Koji kabel odabrati - VGA, DVI ili HDMI ?

poruka: 7
|
čitano: 13.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, trebao bi pomoć oko izbora kabla za spajanje računala i TV-a. Znam da je VGA analogni signal, a DVI i HDMI digitalni te da je slika kvalitetnija - barem u teoriji, ne znam da li se golim okom vidi, neki kažu da da.

Na računalu imam HDMI i DVI utore na grafičkoj, na TV-u VGA i HDMI, i sad je pitanje kako spojiti kućište i TV da mi slika bude što kvalitetnija ? Klasični HDMI-HDMI ili možda DVI-HDMI, DVI-VGA ili nešto treće ?

Koliko je bitan signal iz grafičke koji izlazi ? Znači, može li biti iz VGA recimo, a na monitoru je HDMI/DVI pa će slika biti kvalitetna ili mora i iz grafičke signal biti digitalni ? Ne razumjem se baš previše u to ali nadam se da razumjete što želim reći :D Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji kabel odabrati - VGA, DVI ili HDMI ?

Spoji HDMI-HDMI i uzivaj :D

www.noviportal.net
16 godina
neaktivan
RealMadrid4Ever kaže...

haha i mislio sam :D hvala ! a monitor koji ima samo VGA ulaz tu nema spasa ?

17 godina
CrazyMan kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Takve monitore danas treba obavezno izbjegavat,Izlanuo se no nažalost večina firmi danas još uvjek proizvodi nove monitore samo sa bezveznim i odavno zastarjelim VGA ili D-SUB priključkom.U praksi ti moš kupit VGA na DVI ili HDMI Adapter, ali VGA nudi samo pišljivi analogni video signal kojeg onda treba prebacit u Digitalni signal a to normalno nikak nije dobro.

Stari monitori su druga priča,Nevinašce ako imaš samo VGA priključak onda koristiš šta imaš i nema frke.Ima puno neiskusnik kupaca monitora, koji večinom iz neznanja kupe jeftinije monitore koji imaju smao VGA  ili D-SUB priključak.Kad ljudi konačno vide kaj su kupili u praksi, onda je več kasno jel no to je tak brzopletost i neznanje na kraju završi kao vrlo loša kupnja kaj drugo.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
CrazyMan kaže...
RealMadrid4Ever kaže...

Takve monitore danas treba obavezno izbjegavat,Izlanuo se no nažalost večina firmi danas još uvjek proizvodi nove monitore samo sa bezveznim i odavno zastarjelim VGA ili D-SUB priključkom.U praksi ti moš kupit VGA na DVI ili HDMI Adapter, ali VGA nudi samo pišljivi analogni video signal kojeg onda treba prebacit u Digitalni signal a to normalno nikak nije dobro.

Stari monitori su druga priča,Nevinašce ako imaš samo VGA priključak onda koristiš šta imaš i nema frke.Ima puno neiskusnik kupaca monitora, koji večinom iz neznanja kupe jeftinije monitore koji imaju smao VGA  ili D-SUB priključak.Kad ljudi konačno vide kaj su kupili u praksi, onda je več kasno jel no to je tak brzopletost i neznanje na kraju završi kao vrlo loša kupnja kaj drugo.{#}

Ma imam monitor star 4 godine pa zato pitam... TV je novi i ima HDMI ulaz tako da tu nema frke... Malo gledao monitor, izgleda da ima i VGA i DVI :)

10 godina
neaktivan

Moj problem je da na graficki imam jedan vga port i jedan dvi.. hmm.. koji iskoristim za monitor koji za tv !? Zelim sve imati spojeno kao da koristim tv kao drugi (veci) monitor, al da je kvalitetnije nego spojeno sa VGA kabel

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 13:21 (Kikach10).

0 0 hvala 0
15 godina

A pogledaj koje ulaze imaš na tv-u a koje na monitoru. Neki tv-i imaju samo hdmi ulaze pa nemaš izbora nego koristiti za spajanje na tv dvi-hdmi adapter http://media.bizwebmedia.net/sites/32411/data/images/2013/6/124291112993985931946192419_574_574.jpgšto znači da ti onda za spajanje monitora preostaje samo vga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 8:21 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice