Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.616
|
čitano: 5.719.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

karlo666

Pozdrav. Koliko novca mislis izdvojiti za taj zahvat?? Rezolucija monitora 1080p ili mozda pozeljna 1440p? U svakom slucaju, ako ces ici na vise monitora za igranje, okviri tih monitora bi trebali biti sto tanji. BenQ GW2470H nema bas najtanji okvir, ali ga mozes razmotriti. Izasla mu je i prva recenzija od strane korisnika pisana na engleskom: http://www.amazon.com/BenQ-GW2470H-Screen-LED-Lit-Monitor/dp/B013GERDME Dell U2414H vec ima super tanak okvir, odlican colour gamut i preko 95% sRGB, VESA mount, DP (+DP kabel) i sve ostale moguce konektore te vrlo dobre response time-ove skupa sa 0ms input lagom. Generalni problem je cijena, prije ga je bilo od 1700kn. Stvar je da jeftinijim monitorima koji imaju vrlo tanke okvire aka bezele slika ne ide od ruba do ruba, nego ostane crna linija prije okvira pa zato treba guglat sta got mislio uzet. Nadalje, tebi je potreban jos VESA mount za svaki od ta 3 monitora, ako sam dobro shvatio?? (radi tog VESA mounta ispada puno Samsung monitora iz igre). Obicno jeftiniji monitori koji pucaju na cim moderniji dizajn, vrlo tanak okvir nemaju nekakve ergonomske sposobnosti, primjer takvih su AOC I2481FXH i BENQ EW2440L.

Imas interesantnu ponudu na Njuskalu upravo za tu svrhu, covjek prodaje 3 komada U2414H: http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/24-lcd-monitor-dell-u2414h-oglas-17096307 

Budes ti uopce mogao igrati na 3x1080p monitorima sa tim komponentama pod mojPC? Razmisli si jos malo o 21:9 omjeru pa onda o monitoru nesto vece dijagonale da taj omjer stranica bolje pase, npr 29": LG 29UM57 ili 29UM67. Vrlo slicne oznake i specifikacije, ali ne vidim da pise FreeSync za 57 model. Skuplja varijanta tih je sa 34" dijagonalom LG 34UM57 ili 34UM67. Na taj nacin bi itekako smanjio load hardvera + tek su od nedavno Radeon grafe nesto bolje optimizirane za idle i slabi load na vise monitora. 6950 grafa, ako ju jos uvijek imas bi cini mi se previse trosila kada bi samo surfao i sl. na 3 monitora.

Checkiraj (mislim da je to 29UM67, a radi americkog ili kojeg vec trzista zadnji broj nije 7 nego 5):

GameAddict

Novi monitor koji nema nekonkurentnu TN matricu nego konkurentnu IPS, VA matricu ide od 850-900kn (PLS Samsunga je jos skuplji).

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 11:32 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Treba mi monitor koji bi bio u prvom redu za grafičku pripremu i dizajn, obradu fotografija, crtanje i sl. tako da mi je najvažnije da precizno prikazuje boje. Ali ipak da bude unutar budžeta od 3000 kn. Najbliže sam tome da uzmem Dell U2415 (oko 2600 kn). Što mislite o tome? Asus PA248Q je možda i bolji ali i skuplji (oko 3250 kn). Zanimljiv se čini i hp z24i ali nisam uspio naći nekih reviewa o njemu.

0 0 hvala 0
11 godina

Dell U2415 se nikako ne isplati, radje gledat jeftiniji U2414H ili nesto skuplji U2515H sa 1440p rezolucijom. Za taj Asus prvi put cujem pa neznam sta rec, u obzir mu uzmi i 5g jamstva.

9 godina
neaktivan

Misliš da je U2414H isplativiji jer je jeftiniji, a slične kvalitete?

11 godina

Iste kvalitete, razlika je u omjeru stranica, 16:9 vs 16:10. Za veci radni prostor bi generalno bolje dosla 1440p reza nego malo veca visina monitora. Zavisi na kaj si navikao ili sto vise zelis.

9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav!

Nakon dužeg promišljanja odlučio sam se za kupnju konfiguracije stolnog računala i sada trebam kvalitetan 22" IPS Full HD monitor.

