogleda na nabavi cjene novih monitora.

da se razumimo sve da imam 10kkn sastrane taj tvoj monitor je preskup i neisplativ za te novce,za nekih 2200-2400kn ok, zašto, jer je polovan,"praktićki novi" nije novi.

Ha? Di to? Ne bih kupio novu stvar u životu da je tako.Ne znam koliko je dotični monitor bio star, ali čim roba izađe iz dućana to je ~75% cijene ako ima urednu garanciju i sve, a dalje sve ovisi kako roba u pitanju "stari".

Kod monitora npr. odrediš koliko je po tebi radni vijek monitora. Evo npr. 7 godina. Monitor može raditi 20 godina, ali poslije 7 tehnologija će već biti stara, a rizik da će krepat dan nakon što ga kupiš veći, pa mu cijena svake godine pada sukladno tome.

Dakle monitor koji  je 3800 kuna nov,  "ko nov" vrijedi barem 2800 kn, a godinu poslije barem 2300 kn.

9 godina
ImpulseCookie kaže...
...

Kod monitora npr. odrediš koliko je po tebi radni vijek monitora. Evo npr. 7 godina..... Monitor može raditi 20 godina,...

bavim se amaterski elektronikom pa znam da je polovna elektronika smeće i ne vrijedi, tako da te priće da je nešto oćuvano/nije radilo/skoro bolje nego novo ne šljivim ni 2 posto.

recimo napajanje san uzea staro par dana ali bez garancije za 60% cjene , grafu sam uzea za 40% original cjene itd itd... uzea san dosta polovne elektronike ali nikad nisan za ništa da više od 60ak % i neću. ram nebi kupia polovno nikad a ekipa kupuje stalno...
moje mišljenje je da taj monitor ne vrijedi više od pola novaca, to šta ti ili kolega mislite je vaše mišljenje i nema se smisla o tome raspravljat s menom jer mislim kako mislim i to se neće promjenit tek tako.

16 godina
odjavljen

dabar_solta_V2 no, no, ajde, ne možeš reći da je sva elektronika smeće; tamo gdje imamo kondezatore i sl. da, naravno, troše se, diskovi imaju vijek pet godina, napajanja slično (što nije malo), ali tamo gdje toga nema, u pravilu imamo vječne komponente. Procesori, memorije i sl. Monitori mogu trajati također tih nekih 5 godina, kad paneli i pozadinsko osvijetljenje pada u kvaliteti znatno... 

Sedam godina je puno za monitor, to je kraj radnog vijeka.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 8:59 (Tonči).
9 godina
sva polovna elektronika..

ram nebi nikad polovni uzea, ko zna kavi su naponi dolazili na taj zasad ispravan ram. nema elektrolita po kojima mogu provjerit i koje mogu lako zamjenit a kad poćme s blue screenovima onda su mi windowsi krivi a hard greške se gomilaju.

monitori maks 2-3 godine ovi led, iako bi led trebali bit dugotrajnij od ccfl ,nisu.
8 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...

ram nebi nikad polovni uzea,

Ne vidim problem u ovom, pa svaki RAM koji sam imao zadnjih par godina imao je ili desetogodišnje ili doživotno jamstvo.

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 9:40 (Jim Raynor).
16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Imam server s RAM-om starim cca 7 godina i Q6600. Rade k'o urica. Za monitore se slažem, ali ne 2-3 god. nego rečenih 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Jim Raynor kaže...

..doživotno jamstvo.

dosta mi je da mi jedan put opali blue screen dok radim nešto relativno bitno a nisan stiga/sjetia se backup napravit, ne pomaže mi garancija u tom slućaju i niko mi neće vratit izgubljene podatke.

16 godina

Pišeš gluposti. RAM stari i novi ima minimalnu razliku u pozdanosti.

Još sam češće imao problema sa novim iz dućana neispravnim pločicama nego već rabljenim. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 9:51 (plavi08).
8 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
Jim Raynor kaže...

..doživotno jamstvo.

dosta mi je da mi jedan put opali blue screen dok radim nešto relativno bitno a nisan stiga/sjetia se backup napravit, ne pomaže mi garancija u tom slućaju i niko mi neće vratit izgubljene podatke.

Tvoja logika mi nije jasna, kao da jedino neispravan RAM može baciti BSOD.

My pleasure darlin
8 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
ImpulseCookie kaže...
...

Kod monitora npr. odrediš koliko je po tebi radni vijek monitora. Evo npr. 7 godina..... Monitor može raditi 20 godina,...

bavim se amaterski elektronikom pa znam da je polovna elektronika smeće i ne vrijedi, tako da te priće da je nešto oćuvano/nije radilo/skoro bolje nego novo ne šljivim ni 2 posto.

recimo napajanje san uzea staro par dana ali bez garancije za 60% cjene , grafu sam uzea za 40% original cjene itd itd... uzea san dosta polovne elektronike ali nikad nisan za ništa da više od 60ak % i neću. ram nebi kupia polovno nikad a ekipa kupuje stalno...
moje mišljenje je da taj monitor ne vrijedi više od pola novaca, to šta ti ili kolega mislite je vaše mišljenje i nema se smisla o tome raspravljat s menom jer mislim kako mislim i to se neće promjenit tek tako.

Meni je to struka, ali nevažno. 7 godina sam bubno jer je negdje između krajnosti. Vjerojatno nitko ne misli da je monitor star 3 godine "staro smeće" niti da je monitor star 10 godina "dobar ulov".

Čisto iz iskustva prodaje nikad nisam dao robu koja nije stara/oštećena/dotrajala za manje od 2/3 cijene i nisam nikad imao problema s tom filozofijom. Ako kupim monitor za 3800 i prodajem ga relativno novog za 1900 kuna, radije ću ga bacit niz stepenice... skupo će me stajat, da, ali sjetit ću se toga kad idući put poželim bit tako glup :)

Tonči kaže...

To sam i rekao, ne. Ali kraj vijeka u smislu da bih dao 100 kn za takav monitor, ne u smislu da je neupotrebljiv. Sad pišem za monitorom koji ima 5 godina i ko nov je... 24'' IPS 1920x1200... nije da prestrašno zaostaje za prosječnim monitorima današnjice. A po firmama stari monitori često rade bez greške XY godina dok im ne postane neugodno radit na njima :)

9 godina

nisam postavia pitanje jeli mi dobra logika, svak radi kako misli da je najbolje s znanjem s kojin raspolaže.

imam ctx lcd jedan od prvih lcd modela mislim da mu ima preko 10 godina ccfl naravno , i još radi a ima milijun radnih sati iza sebe ,i to onaj ctx koji se 90% ljudi kvaria u prvih par mjeseci , totalno glupo na 1 uređaju izvlaćit zakljućke o cjeloj tehnologiji i reć da ccfl lcd može radit 10 godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 10:23 (dabar_solta_V2).
13 godina
Koji monitor kupiti

A kaj kažete na LG 34UC79G  140HZ, zakrivljen, 21:9 34"  ali je 2560x1080

http://www.lg.com/hr/monitori/lg-34UC79G

https://iponcomp.hr/webshop/product/lg_34uc79g/1531041

ili rađe ići na 34UM88C 3440x1440  ali je taj preko soma kn skuplji i mislim da je 60hz ili 75 max i nije zakrivljen

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

https://www.sven.de/dpi/ DPI tog prvog LGa je isti kao DPI 27" FHD monitora, ako ti je to ok i misliš koristiti monitor uglavnom za multimediju go for it. Ovaj drugi je više za rad po meni jer ima daleko više radnog prostora (dušu dalo za npr. video/music editanje), ali naravno i za igre, ak uopće možeš vrtit tu rezu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 12:56 (The_Fichek).
17 godina
VooDooZg kaže...

A kaj kažete na LG 34UC79G  140HZ, zakrivljen, 21:9 34"  ali je 2560x1080

http://www.lg.com/hr/monitori/lg-34UC79G

https://iponcomp.hr/webshop/product/lg_34uc79g/1531041

ili rađe ići na 34UM88C 3440x1440  ali je taj preko soma kn skuplji i mislim da je 60hz ili 75 max i nije zakrivljen

Ja sam se dosta lomio hocu li uzimati taj zakrivljeni 34" 144hz ips sa 2560x1080 ili 1440p 144hz ips 27".
Ali kako ga nisam mogao naci nigdje uzivo da vidim kako ta 2560x1080 rezolucija izgleda na njemu, odlucio sam cekati da AMD izbaci Vegu i uzeti 1440p onda.

Neki dan vidim taj isti monitor kod prijatelja (LG 34UC79G), izgleda odlicno.

Ja inace gledam u monitor sa nekih cca 80cm, i pixeli se ne vide, ultrawide je za igranje fenomenalan.
Ako se bavis nekim super preciznim radom, jbg, idi na 3440x1440, ali ako ti je za igranje i filmove, komotno mozes uzeti ovaj prvi.
Samo gledaj da ne zabiješ glavu u njega, jer onda ces mozda vidjeti pixele. Na nekoj pristojnoj udaljenosti, recimo 60 cm +, sve izgleda super, a i hardverski je manje zahtjevno sto se tice igranja.

13 godina
The_Fichek kaže...

https://www.sven.de/dpi/ DPI tog prvog LGa je isti kao DPI 27" FHD monitora, ako ti je to ok i misliš koristiti monitor uglavnom za multimediju go for it. Ovaj drugi je više za rad po meni jer ima daleko više radnog prostora (dušu dalo za npr. video/music editanje), ali naravno i za igre, ak uopće možeš vrtit tu rezu.

Onda bi u principu bilo najpametnije bilo uzeti ulazni 29" 21:9 koji mi je 1400kn jeftiniji a ima 50% više PPI u odnosu na ovaj 34"

11 godina

Ne znam vide li se pixeli, ali sigurno dolazi do zamućenja kada su prozori i ikone manji, npr. sitna slova task managera. To je teže primjetno u većim prozorima, a nikako kad je nešto fullscreen kao igra. Barem sam ja dobio takav dojam u par minuta korištenja FHD 27", a taj ima identičan DPI kao 34" sa 2560x1080p.

Sad sam vidio kaj si zadnje napisao. Definitivno je isplativije, veći uloženo/dobiveno omjer, ali 29" je nekima premalo. Pogledaj koji video, ako već nisi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 13:13 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

a bavim se i ne bavim, obrađujem fotke u Lightroomu i PS-u   ali ne za posao,, ali s obzirom kak sam ih do sad obrađivao mislim da bi i ta "niska" reza bila korak naprijed ( obrađavio sam ih preko TV-a udaljen bar 2 metra, doduše 4K je tv Samsung 49HU7500 ali komp imam na 1920x1080 jer su mi ikone puno premale u 4k )

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 13:52 (VooDooZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

dabar_solta_V2 no, no, ajde, ne možeš reći da je sva elektronika smeće; tamo gdje imamo kondezatore i sl. da, naravno, troše se, diskovi imaju vijek pet godina, napajanja slično (što nije malo), ali tamo gdje toga nema, u pravilu imamo vječne komponente. Procesori, memorije i sl. Monitori mogu trajati također tih nekih 5 godina, kad paneli i pozadinsko osvijetljenje pada u kvaliteti znatno... 

Imam kod svojih kuci u pogonu jedng starog 5:4 19" samsunga, star 14 godina i isti je ko i prvi dan sta se kvalitete slike tice... Nije to bas tako..

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Imam kod svojih kuci u pogonu jedng starog 5:4 19" samsunga, star 14 godina i isti je ko i prvi dan sta se kvalitete slike tice... Nije to bas tako..

Sve ovisi o radnim satima, čak i kod dobrog CCFL-a.

13 godina
Koji monitor kupiti

ma covjek se zakopao u brdo besmislica pa se sad zakopava jos dublje izjavama kojima se pokusava iskoprcat.

kazes polovna elektronika je smece i mora neovisno o stanju ic u pola cijene. po tvojoj logici znaci gtx 1080 od 5000kn nakon mjesec dana skroz uredna i gara 3 godine vrijedi odma 2500kn jer je polovna elektronika smece. daj mi reci di se tako trguje da si ja odma 2 ubodem.

znaci toliko si besmislica nadrobio u zadnja 2-3 posta da ja to ne mogu shvatit nikako nego trolanjem, ili zaista imas specifican smisao za humor!?  

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

A kaj se sad svađate, kupac kupuje a prodavać prodaje - nema tu realne i nerealne cijene, očeš kupiti kupi ako ne razguli -- ne znam čemu uvijek razgovori to vrijedi ili ne vrijedi, ili potrošio sam jer sam struju mogao platiti itd..itd...  

Ti prodaješ za toliko ja nudim toliko da li može - može ne može i to je to...

Sad da li će to trajati 10 godina ili mjesec dana, pa o ćemu vi pričate - meni je burz kupio sebi Samsungov TV za 16.500kn i prvi mu je došao novi poguljen a na drugom mu je nakon 6 dana ispalo 5 zelenih štrafti na desnoj starni i sad treci mu je savršen - sad vi pričate tu koliko kaj vrijedi ili će trajati, dajte se urazumite :) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neznalica90 kaže...

ma covjek se zakopao u brdo besmislica pa se sad zakopava jos dublje izjavama kojima se pokusava iskoprcat.

kazes polovna elektronika je smece i mora neovisno o stanju ic u pola cijene. po tvojoj logici znaci gtx 1080 od 5000kn nakon mjesec dana skroz uredna i gara 3 godine vrijedi odma 2500kn jer je polovna elektronika smece. daj mi reci di se tako trguje da si ja odma 2 ubodem.

znaci toliko si besmislica nadrobio u zadnja 2-3 posta da ja to ne mogu shvatit nikako nego trolanjem, ili zaista imas specifican smisao za humor!?  

vidin svi tu inžinjeri odreda , svati monitor si precjenia i tocka.

zeleno je jedna stvar a žuto druga.
zeleno- sve šta nije novo , nije novo i ima neke sate koje je odradilo i smeće je ili ide prema smeću.
žuto- sve polovno ide pola cjene plus minus, ako ti to nije jasno stacu ti ja.

recimo uze san grafu kojoj je 5kkn na kutiji za 2kkn šta ti nije jasno

15 godina
neaktivan

LG 34UC79G

Imam ti ja taj monitor... Meni je sve u svemu super monitor. Zakrivljenost nije velika, skoro da se i ne primjeti da je zakrivljen 

Velicina monitora je super, u pocetku izgleda preveliko, al naviknes se nakon tjedan-dva. Za filmove, rad i slicne stvari je super...

Sto se tice gaminga i freesynca, eh to nisam jako isprobavao, kupujem PC za nekih mjesec dva jer ovaj trenutni lap nije bas nesto 

Rezolucija je isto ok, al ajde nebi bilo lose da je malo vec... Monitor sam dobio za 3k tako da je meni za te pare super.

LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 16:21 (pixi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice