Pozdrav. Koliko novca mislis izdvojiti za taj zahvat?? Rezolucija monitora 1080p ili mozda pozeljna 1440p? U svakom slucaju, ako ces ici na vise monitora za igranje, okviri tih monitora bi trebali biti sto tanji. BenQ GW2470H nema bas najtanji okvir, ali ga mozes razmotriti. Izasla mu je i prva recenzija od strane korisnika pisana na engleskom: http://www.amazon.com/BenQ-GW2470H-Screen-LED-Lit-Monitor/dp/B013GERDME Dell U2414H vec ima super tanak okvir, odlican colour gamut i preko 95% sRGB, VESA mount, DP (+DP kabel) i sve ostale moguce konektore te vrlo dobre response time-ove skupa sa 0ms input lagom. Generalni problem je cijena, prije ga je bilo od 1700kn. Stvar je da jeftinijim monitorima koji imaju vrlo tanke okvire aka bezele slika ne ide od ruba do ruba, nego ostane crna linija prije okvira pa zato treba guglat sta got mislio uzet. Nadalje, tebi je potreban jos VESA mount za svaki od ta 3 monitora, ako sam dobro shvatio?? (radi tog VESA mounta ispada puno Samsung monitora iz igre). Obicno jeftiniji monitori koji pucaju na cim moderniji dizajn, vrlo tanak okvir nemaju nekakve ergonomske sposobnosti, primjer takvih su AOC I2481FXH i BENQ EW2440L.
Imas interesantnu ponudu na Njuskalu upravo za tu svrhu, covjek prodaje 3 komada U2414H: http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/24-lcd-monitor-dell-u2414h-oglas-17096307
Budes ti uopce mogao igrati na 3x1080p monitorima sa tim komponentama pod mojPC? Razmisli si jos malo o 21:9 omjeru pa onda o monitoru nesto vece dijagonale da taj omjer stranica bolje pase, npr 29": LG 29UM57 ili 29UM67. Vrlo slicne oznake i specifikacije, ali ne vidim da pise FreeSync za 57 model. Skuplja varijanta tih je sa 34" dijagonalom LG 34UM57 ili 34UM67. Na taj nacin bi itekako smanjio load hardvera + tek su od nedavno Radeon grafe nesto bolje optimizirane za idle i slabi load na vise monitora. 6950 grafa, ako ju jos uvijek imas bi cini mi se previse trosila kada bi samo surfao i sl. na 3 monitora.
Checkiraj (mislim da je to 29UM67, a radi americkog ili kojeg vec trzista zadnji broj nije 7 nego 5):
Novi monitor koji nema nekonkurentnu TN matricu nego konkurentnu IPS, VA matricu ide od 850-900kn (PLS Samsunga je jos skuplji).