Nisam neki gamer ali sam prilično zahtjevan korisnik i slika bi trebala biti savršena (koliko to može biti) uz cijenu do nekih 1500 kn

U najuži izbor su mi ušla ova dva modela:

1. Monitor Asus VX229H

http://www.nabava.net/monitori__90/asus-monitor-vx229h-ips-lcd-led__5152521

https://www.asus.com/Monitors/VX229H/

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0AJ2FB9283&cm_re=Asus_VX229H-_-24-236-363-_-Product

i

2. Monitor Dell P2214H-09

http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-p2214h-ips-led__5187241

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824260147&cm_re=dell_P2214H-_-24-260-147-_-Product

Oba monitora mi imaju svoje dobre ergonomske strane, Asus ima tanke bezele a spominje u spec i Flicker-Free tehnologiju dok Dell to ne spominje pa neznam dali ima? Što je s blokiranjem plavog svjetla, imaju li to oba?  Dell s druge strane ima podesivu visinu, okretanje te masu utora sa USB.
Na dvojbi sam što odabrati, reviewi na newegg su za oba monitora generalno vrlo dobri.

Dajte mi olakšajte dvojbu, vidite li neke veće ili manje mane a da su zakumflirane? Možda netko i osobno posjeduje te monitore pa bi svaki komentar bio zlata vrijedan!

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2015 16:03 (Renta10).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Renta10 kaže...

Pozdrav!

Nakon dužeg promišljanja odlučio sam se za kupnju konfiguracije stolnog računala i sada trebam kvalitetan 22" IPS Full HD monitor.

Nisam neki gamer ali sam prilično zahtjevan korisnik i slika bi trebala biti savršena (koliko to može biti) uz cijenu do nekih 1500 kn

Ja ti mogu dati preporuku ovog Monitora/TV-a https://www.nabava.net/monitori__90/lg-monitor-tv-22mt47d-ips-led__11379201
ja sma ga uzeo prošli mejsec i super sam zadovoljan, 22" LCD LED Full HD, slika je odlična, imašod priključaka HDMI, VGA, SCART, USB... Dakle imaš i TV, samo ukopčaš antenu i gledaš, ima ugrađene zvučnike, daljinac... Ima dosta opcija, ima Gamer Mode, Flicker Safe, Motion Eye Care... ugl imas sve detalje ovdje http://www.lg.com/uk/monitors/lg-22MT47D/technical-specifications

9 godina
    Koji monitor kupiti

ibme74,

pa neznam...nema DVB T2, nema DVI utor...a i mislim da je generalno preporuka ovdje u ovoj temi da su uvijek bolji pravi monitori za PC nego combo monitori/TV, ili se varam?

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    11 godina
    neaktivan

Pa definitvno bi ti predlozio da uzmes u25, 1440 reza je predobra, a velicina idealna. Preko Alze sam kupio za 2450 kn

12 godina
    Koji monitor kupiti

samo da javim dojmove nakon koristenja 27" Acer XB270Hbmjdprz Predator

rijec je o 1ms TN 1080p 144Hz monitoru 

spojio sam ga preko DPa na GTX970

od monitora sam udaljen kojih 30cm (dok igram sa tipkovnicom/misem, sa gamepadom igram s malo vece udaljenosti)

sto se tice velicine i rezolucije - 27" je definitivno neki usable limit u kombinaciji sa 1920x1080 rezolucijom

nije toliko koliko primjetim pixele, vec koliko se primjete razmaci izmedju njih tako da monitor nije najbolji za gledanje filmova (testirano sa MKVovima od 3+gb i visokim bitrateom) i opcenito za neku ozbiljniju multimediju (nemam osjecaj ostrine kao na prethodnom DELLu) - no gledanje crtica (tipa family guy/south park) je vrh i ne primjete se ti nedostaci :)

kvaliteta slike nije najbolja i potrebno je podosta kalibracije i u windowsima i u OSDu (nazalost OSD je smece i podrzane su samo osnovne funkcije - izlistana je i AUTO funkcija no ne moze joj se pristupiti lol)

postolje nije najbolje jer se monitor trese prilikom brzeg tipkanja na tipkovnici (no ne i za vrijeme gaminga) 

no kad se sve sredi i pokrene neka igra..svi nedostaci u kvaliteti slike u usporedbi sa prijasnjim IPSom padaju u vodu (prikaz boja te pixelizacija ne pate kao tokom gledanja filmova - jednostavno se ne primjeti)

testirao sam: witcher 3, pcars, dirt rally, ut2004, ut4, divinity original sin enhanced edition

v-sync sam ugasio u nvidia control panelu te u svim igrama

FPS mi je ugl iznad 60FPS

screen tearinga NEMA - znaci nula (bez obzira na FPS - eventualno mozda kad prijedje 170FPSa no to je rijetko)

ovo mi je bio veliki problem otkako sam presao na LCDove prije 8g ali s ovim monitorom je to u potpunosti rijeseno 

takodjer nema ni ghostinga (nimalo)

najveci pomak sam osjetio u pcarsu - igra jednostavno klizi i puno sam precizniji sa obilascima i ulascima u zavoje (puno lakse voziti bez input laga)

motion blur sam ugasio i vidim sve objekte sa strane kako vozim (lakse je procitati one znakove za kocenje na stazi)

jednostavno uzivancija za voziti 

ut4 takodjer klizi i puno je lakse drzati neprijatelje na nisanu - u instagibu sam nanizao nekoliko monster killova kao od sale lol

no problem su FPS dropovi do kojih dolazi s vremena na vrijeme (drop sa 120FPS na 60-70~)

u dirt rally nisam osjetio toliku razliku kao u project cars (kao da je i dalje prisutan input lag ili neka vrsta gamepad filteringa)..

u witcher 3 jedina razlika je prilikom gledanja okolo (npr gladje su animacije drveca i neprijatelja)

u divinity je razlika minorna (samo se primjet kad likovi trce)

sve u svemu 144Hz je super stvar kog zanima ozbiljnije igranje (ja sam najsretniji sto nema vise screen tearinga)

za sve ostale bih radije preporucio kvalitetniji 60/75Hz IPS 1440p (po mogucnosti freesync/gsync) 

a najbolje bi bilo pricekati jos kojih godinu-dvije da padne cijena na ispod 2000kn 144Hz IPS/VA monitorima :)

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    17 godina
    Koji monitor kupiti

Odlicna reca kolega , moze isprobat cod black ops 3 isto

Nes me zanima :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 10:02 (4mal).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    Koji monitor kupiti

e ma ne da mi se skidati 40+GB..

ali ocekujem iste pomake kao i u UT4 posto je brz gameplay 

mogu jos probati battlefield 4 (imam ga instaliranog ali ga nisam sad vec dugo igrao)

jos cu probati i HOTS

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 10:46 (Fanu).
    Moj PC  
    0 0 hvala 1
    13 godina
    neaktivan
    Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Kupujem novi komp, a uz njega mi treba i novi monitor jer je stari 1680x1050 reza.

Za oko mi je zapeo Benq 27'' 1440p W2765HT.

U Alzashopu je cca 2800 kn pa me zanima jeli to ok monitor za tu cijenu ili ima nesto bolje za slicnu cijenu kaj nisam primjetio.

Steam: Dalthor85 Xfire: Dalthor85 Raptr: Dalthor
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    9 godina
    Renta10 kaže...

Pozdrav!

U najuži izbor su mi ušla ova dva modela:

1. Monitor Asus VX229H

http://www.nabava.net/monitori__90/asus-monitor-vx229h-ips-lcd-led__5152521

https://www.asus.com/Monitors/VX229H/

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0AJ2FB9283&cm_re=Asus_VX229H-_-24-236-363-_-Product

i

2. Monitor Dell P2214H-09

http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-p2214h-ips-led__5187241

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824260147&cm_re=dell_P2214H-_-24-260-147-_-Product

Oba monitora mi imaju svoje dobre ergonomske strane, Asus ima tanke bezele a spominje u spec i Flicker-Free tehnologiju dok Dell to ne spominje pa neznam dali ima? Što je s blokiranjem plavog svjetla, imaju li to oba?  Dell s druge strane ima podesivu visinu, okretanje te masu utora sa USB.
    Na dvojbi sam što odabrati, reviewi na newegg su za oba monitora generalno vrlo dobri.

Dajte mi olakšajte dvojbu, vidite li neke veće ili manje mane a da su zakumflirane? Možda netko i osobno posjeduje te monitore pa bi svaki komentar bio zlata vrijedan!

Može li pomoć i mišljenja, hitno je!

11 godina

Dell je flicker-free jer je i veci 24" brat P2414H flicker free. Pitanje je cemu rastezati budzet kada se 22" dijagonala kupuje oko 1000kn +/- 100kn. Izmedju 1000 i 1500kn ljudi obicno kupuju 24 ili 25" monitore. Druga stvar, bilo bi dobro da prije ikakve kupovine u izlogu kakvog ducana vidis razliku izmedju 22, tj. 21.5" i kakvog 24", tj. 23.8 ili 23.6" monitora jer bi ti se ovaj drugi lako moguce mogao vise svidjeti, a budzet ti sigurno pokriva tu kategoriju.

9 godina
    Koji monitor kupiti

Veličina mi je ograničena na 22" a i da nije uzeo bih opet 22" jer se na 24" reza proširuje i slika je automatski zrnatija.

Što misliš konkretno o ovim modelima? Stavio sam link na newegg pa vidi malo ako imaš cajta. 

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina
    Dalthor kaže...

Pozdrav,

Kupujem novi komp, a uz njega mi treba i novi monitor jer je stari 1680x1050 reza.

Za oko mi je zapeo Benq 27'' 1440p W2765HT.

U Alzashopu je cca 2800 kn pa me zanima jeli to ok monitor za tu cijenu ili ima nesto bolje za slicnu cijenu kaj nisam primjetio.

Super monitor. Imaš recenzije na netu koje su vrlo pozitivne

11 godina
    neaktivan
    Fanu kaže...

od monitora sam udaljen kojih 30cm (dok igram sa tipkovnicom/misem, sa gamepadom igram s malo vece udaljenosti)

sto se tice velicine i rezolucije - 27" je definitivno neki usable limit u kombinaciji sa 1920x1080 rezolucijom

nije toliko koliko primjetim pixele, vec koliko se primjete razmaci izmedju njih tako da monitor nije najbolji za gledanje filmova (testirano sa MKVovima od 3+gb i visokim bitrateom) i opcenito za neku ozbiljniju multimediju (nemam osjecaj ostrine kao na prethodnom DELLu) - no gledanje crtica (tipa family guy/south park) je vrh i ne primjete se ti nedostaci :)

no kad se sve sredi i pokrene neka igra..svi nedostaci u kvaliteti slike u usporedbi sa prijasnjim IPSom padaju u vodu (prikaz boja te pixelizacija ne pate kao tokom gledanja filmova - jednostavno se ne primjeti)

testirao sam: witcher 3, pcars, dirt rally, ut2004, ut4, divinity original sin enhanced edition

Logicno da je 1440p reza bolja. Medutim s koje udaljenosti ti gledas filmove?? Kazes da monitor jer je 27" sa 1080 rezom nije najbolji za gledanje filmova i opcenito za neku
     ozbiljniju multimediju?? Ali na igrama se kazu ne primjete te stvari??  Zanimljivo da recenzenti koji su ocjenjivali tu rezu na toj velicini
     su u jednom slozni koliko sam vidio, a to je da se zapravo na multimediji, gledanju filmova najmanje primjete te stvari vezane za
     tu rezu i dijagonalu. Kakvu televiziju imas kod kuce??? Do nedavno su LCD televizori 82 do 102 cm ekrani imali normalnu ili HD ili FHD rezoluciju
     i bili su odlicni za multimediju i gledanje filmova. Ali sada ista ta FHD reza na punooo manjem monitoru nego LCD televizoriu nije eto za neku ozbiljnu multimediju,
     jer se primjete razmaci izmedu pixela?? A svaka ti cast, mora da da onda danas ni jedan LCD koji nema 4K ekran nije za ozbiljnu multimediju.
     Ono sto bih ja rekao da razlog tvog nezadovoljstva sto se tice multimedije nije reza i velicina dijagonale, vec TN panel i njegovi nedostaci u odnosu na IPS panel,
     plus naravno o kvaliteti videa kojeg skines.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 15:59 (danny_2).
    15 godina
    neaktivan
    The_Fichek kaže...

karlo666

Pozdrav. Koliko novca mislis izdvojiti za taj zahvat?? Rezolucija monitora 1080p ili mozda pozeljna 1440p? U svakom slucaju, ako ces ici na vise monitora za igranje, okviri tih monitora bi trebali biti sto tanji. BenQ GW2470H nema bas najtanji okvir, ali ga mozes razmotriti. Izasla mu je i prva recenzija od strane korisnika pisana na engleskom: http://www.amazon.com/BenQ-GW2470H-Screen-LED-Lit-Monitor/dp/B013GERDME Dell U2414H vec ima super tanak okvir, odlican colour gamut i preko 95% sRGB, VESA mount, DP (+DP kabel) i sve ostale moguce konektore te vrlo dobre response time-ove skupa sa 0ms input lagom. Generalni problem je cijena, prije ga je bilo od 1700kn. Stvar je da jeftinijim monitorima koji imaju vrlo tanke okvire aka bezele slika ne ide od ruba do ruba, nego ostane crna linija prije okvira pa zato treba guglat sta got mislio uzet. Nadalje, tebi je potreban jos VESA mount za svaki od ta 3 monitora, ako sam dobro shvatio?? (radi tog VESA mounta ispada puno Samsung monitora iz igre). Obicno jeftiniji monitori koji pucaju na cim moderniji dizajn, vrlo tanak okvir nemaju nekakve ergonomske sposobnosti, primjer takvih su AOC I2481FXH i BENQ EW2440L.

Imas interesantnu ponudu na Njuskalu upravo za tu svrhu, covjek prodaje 3 komada U2414H: http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/24-lcd-monitor-dell-u2414h-oglas-17096307 

Budes ti uopce mogao igrati na 3x1080p monitorima sa tim komponentama pod mojPC? Razmisli si jos malo o 21:9 omjeru pa onda o monitoru nesto vece dijagonale da taj omjer stranica bolje pase, npr 29": LG 29UM57 ili 29UM67. Vrlo slicne oznake i specifikacije, ali ne vidim da pise FreeSync za 57 model. Skuplja varijanta tih je sa 34" dijagonalom LG 34UM57 ili 34UM67. Na taj nacin bi itekako smanjio load hardvera + tek su od nedavno Radeon grafe nesto bolje optimizirane za idle i slabi load na vise monitora. 6950 grafa, ako ju jos uvijek imas bi cini mi se previse trosila kada bi samo surfao i sl. na 3 monitora.

Checkiraj (mislim da je to 29UM67, a radi americkog ili kojeg vec trzista zadnji broj nije 7 nego 5):

mislis da konfiguracija nebi izdrzala 3 monitora? znaci jos jednom napominjem da bi taj setup sluzio samo za racing rig, dok vozim i to je to, za surfanje i ostalo bi koristio jedan monitor... e sad VESA mount je pozeljan kao i tanji bezeli, ali boze moj, bocne monitore postavim malo iza ovog centralnog da sakrijem te rubove, ionako ce se to manje primjetit kad se postave pod nekim određenim kutem... sto se cijene tice, bilo bi dobro sto jeftinije moze a da ispunjava te neke osnovne uvjete. neznam kako bi bilo da uzmem jedan veliki, probao sam na 107cm tv-u igrati pa mi je nekako cudno, bas fale ti monitori sa strane... najveci mi je problem sto nemam to gdje malo pogledati i usporedit onako u "zivo"... sve sto imam blizu od trgovina su tipa alles i slicno pa u stvari nemas sto vidjet i izabrat...

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
    17 godina
    Fanu kaže...

rijec je o 1ms TN 1080p 144Hz monitoru 

spojio sam ga preko DPa na GTX970

Gledanje u 27 monitor sa samo 30cm daljine, fučkaj ga pa to je za 95% sitaucija puno preblizu, jesi ti uopče toga svjestan ili nisi?

Bez obzira koja je rezolucija 27 monitora, dakle 1080p ili 1440p ili 4K uz malo iznimku, ovo su okvirne preporučene udaljenosti od zaslona.

Filmovi/serije/TV program

- otprilke 1 do 2.5metra

Igrice

- 50cm do 1 metar

Surfanje, pisanje ili čitanje teksta

- 50cm do 1 metra

4K/27 monitor + Photoshop i slične precizne situacije

- ovdje prema potrebi moš gurnut nos bliže zaslonu, dakle ako treba i na samo 20cm od ekrana

S obzirom da i ja koristim 27/1080p monitor, ja tu ne vidim nikakve apsolutno razmake između piksela.Dakle za bilo kakve filmove tu nema nikakvih problema to sigurno.Šta ču kad moram, pa opet kačim isti link i usput dodajem još jedan link.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/monitori-1080p-rezolucijom-rijetki/220305.aspx?page=0&jumpto=4497554&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=94&jumpto=4458583&sort=asc&view=flat

Monitor sa 144Hz osvježavanjem je super, ali nažalost ne TN LCD panel jer to je kvrgavi i teško probavljivi kompromis.144Hz je vrlo ugodno to sigurno, ali to je ipak TN LCD panel sa svim svojim ostalim tehničkim ograničenjima ili manama.Da imaš prilike par dana buljit u 27 AMVA monitor, pa pogledat par filmova ili serija itd, onda bi ti vrlo brzo bilo jasno da je TN LCD panel običan drek na šibici.Svetlosna brzina osvježavanje od 144Hz, to je zapravo običan trik kako prodat ofucane TN LCD panele/monitore po puno previsokoj cijeni.TN LCD paneli oni su u proizvodnji najeftiniji, ali kad gore nakačiš 144hz tehnikalije, to je otprilike isto ko da si na magarca okačil sedlo za trkačeg konja.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
    Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2018 13:57 (rambox).
    11 godina
    Renta10 kaže...

Veličina mi je ograničena na 22" a i da nije uzeo bih opet 22" jer se na 24" reza proširuje i slika je automatski zrnatija.

Što misliš konkretno o ovim modelima? Stavio sam link na newegg pa vidi malo ako imaš cajta. 

Pa ono, da si kupujem 21.5" uzeo bih GW2255 ili VW2245Z ili od IPS tipa panela: 22MP47D-P ili taj Asus, tak nekaj, definitivno nebi prelazio 1050kn za 21.5-22" dijagonalu. Lako se snadjes po nabavi.net, samo se odluci koji tip panela zelis i je li ti bitna ergonomija koju Dell nudi, zatim procitaj misljenja sa stranica koje si linkao + jos malo proguglati da pokusas naci kakve detalje o panelima tih monitora ili jos dodatnih misljenja sa npr. amazona, youtubea itd. Svakako gledaj da je flicker-free i pokusaj naci test ili takorec ceritifikat sa npr. TFT Centrala koji to dokazuje. Prva 2 BenQa su flicker-free kao i Dell, za LG nisam trazio kao niti za taj Asus. Radio sam na tom P2214H i na P2414H. Po meni je definitivno bolji ovaj drugi samo radi vece dijagonale (ali ga nebi kupio jer je trenutno prepreskup) Slika nije zrnata radi vece dijagonale, nego radi specificnog hard-matte premaza na tim Dellovima. Nekima smeta, nekima ne, tebi izgleda da..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 17:55 (The_Fichek).
    9 godina
    Koji monitor kupiti

Rambox i The Fichek,

napisao sam gore koji panel, samo IPS.  Je, zahtjevan sam korisnik iako ne bih radio neke teže obrade slika već samo hobističke za obitelj, gledanje filmova u Full HD, you tube, office i slično. No, unatoč tome želim najbolju moguću sliku za novac do 1500 kn na 22" IPS monitoru.

Dakle, da ga uvijek po potrebi mogu koristiti i za najzahtjevnije zadatke.

Fala na ovim prijedlozima (proučiti ću), no, zanima me što mislite o onim gore moja dva izbora (Asus i Dell) osim da su preskupi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 18:05 (Renta10).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    11 godina

Nist vise, osim toga. Nije Asus tak ni skup, IPS 21.5" idu od 950kn. Kvalitetu slike bih nesto znao da idem guglat itd. kako sam napisao, a to mi se neda. Mozes checkirati i PLS od Samsunga, vrlo slicna stvar IPSu, a imaju neke monitore u tom rangu sa ugradjenim TV tunerima, ako je pozeljno..

9 godina
    Koji monitor kupiti
    ibme74 mi je gore na ovoj stranici predložio jedan LG combo Monitor/TV.. jel neka generalna preporuka da se ne uzimaju ti hibridi ili to nema veze nego ovisi od monitora do monitora?

I još ovo, znam da je HDMI isto digitalno kao i DVI i nije problem spajanje s adapterom ali da li je preporuka ipak uzeti monitor sa DVI utorom jer sam čitao tu na forumu da su neki monitori sa HDMI utorom imali problema s driverima čini mi se?
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    13 godina

57 000 kn ? Au, pa bokte što tu košta toliko ?

14 godina
    neaktivan
    Koji monitor kupiti

imam trenutno lg flatron 2053tq (900p), ali dobio je neki blagi rozi filter zadnjih 4-5 dana, pokušao sam u opcijama nešto namjestit, ali ništa. vjerojatno je dao svoje.

tražim sad neki monitor do 1600-1700kn, bilo bi idealno da je 24".

našal sam u linksu dell p2414h - ips matrica, fhd reza, 24" dijagonala... jel ima kaj bolje ili to je to?

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
    17 godina
    Renta10 kaže...

Rambox i The Fichek,

napisao sam gore koji panel, samo IPS.  Je, zahtjevan sam korisnik iako ne bih radio neke teže obrade slika već samo hobističke za obitelj, gledanje filmova u Full HD, you tube, office i slično. No, unatoč tome želim najbolju moguću sliku za novac do 1500 kn na 22" IPS monitoru.

Dakle, da ga uvijek po potrebi mogu koristiti i za najzahtjevnije zadatke.

Fala na ovim prijedlozima (proučiti ću), no, zanima me što mislite o onim gore moja dva izbora (Asus i Dell) osim da su preskupi?

Kaj se tiče Asus i Dell, tu se nema kaj više reči osim preskupo i vrlo neisplativo za 22 IPS monitor.

Za tvoje potrebe 22 AMVA monitor je najbolje rješenje, a eto košta samo 900kn to je ono najbitnije u praksi.

Postoje itekako dobri razlozi(zadnji link AMVA vs IPS), zašto je sa tim monitorom zadovoljno čak okvirno 93% kupaca.Gdje god na internetu pogledaš, situacija je potpuno identična zato nema smisla okačit više linkova.

http://www.amazon.com/BenQ-GW2255-21-5-inch-LED-lit-Monitor/dp/B00AX9Z6MU

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824014329

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

Renta10 kaže...
    ibme74 mi je gore na ovoj stranici predložio jedan LG combo Monitor/TV.. jel neka generalna preporuka da se ne uzimaju ti hibridi ili to nema veze nego ovisi od monitora do monitora?

I još ovo, znam da je HDMI isto digitalno kao i DVI i nije problem spajanje s adapterom ali da li je preporuka ipak uzeti monitor sa DVI utorom jer sam čitao tu na forumu da su neki monitori sa HDMI utorom imali problema s driverima čini mi se?

Vezano za DVI vs HDMI razlike pogledaj dolnji link, a ovdje onako ukratko DVI=spoji i zaboravi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=93&jumpto=4457330&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
    9 godina
    Koji monitor kupiti

Tnx Rambox, ovaj link za tvoj post o opisima HDMI i DVI sam već prošao ranije jer to svako malo stavljaš..čitam ja čitam..

Ok, znači pravi izbor bi bio taj Benq i DVI utor.

Zahvaljujem...ako ću imati još nejasnoća biti ću slobodan priupitati. 

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    Koji monitor kupiti

Rambox se stvarno trudi i pomaze svima te zavrjedjuje da kao i tonchi postane moderator a evo i polla 

19 zavrijedio je
    5 nije
    3 treba se jos trudit
    Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2015 22:29 (4mal).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice